Szupermarketekben, piacokon gyakrabban látni ilyenkor, szezonjában, sokan azonban csak méregetik, kevesen csapnak le rá. Az árusok nem igazán szeretik, körülményes a termesztése és sok helyet foglal, mind a földön, mind a standon. Pedig nagyon változatosan használható, akár sós, akár édes ételekhez. Sertéssülthöz, tarjához például remekül passzol, de talán az alább ajánlott formájában – sütőben sütve, eperrel érdemes vele elsőre kísérletezni. Az illata. Az a legmeggyőzőbb. Az édes eperszirup, a rebarbara fanyar leve, a a vanília és a narancs ízei összeolvadnak, a végeredmény bódító.
Összes recept 1.)
2015-ben az év étele: egészben sült karfiol 2.)
3 darab birsalma, 3 desszert 3.)
A (szerintem, szerényen) tökéletes csokoládé mousse 4.)
A borsó meg a héja 5.)
A csokoládé titkos élete 6.)
A dinnyehéj projekt 7.)
A fűszerek III. királynője: kardamom 8.)
A fűszerek királynője – VANÍLIA 9.)
A híres Somogyi-féle sólet 10.)
A húsleves három élete 11.)
A húsvéti nagy asztal – letölthető receptgyűjtemény 12.)
A karfiol szára, panko, csillagánizs 13.)
A legbrüsszelibb zöldség: kelbimbó 14.)
A legfinomabb forró csokoládé 15.)
A legfinomabb kókusztejes csirkecurry 16.)
A legfinomabb téli krémlevesek - 9 recept 17.)
A szarvasgomba fűszer! 18.)
A titkos hozzávaló: gránátalmaszósz 19.)
A tíz legjobb jéghideg nyári leves 20.)
A tökéletes buggyantott tojás 21.)
A tökéletes citromtorta nyomában 22.)
A töröktől: fokhagymás-joghurtos spenót 23.)
A zeller az új karfiol 24.)
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje 25.)
Áfonyás hagymalekvár 26.)
Amerikai citromkrémes szelet (lemon bar) 27.)
Ami a fagylaltokat illeti... 28.)
Ananászos joghurtkrém 29.)
Ananászos pirított csirke 30.)
Anoush abur, ünnepi gerslipuding 31.)
Articsókás panzanella 32.)
Aszalt szilvás, mákos flan 33.)
Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény 34.)
Autentikus libanoni tabbouleh 35.)
Autentikus vietnámi tavaszi tekercs (Cha Gio) 36.)
Avokádó, mangó, garnéla 37.)
Avokádókrém 38.)
Ayran panna cotta 39.)
Az amerikai színes káposztasaláta joghurtos öntettel (coleslaw) 40.)
Az ojcówi pisztrángról 41.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2012. 42.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2014. 43.)
Azeri joghurtos csusza, marhahússal és karamellizált lilahagymával (xəngəl) 44.)
Ázsiai, csípős-savanyú rizstésztasaláta (maradék pulykasülttel) 45.)
Babérlevéllel illatosított panna cotta őszibarackkal 46.)
Bableves házi csipetkével & füstölt nyelv joghurtos Waldorf salátával 47.)
Bagna cauda: fokhagymás-szardellás mártogató 48.)
Baileys-Fehércsoki Tiramisu 49.)
Banánköztársaság 50.)
Banános gyümölcskenyér kávéhabbal 51.)
Barack amba 52.)
Barnacukor panna cotta mandarinos granitával 53.)
Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel 54.)
Barnavajas törökmogyorótorta mézes mascarponehabbal 55.)
Békebeli túrós palacsintafelfújt 56.)
Belga csőben sült cikória (Chicon au gratin) 57.)
Bélszín carpaccio házilag 58.)
Beurre noisette, avagy barnított vaj 59.)
Bigos – lengyel káposztás egytálétel 60.)
Birsalmaleves, brióssal és olívaolajjal 61.)
Birsalmás petrezselyemgyökérleves gyömbéres mini maceszgombóccal 62.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2008. 63.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2010. 64.)
Birsalmás-diós máglyarakás 65.)
Birsalmasajt 66.)
Birsalmasajt - a 21.század konyhájában 67.)
Birsalmasajttal és manchego sajttal töltött háromszög 68.)
Bódító, édes, titokzatos: tonkabab 69.)
Borított karamellöntetes puding (créme caramel) 70.)
Borított, karamellás tejeskávékrém 71.)
Borított, karamellöntetes kávés krém (créme caramel) 72.)
Boursin-nel töltött paradicsom 73.)
Brokkolikrémleves 74.)
Bubeleh - elzászi mazsolás maceszpalacsinta 75.)
Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal 76.)
Burgonyás blini 77.)
Burgonyasaláta kapribogyóval, szárított paradicsommal és szardíniával 78.)
Burrata grillezett cukkinivel és mentával 79.)
Burrata, bab 80.)
Céklalevél joghurttal és pirított dióval 81.)
Céklás burgonyafőzelék ropogós kapribogyóval 82.)
Céklás burgonyasaláta kapribogyóval 83.)
Céklás gersli 84.)
Ceviche - alaprecept 85.)
Chakapuli – grúz tavaszi, zöldfűszeres bárányragu 86.)
Chilis pácolt citrom 87.)
Chilis-gyömbéres, citromos csirkebecsinált leves 88.)
Chips házilag 89.)
Chlodnik – lengyel, hideg céklaleves 90.)
Cider-ben párolt, almás csirkecomb 91.)
Cikóriasaláta füstölt kacsamellel és karamellizált körtével 92.)
Citromos spagetti – egyszerű tejszínes mártásban 93.)
Citromos spagetti zöldborsóval és ricottával 94.)
Citromos zöldfűszeres leves grízgombóccal (kubbeh hamusta) 95.)
Citromos-birsalmás libaleves 2012. 96.)
Citromos-birsalmás libaleves 2014. 97.)
Citromos-sáfrányos serbet 98.)
Citromos, limoncellós tiramisu 99.)
Citromos, petrezselymes szardínia avokádón 100.)
Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena) 101.)
Citromos, tárkonyos libazúzaleves 102.)
Citromtorta 103.)
Citromverbéna, cukkinivirág 104.)
Citrusos marinált harcsa kovászos uborkával és kaporral 105.)
Citrusos pácolt hal, tigristej (ceviche) 106.)
Citrusos, fűszeres kacsa tagine 107.)
Conserveira de Lisboa. Szardínia. 108.)
Consommé készítése 109.)
Coq au furmint: lassan sült, szuperomlós, boros kakas 110.)
Csábító chilis csokoládéláva csoda 111.)
Cseh, kelttésztás knédli (houskový knedlík) 112.)
Cseh, pácolt camembert – sörkorcsolya 113.)
Cseresznye salsa 114.)
Cserkesz csirkesaláta diómártással (cerkez tavugu) 115.)
Csicseriborsó saláta chermoula öntettel 116.)
Csicseriborsóleves kelkáposztával, harissával 117.)
Csicsóka 118.)
Csicsókahummusz 119.)
Csilis-fokhagymás, cukkininyelő spagetti 120.)
Csilis, fokhagymás vajban párolt kelkáposzta babbal 121.)
Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem… 122.)
Csípős bulgur piláf 123.)
Csípős csirke kimcsivel és káposztával 124.)
Csípős csirkemáj pörkölt extrákkal 125.)
Csípős édesburgonyaleves 126.)
Csípős fűszeres édesburgonyaleves 127.)
Csípős sárgarépasaláta pirított földimogyoróval 128.)
Csípős somen tészta 129.)
Csípős tojásleves ramen 130.)
Csípős-édes pomelósaláta rozé kacsamellel 131.)
Csípős-édes saláta sárgadinnyével, édesköménnyel és füstölt lazaccal 132.)
Csípős-édes sült cékla 133.)
Csípős-édes vöröslencsesaláta mangóval 134.)
Csípős-édes zöldbabsaláta 135.)
Csípős-édes zöldbabsaláta húsgolyóval 136.)
Csípős-édes, szójaszószos padlizsán 137.)
Csípős-fűszeres barbecue-mártás szilvából 138.)
Csípős-fűszeres paradicsomlekvár 139.)
Csípős-savanyú kacsasaláta töpörtyűvel, körtével 140.)
Csípős-savanyú leves puha rizskoronggal 141.)
Csípős-savanyú padlizsánsaláta pirított mogyoróval 142.)
Csípős-savanyú paprikaszósz (mojo picón) 143.)
Csípős-savanyú, friss kukoricasaláta 144.)
Csípős-savanyú, színes dinnyesaláta 145.)
Csípős-szezámos nyelvsaláta 146.)
Csípős, mázas csirkeszárnyak koreai újhagymaszársalátával 147.)
Csípős, savanyú káposztaleves 148.)
Csirkemell mustáros-tejszínes pirított gombával 149.)
Csirkenyársak (satay) mogyorószósszal 150.)
Csirkével töltött, nyitott tésztabatyu 151.)
Csőben sült belga cikória 152.)
Csőben sült fűszeres narancs 153.)
Csőben sült padlizsán 154.)
Csörögefánkféle 155.)
Csuszatészta fokhagymás, csilis cukkinivel 156.)
Cuki, mini, édes: petit fours 157.)
Cukkini & Rukkola krémleves 158.)
Currys-paradicsomos káposzta 159.)
Currys-paradicsomos káposzta karamellizált sült káposztacikkel 160.)
Datolyaszilva 161.)
Datolyaszilva receptek 162.)
Datolyaszilva, ruccola, mogyoró 163.)
David Lebovitz joghurtos eperfagyija 164.)
Dimbes-dombos óriás képviselőfánk 165.)
Diós karfiolkrémleves 166.)
Diós-zsályás sült őszibarack 167.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 168.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 169.)
Dióval töltött padlizsán 170.)
Dongbei padlizsánragu (Di san xian) 171.)
DONNA KAMILLA – kamillás egreskrémmel töltött torta 172.)
Dupla cukkinis tengeri halfilé 173.)
Dupla málnás, mandulakrémes sütemény 174.)
Ecetes torma házilag 175.)
Édes-savanyú sült cékla caponata 176.)
Édes-savanyú, színes uborkasaláta 177.)
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal 178.)
Édesburgonya+rukkola+bacon 179.)
Édeskömény a la plancha 180.)
Édeskömény&cikória saláta mandarinnal 181.)
Édesköményleves fokhagymás garnélanyárssal 182.)
Egészben sült aranydurbincs citromos-tejszínes mángolddal 183.)
Egészben sült cukkini paradicsommal, pink hagymával 184.)
Egészben sült pisztráng édes-savanyú egres salátával 185.)
Egreses töltött káposzta 186.)
Egreses uborkasaláta csípős-édes öntettel 187.)
Egreses-kapros nyári káposzta 188.)
Egy kis nosztalgia+ atyaég, 25 éve főznék? 189.)
Egyben sült csirke nyári céklákkal 190.)
Egyben töltött kelkáposzta 191.)
Egyperces, bögrés mogyorós-csokoládé szuflé 192.)
Egyszemélyes ebédek: wok-os pirított rizstészta zöldségekkel 193.)
Egyszerű eperszufflé epermártással 194.)
Elő-tavaszi sült burgonyás saláta 195.)
Első zöldek levélpesztóval, burratával 196.)
Elzászi hagymás lepény (tarte flambée) 197.)
Enchiladas - mexikói töltött palacsinta 198.)
Eperfagylalt 199.)
Epres expressz keksz szendvics 200.)
Epres leveles Chantilly tejszínhabbal 201.)
Epres-rebarbarás pite 202.)
Esterházy-torta 203.)
Expressz omlós keksz rózsás eperkompóttal 204.)
Ezerarcú, paradicsomos lencseragu – alaprecept 205.)
Fahéjas-paradicsomos zöldbab 206.)
Fava – sárgaborsókrém olívaolajjal 207.)
Fehér krémleves pirított barnakenyérkockákkal 208.)
Fehércsokoládépuding kasszia 209.)
Fehérrépa & Alma Krémleves 210.)
Fehérrépa-krémleves gremolata-val 211.)
Feketekagyló kezdőknek –fűszeres morzsával grillezve 212.)
Feketeribizli lekvár 213.)
Feketeribizlikrémes sütemény 214.)
Feketeribizlis-sárgabarackos morzsás desszert 215.)
Ferdinánd 216.)
Fetás rétesháromszög fekete hagymamaggal 217.)
Fideuá - spanyol kagylós, garnélás gyufatészta 218.)
Flamand zöldséges krumplipüré (stoemp) 219.)
Flamand zöldséges-tejszínes csirke (waterzooi) 220.)
Fodros kel saláta datolyaszilvával és kecskesajttal – Elizabeth salátája 221.)
Fokhagymás garnéla, csípős kolbásszal (Tierra y mar) 222.)
Fokhagymás kecskesajttal töltött cukkinivirág 223.)
Fokhagymás párolt zöldségek osztrigaszósszal 224.)
Fokhagymás petrezselyemleves 225.)
Fokhagymás tejszínes feketekagyló 226.)
Fokhagymás-szardellás mártogató (Bagna cauda) 227.)
Fordított citromtorta 228.)
Fordított rebarbarás sütemény 229.)
Forró, fűszeres, mézes narancspuncs 230.)
Főzés a farmon, a pillanat zöldségei nyolc fogásban – ilyen volt az első MyFarm Őszi Gasztroünnep 231.)
Francia mandulás sütemény 232.)
Francia sajtos fánk 233.)
Frankfurti zöldfűszeres mártás (Grüne Soße) 2007. 234.)
Frankfurti zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 2008. 235.)
Friss kukoricapüré erdei gombával 236.)
Friss kukoricás vajmártás 237.)
Friss spenóttal, mazsolával és pirított mogyoróval töltött omlós tészta 238.)
Friss tészta kagylóval és garnélával 239.)
Friss, csöves kukorica 3 perc alatt 240.)
Fröccstésztában sült, ropogós zsályalevél 241.)
Fügelevél panna cotta mézes sült fügével 242.)
Fügés sütemény 243.)
Füstölt csülök édesburgonyával 244.)
Füstölt marhanyelv, sült cékla salátával 245.)
Füstölt paprikás hentestokány kovászos uborkával 246.)
Füstölt pisztráng- és gorgonzolakrémes kosárkák 247.)
Fűszeres bárányfasírt fokhagymás-joghurtos zöldbabsalátával 248.)
Fűszeres bárányhússal töltött szőlőlevél 249.)
Fűszeres birsalma&vörösáfonya-chutney 250.)
Fűszeres csirke pitachipsszel, fokhagymás joghurtöntettel (csirke fatteh) 251.)
Fűszeres fasírt paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal (Iskender kebab) 252.)
Fűszeres húspogácsa vele sült padlizsánnal és cukkinivel 253.)
Fűszeres kekszes (spéculoos) parfé 254.)
Fűszeres paradicsomlekvár 255.)
Fűszeres pirított burgonyák medvehagymával 256.)
Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással (kedgeree) 257.)
Fűszeres rizzsel töltött nyári zöldségek (Gemista) 258.)
Fűszeres sült karfiol 259.)
Fűszeres sült szilva 260.)
Fűszeres szilvamustár 261.)
Fűszeres zöldparadicsom chutney 262.)
Fűszeres–ecetes birsalma 263.)
Fűszeres, birsalmás csirkeragu burgonyafedővel 264.)
Fűszeres, csirkés krémleves kesudióval és ropogós hagymával 265.)
Fűszeres, cukkinis sütemény 266.)
Fűszeres, ecetes cseresznye 267.)
Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj 268.)
Fűszeres, indiai ihletésű omlett (masala omlett) 269.)
Fűszeres, mazsolás rizs gránátalmával 270.)
Fűszeres, morzsás szilvás pite 271.)
Fűszeres, padlizsános marharagu (Khoresh Bademjan) 272.)
Fűszeres, paprikás újkrumpli sült paprikával 273.)
Fűszeres, paradicsomos zöldborsó grillezett sajttal 274.)
Fűszeres, pirított csicseriborsó 275.)
Fűszeres, tépett csirke zöld búzakörettel (freekeh) 276.)
Fűszeres, vörösboros datolya 277.)
Fűszersokk. Sok fűszer. 278.)
Fűszervajak 279.)
Fuszulykaleves zöldekkel, lilahagymával 280.)
Garnéla kókusztejes-currys brokkolikrémmel 281.)
Garnélával töltött, nyitott tésztabatyu (shu mai) 282.)
Gesztenyekrémes eklerfánk 283.)
Gesztenyemousse kakaóbabbal 284.)
Gesztenyepüré házilag, lépésről lépésre 285.)
Golden mylk, azaz kurkumás latte 286.)
Gombát a gombaboltból – megnyílt a Triffla! 287.)
Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli 288.)
Gorgonzolás-zelleres rizottó pirított dióval 289.)
Gőzölt gombóc kínai, fűszeres gombatöltelékkel 290.)
Gránátalma dióval és korianderrel 291.)
Gránátalmás gerslisaláta mazsolával és fetával 292.)
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével 293.)
Grillezett kecskesajtos szendvics fűszeres sárgabarack chutney-val 294.)
Grillezett kukorica chilis korianderes fűszervajjal 295.)
Grillezett saláta ropogós, citromos-szardíniás kenyérmorzsával 296.)
Grillezett szőlő 297.)
Grillezett velőscsont citromos-petrezselymes salsával 298.)
Grillezett zöldségek chimichurri szósszal 299.)
Grúz diós spenótpástétom (phkali) 300.)
Grúz paradicsomsaláta fokhagymás-korianderes dióval 301.)
Gyergyói leves 302.)
Gyömbéres – kókusztejes paradicsomleves 303.)
Gyömbéres almacobbler vaníliasodóval 304.)
Gyömbéres birsalmás csirkemell 305.)
Gyömbéres finomfőzelék 306.)
Gyömbéres görögdinnye-garnéla saláta (ceviche) 307.)
Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával 308.)
Gyömbéres libacomb édesburgonyapürével 309.)
Gyömbéres marinált görögdinnye 310.)
Gyömbéres párolt hal 311.)
Gyömbéres sült paprika krémleves 312.)
Gyömbéres-birsalmás mesepite 313.)
Gyömbéres-mézes sárgarépa -tzimes 314.)
Gyömbéres-spenótos tarhonya 315.)
Gyömbéres-szójás pirított csemegekukorica 316.)
Gyömbéres, epres-almás pite 317.)
Gyömbéres, marinált harcsa zöldfűszerekkel, rizstésztával 318.)
Gyors csicseriborsó-paprikás 319.)
Gyors igazi főzőtt vaníliakrémes süti 320.)
Gyors ossobuco 321.)
Gyors, zöldséges céklaleves 322.)
Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel 323.)
Hagymás csirkemájpástétom chilis mazsolával 324.)
Hajdinalisztes cukkinilepény 325.)
Hajdinalisztes palacsinta karamellizált póréhagymával és tükörtojással 326.)
Hamantaschen – meggyes-mákos hámántáska 327.)
Harira - hagyományos marokkói ünnepi leves 328.)
Harissza (csípős paprikapaszta) 329.)
Három májusi főzelék 330.)
Háromhagymás cukkinileves 331.)
Háromhagymás gersli rizottó 332.)
Hátszínes tekercs gorgonzolával és rukolával 333.)
Házi eper&rebarbara dzsem 334.)
Házi kurkuma tea 335.)
Házi lepénykenyér za’atar fűszerkeverékkel 336.)
Házi málnasorbet őszibarackban 337.)
Házi ribizlikrém 338.)
Házi sajtos rúd 339.)
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 340.)
Házi, pirospaprikás krémsajt (labneh) 341.)
Héjában sült újburgonya zöldfűszeres mártogatóval 342.)
Heti Hármas: Konda Brigi, Mangódesszert, Libarillette 343.)
Hétvégi püréparádé 344.)
Hideg kacsamellfilé őszi gyümölcssalátával 345.)
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal 346.)
Hideg levesek 2012. nyár 347.)
Hideg nyári levesek 348.)
Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal 349.)
Hideg, bodzás zöldbabfőzelék 350.)
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves 351.)
Hideg, vékonyra szeletelt sertésszűz, csilis, ribizlis uborkasalátával 352.)
High-Life-torta 353.)
Hirtelen sült tarja kapros egresmártással 354.)
Hófehér, túrókrémes piskóta – alaprecept 355.)
Holdújévi, egészben párolt/sült hal gyömbérrel, újhagymával 356.)
Hommage á Isztambul 357.)
Hummusz 358.)
Húsgombóc kapros kovászosuborka mártással 359.)
Húsgombóc tárkonyos meggymártással 360.)
Hűsítő sárgadinnye-granita 361.)
Húsleves kvartett 362.)
Húsleves másnap 363.)
Hússaláta vékonyra szeletelt nyelvből, snidlinggel, újkrumplival 364.)
Húsvéti mazsolás-gyömbéres kalács (mazanec) 365.)
Ikra sáfrányos savanyúkáposztával 366.)
Indiai fűszerezésű spenót csicseriborsóval 367.)
Indiai joghurtdesszert (Shrikhand) 368.)
Indiai krumpli és karfiol curry (Aloo Gobi) 369.)
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve (dal makhani) 370.)
Indonéz zöldségtál csípős mogyorószósszal (Gado-gado) 371.)
Indul a céklaszezon! 372.)
Insalata di Rinforzo – nápolyi stílusú karácsonyi sültzöldség saláta 373.)
Interjú a New York-i fűszerguruval 374.)
Ispahan dzsem 375.)
Itt termett a datolyaszilva! 376.)
Januári saláta sült sütőtökkel és datolyaszilvával 377.)
Japán mézes sütemény (castella) 378.)
Japchae – koreai, zöldséges üvegtészta 379.)
Jéghideg eperkrémleves kecskesajttal 380.)
Jéghideg tök krémleves kaporolajjal 381.)
Jéghideg, céklás meggyleves kecskesajtkrémmel 382.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2010. 383.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2011. 384.)
Jéghideg, kakukkfüves-zöldcitromos almaleves 385.)
Jeruzsálemi csokoládés kalács 386.)
Jin, Jang és öt fűszer 387.)
Joghurtfagyi&mangógranita kehely 388.)
Joghurtfagylalt 389.)
Joghurtos céklaleves 390.)
Joghurtos sült karfiol pástétom 391.)
Joghurtos, diós sült cukkini saláta 392.)
Juharszirupos csirkeszárny 393.)
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással 394.)
Juhtúros-spenótos stíriai metélt 395.)
Kacsa laarb 396.)
Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával 397.)
Kacsamell gyömbéres meggy-salsával 398.)
Kacsás tésztabatyu szójaszószos mártogatóval 399.)
Kamillaszirupos, grízes szelet, kamillás tejszínhabbal 400.)
Kandírozott kumquat 401.)
Kápia ketchup 402.)
Káposztás lecsó tejföllel, kolbásszal – Kormos József receptje alapján 403.)
Kapros – tárkonyos, savanyú bárányraguleves 404.)
Kapros citromleves friss paradicsommal 405.)
Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel 406.)
Kapros túrómousse olívaolajjal és édesköménymagos ostyával 407.)
Kapros-citromos spárgafőzelék 408.)
Kapros-túrós rétes 409.)
Karácsonyi gesztenyekrémes choux 410.)
Karácsonyi harcsa citrusos ropogós morzsával 411.)
Karalábélevélben sült csirke joghurtos karalábésalátával 412.)
Karamellás ananászpuding (Flan de piña) 413.)
Karamellás vérnarancsragu vaníliafagylalttal 414.)
Karamellfagylalt 415.)
Karamellizált citromos tortácska 416.)
Karamellizált eper túróhabbal 417.)
Karamellizált meggymártás 418.)
Kardamomos-meggyes kalácspuding 419.)
Karfiolkrémleves pirított mogyoróval 420.)
Karfiolos téli tabbouleh 421.)
Karmazsinpiros narancspuding Camparival (glutén- és laktózmentes) 422.)
Kávés fűszerkéregben sült sertésszűz 423.)
Kávés, édeskeserű csokoládés korong 424.)
Kefír panna cotta kandírozott citrommal 425.)
Kefíres minipalacsinta forró szederöntettel 426.)
Kefíres, savanyú burgonyaleves póréhagymával 427.)
Kelkáposztafőzelék konfitált fokhagymával, olívaolajjal 428.)
Keralai zöldséges csirke 429.)
Kerekrépa - navet, turnip, Mairübe 430.)
Keserű-sós csokoládédesszert vaníliás tejszínhabbal, málnával 431.)
Keserűcsokoládé-sorbet 432.)
Keserűcsokoládés korong 433.)
Kifliburgonya 434.)
Killer strawberry cheesecake fagyi 435.)
Kínai mogyorós csirke (Kung Po) 436.)
Kínai omlós csirke 437.)
Kínai pirított, töltött, húsos táska (potstickers) 438.)
Kis színes: céklakultusz 439.)
Kis ünnepi Pavlova gesztenyepürével 440.)
Kisgömböcleves – kunsági savanyúleves hurkával 441.)
Kissé tavaszias csirkemáj „escabeche” öntettel 442.)
Kiterített sült csirke fűszeres joghurtos pácban, uborkasalátával 443.)
Klasszikus grízsmarni, azaz császármorzsa, karamellizált eperkompóttal 444.)
Klasszikus kacsazúzapörkölt 445.)
Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel 446.)
Klasszikus rizskoch vaníliás sült sárgabarackkal 447.)
Klasszikus roastbeef, lépésről lépésre 448.)
Klasszikus savoyai sajtfondü 449.)
Klasszikus tiramisu recept – ropogós réteggel 450.)
Klasszikus, kapros tökfőzelék 451.)
Knäckebröd & három halas villámvacsora 452.)
Kókusz szufflé csokoládéöntettel 453.)
Kókusztejes crème caramel 454.)
Kókusztejes eggnog 455.)
Kókusztejes házi csokoládépuding 456.)
Kókusztejes mangópuding 457.)
Kókusztejes sárgarépakrémleves spárgával és rizstésztával (laksa) 458.)
Kókusztejes spenótkrémleves feketelencsével 459.)
Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsraguval 460.)
Kókusztejes vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 461.)
Kókusztejes vöröslencse és sárgarépa krémleves 462.)
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal 463.)
Kókusztejes-paradicsomos csirke 464.)
Kókusztejes, currys spárgaleves 465.)
Kókusztejes, édes-savanyú céklaleves 466.)
Kókusztejszínhab lépésről lépésre 467.)
Költözés előtt II. – Lazacos nizzai saláta 468.)
Konfitált fokhagyma 469.)
Könyvajánló: Olia Hercules, Home Food - az otthon ízei 470.)
Kopasztástól kávéfánkig – Kner Piroska százéves szakácskönyve és az Árnyékporocska 471.)
Koreai ihletésű, csípős, őszi zöldségleves 472.)
Koreai, csípős csirkehúsleves (닭개장 Dak-gaejang) 473.)
Korianderes sárgarépadzsem 474.)
Korianderes-spenótos rizs buggyantott tojással (arroz verde) 475.)
Körtesorbet "Szép Heléna módra" 476.)
Kovászolt zöldparadicsom lestyánnal és csilivel 477.)
Kovászos uborka krémleves 478.)
Kovászos uborkás burgonyafőzelék 479.)
Kovászos uborkás újburgonyafőzelék kolbászmorzsával 480.)
Krémes tejpuding (muhallebi) 481.)
Krémsajt hab 482.)
Krumplipüré rukkolával, karamellizált hagymával és körtével 483.)
Kukoricapalacsinta mézes, karamellizált szilvával 484.)
Küküllőmenti, hideg egreses almaleves 485.)
Künefe - a szír változat 486.)
Kurkumás sárgarépakrém mártogató 487.)
Kurkumás sárgarépaleves 488.)
Langyos burgonyasaláta tejfölvinaigrette-tel 489.)
Langyos édesburgonya saláta szárzellerrel és aszalt tőzegáfonyával 490.)
Langyos kukoricakenyér barnavajjal és chilivel 491.)
Langyos lencsesaláta sült zöldségekkel és mézes homoktövissel 492.)
Langyos sült kelbimbó saláta pirított mogyoróval 493.)
Langyos tavaszi zöldek ropogós morzsával 494.)
Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével 495.)
Langyos, sült gyökérzöldségek joghurtos öntettel 496.)
Lassan főtt birsalmakompót mascarponéval 497.)
Lassan sült, chilis-narancsos mázas pulykacomb 498.)
Lassan sült, fűszeres birsalma 499.)
Lassan sült, fűszeres marhapofa zellerpürével 500.)
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa 501.)
Lassan sült, karamellizált almatorta 502.)
Lassú tűzön párolt édeskömény császárszalonnával, citromhéjjal 503.)
Lazac pezsgőmártással 504.)
Lazacpástétom avokádóval 505.)
Lebbencs "Puttanesca" módra 506.)
Lecsó eltevése télire – alaprecept hat üveghez 507.)
Lednek krémleves zöldségekkel 508.)
Lencseleves sáfránnyal, édesköménnyel (bouillabaisse) 509.)
Lencsesaláta gránátalmával és mazsolával 510.)
Lencsesalátával töltött sütőtök 511.)
Lengyel sóskaleves sült újkrumplival és tojással (zupa szczawiowa) 512.)
Lengyel, lusta túrónudli (Leniwe) 513.)
Lestyános, lecsós zöldbabfőzelék 514.)
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal 515.)
Leveles tésztában sült harcsafilé 516.)
Levendulás madártej málnás habbal 517.)
Levendulás-fehércsokoládés házi fagylalt 518.)
Libanoni ünnepi töltött palacsinta (Katayef) 519.)
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával 520.)
Lisztmentes máktorta citromkrémes habbal 521.)
Lisztmentes mogyorós piskóta narancsvirágos sziruppal 522.)
Lisztmentes, kókuszos répatorta 523.)
Lokanta Maya, Isztambul 524.)
Luxus fastfood 525.)
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és datolyával 526.)
Macaron recept 527.)
Madártej 528.)
Magyaros gersli 529.)
Mákos guba tiramisu – nagy családi adag 530.)
Malloreddus bárányraguval és juhsajttal 531.)
Málnalikőr 532.)
Málnás-őszibarackos sült fagylalt 533.)
Málnás, rozé boros jégkása 534.)
Málnavinaigrette 535.)
Mandulakrémes, fügés sütemény (Moelleux aux figues) 536.)
Mandulakrémmel töltött palacsinta (Crépes fourrées á la frangipane) 537.)
Mandulás sárgabarack-clafoutis 538.)
Mangós-currys csirkesaláta 539.)
Marcipános joghurthab 540.)
Marokkói fűszeres padlizsánsaláta (Zaalouk) 541.)
Marokkói gasztrobeszámoló III. – Mandulás, almás pastilla 542.)
Marokkói mandulás-csirkés réteskorong (Bisteeya) 543.)
Marokkói narancssaláta gránátalmával 544.)
Marokkói sólet, csicseriborsóval, marhahússal (Sefrina) 545.)
Marseille, mon amour! 546.)
Márton-napi libakuszkusz 547.)
Matbucha – sült paprikás, lassan főzött paradicsomkrém 548.)
Mázas sült cékla joghurtos mártogatóval 549.)
Medvehagyma tabbouleh 550.)
Medvehagymás bárányfasírt gyömbéres sárgarépakrémmel 551.)
Medvehagymás finomfőzelék 552.)
Medvehagymás húsgombócragu szárzellerrel, burgonyával 553.)
Medvehagymás karalábékrémleves rizstésztával és pirított gombával 554.)
Medvehagymás krumplipüré 555.)
Medvehagymás töltött csirke parmezános zöldborsókrémmel 556.)
Medvehagymás újhagymatócsni szójaszószos mártogatóval 557.)
Medvehagymás vöröslencse curry 558.)
Medvehagymás-ricottás gnocchi, kucsmagombával 559.)
Medvehagymás-sonkás omlós háromszög 560.)
Medvehagymás-spenótos krumplifőzelék 561.)
Medvehagymás, édes-csípős sárgarépasaláta 562.)
Meggy granita vaníliás joghurthabbal 563.)
Meggyfagylalt pisztáciapesztóval 564.)
Mentafagylalt 565.)
Mentás tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel 566.)
Mentás-paradicsomos burgonya 567.)
Merguez 568.)
Mexikói csípős-savanyú leves ropogós tortillával 569.)
Mézes sült cseresznye mandulatej fagylalttal 570.)
Mézes-almás kalácspuding 571.)
Mézes-citromos maracuja öntet friss ananászon 572.)
Mézes-mákos baklava 573.)
Mézes-vaníliás, sült őszibarack 574.)
Minden maradékot megmentő, fűszeres zöldségragu 575.)
Mindent a paprikáról 576.)
Mini szilvás gombóc pirított mákkal 577.)
Miniatűr vaníliás mascarpone-speculoos kehely 578.)
Minimalista spárgaleves pici nokedlikkel, petrezselyemolajjal 579.)
Misoval karamellizált sült padlizsán 580.)
Miszóval karamellizált, grillezett lazac 581.)
Mit tud a csengelei spárga, amit más nem? 582.)
Mogyorós csirke salátakehelyben 583.)
Mogyorós keksz eperlekvárral 584.)
Mogyorószósz 585.)
Momofuku sült kelbimbó saláta csípős-édes öntettel 586.)
Morzsás cseresznyés crostata 587.)
Morzsás meggyes pite levendulás mascarponehabbal 588.)
Mostan színes tintákról álmodom 589.)
Mozzarellával töltött cukkini 590.)
Munkaigényes, de gyors és pazar miso ramen 591.)
Na de mi legyen a cukkinivel? 592.)
Nagymama maceszgombóca 593.)
Nagyon vaníliás hókifli narancsos porcukorral 594.)
Narancsflan á la Casa Moro 595.)
Narancslekvár á la Nigel Slater 596.)
Narancsos édesköménykrémleves 597.)
Narancsos mandulatorta 598.)
Narancsos tőzegáfonya-sorbet 599.)
Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" 600.)
Narancsos-sütőtökös bejgli & freestyle tsai 601.)
Narancssárga szupererő 602.)
Narancsszirupos narancsos-csokis reggeli süti 603.)
Négy csokor retek, négy új étel 604.)
Négy tányér tavaszi főzelék 605.)
Négy tányér téli főzelék 606.)
Nelida&Francesca: a szardellasózó művésznők 607.)
Nem a szőlő savanyú, hanem a citrom 608.)
Neonsárga, édes-keserű citromdzsem 609.)
Nesselrode gesztenyeparfé 610.)
New York – Debrecen sajttorta 611.)
New York cheesecake brüsszeli módra 612.)
Nigella snack-je: meleg fűszeres mogyoró 613.)
Nokedli cacio e pepe 614.)
Nutellás-narancsos tekercs 615.)
Nyári cékla málnával és kecskesajttal 616.)
Nyári gnocchi 617.)
Nyári rakott krumpli 618.)
Nyári rizstekercs kaffir lime levéllel 619.)
Nyári sült csirke lakoma négy főre 620.)
Nyári, zöldfűszeres sokbabos leves 621.)
Nyárvégi krémek: tormás makréla, zöldséges túrókrém, tojásos-lecsós padlizsán 622.)
Olasz is, meg nem is: Szardínia 623.)
Olasz tésztás, babos egytálétel (Pasta e fagioli) 624.)
Olívaolajos-krumplis kiskifli 625.)
Olténiai –paradicsomos- zöldbab 626.)
Omlós, sós-édes keksz 627.)
Orecchiette zöldborsóval, szárított paradicsommal, zsályás húsgombóccal 628.)
Oregánós, paradicsomos kakasragu morzsolt fetával 629.)
Óriásblini füstölt halakkal 630.)
Orosz céklás rakott hering saláta (Szeljodka pod suboj) 631.)
Orosz sós uborka 632.)
Őszi minestrone édesburgonyával és rókagombával 633.)
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves 634.)
Ötfűszeres mázzal sült tök - Tök Jó Hét II. 635.)
Ötfűszeres-csokoládés keksz 636.)
Ötfűszeres, gyömbéres kacsa 637.)
Ottolenghi – I. az ikon 638.)
Pácolt makréla lilahagymával, kapribogyóval 639.)
Padlizsános kebab 640.)
Palacsinta fahéjas barnavajjal és sült birsalmakrémmel 641.)
Palacsinta karamellás Campari-vérnarancs öntettel 642.)
Paprikás zöldborsó és újkrumpli 643.)
Paprikás-fokhagymás savanyúkáposzta 644.)
Paradicsomos gyöngybab - alaprecept 645.)
Paradicsomos tarte tatin juhtúrós pesztóval 646.)
Paradicsomos, háromsajtos lasagne – családi adag 647.)
Paradicsomos, sáfrányos mediterrán halragu 648.)
Paradicsomsaláta egyiptomi szezámos fűszerkeverékkel (dukkah) 649.)
Paradicsomsaláta nektarinnal, mentával és grillezett halloumi sajttal 650.)
Paradicsomtatár 651.)
Parmezános burgonyakrémleves 652.)
Parmezános keksz kecskesajtkrémmel 653.)
Parmezános kukoricakrémleves Espelette chilivel 654.)
Parmezános padlizsántócsni fejlesztés alatt 655.)
Parmezános spenótkrémleves 656.)
Parmezános sült burgonyakrémleves 657.)
Parmezános-diós töltött hagyma 658.)
Parmezános-kukoricás sült puding 659.)
Parmezános-rozmaringos minizsemle 660.)
Párolt hal, sok ízzel 661.)
Páros receptek: pirított burgonya spenóttal és medvehagymával & frittata 662.)
Páros receptek: Szójás-szezámos spenót & medvehagymás, zöldséges pirított rizs 663.)
Pászka – ünnepi, mazsolás túrókrémdesszert 664.)
Penne all'arabbiata 665.)
Perui sült paprikás-sajtos mártás (Papas a la huancaina) 666.)
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal 667.)
Perzsa zöldfűszeres rizs (sabzi polow) 668.)
Perzsa zsidó ünnepi húsleves csicseriborsós húsgombóccal (Gondi) 669.)
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka 670.)
Petrezselymes karalábéfőzelék & bárányfasírt (köfte) 671.)
Petrezselymes karalábékrémleves fűszeres morzsával 672.)
Petrezselymes petrezselyemgyökérleves 673.)
Petrezselymes, dupla zöldborsóleves spárgával 674.)
Pezsgő sabayon 675.)
Pezsgő, krumpli, kaviár & Kistücsök 676.)
Pink Waldorf füstölt libamellel 677.)
Pink, pácolt tőkehal 678.)
Piri-piri szósz 679.)
Pirított grízes desszert joghurthabbal (irmik helvasi) 680.)
Pirított szárzeller kesudióval és csilivel 681.)
Piros gyümölcspuding vaníliaöntettel (Rote Grütze) 682.)
Piros, görög, nem görög 683.)
Pirospaprikás babka kalács 684.)
Pirospaprikás-burgonyás börek 685.)
Pisztáciafagylalt házilag 686.)
Pisztráng baszk módra 687.)
Poireaux á la vinaigrette – párolt póré mustáros olívaolajos öntettel 688.)
Portugál kelkáposztaleves kolbásszal (Caldo verde) 689.)
Portugál pudingos kosárka (Pastéis de Belém) 690.)
Püspökkenyér 691.)
Quinoa hatperces tojással, avokádóval és füstölt lazaccal 692.)
Quinoa saláta spárgával és zöldfűszerekkel 693.)
Quinoa sült paprikával, pirított újhagymával és fetával 694.)
Ragacsos rizs, vagyis sticky rice málnával, szederrel 695.)
Rákkoktél avokádó-zöldalma ágyon 696.)
Rakott zöldek – alaprecept 697.)
Rántott haltej chilis majonézzel és ropogós káposztasalátával 698.)
Ravigote mártás 699.)
Rebarbara pite 2009. 700.)
Rebarbara pite 2010. 701.)
Rebarbara-alma-eper morzsasüti 702.)
Rebarbarás-epres hab, habcsókkal (Eton mess) 703.)
Reggeli: őszi gyümölcssaláta olívaolajjal 704.)
Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal 705.)
Rétesbatyu fűszeres, aszalt szilvás csirkével 706.)
Revani: török grízes piskóta kardamomos-szegfűborsos sziruppal 707.)
Ribizlikrémes szelet 708.)
Ribizlis süti 709.)
Ricottás sajttorta 710.)
Ricottás-áfonyás mini palacsinta 711.)
Rizsecetes, savanyított csíkos cékla 712.)
Rizses hús kacsával - alaprecept 713.)
Rizstészta chili olajjal és uborkával 714.)
Rizstészta saláta zöldségekkel, sült hússal 715.)
Rizstésztasaláta retekkel és szójababbal 716.)
Római kömény 717.)
Ropogós mandulás keksszel töltött, sült nektarin 718.)
Ropogós, fűszeres magok 719.)
Rozmaringos szilvakrémleves sós mandulás morzsával 720.)
Rozmaringos zeller&körteleves 721.)
Rózsaszín grépfrút tatár mentával és dióval 722.)
Rozsos, köménymagos, foszlós partibuci 723.)
Rugelach - Hanukarácsonyi barackos-diós kifli 724.)
Rugelach 2007. 725.)
Rugelach házi feketeribizli lekvárral és pisztáciával 726.)
Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel, gránátalmával 727.)
Rumbaba vaníliás tejszínhabbal 728.)
Rumos-mézes torta karamellizált sült almával 729.)
Rumos, vaníliás fordított cseresznyés sütemény 730.)
Sabich káosz – sült padlizsán tahinis joghurttal, zöldségekkel 731.)
Sáfrányos birsalmával töltött kacsamell 732.)
Sáfrányos rizottó – alaprecept 733.)
Sáfrányos spagetti, feketekagyló 734.)
Sáfrányos tápiókapuding banánnal, pirított mogyoróval 735.)
Sáfrányos-ricottás malloreddus pirított szalonnával 736.)
Sajtos quesadilla guacamole-val 737.)
Saláta burgonyával, barnított vajjal és chilivel 738.)
Saláta zöldbabbal, pirított mogyoróval és kókusztejjel 739.)
Salátatál pirított pogácsakockával és házi mustmézzel 740.)
Salmorejo –andalúz nyers paradicsomleves 741.)
Salsa cukkinivel, avokádóval, paradicsommal 742.)
Sárga céklás gnocchi barnavajjal 743.)
Sárgabarackos omlós pite 744.)
Sárgabarackos tarte (+ sárgabaracklekvár recept) 745.)
Sárgabarackos, túrós gombóc barnított vajjal (meruňkové knedlíky) 746.)
Sárgaborsófőzelék korianderrel és chiliolajjal 747.)
Sárgarépás tarte tatin 748.)
Sárgarépás, fűszeres csirkecomb mazsolával és mandulával 749.)
Savanyú, de nem ecet: verjus 750.)
Scrippelle M’Busse (teramo-i parmezános palacsinta, húslevessel) 751.)
Segesvári egreses marhahúsleves 752.)
Serpenyős almás palacsinta 753.)
Serpenyős kukorica gyömbérrel és szezámolajjal 754.)
Sertéssült tejszínes tonhalmártással 755.)
Skandináv, ünnepi lazacleves 756.)
Sóágyon sült édesburgonya tahinivel 757.)
Sonka, sonka – serrano sonka birsalma- és juhsajttal 758.)
Sonkás tésztás pite – Kner Piroska nyomán 759.)
Sonkás-petrezselymes zsemlefelfújt (Nádivka) 760.)
Sós karamella öntet 761.)
Sós karamellamousse 762.)
Sós vajkaramella 763.)
Sós-édes, mogyoróvajas keksz 764.)
Sóska, turbolya, makréla 765.)
Sóskás karalábékrémleves, hidegen vagy melegen 766.)
Sóskával savanyított töltött karalábé 767.)
Spagetti fehérboros, zsályás mangalicaraguval 768.)
Spagetti karamellizált póréval és garnélával 769.)
Spagetti kolbásszal és fokhagymás zöldekkel 770.)
Spagetti paradicsomszósszal és mini húsgombóccal (Chitarra con le pallottine) 771.)
Spagetti pirított kelkáposztával, bacon-nel és gorgonzolával 772.)
Spagetti szicíliai, mandulás-paradicsomos pesztóval 773.)
Spanyol hagymás-burgonyás tortilla 774.)
Spárga flamand módra 775.)
Spárgás penne carbonara 776.)
Spárgás tarhonya 777.)
Spenót és csicseriborsó saláta szárított paradicsomos öntettel 778.)
Spenót gránátalmával és dióval 779.)
Spenót, bundás kenyér, tojás 780.)
Spenótgyökér háromféle módon 781.)
Spenótos csicseriborsó curry 782.)
Spenótos-kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel 783.)
Spenótos-mazsolás csirkemáj paszternákpürével 784.)
Spenótos-ricottás „gnudi” 785.)
Spenótos, kecskesajtos leveles, szőlővel 786.)
Stílusgyakorlatok pesto-ra 787.)
Sült almakrém 788.)
Sült burgonya & vargánya karamellizált homoktövissel 789.)
Sült burgonya friss spenóttal és sült parikával, Boursin-nel töltött csirkemell 790.)
Sült cékla 791.)
Sült cékla saláta csicseriborsó ropogóssal 792.)
Sült csicsókahummusz nyúlmájjal és hecsedlivel 793.)
Sült csirke chilivel és vaníliával 794.)
Sült csirkeszárnyleves rizstésztával 795.)
Sült cukkini hummusz 796.)
Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával 797.)
Sült fokhagymás cukkinikrém & lestyános cukkinicsorba 798.)
Sült joghurt áfonyamártással 799.)
Sült karfiol aszalt gyümölcsökkel 800.)
Sült karfiol kapribogyóval, szárított paradicsommal 801.)
Sült karfiol krémleves 802.)
Sült karfiol shakshouka csípős paradicsomszószban 803.)
Sült karfiol szardellás morzsával 804.)
Sült kelbimbó Momofuku módra 805.)
Sült lilakáposzta almával, grillezett báránymájjal 806.)
Sült lilakáposzta birsalmával, gesztenyével (ropogós libacomb mellé) 807.)
Sült padlizsán csilis, barackos, sárgarépás salsával 808.)
Sült padlizsán és paradicsom tejszínes tonhalszósszal 809.)
Sült padlizsán gránátalmaszósszal, joghurttal és tahini-vel 810.)
Sült padlizsán szecsuáni borsos öntettel 811.)
Sült paprika feta sajttal 812.)
Sült paprikába töltött tonhalsaláta 813.)
Sült paprikás hummusz 814.)
Sült paradicsom leves 815.)
Sült piros paradicsom – szárított paradicsom házilag 816.)
Sült sárgabarack, levendulafagylalt 2009. 817.)
Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával 818.)
Sült spárga körözött krémmel és paprikás napraforgómaggal 819.)
Sült spárga medvehagymás zöldborsóraguval és hatperces tojással 820.)
Sült spárga&fokhagymás burgonya 2010. 821.)
Sült spárga&fokhagymás krumpliköret 2006. 822.)
Sült Sütőtök Krémleves - Tök jó hét I. 823.)
Sült sütőtökkrémes kagylótészta fetával, csilivel és pirított zsályával 824.)
Sült töltött birsalma 825.)
Sült zöld paradicsom 826.)
Sült zöldség, most káposzta 827.)
Sült, karamellizált almapürével töltött palacsinta 828.)
Sült! Vajbab! 829.)
Sülthúsleves savanyúkáposztával, tormával 830.)
Sültpaprika-saláta paradicsommal, karamellizált hagymával (asadillo) 831.)
Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben 832.)
Sütés nélküli, epres-kekszes sajttorta 833.)
Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával 834.)
Sütőben sült, cukkinis óriástócsni - alaprecept 835.)
Sütőben sült, karamellizált karfiol 836.)
Sütőben sült, mandulás rántott csirke 837.)
Sütőben sült, napraforgómagos rántott csirke 838.)
Sütőtök & Lazac curry - Tök Jó Hét III. 839.)
Sütőtök receptek 840.)
Sütőtökös laksa brokkolival és garnélával 841.)
Sütőtökös őzvadas karamellizált mézes homoktövissel és savanyított mustármaggal 842.)
Sütőtökös tarhonya tökmagolajjal 843.)
Szalonnába göngyölt sertésszűz sült kelbimbóval és tőzegáfonyamártással 844.)
Szardellás, fokhagymás, chilis vajban párolt kelkáposzta 845.)
Szardínia felhasználási ötletek 846.)
Szardínia II. 847.)
Szárított paradicsom 848.)
Szegfűborsos, kapros rizs saláta kagylóval 849.)
Szegfűszeges csirkemell sütőtökkel 850.)
Szeletelhető kocsonya, lépésről lépésre 851.)
Szép Heléna körtéje - Poires Belle Héléne 852.)
Szezámmagos lazacnyárs gyömbéres chilis öntettel 853.)
Szicíliai padlizsános csirke 854.)
Szilvalekváros-diós babka 855.)
Szilvás derelye, kalácsmorzsával, barnított vajjal 856.)
Szilveszter 2017. 857.)
Szilveszterre: szójás-mézes grillezett sertéskaraj pácolt sárgarépával 858.)
Színes joghurtfagylaltok 859.)
Szirupos, joghurtos sütemény 860.)
Szívsaláta lazaccal és csípős-édes öntettel 861.)
Szójaszószos csirkeszárny 862.)
Szójaszószos, chilis-fokhagymás uborkasaláta 863.)
Szójaszószos, gyömbéres, savanyított gomba 864.)
Szójaszószos, spárgás csirke jázminrizzsel 865.)
Szójaszószos, újhagymás pácolt tojás 866.)
Szőke brownie sós mandulával, málnával 867.)
Szőlős tabbouleh füstölt sonkával 868.)
Szumákos-szezámmagos rántott csirke 869.)
Szuperegyszerű, lisztmentes joghurttorta, kamillás sárgabarackkal 870.)
Szuperegyszerű, orosz túrótorta (zapekanka) 871.)
Szuperomlós, habos, ribizlis nyári sütemény 872.)
Szuperropogós rántott csirke húsz perc alatt 873.)
Szusirizs főzése 874.)
Tahinis-keserűcsokoládés keksz 875.)
Tajvani marhahúsleves tésztával (Niu Rou Mian) 876.)
Tajvani sertéshúsos buci (Hu Jiao Bing) 877.)
Tarhonya szárd módra, édesköménnyel, juhsajttal (fregula sarda) 878.)
Tarhonya trió 879.)
Tárkonyos gombapaprikás csirkével 880.)
Tárkonyos kapormártás 881.)
Tárkonyos sült sárgarépa&zöldalma saláta mascarponés gorgonzolával 882.)
Tartiflette (sajttal besütött burgonya) 883.)
Tavaszi leves spenóttal, retekkel 884.)
Tavaszi minestrone medvehagymapesztóval 885.)
Tavaszi tepsis csirke vele sült zöldségekkel 886.)
Tavaszi vitaminsaláta keleti, csípős mogyorós öntettel 887.)
Tavaszi zöldfűszermártás 888.)
Tavaszi zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 889.)
Tavaszi zöldfűszersaláta vajban pirított mogyoróval 890.)
Tavaszi zöldségek szójaszószos hajdinatésztával 891.)
Tavaszi, sokzöldséges kölessaláta szotyolában sült csirkefasírttal 892.)
Tavaszváró, zöldfűszeres gerslisaláta 893.)
Tejben sült csirkecomb burgonyapürével 894.)
Tejberizs gyömbérszirupos gyümölcssalátával 895.)
Tejberizs vaníliás-zöldcitromos licsivel 896.)
Tejfölsorbet dupla eperkompóttal 897.)
Tejszínes kagylóleves (Billy Bi) 898.)
Tejszínes sóskakrémleves 899.)
Tekercs ötfűszeres csirkemájpástétommal és édes-savanyú sárgarépával 900.)
Tekert túrós rétes korong 901.)
Téli Caprese sütőtökkel, datolyaszilvával 902.)
Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással 903.)
Téli menü 904.)
Téli sorbet trió 905.)
Téli sütőtökös sütemény csilis pirított tökmaggal 906.)
Tengeri halak nevei magyarul 907.)
Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével 908.)
Tépett csirke sütőtökös gerslivel 909.)
Tésztában sült, fügés sertéspástétom 910.)
Tésztafészekben tálalt portóis csirke gombával és csirkemájjal 911.)
Thai csípős-savanyú, tojásos csirkeleves 912.)
Thai gazpacho 913.)
Thai kókusztejes csirkeleves (Tom Kha gai) 914.)
Thai uborkasaláta rákkal 915.)
Tigrisrák édes-savanyú, zöldalmás sütőtökkel 916.)
Tintahal, zöldborsócsíra és papaya saláta 917.)
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval 918.)
Tiszta tavasz – a kedvenc smoothie trió 919.)
Tiszta umami alapleves 920.)
Tízperces saláta zsenge csöves kukoricával 921.)
Tízperces sóska gazpacho 922.)
Tojáslikőrös trilece sütemény 923.)
Tojásos galuska, zöldsaláta 924.)
Tojássaláta házi majonézzel és lilahagymával 925.)
Tökéletes túrógombóc 926.)
Töltött csirke katalán mazsolás mángolddal 927.)
Töltött csirkecomb harissás burgonyapürével (Harissa mon amour) 928.)
Töltött cukkini és paprika sűrű paradicsomszósszal 929.)
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal 930.)
Töltött hagyma Kövi Pál Erdélyi Lakomájából 931.)
Töltött karalábélevél citromos-joghurtos karalábémártással 932.)
Töltött libanyak, lépésről lépésre 933.)
Töltött mángoldlevél (pazi sarmasi) 934.)
Töltött nyári tök kapormártással 935.)
Töltött paradicsom és cukkini édes-savanyú kaporszósszal 936.)
Töltött sárgabarack 937.)
Töltött, sült lilahagyma, fetakrémmel 938.)
Tormalevélbe göngyölt fűszeres minifasírt 939.)
Tormás zöldalmakrémleves szerecsendióval 940.)
Tormás-céklás túrókrém 941.)
Török bárányhúsos "pizza" (lahmacun) 942.)
Török csípős, paradicsomos bulgur saláta (Kisir) 943.)
Török csirkeragu „Ciya módra” 944.)
Török fűszeres marharagu padlizsánpürével 945.)
Török grízes desszert vaníliás sárgabarackkal 946.)
Török lencsés padlizsánragu (mualle) 947.)
Török, lencsés padlizsánragu – nagy adag 948.)
Török, piaci bárányleves, rizzsel, joghurttal, csilivel 949.)
Toszkán paradicsomos pacal 950.)
Tripla epres-habos pite 951.)
Tripla frankfurti leves kimchivel 952.)
Tripla mákos szilvás gombóc 953.)
Tripla paradicsomos tésztasaláta 954.)
Triplán szerecsendiós csokoládétorta 955.)
Tteokguk, koreai újévi leves 956.)
Tunéziai csicseriborsóleves chilivel és citrommal (Lablabi) 957.)
Tunéziai marhapofa ragu spenóttal és fehérbabbal (T’fina pkaila) 958.)
Tunéziai tojásos tagine 959.)
Turbolyakrémleves kucsmagombával 960.)
Túrós smarni vörösboros szilvakompóttal 961.)
Túrós-omlós tésztás kalács 962.)
Uborkavinaigrette salátára 963.)
Udon tészta újhagymás-gyömbéres szósszal 964.)
Üdvözlet a kecsói piacról 965.)
Ünnepi mákos guba kalácsból, sütőben 966.)
Urban ricotta 967.)
Uszka – savanyúkáposztával töltött tésztabatyu 968.)
Vadspárga 969.)
Vajpuha őzgerinc paszternákpürével és vörösboros gombával 970.)
Valódi, házi vaníliafagylalt recept 971.)
Vaníliás grízpuding sült meggyel 972.)
Vaníliás joghurthab 973.)
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal 974.)
Vaníliás rebarbarakompót 975.)
Vaníliás sült sárgabarack 976.)
Vaníliás sült sárgabarack 2010. 977.)
Vaníliás tejföl panna cotta virágporral és törökmézzel 978.)
Vaníliás-birsalmás tarte tatin 979.)
Vaníliás-citromos keksz 980.)
Vaníliás-egreses clafoutis 981.)
Vaníliás-fehércsokoládés krémtorta eperrel 982.)
Vaníliás-karamellás narancssaláta 983.)
Vaníliás-körtés fordított sütemény 984.)
Vaníliás-mangós gofri 985.)
Vaníliás, krémes túrótorta 986.)
Vasárnapi dilemma, majd tőkehal, koriander, menta 987.)
Vasárnapi paradicsomos tészta oldalassal és húsgombóccal, két fogásban 988.)
Vegán csokoládémousse (aquafaba-val) 989.)
Vegán töltött káposzta – így születik egy recept 990.)
Vegyes húslevesben főtt húsok elzászi mártással (Pot –au –feu) 991.)
Véres hurka karamellizált almával, krumplipürével és pirított hagymával ("Himmel und Erde") 992.)
Vietnami marhahúsleves rizstésztával (pho) 993.)
Vietnámi nyári tekercs 994.)
Villámgyors banán brülée 995.)
Villámgyors fahéjas-csokoládés diótorta 996.)
Villámgyors háromhagymás tejszínes tészta 997.)
Villámgyors kókusztejes túrókrém panna cotta 998.)
Vinegret – orosz céklasaláta 999.)
Vissza az alapokhoz: piskóta 1000.)
Vörös káposztás rétes, körtével, borókabogyóval 1001.)
Vörösboros ököruszály ragu 1002.)
Vörösboros spagetti 1003.)
Vöröslencsekrémleves joghurttal és chili-olajjal 1004.)
Zöld borscs 1005.)
Zöld curry 1006.)
Zöld mojo picón grillhúsok és zöldségek mellé 1007.)
Zöld, spenótos-medvehagymás shakshuka 1008.)
Zöldalma és sárgarépa édes-savanyú öntettel 1009.)
Zöldalmás-kapros lazacpástétom 1010.)
Zöldalmás, zelleres gesztenyekrémleves 1011.)
Zöldbab dióolajjal és pirított dióval 1012.)
Zöldbab karamellizált hagymával és mentával 1013.)
Zöldbabos kulajda 1014.)
Zöldborsókrém mogyoróolajjal 1015.)
Zöldborsókrémleves salátával 1016.)
Zöldborsópesztó 1017.)
Zöldborsós gersli rizottó 1018.)
Zöldcitromkrémes, sós kekszes sütemény 1019.)
Zöldfűszerekkel töltött gomba tejszínes mustármártáson 1020.)
Zöldfűszeres csirkecombtekercs őszi salátával 1021.)
Zöldfűszeres rizzsel töltött karalábé sóskamártással 1022.)
Zöldfűszeres tepsis tükörtojás 1023.)
Zöldfűszeres tojáslepény 1024.)
Zöldfűszeres, diós céklasaláta 1025.)
Zöldfűszerkrémleves kecskesajtgolyókkal 1026.)
Zöldfűszerkrémleves pirított kaláccsal és libamájjal 1027.)
Zöldséges túrókrém (Bódvalenkei cigánytúró alapján) 1028.)
Zöldséges, húsgombócos káposztalé leves 1029.)
Zöldséges, pikáns szoljanka 1030.)
Zöldspárga “instant” hollandi mártással 1031.)
Zöldspárgás tabbouleh grillezett kecskesajttal 1032.)
Zsályás pulykatekercs sütőtökös humusszal 1033.)
Zsályás-sütőtökös rakott burgonya 1034.)
Zsályás, lilahagymás, nyári sült zöldbabok 1035.)
Zserbó 1036.)
Zúza receptek
Típusától függően színe a sötét rózsaszínűtől a zöldig terjedhet, nálunk inkább a zöld terem. Csalókák a nemzetközi kulináris magazinok fotói, a nálunk gyakoribb zöld változattal csak akkor lesz élénk piros-rózsaszínű a vele készített étel, ha eperrel párosítjuk, így átveszi annak színét. Éppen ezért kerül az alábbi kompótba is. Például a következő dolgokon pazar: sűrű, mézes görög joghurt, reggeli zabkása, tejberizs, vagy tejbegríz, vaníliafagyi, mascarpone, cheesecake.
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal
Hozzávalók (4-6 adag)
Sült rebarbarbarakompót:
50 dkg rebarbara
25 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 evőkanál méz
½ vaníliarúd
½ narancs leve és reszelt héja
Vaníliapuding:
6 dl tej
6 tojás sárgája
6 dkg cukor
½ vaníliarúd
csipet só
2 evőkanál étkezési keményítő
A kompóthoz előmelegítjük a sütőt 200C fokra. A rebarbarát alaposan megmossuk, két végét levágjuk. Kb. 3-4 cm-es darabokra szeleteljük. Meghámozni nem szükséges, így ugyanis könnyebben tartja meg a formáját, nem esik szét olyan könnyen. A rebarbarát egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba szórjuk. Az epret lecsumázzuk, és a nagyobb szemeket hosszában negyedébe, a kisebb szemeket félbevágjuk. A rebarbarához adjuk. Rászórjuk a nádcukrot, hozzáadjuk a mézet, a fél narancs reszelt héját és levét fél vanília kikapart magját (vagy egy mokkáskanál vaníliakivonatot). Összekeverjük. Betesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük. A pontos sütési idő a gyümölcs fajtájától, és érettségi fokától is függ, érdemes 15 perc után ránézni. Teljesen lehűtjük. A hűtőben néhány napig eláll. A vaníliapudinghoz a tejet forráspontig melegítjük. Közben a tojássárgáját elektromos kézi keverővel habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel. Lassan hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba, vagy tálkákba öntjük, a krém közvetlen felületére frissentartó fóliát helyezünk (így nem bőrösödik be). Hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük, majd a kompóttal és durvára vágott pisztáciával (vagy más maggal) tálaljuk.
(Visited 3 091 times, 1 visits today)