Szupermarketekben, piacokon gyakrabban látni ilyenkor, szezonjában, sokan azonban csak méregetik, kevesen csapnak le rá. Az árusok nem igazán szeretik, körülményes a termesztése és sok helyet foglal, mind a földön, mind a standon. Pedig nagyon változatosan használható, akár sós, akár édes ételekhez. Sertéssülthöz, tarjához például remekül passzol, de talán az alább ajánlott formájában – sütőben sütve, eperrel érdemes vele elsőre kísérletezni. Az illata. Az a legmeggyőzőbb. Az édes eperszirup, a rebarbara fanyar leve, a a vanília és a narancs ízei összeolvadnak, a végeredmény bódító.
Összes recept 1.)
2015-ben az év étele: egészben sült karfiol 2.)
3 darab birsalma, 3 desszert 3.)
A (szerintem, szerényen) tökéletes csokoládé mousse 4.)
A borsó meg a héja 5.)
A csokoládé titkos élete 6.)
A dinnyehéj projekt 7.)
A fűszerek III. királynője: kardamom 8.)
A fűszerek királynője – VANÍLIA 9.)
A híres Somogyi-féle sólet 10.)
A húsleves három élete 11.)
A húsvéti nagy asztal – letölthető receptgyűjtemény 12.)
A karfiol szára, panko, csillagánizs 13.)
A legbrüsszelibb zöldség: kelbimbó 14.)
A legfinomabb forró csokoládé 15.)
A legfinomabb kókusztejes csirkecurry 16.)
A legfinomabb téli krémlevesek - 9 recept 17.)
A szarvasgomba fűszer! 18.)
A titkos hozzávaló: gránátalmaszósz 19.)
A tíz legjobb jéghideg nyári leves 20.)
A tökéletes buggyantott tojás 21.)
A tökéletes citromtorta nyomában 22.)
A töröktől: fokhagymás-joghurtos spenót 23.)
A zeller az új karfiol 24.)
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje 25.)
Áfonyás hagymalekvár 26.)
Amerikai citromkrémes szelet (lemon bar) 27.)
Ami a fagylaltokat illeti... 28.)
Ananászos joghurtkrém 29.)
Ananászos pirított csirke 30.)
Anoush abur, ünnepi gerslipuding 31.)
Articsókás panzanella 32.)
Aszalt szilvás, mákos flan 33.)
Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény 34.)
Autentikus libanoni tabbouleh 35.)
Autentikus vietnámi tavaszi tekercs (Cha Gio) 36.)
Avokádó, mangó, garnéla 37.)
Avokádókrém 38.)
Ayran panna cotta 39.)
Az amerikai színes káposztasaláta joghurtos öntettel (coleslaw) 40.)
Az ojcówi pisztrángról 41.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2012. 42.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2014. 43.)
Azeri joghurtos csusza, marhahússal és karamellizált lilahagymával (xəngəl) 44.)
Ázsiai, csípős-savanyú rizstésztasaláta (maradék pulykasülttel) 45.)
Babérlevéllel illatosított panna cotta őszibarackkal 46.)
Bableves házi csipetkével & füstölt nyelv joghurtos Waldorf salátával 47.)
Bagna cauda: fokhagymás-szardellás mártogató 48.)
Baileys-Fehércsoki Tiramisu 49.)
Banánköztársaság 50.)
Banános gyümölcskenyér kávéhabbal 51.)
Barack amba 52.)
Bárányhúsos rakott rétes – tepsi börek 53.)
Barnacukor panna cotta mandarinos granitával 54.)
Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel 55.)
Barnavajas törökmogyorótorta mézes mascarponehabbal 56.)
Békebeli túrós palacsintafelfújt 57.)
Belga csőben sült cikória (Chicon au gratin) 58.)
Bélszín carpaccio házilag 59.)
Beurre noisette, avagy barnított vaj 60.)
Bigos – lengyel káposztás egytálétel 61.)
Birsalmaleves, brióssal és olívaolajjal 62.)
Birsalmás petrezselyemgyökérleves gyömbéres mini maceszgombóccal 63.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2008. 64.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2010. 65.)
Birsalmás-diós máglyarakás 66.)
Birsalmasajt 67.)
Birsalmasajt - a 21.század konyhájában 68.)
Birsalmasajttal és manchego sajttal töltött háromszög 69.)
Bódító, édes, titokzatos: tonkabab 70.)
Borított karamellöntetes puding (créme caramel) 71.)
Borított, karamellás tejeskávékrém 72.)
Borított, karamellöntetes kávés krém (créme caramel) 73.)
Boursin-nel töltött paradicsom 74.)
Brokkolikrémleves 75.)
Bubeleh - elzászi mazsolás maceszpalacsinta 76.)
Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal 77.)
Burgonyás blini 78.)
Burgonyasaláta kapribogyóval, szárított paradicsommal és szardíniával 79.)
Burrata grillezett cukkinivel és mentával 80.)
Burrata, bab 81.)
Céklalevél joghurttal és pirított dióval 82.)
Céklás burgonyafőzelék ropogós kapribogyóval 83.)
Céklás burgonyasaláta kapribogyóval 84.)
Céklás gersli 85.)
Ceviche - alaprecept 86.)
Chakapuli – grúz tavaszi, zöldfűszeres bárányragu 87.)
Chilis pácolt citrom 88.)
Chilis-gyömbéres, citromos csirkebecsinált leves 89.)
Chips házilag 90.)
Chlodnik – lengyel, hideg céklaleves 91.)
Cider-ben párolt, almás csirkecomb 92.)
Cikóriasaláta füstölt kacsamellel és karamellizált körtével 93.)
Citromos spagetti – egyszerű tejszínes mártásban 94.)
Citromos spagetti zöldborsóval és ricottával 95.)
Citromos zöldfűszeres leves grízgombóccal (kubbeh hamusta) 96.)
Citromos-birsalmás libaleves 2012. 97.)
Citromos-birsalmás libaleves 2014. 98.)
Citromos-sáfrányos serbet 99.)
Citromos, limoncellós tiramisu 100.)
Citromos, petrezselymes szardínia avokádón 101.)
Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena) 102.)
Citromos, tárkonyos libazúzaleves 103.)
Citromtorta 104.)
Citromverbéna, cukkinivirág 105.)
Citrusos marinált harcsa kovászos uborkával és kaporral 106.)
Citrusos pácolt hal, tigristej (ceviche) 107.)
Citrusos, fűszeres kacsa tagine 108.)
Conserveira de Lisboa. Szardínia. 109.)
Consommé készítése 110.)
Coq au furmint: lassan sült, szuperomlós, boros kakas 111.)
Csábító chilis csokoládéláva csoda 112.)
Cseh, kelttésztás knédli (houskový knedlík) 113.)
Cseh, pácolt camembert – sörkorcsolya 114.)
Cseresznye salsa 115.)
Cserkesz csirkesaláta diómártással (cerkez tavugu) 116.)
Csicseriborsó saláta chermoula öntettel 117.)
Csicseriborsóleves kelkáposztával, harissával 118.)
Csicsóka 119.)
Csicsókahummusz 120.)
Csilis-fokhagymás, cukkininyelő spagetti 121.)
Csilis, fokhagymás vajban párolt kelkáposzta babbal 122.)
Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem… 123.)
Csípős bulgur piláf 124.)
Csípős csirke kimcsivel és káposztával 125.)
Csípős csirkemáj pörkölt extrákkal 126.)
Csípős édesburgonyaleves 127.)
Csípős fűszeres édesburgonyaleves 128.)
Csípős sárgarépasaláta pirított földimogyoróval 129.)
Csípős somen tészta 130.)
Csípős tojásleves ramen 131.)
Csípős-édes pomelósaláta rozé kacsamellel 132.)
Csípős-édes saláta sárgadinnyével, édesköménnyel és füstölt lazaccal 133.)
Csípős-édes sült cékla 134.)
Csípős-édes vöröslencsesaláta mangóval 135.)
Csípős-édes zöldbabsaláta 136.)
Csípős-édes zöldbabsaláta húsgolyóval 137.)
Csípős-édes, szójaszószos padlizsán 138.)
Csípős-fűszeres barbecue-mártás szilvából 139.)
Csípős-fűszeres paradicsomlekvár 140.)
Csípős-savanyú kacsasaláta töpörtyűvel, körtével 141.)
Csípős-savanyú leves puha rizskoronggal 142.)
Csípős-savanyú padlizsánsaláta pirított mogyoróval 143.)
Csípős-savanyú paprikaszósz (mojo picón) 144.)
Csípős-savanyú, friss kukoricasaláta 145.)
Csípős-savanyú, színes dinnyesaláta 146.)
Csípős-szezámos nyelvsaláta 147.)
Csípős, mázas csirkeszárnyak koreai újhagymaszársalátával 148.)
Csípős, savanyú káposztaleves 149.)
Csirkemell mustáros-tejszínes pirított gombával 150.)
Csirkenyársak (satay) mogyorószósszal 151.)
Csirkével töltött, nyitott tésztabatyu 152.)
Csőben sült belga cikória 153.)
Csőben sült fűszeres narancs 154.)
Csőben sült padlizsán 155.)
Csörögefánkféle 156.)
Csuszatészta fokhagymás, csilis cukkinivel 157.)
Cuki, mini, édes: petit fours 158.)
Cukkini & Rukkola krémleves 159.)
Currys-paradicsomos káposzta 160.)
Currys-paradicsomos káposzta karamellizált sült káposztacikkel 161.)
Datolyaszilva 162.)
Datolyaszilva receptek 163.)
Datolyaszilva, ruccola, mogyoró 164.)
David Lebovitz joghurtos eperfagyija 165.)
Dimbes-dombos óriás képviselőfánk 166.)
Diós karfiolkrémleves 167.)
Diós-zsályás sült őszibarack 168.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 169.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 170.)
Dióval töltött padlizsán 171.)
Dongbei padlizsánragu (Di san xian) 172.)
DONNA KAMILLA – kamillás egreskrémmel töltött torta 173.)
Dupla cukkinis tengeri halfilé 174.)
Dupla málnás, mandulakrémes sütemény 175.)
Ecetes torma házilag 176.)
Édes-savanyú sült cékla caponata 177.)
Édes-savanyú, színes uborkasaláta 178.)
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal 179.)
Édesburgonya+rukkola+bacon 180.)
Édeskömény a la plancha 181.)
Édeskömény&cikória saláta mandarinnal 182.)
Édesköményleves fokhagymás garnélanyárssal 183.)
Egészben sült aranydurbincs citromos-tejszínes mángolddal 184.)
Egészben sült cukkini paradicsommal, pink hagymával 185.)
Egészben sült pisztráng édes-savanyú egres salátával 186.)
Egreses töltött káposzta 187.)
Egreses uborkasaláta csípős-édes öntettel 188.)
Egreses-kapros nyári káposzta 189.)
Egy kis nosztalgia+ atyaég, 25 éve főznék? 190.)
Egyben sült csirke nyári céklákkal 191.)
Egyben töltött kelkáposzta 192.)
Egyperces, bögrés mogyorós-csokoládé szuflé 193.)
Egyszemélyes ebédek: wok-os pirított rizstészta zöldségekkel 194.)
Egyszerű eperszufflé epermártással 195.)
Elő-tavaszi sült burgonyás saláta 196.)
Első zöldek levélpesztóval, burratával 197.)
Elzászi hagymás lepény (tarte flambée) 198.)
Enchiladas - mexikói töltött palacsinta 199.)
Eperfagylalt 200.)
Epres expressz keksz szendvics 201.)
Epres leveles Chantilly tejszínhabbal 202.)
Epres-rebarbarás pite 203.)
Esterházy-torta 204.)
Expressz omlós keksz rózsás eperkompóttal 205.)
Ezerarcú, paradicsomos lencseragu – alaprecept 206.)
Fahéjas-paradicsomos zöldbab 207.)
Fava – sárgaborsókrém olívaolajjal 208.)
Fehér krémleves pirított barnakenyérkockákkal 209.)
Fehércsokoládépuding kasszia 210.)
Fehérrépa & Alma Krémleves 211.)
Fehérrépa-krémleves gremolata-val 212.)
Feketekagyló kezdőknek –fűszeres morzsával grillezve 213.)
Feketeribizli lekvár 214.)
Feketeribizlikrémes sütemény 215.)
Feketeribizlis-sárgabarackos morzsás desszert 216.)
Ferdinánd 217.)
Fetás rétesháromszög fekete hagymamaggal 218.)
Fideuá - spanyol kagylós, garnélás gyufatészta 219.)
Flamand zöldséges krumplipüré (stoemp) 220.)
Flamand zöldséges-tejszínes csirke (waterzooi) 221.)
Fodros kel saláta datolyaszilvával és kecskesajttal – Elizabeth salátája 222.)
Fokhagymás garnéla, csípős kolbásszal (Tierra y mar) 223.)
Fokhagymás kecskesajttal töltött cukkinivirág 224.)
Fokhagymás párolt zöldségek osztrigaszósszal 225.)
Fokhagymás petrezselyemleves 226.)
Fokhagymás tejszínes feketekagyló 227.)
Fokhagymás-szardellás mártogató (Bagna cauda) 228.)
Fordított citromtorta 229.)
Fordított rebarbarás sütemény 230.)
Forró, fűszeres, mézes narancspuncs 231.)
Főzés a farmon, a pillanat zöldségei nyolc fogásban – ilyen volt az első MyFarm Őszi Gasztroünnep 232.)
Francia mandulás sütemény 233.)
Francia sajtos fánk 234.)
Frankfurti zöldfűszeres mártás (Grüne Soße) 2007. 235.)
Frankfurti zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 2008. 236.)
Friss kukoricapüré erdei gombával 237.)
Friss kukoricás vajmártás 238.)
Friss spenóttal, mazsolával és pirított mogyoróval töltött omlós tészta 239.)
Friss tészta kagylóval és garnélával 240.)
Friss, csöves kukorica 3 perc alatt 241.)
Fröccstésztában sült, ropogós zsályalevél 242.)
Fügelevél panna cotta mézes sült fügével 243.)
Fügés sütemény 244.)
Füstölt csülök édesburgonyával 245.)
Füstölt marhanyelv, sült cékla salátával 246.)
Füstölt paprikás hentestokány kovászos uborkával 247.)
Füstölt pisztráng- és gorgonzolakrémes kosárkák 248.)
Fűszeres bárányfasírt fokhagymás-joghurtos zöldbabsalátával 249.)
Fűszeres bárányhússal töltött szőlőlevél 250.)
Fűszeres birsalma&vörösáfonya-chutney 251.)
Fűszeres csirke pitachipsszel, fokhagymás joghurtöntettel (csirke fatteh) 252.)
Fűszeres fasírt paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal (Iskender kebab) 253.)
Fűszeres húspogácsa vele sült padlizsánnal és cukkinivel 254.)
Fűszeres kekszes (spéculoos) parfé 255.)
Fűszeres paradicsomlekvár 256.)
Fűszeres pirított burgonyák medvehagymával 257.)
Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással (kedgeree) 258.)
Fűszeres rizzsel töltött nyári zöldségek (Gemista) 259.)
Fűszeres sült karfiol 260.)
Fűszeres sült szilva 261.)
Fűszeres szilvamustár 262.)
Fűszeres zöldparadicsom chutney 263.)
Fűszeres–ecetes birsalma 264.)
Fűszeres, birsalmás csirkeragu burgonyafedővel 265.)
Fűszeres, csirkés krémleves kesudióval és ropogós hagymával 266.)
Fűszeres, cukkinis sütemény 267.)
Fűszeres, ecetes cseresznye 268.)
Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj 269.)
Fűszeres, indiai ihletésű omlett (masala omlett) 270.)
Fűszeres, mazsolás rizs gránátalmával 271.)
Fűszeres, morzsás szilvás pite 272.)
Fűszeres, padlizsános marharagu (Khoresh Bademjan) 273.)
Fűszeres, paprikás újkrumpli sült paprikával 274.)
Fűszeres, paradicsomos zöldborsó grillezett sajttal 275.)
Fűszeres, pirított csicseriborsó 276.)
Fűszeres, tépett csirke zöld búzakörettel (freekeh) 277.)
Fűszeres, vörösboros datolya 278.)
Fűszersokk. Sok fűszer. 279.)
Fűszervajak 280.)
Fuszulykaleves zöldekkel, lilahagymával 281.)
Garnéla kókusztejes-currys brokkolikrémmel 282.)
Garnélával töltött, nyitott tésztabatyu (shu mai) 283.)
Gesztenyekrémes eklerfánk 284.)
Gesztenyemousse kakaóbabbal 285.)
Gesztenyepüré házilag, lépésről lépésre 286.)
Golden mylk, azaz kurkumás latte 287.)
Gombát a gombaboltból – megnyílt a Triffla! 288.)
Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli 289.)
Gorgonzolás-zelleres rizottó pirított dióval 290.)
Gőzölt gombóc kínai, fűszeres gombatöltelékkel 291.)
Gránátalma dióval és korianderrel 292.)
Gránátalmás gerslisaláta mazsolával és fetával 293.)
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével 294.)
Grillezett kecskesajtos szendvics fűszeres sárgabarack chutney-val 295.)
Grillezett kukorica chilis korianderes fűszervajjal 296.)
Grillezett saláta ropogós, citromos-szardíniás kenyérmorzsával 297.)
Grillezett szőlő 298.)
Grillezett velőscsont citromos-petrezselymes salsával 299.)
Grillezett zöldségek chimichurri szósszal 300.)
Grúz diós spenótpástétom (phkali) 301.)
Grúz paradicsomsaláta fokhagymás-korianderes dióval 302.)
Gyergyói leves 303.)
Gyömbéres – kókusztejes paradicsomleves 304.)
Gyömbéres almacobbler vaníliasodóval 305.)
Gyömbéres birsalmás csirkemell 306.)
Gyömbéres finomfőzelék 307.)
Gyömbéres görögdinnye-garnéla saláta (ceviche) 308.)
Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával 309.)
Gyömbéres libacomb édesburgonyapürével 310.)
Gyömbéres marinált görögdinnye 311.)
Gyömbéres párolt hal 312.)
Gyömbéres sült paprika krémleves 313.)
Gyömbéres-birsalmás mesepite 314.)
Gyömbéres-mézes sárgarépa -tzimes 315.)
Gyömbéres-spenótos tarhonya 316.)
Gyömbéres-szójás pirított csemegekukorica 317.)
Gyömbéres, epres-almás pite 318.)
Gyömbéres, marinált harcsa zöldfűszerekkel, rizstésztával 319.)
Gyors csicseriborsó-paprikás 320.)
Gyors igazi főzőtt vaníliakrémes süti 321.)
Gyors ossobuco 322.)
Gyors, zöldséges céklaleves 323.)
Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel 324.)
Hagymás csirkemájpástétom chilis mazsolával 325.)
Hajdinalisztes cukkinilepény 326.)
Hajdinalisztes palacsinta karamellizált póréhagymával és tükörtojással 327.)
Hamantaschen – meggyes-mákos hámántáska 328.)
Harira - hagyományos marokkói ünnepi leves 329.)
Harissza (csípős paprikapaszta) 330.)
Három májusi főzelék 331.)
Háromhagymás cukkinileves 332.)
Háromhagymás gersli rizottó 333.)
Hátszínes tekercs gorgonzolával és rukolával 334.)
Házi eper&rebarbara dzsem 335.)
Házi kurkuma tea 336.)
Házi lepénykenyér za’atar fűszerkeverékkel 337.)
Házi málnasorbet őszibarackban 338.)
Házi ribizlikrém 339.)
Házi sajtos rúd 340.)
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 341.)
Házi, pirospaprikás krémsajt (labneh) 342.)
Héjában sült újburgonya zöldfűszeres mártogatóval 343.)
Heti Hármas: Konda Brigi, Mangódesszert, Libarillette 344.)
Hétvégi püréparádé 345.)
Hideg kacsamellfilé őszi gyümölcssalátával 346.)
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal 347.)
Hideg levesek 2012. nyár 348.)
Hideg nyári levesek 349.)
Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal 350.)
Hideg, bodzás zöldbabfőzelék 351.)
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves 352.)
Hideg, vékonyra szeletelt sertésszűz, csilis, ribizlis uborkasalátával 353.)
High-Life-torta 354.)
Hirtelen sült tarja kapros egresmártással 355.)
Hófehér, túrókrémes piskóta – alaprecept 356.)
Holdújévi, egészben párolt/sült hal gyömbérrel, újhagymával 357.)
Hommage á Isztambul 358.)
Hummusz 359.)
Húsgombóc kapros kovászosuborka mártással 360.)
Húsgombóc tárkonyos meggymártással 361.)
Hűsítő sárgadinnye-granita 362.)
Húsleves kvartett 363.)
Húsleves másnap 364.)
Hússaláta vékonyra szeletelt nyelvből, snidlinggel, újkrumplival 365.)
Húsvéti mazsolás-gyömbéres kalács (mazanec) 366.)
Ikra sáfrányos savanyúkáposztával 367.)
Indiai fűszerezésű spenót csicseriborsóval 368.)
Indiai joghurtdesszert (Shrikhand) 369.)
Indiai krumpli és karfiol curry (Aloo Gobi) 370.)
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve (dal makhani) 371.)
Indonéz zöldségtál csípős mogyorószósszal (Gado-gado) 372.)
Indul a céklaszezon! 373.)
Insalata di Rinforzo – nápolyi stílusú karácsonyi sültzöldség saláta 374.)
Interjú a New York-i fűszerguruval 375.)
Ispahan dzsem 376.)
Itt termett a datolyaszilva! 377.)
Januári saláta sült sütőtökkel és datolyaszilvával 378.)
Japán mézes sütemény (castella) 379.)
Japchae – koreai, zöldséges üvegtészta 380.)
Jéghideg eperkrémleves kecskesajttal 381.)
Jéghideg tök krémleves kaporolajjal 382.)
Jéghideg, céklás meggyleves kecskesajtkrémmel 383.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2010. 384.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2011. 385.)
Jéghideg, kakukkfüves-zöldcitromos almaleves 386.)
Jeruzsálemi csokoládés kalács 387.)
Jin, Jang és öt fűszer 388.)
Joghurtfagyi&mangógranita kehely 389.)
Joghurtfagylalt 390.)
Joghurtos céklaleves 391.)
Joghurtos sült karfiol pástétom 392.)
Joghurtos, diós sült cukkini saláta 393.)
Juharszirupos csirkeszárny 394.)
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással 395.)
Juhtúros-spenótos stíriai metélt 396.)
Kacsa laarb 397.)
Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával 398.)
Kacsamell gyömbéres meggy-salsával 399.)
Kacsás tésztabatyu szójaszószos mártogatóval 400.)
Kamillaszirupos, grízes szelet, kamillás tejszínhabbal 401.)
Kandírozott kumquat 402.)
Kápia ketchup 403.)
Káposztás lecsó tejföllel, kolbásszal – Kormos József receptje alapján 404.)
Kapros – tárkonyos, savanyú bárányraguleves 405.)
Kapros citromleves friss paradicsommal 406.)
Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel 407.)
Kapros túrómousse olívaolajjal és édesköménymagos ostyával 408.)
Kapros-citromos spárgafőzelék 409.)
Kapros-túrós rétes 410.)
Karácsonyi gesztenyekrémes choux 411.)
Karácsonyi harcsa citrusos ropogós morzsával 412.)
Karalábélevélben sült csirke joghurtos karalábésalátával 413.)
Karamellás ananászpuding (Flan de piña) 414.)
Karamellás vérnarancsragu vaníliafagylalttal 415.)
Karamellfagylalt 416.)
Karamellizált citromos tortácska 417.)
Karamellizált eper túróhabbal 418.)
Karamellizált meggymártás 419.)
Kardamomos-meggyes kalácspuding 420.)
Karfiolkrémleves pirított mogyoróval 421.)
Karfiolos téli tabbouleh 422.)
Karmazsinpiros narancspuding Camparival (glutén- és laktózmentes) 423.)
Kávés fűszerkéregben sült sertésszűz 424.)
Kávés, édeskeserű csokoládés korong 425.)
Kefír panna cotta kandírozott citrommal 426.)
Kefíres minipalacsinta forró szederöntettel 427.)
Kefíres, savanyú burgonyaleves póréhagymával 428.)
Kelkáposztafőzelék konfitált fokhagymával, olívaolajjal 429.)
Keralai zöldséges csirke 430.)
Kerekrépa - navet, turnip, Mairübe 431.)
Keserű-sós csokoládédesszert vaníliás tejszínhabbal, málnával 432.)
Keserűcsokoládé-sorbet 433.)
Keserűcsokoládés korong 434.)
Kifliburgonya 435.)
Killer strawberry cheesecake fagyi 436.)
Kínai mogyorós csirke (Kung Po) 437.)
Kínai omlós csirke 438.)
Kínai pirított, töltött, húsos táska (potstickers) 439.)
Kis színes: céklakultusz 440.)
Kis ünnepi Pavlova gesztenyepürével 441.)
Kisgömböcleves – kunsági savanyúleves hurkával 442.)
Kissé tavaszias csirkemáj „escabeche” öntettel 443.)
Kiterített sült csirke fűszeres joghurtos pácban, uborkasalátával 444.)
Klasszikus grízsmarni, azaz császármorzsa, karamellizált eperkompóttal 445.)
Klasszikus kacsazúzapörkölt 446.)
Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel 447.)
Klasszikus rizskoch vaníliás sült sárgabarackkal 448.)
Klasszikus roastbeef, lépésről lépésre 449.)
Klasszikus savoyai sajtfondü 450.)
Klasszikus tiramisu recept – ropogós réteggel 451.)
Klasszikus, kapros tökfőzelék 452.)
Knäckebröd & három halas villámvacsora 453.)
Kókusz szufflé csokoládéöntettel 454.)
Kókusztejes crème caramel 455.)
Kókusztejes eggnog 456.)
Kókusztejes házi csokoládépuding 457.)
Kókusztejes mangópuding 458.)
Kókusztejes sárgarépakrémleves spárgával és rizstésztával (laksa) 459.)
Kókusztejes spenótkrémleves feketelencsével 460.)
Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsraguval 461.)
Kókusztejes vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 462.)
Kókusztejes vöröslencse és sárgarépa krémleves 463.)
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal 464.)
Kókusztejes-paradicsomos csirke 465.)
Kókusztejes, currys spárgaleves 466.)
Kókusztejes, édes-savanyú céklaleves 467.)
Kókusztejszínhab lépésről lépésre 468.)
Költözés előtt II. – Lazacos nizzai saláta 469.)
Konfitált fokhagyma 470.)
Könyvajánló: Olia Hercules, Home Food - az otthon ízei 471.)
Kopasztástól kávéfánkig – Kner Piroska százéves szakácskönyve és az Árnyékporocska 472.)
Koreai ihletésű, csípős, őszi zöldségleves 473.)
Koreai, csípős csirkehúsleves (닭개장 Dak-gaejang) 474.)
Korianderes sárgarépadzsem 475.)
Korianderes-spenótos rizs buggyantott tojással (arroz verde) 476.)
Körtesorbet "Szép Heléna módra" 477.)
Kovászolt zöldparadicsom lestyánnal és csilivel 478.)
Kovászos uborka krémleves 479.)
Kovászos uborkás burgonyafőzelék 480.)
Kovászos uborkás újburgonyafőzelék kolbászmorzsával 481.)
Krémes tejpuding (muhallebi) 482.)
Krémsajt hab 483.)
Krumplipüré rukkolával, karamellizált hagymával és körtével 484.)
Kukoricapalacsinta mézes, karamellizált szilvával 485.)
Küküllőmenti, hideg egreses almaleves 486.)
Künefe - a szír változat 487.)
Kurkumás sárgarépakrém mártogató 488.)
Kurkumás sárgarépaleves 489.)
Langyos burgonyasaláta tejfölvinaigrette-tel 490.)
Langyos édesburgonya saláta szárzellerrel és aszalt tőzegáfonyával 491.)
Langyos kukoricakenyér barnavajjal és chilivel 492.)
Langyos lencsesaláta sült zöldségekkel és mézes homoktövissel 493.)
Langyos sült kelbimbó saláta pirított mogyoróval 494.)
Langyos tavaszi zöldek ropogós morzsával 495.)
Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével 496.)
Langyos, sült gyökérzöldségek joghurtos öntettel 497.)
Lassan főtt birsalmakompót mascarponéval 498.)
Lassan sült, chilis-narancsos mázas pulykacomb 499.)
Lassan sült, fűszeres birsalma 500.)
Lassan sült, fűszeres marhapofa zellerpürével 501.)
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa 502.)
Lassan sült, karamellizált almatorta 503.)
Lassú tűzön párolt édeskömény császárszalonnával, citromhéjjal 504.)
Lazac pezsgőmártással 505.)
Lazacpástétom avokádóval 506.)
Lebbencs "Puttanesca" módra 507.)
Lecsó eltevése télire – alaprecept hat üveghez 508.)
Lednek krémleves zöldségekkel 509.)
Lencseleves sáfránnyal, édesköménnyel (bouillabaisse) 510.)
Lencsesaláta gránátalmával és mazsolával 511.)
Lencsesalátával töltött sütőtök 512.)
Lengyel sóskaleves sült újkrumplival és tojással (zupa szczawiowa) 513.)
Lengyel, lusta túrónudli (Leniwe) 514.)
Lestyános, lecsós zöldbabfőzelék 515.)
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal 516.)
Leveles tésztában sült harcsafilé 517.)
Levendulás madártej málnás habbal 518.)
Levendulás-fehércsokoládés házi fagylalt 519.)
Libanoni ünnepi töltött palacsinta (Katayef) 520.)
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával 521.)
Lisztmentes máktorta citromkrémes habbal 522.)
Lisztmentes mogyorós piskóta narancsvirágos sziruppal 523.)
Lisztmentes, kókuszos répatorta 524.)
Lokanta Maya, Isztambul 525.)
Luxus fastfood 526.)
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és datolyával 527.)
Macaron recept 528.)
Madártej 529.)
Magyaros gersli 530.)
Mákos guba tiramisu – nagy családi adag 531.)
Malloreddus bárányraguval és juhsajttal 532.)
Málnalikőr 533.)
Málnás-őszibarackos sült fagylalt 534.)
Málnás, rozé boros jégkása 535.)
Málnavinaigrette 536.)
Mandulakrémes, fügés sütemény (Moelleux aux figues) 537.)
Mandulakrémmel töltött palacsinta (Crépes fourrées á la frangipane) 538.)
Mandulás sárgabarack-clafoutis 539.)
Mangós-currys csirkesaláta 540.)
Marcipános joghurthab 541.)
Marokkói fűszeres padlizsánsaláta (Zaalouk) 542.)
Marokkói gasztrobeszámoló III. – Mandulás, almás pastilla 543.)
Marokkói mandulás-csirkés réteskorong (Bisteeya) 544.)
Marokkói narancssaláta gránátalmával 545.)
Marokkói sólet, csicseriborsóval, marhahússal (Sefrina) 546.)
Marseille, mon amour! 547.)
Márton-napi libakuszkusz 548.)
Matbucha – sült paprikás, lassan főzött paradicsomkrém 549.)
Mázas sült cékla joghurtos mártogatóval 550.)
Medvehagyma tabbouleh 551.)
Medvehagymás bárányfasírt gyömbéres sárgarépakrémmel 552.)
Medvehagymás finomfőzelék 553.)
Medvehagymás húsgombócragu szárzellerrel, burgonyával 554.)
Medvehagymás karalábékrémleves rizstésztával és pirított gombával 555.)
Medvehagymás krumplipüré 556.)
Medvehagymás töltött csirke parmezános zöldborsókrémmel 557.)
Medvehagymás újhagymatócsni szójaszószos mártogatóval 558.)
Medvehagymás vöröslencse curry 559.)
Medvehagymás-ricottás gnocchi, kucsmagombával 560.)
Medvehagymás-sonkás omlós háromszög 561.)
Medvehagymás-spenótos krumplifőzelék 562.)
Medvehagymás, édes-csípős sárgarépasaláta 563.)
Meggy granita vaníliás joghurthabbal 564.)
Meggyfagylalt pisztáciapesztóval 565.)
Mentafagylalt 566.)
Mentás tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel 567.)
Mentás-paradicsomos burgonya 568.)
Merguez 569.)
Mexikói csípős-savanyú leves ropogós tortillával 570.)
Mézes sült cseresznye mandulatej fagylalttal 571.)
Mézes-almás kalácspuding 572.)
Mézes-citromos maracuja öntet friss ananászon 573.)
Mézes-mákos baklava 574.)
Mézes-vaníliás, sült őszibarack 575.)
Minden maradékot megmentő, fűszeres zöldségragu 576.)
Mindent a paprikáról 577.)
Mini szilvás gombóc pirított mákkal 578.)
Miniatűr vaníliás mascarpone-speculoos kehely 579.)
Minimalista spárgaleves pici nokedlikkel, petrezselyemolajjal 580.)
Misoval karamellizált sült padlizsán 581.)
Miszóval karamellizált, grillezett lazac 582.)
Mit tud a csengelei spárga, amit más nem? 583.)
Mogyorós csirke salátakehelyben 584.)
Mogyorós keksz eperlekvárral 585.)
Mogyorószósz 586.)
Momofuku sült kelbimbó saláta csípős-édes öntettel 587.)
Morzsás cseresznyés crostata 588.)
Morzsás meggyes pite levendulás mascarponehabbal 589.)
Mostan színes tintákról álmodom 590.)
Mozzarellával töltött cukkini 591.)
Munkaigényes, de gyors és pazar miso ramen 592.)
Na de mi legyen a cukkinivel? 593.)
Nagymama maceszgombóca 594.)
Nagyon vaníliás hókifli narancsos porcukorral 595.)
Narancsflan á la Casa Moro 596.)
Narancslekvár á la Nigel Slater 597.)
Narancsos édesköménykrémleves 598.)
Narancsos mandulatorta 599.)
Narancsos tőzegáfonya-sorbet 600.)
Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" 601.)
Narancsos-sütőtökös bejgli & freestyle tsai 602.)
Narancssárga szupererő 603.)
Narancsszirupos narancsos-csokis reggeli süti 604.)
Négy csokor retek, négy új étel 605.)
Négy tányér tavaszi főzelék 606.)
Négy tányér téli főzelék 607.)
Nelida&Francesca: a szardellasózó művésznők 608.)
Nem a szőlő savanyú, hanem a citrom 609.)
Neonsárga, édes-keserű citromdzsem 610.)
Nesselrode gesztenyeparfé 611.)
New York – Debrecen sajttorta 612.)
New York cheesecake brüsszeli módra 613.)
Nigella snack-je: meleg fűszeres mogyoró 614.)
Nokedli cacio e pepe 615.)
Nutellás-narancsos tekercs 616.)
Nyári cékla málnával és kecskesajttal 617.)
Nyári gnocchi 618.)
Nyári rakott krumpli 619.)
Nyári rizstekercs kaffir lime levéllel 620.)
Nyári sült csirke lakoma négy főre 621.)
Nyári, zöldfűszeres sokbabos leves 622.)
Nyárvégi krémek: tormás makréla, zöldséges túrókrém, tojásos-lecsós padlizsán 623.)
Olasz is, meg nem is: Szardínia 624.)
Olasz tésztás, babos egytálétel (Pasta e fagioli) 625.)
Olívaolajos-krumplis kiskifli 626.)
Olténiai –paradicsomos- zöldbab 627.)
Omlós, sós-édes keksz 628.)
Orecchiette zöldborsóval, szárított paradicsommal, zsályás húsgombóccal 629.)
Oregánós, paradicsomos kakasragu morzsolt fetával 630.)
Óriásblini füstölt halakkal 631.)
Orosz céklás rakott hering saláta (Szeljodka pod suboj) 632.)
Orosz sós uborka 633.)
Őszi minestrone édesburgonyával és rókagombával 634.)
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves 635.)
Ötfűszeres mázzal sült tök - Tök Jó Hét II. 636.)
Ötfűszeres-csokoládés keksz 637.)
Ötfűszeres, gyömbéres kacsa 638.)
Ottolenghi – I. az ikon 639.)
Pácolt makréla lilahagymával, kapribogyóval 640.)
Padlizsános kebab 641.)
Palacsinta fahéjas barnavajjal és sült birsalmakrémmel 642.)
Palacsinta karamellás Campari-vérnarancs öntettel 643.)
Paprikás zöldborsó és újkrumpli 644.)
Paprikás-fokhagymás savanyúkáposzta 645.)
Paradicsomos gyöngybab - alaprecept 646.)
Paradicsomos tarte tatin juhtúrós pesztóval 647.)
Paradicsomos, háromsajtos lasagne – családi adag 648.)
Paradicsomos, sáfrányos mediterrán halragu 649.)
Paradicsomsaláta egyiptomi szezámos fűszerkeverékkel (dukkah) 650.)
Paradicsomsaláta nektarinnal, mentával és grillezett halloumi sajttal 651.)
Paradicsomtatár 652.)
Parmezános burgonyakrémleves 653.)
Parmezános keksz kecskesajtkrémmel 654.)
Parmezános kukoricakrémleves Espelette chilivel 655.)
Parmezános padlizsántócsni fejlesztés alatt 656.)
Parmezános spenótkrémleves 657.)
Parmezános sült burgonyakrémleves 658.)
Parmezános-diós töltött hagyma 659.)
Parmezános-kukoricás sült puding 660.)
Parmezános-rozmaringos minizsemle 661.)
Párolt hal, sok ízzel 662.)
Páros receptek: pirított burgonya spenóttal és medvehagymával & frittata 663.)
Páros receptek: Szójás-szezámos spenót & medvehagymás, zöldséges pirított rizs 664.)
Pászka – ünnepi, mazsolás túrókrémdesszert 665.)
Penne all'arabbiata 666.)
Perui sült paprikás-sajtos mártás (Papas a la huancaina) 667.)
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal 668.)
Perzsa zöldfűszeres rizs (sabzi polow) 669.)
Perzsa zsidó ünnepi húsleves csicseriborsós húsgombóccal (Gondi) 670.)
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka 671.)
Petrezselymes karalábéfőzelék & bárányfasírt (köfte) 672.)
Petrezselymes karalábékrémleves fűszeres morzsával 673.)
Petrezselymes petrezselyemgyökérleves 674.)
Petrezselymes, dupla zöldborsóleves spárgával 675.)
Pezsgő sabayon 676.)
Pezsgő, krumpli, kaviár & Kistücsök 677.)
Pink Waldorf füstölt libamellel 678.)
Pink, pácolt tőkehal 679.)
Piri-piri szósz 680.)
Pirított grízes desszert joghurthabbal (irmik helvasi) 681.)
Pirított szárzeller kesudióval és csilivel 682.)
Piros gyümölcspuding vaníliaöntettel (Rote Grütze) 683.)
Piros, görög, nem görög 684.)
Pirospaprikás babka kalács 685.)
Pirospaprikás-burgonyás börek 686.)
Pisztáciafagylalt házilag 687.)
Pisztráng baszk módra 688.)
Poireaux á la vinaigrette – párolt póré mustáros olívaolajos öntettel 689.)
Portugál kelkáposztaleves kolbásszal (Caldo verde) 690.)
Portugál pudingos kosárka (Pastéis de Belém) 691.)
Püspökkenyér 692.)
Quinoa hatperces tojással, avokádóval és füstölt lazaccal 693.)
Quinoa saláta spárgával és zöldfűszerekkel 694.)
Quinoa sült paprikával, pirított újhagymával és fetával 695.)
Ragacsos rizs, vagyis sticky rice málnával, szederrel 696.)
Rákkoktél avokádó-zöldalma ágyon 697.)
Rakott zöldek – alaprecept 698.)
Rántott haltej chilis majonézzel és ropogós káposztasalátával 699.)
Ravigote mártás 700.)
Rebarbara pite 2009. 701.)
Rebarbara pite 2010. 702.)
Rebarbara-alma-eper morzsasüti 703.)
Rebarbarás-epres hab, habcsókkal (Eton mess) 704.)
Reggeli: őszi gyümölcssaláta olívaolajjal 705.)
Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal 706.)
Rétesbatyu fűszeres, aszalt szilvás csirkével 707.)
Revani: török grízes piskóta kardamomos-szegfűborsos sziruppal 708.)
Ribizlikrémes szelet 709.)
Ribizlis süti 710.)
Ricottás sajttorta 711.)
Ricottás-áfonyás mini palacsinta 712.)
Rizsecetes, savanyított csíkos cékla 713.)
Rizses hús kacsával - alaprecept 714.)
Rizstészta chili olajjal és uborkával 715.)
Rizstészta saláta zöldségekkel, sült hússal 716.)
Rizstésztasaláta retekkel és szójababbal 717.)
Római kömény 718.)
Ropogós mandulás keksszel töltött, sült nektarin 719.)
Ropogós, fűszeres magok 720.)
Rozmaringos szilvakrémleves sós mandulás morzsával 721.)
Rozmaringos zeller&körteleves 722.)
Rózsaszín grépfrút tatár mentával és dióval 723.)
Rozsos, köménymagos, foszlós partibuci 724.)
Rugelach - Hanukarácsonyi barackos-diós kifli 725.)
Rugelach 2007. 726.)
Rugelach házi feketeribizli lekvárral és pisztáciával 727.)
Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel, gránátalmával 728.)
Rumbaba vaníliás tejszínhabbal 729.)
Rumos-mézes torta karamellizált sült almával 730.)
Rumos, vaníliás fordított cseresznyés sütemény 731.)
Sabich káosz – sült padlizsán tahinis joghurttal, zöldségekkel 732.)
Sáfrányos birsalmával töltött kacsamell 733.)
Sáfrányos rizottó – alaprecept 734.)
Sáfrányos spagetti, feketekagyló 735.)
Sáfrányos tápiókapuding banánnal, pirított mogyoróval 736.)
Sáfrányos-ricottás malloreddus pirított szalonnával 737.)
Sajtos quesadilla guacamole-val 738.)
Saláta burgonyával, barnított vajjal és chilivel 739.)
Saláta zöldbabbal, pirított mogyoróval és kókusztejjel 740.)
Salátatál pirított pogácsakockával és házi mustmézzel 741.)
Salmorejo –andalúz nyers paradicsomleves 742.)
Salsa cukkinivel, avokádóval, paradicsommal 743.)
Sárga céklás gnocchi barnavajjal 744.)
Sárgabarackos omlós pite 745.)
Sárgabarackos tarte (+ sárgabaracklekvár recept) 746.)
Sárgabarackos, túrós gombóc barnított vajjal (meruňkové knedlíky) 747.)
Sárgaborsófőzelék korianderrel és chiliolajjal 748.)
Sárgarépás tarte tatin 749.)
Sárgarépás, fűszeres csirkecomb mazsolával és mandulával 750.)
Savanyú, de nem ecet: verjus 751.)
Scrippelle M’Busse (teramo-i parmezános palacsinta, húslevessel) 752.)
Segesvári egreses marhahúsleves 753.)
Serpenyős almás palacsinta 754.)
Serpenyős kukorica gyömbérrel és szezámolajjal 755.)
Sertéssült tejszínes tonhalmártással 756.)
Skandináv, ünnepi lazacleves 757.)
Sóágyon sült édesburgonya tahinivel 758.)
Sonka, sonka – serrano sonka birsalma- és juhsajttal 759.)
Sonkás tésztás pite – Kner Piroska nyomán 760.)
Sonkás-petrezselymes zsemlefelfújt (Nádivka) 761.)
Sós karamella öntet 762.)
Sós karamellamousse 763.)
Sós vajkaramella 764.)
Sós-édes, mogyoróvajas keksz 765.)
Sóska, turbolya, makréla 766.)
Sóskás karalábékrémleves, hidegen vagy melegen 767.)
Sóskával savanyított töltött karalábé 768.)
Spagetti fehérboros, zsályás mangalicaraguval 769.)
Spagetti karamellizált póréval és garnélával 770.)
Spagetti kolbásszal és fokhagymás zöldekkel 771.)
Spagetti paradicsomszósszal és mini húsgombóccal (Chitarra con le pallottine) 772.)
Spagetti pirított kelkáposztával, bacon-nel és gorgonzolával 773.)
Spagetti szicíliai, mandulás-paradicsomos pesztóval 774.)
Spanyol hagymás-burgonyás tortilla 775.)
Spárga flamand módra 776.)
Spárgás penne carbonara 777.)
Spárgás tarhonya 778.)
Spenót és csicseriborsó saláta szárított paradicsomos öntettel 779.)
Spenót gránátalmával és dióval 780.)
Spenót, bundás kenyér, tojás 781.)
Spenótgyökér háromféle módon 782.)
Spenótos csicseriborsó curry 783.)
Spenótos-kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel 784.)
Spenótos-mazsolás csirkemáj paszternákpürével 785.)
Spenótos-ricottás „gnudi” 786.)
Spenótos, kecskesajtos leveles, szőlővel 787.)
Stílusgyakorlatok pesto-ra 788.)
Sült almakrém 789.)
Sült burgonya & vargánya karamellizált homoktövissel 790.)
Sült burgonya friss spenóttal és sült parikával, Boursin-nel töltött csirkemell 791.)
Sült cékla 792.)
Sült cékla saláta csicseriborsó ropogóssal 793.)
Sült céklasaláta lencsével, gerslivel és gránátalmával 794.)
Sült csicsókahummusz nyúlmájjal és hecsedlivel 795.)
Sült csirke chilivel és vaníliával 796.)
Sült csirkeszárnyleves rizstésztával 797.)
Sült cukkini hummusz 798.)
Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával 799.)
Sült fokhagymás cukkinikrém & lestyános cukkinicsorba 800.)
Sült joghurt áfonyamártással 801.)
Sült karfiol aszalt gyümölcsökkel 802.)
Sült karfiol kapribogyóval, szárított paradicsommal 803.)
Sült karfiol krémleves 804.)
Sült karfiol shakshouka csípős paradicsomszószban 805.)
Sült karfiol szardellás morzsával 806.)
Sült kelbimbó Momofuku módra 807.)
Sült lilakáposzta almával, grillezett báránymájjal 808.)
Sült lilakáposzta birsalmával, gesztenyével (ropogós libacomb mellé) 809.)
Sült padlizsán csilis, barackos, sárgarépás salsával 810.)
Sült padlizsán és paradicsom tejszínes tonhalszósszal 811.)
Sült padlizsán gránátalmaszósszal, joghurttal és tahini-vel 812.)
Sült padlizsán szecsuáni borsos öntettel 813.)
Sült paprika feta sajttal 814.)
Sült paprikába töltött tonhalsaláta 815.)
Sült paprikás hummusz 816.)
Sült paradicsom leves 817.)
Sült piros paradicsom – szárított paradicsom házilag 818.)
Sült sárgabarack, levendulafagylalt 2009. 819.)
Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával 820.)
Sült spárga körözött krémmel és paprikás napraforgómaggal 821.)
Sült spárga medvehagymás zöldborsóraguval és hatperces tojással 822.)
Sült spárga&fokhagymás burgonya 2010. 823.)
Sült spárga&fokhagymás krumpliköret 2006. 824.)
Sült Sütőtök Krémleves - Tök jó hét I. 825.)
Sült sütőtökkrémes kagylótészta fetával, csilivel és pirított zsályával 826.)
Sült töltött birsalma 827.)
Sült zöld paradicsom 828.)
Sült zöldség, most káposzta 829.)
Sült, karamellizált almapürével töltött palacsinta 830.)
Sült! Vajbab! 831.)
Sülthúsleves savanyúkáposztával, tormával 832.)
Sültpaprika-saláta paradicsommal, karamellizált hagymával (asadillo) 833.)
Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben 834.)
Sütés nélküli, epres-kekszes sajttorta 835.)
Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával 836.)
Sütőben sült, cukkinis óriástócsni - alaprecept 837.)
Sütőben sült, karamellizált karfiol 838.)
Sütőben sült, mandulás rántott csirke 839.)
Sütőben sült, napraforgómagos rántott csirke 840.)
Sütőtök & Lazac curry - Tök Jó Hét III. 841.)
Sütőtök receptek 842.)
Sütőtökös laksa brokkolival és garnélával 843.)
Sütőtökös őzvadas karamellizált mézes homoktövissel és savanyított mustármaggal 844.)
Sütőtökös tarhonya tökmagolajjal 845.)
Szalonnába göngyölt sertésszűz sült kelbimbóval és tőzegáfonyamártással 846.)
Szardellás, fokhagymás, chilis vajban párolt kelkáposzta 847.)
Szardínia felhasználási ötletek 848.)
Szardínia II. 849.)
Szárított paradicsom 850.)
Szegfűborsos, kapros rizs saláta kagylóval 851.)
Szegfűszeges csirkemell sütőtökkel 852.)
Szeletelhető kocsonya, lépésről lépésre 853.)
Szép Heléna körtéje - Poires Belle Héléne 854.)
Szezámmagos lazacnyárs gyömbéres chilis öntettel 855.)
Szicíliai padlizsános csirke 856.)
Szilvalekváros-diós babka 857.)
Szilvás derelye, kalácsmorzsával, barnított vajjal 858.)
Szilveszter 2017. 859.)
Szilveszterre: szójás-mézes grillezett sertéskaraj pácolt sárgarépával 860.)
Színes joghurtfagylaltok 861.)
Szirupos, joghurtos sütemény 862.)
Szívsaláta lazaccal és csípős-édes öntettel 863.)
Szójaszószos csirkeszárny 864.)
Szójaszószos, chilis-fokhagymás uborkasaláta 865.)
Szójaszószos, gyömbéres, savanyított gomba 866.)
Szójaszószos, spárgás csirke jázminrizzsel 867.)
Szójaszószos, újhagymás pácolt tojás 868.)
Szőke brownie sós mandulával, málnával 869.)
Szőlős tabbouleh füstölt sonkával 870.)
Szumákos-szezámmagos rántott csirke 871.)
Szuperegyszerű, lisztmentes joghurttorta, kamillás sárgabarackkal 872.)
Szuperegyszerű, orosz túrótorta (zapekanka) 873.)
Szuperomlós, habos, ribizlis nyári sütemény 874.)
Szuperropogós rántott csirke húsz perc alatt 875.)
Szusirizs főzése 876.)
Tahinis-keserűcsokoládés keksz 877.)
Tajvani marhahúsleves tésztával (Niu Rou Mian) 878.)
Tajvani sertéshúsos buci (Hu Jiao Bing) 879.)
Tarhonya szárd módra, édesköménnyel, juhsajttal (fregula sarda) 880.)
Tarhonya trió 881.)
Tárkonyos gombapaprikás csirkével 882.)
Tárkonyos kapormártás 883.)
Tárkonyos sült sárgarépa&zöldalma saláta mascarponés gorgonzolával 884.)
Tartiflette (sajttal besütött burgonya) 885.)
Tavaszi leves spenóttal, retekkel 886.)
Tavaszi minestrone medvehagymapesztóval 887.)
Tavaszi tepsis csirke vele sült zöldségekkel 888.)
Tavaszi vitaminsaláta keleti, csípős mogyorós öntettel 889.)
Tavaszi zöldfűszermártás 890.)
Tavaszi zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 891.)
Tavaszi zöldfűszersaláta vajban pirított mogyoróval 892.)
Tavaszi zöldségek szójaszószos hajdinatésztával 893.)
Tavaszi, sokzöldséges kölessaláta szotyolában sült csirkefasírttal 894.)
Tavaszváró, zöldfűszeres gerslisaláta 895.)
Tejben sült csirkecomb burgonyapürével 896.)
Tejberizs gyömbérszirupos gyümölcssalátával 897.)
Tejberizs vaníliás-zöldcitromos licsivel 898.)
Tejfölsorbet dupla eperkompóttal 899.)
Tejszínes kagylóleves (Billy Bi) 900.)
Tejszínes sóskakrémleves 901.)
Tekercs ötfűszeres csirkemájpástétommal és édes-savanyú sárgarépával 902.)
Tekert túrós rétes korong 903.)
Téli Caprese sütőtökkel, datolyaszilvával 904.)
Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással 905.)
Téli menü 906.)
Téli sorbet trió 907.)
Téli sütőtökös sütemény csilis pirított tökmaggal 908.)
Téli, gazdag lencseleves édesburgonyával, pirított tésztával 909.)
Téli, gazdag lencseleves édesburgonyával, pirított tésztával 910.)
Tengeri halak nevei magyarul 911.)
Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével 912.)
Tépett csirke sütőtökös gerslivel 913.)
Tésztában sült, fügés sertéspástétom 914.)
Tésztafészekben tálalt portóis csirke gombával és csirkemájjal 915.)
Thai csípős-savanyú, tojásos csirkeleves 916.)
Thai gazpacho 917.)
Thai kókusztejes csirkeleves (Tom Kha gai) 918.)
Thai uborkasaláta rákkal 919.)
Tigrisrák édes-savanyú, zöldalmás sütőtökkel 920.)
Tintahal, zöldborsócsíra és papaya saláta 921.)
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval 922.)
Tiszta tavasz – a kedvenc smoothie trió 923.)
Tiszta umami alapleves 924.)
Tízperces saláta zsenge csöves kukoricával 925.)
Tízperces sóska gazpacho 926.)
Tojáslikőrös trilece sütemény 927.)
Tojásos galuska, zöldsaláta 928.)
Tojássaláta házi majonézzel és lilahagymával 929.)
Tökéletes túrógombóc 930.)
Töltött csirke katalán mazsolás mángolddal 931.)
Töltött csirkecomb harissás burgonyapürével (Harissa mon amour) 932.)
Töltött cukkini és paprika sűrű paradicsomszósszal 933.)
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal 934.)
Töltött hagyma Kövi Pál Erdélyi Lakomájából 935.)
Töltött karalábélevél citromos-joghurtos karalábémártással 936.)
Töltött libanyak, lépésről lépésre 937.)
Töltött mángoldlevél (pazi sarmasi) 938.)
Töltött nyári tök kapormártással 939.)
Töltött paradicsom és cukkini édes-savanyú kaporszósszal 940.)
Töltött sárgabarack 941.)
Töltött, sült lilahagyma, fetakrémmel 942.)
Tormalevélbe göngyölt fűszeres minifasírt 943.)
Tormás zöldalmakrémleves szerecsendióval 944.)
Tormás-céklás túrókrém 945.)
Török bárányhúsos "pizza" (lahmacun) 946.)
Török csípős, paradicsomos bulgur saláta (Kisir) 947.)
Török csirkeragu „Ciya módra” 948.)
Török fűszeres marharagu padlizsánpürével 949.)
Török grízes desszert vaníliás sárgabarackkal 950.)
Török lencsés padlizsánragu (mualle) 951.)
Török, lencsés padlizsánragu – nagy adag 952.)
Török, piaci bárányleves, rizzsel, joghurttal, csilivel 953.)
Toszkán paradicsomos pacal 954.)
Tripla epres-habos pite 955.)
Tripla frankfurti leves kimchivel 956.)
Tripla mákos szilvás gombóc 957.)
Tripla paradicsomos tésztasaláta 958.)
Triplán szerecsendiós csokoládétorta 959.)
Tteokguk, koreai újévi leves 960.)
Tunéziai csicseriborsóleves chilivel és citrommal (Lablabi) 961.)
Tunéziai marhapofa ragu spenóttal és fehérbabbal (T’fina pkaila) 962.)
Tunéziai tojásos tagine 963.)
Turbolyakrémleves kucsmagombával 964.)
Túrós smarni vörösboros szilvakompóttal 965.)
Túrós-omlós tésztás kalács 966.)
Uborkavinaigrette salátára 967.)
Udon tészta újhagymás-gyömbéres szósszal 968.)
Üdvözlet a kecsói piacról 969.)
Ünnepi mákos guba kalácsból, sütőben 970.)
Urban ricotta 971.)
Uszka – savanyúkáposztával töltött tésztabatyu 972.)
Vadspárga 973.)
Vajpuha őzgerinc paszternákpürével és vörösboros gombával 974.)
Valódi, házi vaníliafagylalt recept 975.)
Vaníliás grízpuding sült meggyel 976.)
Vaníliás joghurthab 977.)
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal 978.)
Vaníliás rebarbarakompót 979.)
Vaníliás sült sárgabarack 980.)
Vaníliás sült sárgabarack 2010. 981.)
Vaníliás tejföl panna cotta virágporral és törökmézzel 982.)
Vaníliás-birsalmás tarte tatin 983.)
Vaníliás-citromos keksz 984.)
Vaníliás-egreses clafoutis 985.)
Vaníliás-fehércsokoládés krémtorta eperrel 986.)
Vaníliás-karamellás narancssaláta 987.)
Vaníliás-körtés fordított sütemény 988.)
Vaníliás-mangós gofri 989.)
Vaníliás, krémes túrótorta 990.)
Vasárnapi dilemma, majd tőkehal, koriander, menta 991.)
Vasárnapi paradicsomos tészta oldalassal és húsgombóccal, két fogásban 992.)
Vegán csokoládémousse (aquafaba-val) 993.)
Vegán töltött káposzta – így születik egy recept 994.)
Vegyes húslevesben főtt húsok elzászi mártással (Pot –au –feu) 995.)
Véres hurka karamellizált almával, krumplipürével és pirított hagymával ("Himmel und Erde") 996.)
Vietnami marhahúsleves rizstésztával (pho) 997.)
Vietnámi nyári tekercs 998.)
Villámgyors banán brülée 999.)
Villámgyors fahéjas-csokoládés diótorta 1000.)
Villámgyors háromhagymás tejszínes tészta 1001.)
Villámgyors kókusztejes túrókrém panna cotta 1002.)
Vinegret – orosz céklasaláta 1003.)
Vissza az alapokhoz: piskóta 1004.)
Vörös káposztás rétes, körtével, borókabogyóval 1005.)
Vörösboros ököruszály ragu 1006.)
Vörösboros spagetti 1007.)
Vöröslencsekrémleves joghurttal és chili-olajjal 1008.)
Zöld borscs 1009.)
Zöld curry 1010.)
Zöld mojo picón grillhúsok és zöldségek mellé 1011.)
Zöld, spenótos-medvehagymás shakshuka 1012.)
Zöldalma és sárgarépa édes-savanyú öntettel 1013.)
Zöldalmás-kapros lazacpástétom 1014.)
Zöldalmás, zelleres gesztenyekrémleves 1015.)
Zöldbab dióolajjal és pirított dióval 1016.)
Zöldbab karamellizált hagymával és mentával 1017.)
Zöldbabos kulajda 1018.)
Zöldborsókrém mogyoróolajjal 1019.)
Zöldborsókrémleves salátával 1020.)
Zöldborsópesztó 1021.)
Zöldborsós gersli rizottó 1022.)
Zöldcitromkrémes, sós kekszes sütemény 1023.)
Zöldfűszerekkel töltött gomba tejszínes mustármártáson 1024.)
Zöldfűszeres csirkecombtekercs őszi salátával 1025.)
Zöldfűszeres rizzsel töltött karalábé sóskamártással 1026.)
Zöldfűszeres tepsis tükörtojás 1027.)
Zöldfűszeres tojáslepény 1028.)
Zöldfűszeres, diós céklasaláta 1029.)
Zöldfűszerkrémleves kecskesajtgolyókkal 1030.)
Zöldfűszerkrémleves pirított kaláccsal és libamájjal 1031.)
Zöldséges túrókrém (Bódvalenkei cigánytúró alapján) 1032.)
Zöldséges, húsgombócos káposztalé leves 1033.)
Zöldséges, pikáns szoljanka 1034.)
Zöldspárga “instant” hollandi mártással 1035.)
Zöldspárgás tabbouleh grillezett kecskesajttal 1036.)
Zsályás pulykatekercs sütőtökös humusszal 1037.)
Zsályás-sütőtökös rakott burgonya 1038.)
Zsályás, lilahagymás, nyári sült zöldbabok 1039.)
Zserbó 1040.)
Zúza receptek
Típusától függően színe a sötét rózsaszínűtől a zöldig terjedhet, nálunk inkább a zöld terem. Csalókák a nemzetközi kulináris magazinok fotói, a nálunk gyakoribb zöld változattal csak akkor lesz élénk piros-rózsaszínű a vele készített étel, ha eperrel párosítjuk, így átveszi annak színét. Éppen ezért kerül az alábbi kompótba is. Például a következő dolgokon pazar: sűrű, mézes görög joghurt, reggeli zabkása, tejberizs, vagy tejbegríz, vaníliafagyi, mascarpone, cheesecake.
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal
Hozzávalók (4-6 adag)
Sült rebarbarbarakompót:
50 dkg rebarbara
25 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 evőkanál méz
½ vaníliarúd
½ narancs leve és reszelt héja
Vaníliapuding:
6 dl tej
6 tojás sárgája
6 dkg cukor
½ vaníliarúd
csipet só
2 evőkanál étkezési keményítő
A kompóthoz előmelegítjük a sütőt 200C fokra. A rebarbarát alaposan megmossuk, két végét levágjuk. Kb. 3-4 cm-es darabokra szeleteljük. Meghámozni nem szükséges, így ugyanis könnyebben tartja meg a formáját, nem esik szét olyan könnyen. A rebarbarát egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba szórjuk. Az epret lecsumázzuk, és a nagyobb szemeket hosszában negyedébe, a kisebb szemeket félbevágjuk. A rebarbarához adjuk. Rászórjuk a nádcukrot, hozzáadjuk a mézet, a fél narancs reszelt héját és levét fél vanília kikapart magját (vagy egy mokkáskanál vaníliakivonatot). Összekeverjük. Betesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük. A pontos sütési idő a gyümölcs fajtájától, és érettségi fokától is függ, érdemes 15 perc után ránézni. Teljesen lehűtjük. A hűtőben néhány napig eláll. A vaníliapudinghoz a tejet forráspontig melegítjük. Közben a tojássárgáját elektromos kézi keverővel habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel. Lassan hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba, vagy tálkákba öntjük, a krém közvetlen felületére frissentartó fóliát helyezünk (így nem bőrösödik be). Hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük, majd a kompóttal és durvára vágott pisztáciával (vagy más maggal) tálaljuk.
(Visited 3 099 times, 1 visits today)