Megrögzött levesrajongó vagyok, nem telik el úgy hét, hogy ne főznék többfélét is. Főleg ilyenkor télen, ebben az időszakban mindig jöhet a leves. Hétköznapi vacsorára, vagy ráérős hétvégi családi ebédre is. Hangulattól és a rendelkezésre álló időtől függően ez hol jó csípős ázsiai leves lesz (ezek mindenképpen dobogós helyen vannak, imádom az összeset), hol egy tartalmas, gazdag, kiadós leves (idén a borscs a kedvenc), máskor egy lágy, selymes krémleves, utazás utáni másnapon húsleves, otthon dolgozós, vagy rohanós napon pedig egy húszperces villámleves (érik a gyors kuktalevesek sorozatom).
A blog megújulása alkalmából első körben összegyűjtöttem néhány kedvenc, téli krémlevesemet. Ezek mind régebbi receptek az elmúlt évekből, amiket most újrafőztem, felfrissítettem, és újrafotóztunk. A fotókat Nagy Balázs készítette, az összes tál Konda Brigi munkája. A linkek a régi receptekhez visznek, benn hagytam az akkori képeket is. Fogadjátok szeretettel! Ha pedig további levesekhez kaptok kedvet, a blogon 90 közül válogathattok!
Kurkumás karfiolkrémleves
Tetején: Sült karfiol, koriander, gránátalmamagok
Kókusztejes-gyömbéres paradicsomkrémleves
Tetején: koriander, pappadum (indiai chipsz-féle, lencselisztből készül, ázsai boltokban kapható párszáz forintért, olajban szokták kisütni, de az elkészítésének a legegyszerűbb módja, a korongot mikróba tesszük három percre).
Sárgarépás vöröslencsekrémleves chiliolajjal
Tetején: chiliolaj, újhagyma, pirított borsóhéj
Körtés zellerkrémleves
Tetején: pirított gesztenye, kisütött zsályalevelek, dukkah fűszerkeverék
Parmezános spenótkrémleves
Tetején: morzsolt feta, kapor, chili, ropogós csicseriborsó
Narancsos sütőtökkrémleves
Tetején: ropogós, chilis, sós granola (recept hamarosan)
Gyömbéres céklakrémleves
Tetején: pirított kókuszforgács, újhagyma, koriander
Brokkolikrémleves
Tetején: morzsolt kéksajt, chilis kesudió (hasonlóan készül, mint más fűszeres magok, csak a fűszer helyett chilit adok hozzá)
Klasszikus gombakrémleves (recept hamarosan)
Tetején: pirított brióskockák, pirított erdei gombák, ropogós hajdina
További levesek a blogon
Gyönyörűek! Sós granolára nagyon kíváncsi vagyok, mert nem igazán édes ízre vágyunk reggel. Izgalmas és remek ötlet.
Utolsónál mi a zöld? Kapor? 🙂
Imádom a leveseidet Is!!!!!
Kedves Zsófi,
ma délelőtt (márc. 29. péntek) kocsiban ülve hallgattam a Retro Rádióban a 7végére szánt menü sorodat: medvehagymás zöldborsó krém leves és rakott karalábé.
Amennyire tudtam, igyekeztem megjegyezni az arányokat, összetevőket, de nem vagyok abban biztos, hogy sikerült-e.
Hol találom meg leírva a Retro Rádióban elmondott receptjeidet?
Köszönöm a válaszodat előre is.
Kedves Zsófi!
A Retro Rádióban elhangzott receptjeidet hol találom? Szeretném mindet összegyűjteni. Fantasztikus ételeket készítesz! Gratulálok és további sok sikert kívánok!
Üdvözlettel:
Judit