Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel
Hozzávalók (2-4 adag)
20dkg friss tintahal, felkarikázva
1 evőkanál fehérborecet
1 kis citrom leve
6+1 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 kígyóuborka, meghámozva, kimagozva, felszeletelve
25dkg koktélparadicsom
3 szárzeller, felszeletelve
1 csokor kapor, finomra aprítva
1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
A tintahalat karikákra szeleteljük (ha bébi tintahalat kapunk, még jobb), majd forrásban lévő vízbe dobjuk (amelybe egy evőkanál olívaolajat tettünk), és egy percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, félretesszük. Az öntethez az ecethez és citromléhez adjuk a sót, borsot, kikeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat és egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott uborkát, szárzellert és negyedelt koktélparadicsomot, végül a tintahal karikákat. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a finomra aprított kaprot és petrezselymet. Ízlés szerint további sót, borsot és citromlevet adunk hozzá.
Nagyszerű kis recept, gyors egyszerű és finom. Melyiket részesited előnyben, a cuttlefisht azaz a tintahalat vagy a squidet azaz a calamarit, vagy kalmárt. Nem tudom hogy Pistiék melyiket forgalmazzák, de azt tudom hogy baby squid néha-néha kapható a Corában.Érdemes kipróbálni, hiszen jön a grill szezon.
Sajnos nem tengerparti ország vagyunk hogy akár mindennap, hozzá tudjunk jutni. Érdemes lenne kipróbálni a receptet egy kis articsókával,kevés chilivel hiszen ezen két nagyszerű konyhai kiegészitő jól párositható a tintahalhoz.
Szép a post ratulálok
über-hiper lett az új Szuflé. Mintha még több kép és recept lenne benne, ráadásul az egész csak úgy árasztja magából, hogy tavasz van…az Alabárdos egyszerűdenagyszerű receptjeit imádjuk, már a Magyar Konyhában is szemeztem velük. A Zazzi-cikk…mostmár muszáj lesz oda is elmenni.kár, hogy csak novemberben jön a következő…
Zsofi, bocs ez nagyon off. Nem tudod hogy mi a medvehagyma neve angolul?
Köszi, Hanga
Nagyjabol, amelyikhez hozzajutok:) articsoka biztos szuper lenne benne! Ha van, a kisebb baby squidet szeretem a legjobban.
Hanga, ramsons
Imádom a 60-65.oldalt. :-)Bármelyik külföldi lapban megállná a helyét. Csodaszép!
Kedves Zsófi!
Hol szerezhetők be a magazinba nálad található gyönyörű tálak és dekoranyagok?
Köszönöm a válaszod!
Megkerdezem Szigeti Zsofi stylistot, a dekoracio/ talalas az o erdeme, es megirom