Szupermarketekben, piacokon gyakrabban látni ilyenkor, szezonjában, sokan azonban csak méregetik, kevesen csapnak le rá. Az árusok nem igazán szeretik, körülményes a termesztése és sok helyet foglal, mind a földön, mind a standon. Pedig nagyon változatosan használható, akár sós, akár édes ételekhez. Sertéssülthöz, tarjához például remekül passzol, de talán az alább ajánlott formájában – sütőben sütve, eperrel érdemes vele elsőre kísérletezni. Az illata. Az a legmeggyőzőbb. Az édes eperszirup, a rebarbara fanyar leve, a a vanília és a narancs ízei összeolvadnak, a végeredmény bódító.
Összes recept 1.)
2015-ben az év étele: egészben sült karfiol 2.)
3 darab birsalma, 3 desszert 3.)
A (szerintem, szerényen) tökéletes csokoládé mousse 4.)
A borsó meg a héja 5.)
A csokoládé titkos élete 6.)
A dinnyehéj projekt 7.)
A fűszerek III. királynője: kardamom 8.)
A fűszerek királynője – VANÍLIA 9.)
A híres Somogyi-féle sólet 10.)
A húsleves három élete 11.)
A húsvéti nagy asztal – letölthető receptgyűjtemény 12.)
A karfiol szára, panko, csillagánizs 13.)
A legbrüsszelibb zöldség: kelbimbó 14.)
A legfinomabb forró csokoládé 15.)
A legfinomabb kókusztejes csirkecurry 16.)
A legfinomabb téli krémlevesek - 9 recept 17.)
A szarvasgomba fűszer! 18.)
A titkos hozzávaló: gránátalmaszósz 19.)
A tíz legjobb jéghideg nyári leves 20.)
A tökéletes buggyantott tojás 21.)
A tökéletes citromtorta nyomában 22.)
A töröktől: fokhagymás-joghurtos spenót 23.)
A zeller az új karfiol 24.)
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje 25.)
Áfonyás hagymalekvár 26.)
Amerikai citromkrémes szelet (lemon bar) 27.)
Ami a fagylaltokat illeti... 28.)
Ananászos joghurtkrém 29.)
Ananászos pirított csirke 30.)
Anoush abur, ünnepi gerslipuding 31.)
Articsókás panzanella 32.)
Aszalt szilvás, mákos flan 33.)
Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény 34.)
Autentikus libanoni tabbouleh 35.)
Autentikus vietnámi tavaszi tekercs (Cha Gio) 36.)
Avokádó, mangó, garnéla 37.)
Avokádókrém 38.)
Ayran panna cotta 39.)
Az amerikai színes káposztasaláta joghurtos öntettel (coleslaw) 40.)
Az ojcówi pisztrángról 41.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2012. 42.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2014. 43.)
Azeri joghurtos csusza, marhahússal és karamellizált lilahagymával (xəngəl) 44.)
Ázsiai, csípős-savanyú rizstésztasaláta (maradék pulykasülttel) 45.)
Babérlevéllel illatosított panna cotta őszibarackkal 46.)
Bableves házi csipetkével & füstölt nyelv joghurtos Waldorf salátával 47.)
Bagna cauda: fokhagymás-szardellás mártogató 48.)
Baileys-Fehércsoki Tiramisu 49.)
Banánköztársaság 50.)
Banános gyümölcskenyér kávéhabbal 51.)
Barack amba 52.)
Bárányhúsos rakott rétes – tepsi börek 53.)
Barnacukor panna cotta mandarinos granitával 54.)
Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel 55.)
Barnavajas törökmogyorótorta mézes mascarponehabbal 56.)
Békebeli túrós palacsintafelfújt 57.)
Belga csőben sült cikória (Chicon au gratin) 58.)
Bélszín carpaccio házilag 59.)
Beurre noisette, avagy barnított vaj 60.)
Bigos – lengyel káposztás egytálétel 61.)
Birsalmaleves, brióssal és olívaolajjal 62.)
Birsalmás petrezselyemgyökérleves gyömbéres mini maceszgombóccal 63.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2008. 64.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2010. 65.)
Birsalmás-diós máglyarakás 66.)
Birsalmasajt 67.)
Birsalmasajt - a 21.század konyhájában 68.)
Birsalmasajttal és manchego sajttal töltött háromszög 69.)
Bódító, édes, titokzatos: tonkabab 70.)
Bőrén sült lazac zöldsaláta fricassee-val 71.)
Borított karamellöntetes puding (créme caramel) 72.)
Borított, karamellás tejeskávékrém 73.)
Borított, karamellöntetes kávés krém (créme caramel) 74.)
Boursin-nel töltött paradicsom 75.)
Brokkolikrémleves 76.)
Bubeleh - elzászi mazsolás maceszpalacsinta 77.)
Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal 78.)
Burgonyás blini 79.)
Burgonyasaláta kapribogyóval, szárított paradicsommal és szardíniával 80.)
Burrata grillezett cukkinivel és mentával 81.)
Burrata, bab 82.)
Céklalevél joghurttal és pirított dióval 83.)
Céklás burgonyafőzelék ropogós kapribogyóval 84.)
Céklás burgonyasaláta kapribogyóval 85.)
Céklás gersli 86.)
Ceviche - alaprecept 87.)
Chakapuli – grúz tavaszi, zöldfűszeres bárányragu 88.)
Chilis pácolt citrom 89.)
Chilis-gyömbéres, citromos csirkebecsinált leves 90.)
Chips házilag 91.)
Chlodnik – lengyel, hideg céklaleves 92.)
Cider-ben párolt, almás csirkecomb 93.)
Cikóriasaláta füstölt kacsamellel és karamellizált körtével 94.)
Citromos spagetti – egyszerű tejszínes mártásban 95.)
Citromos spagetti zöldborsóval és ricottával 96.)
Citromos zöldfűszeres leves grízgombóccal (kubbeh hamusta) 97.)
Citromos-birsalmás libaleves 2012. 98.)
Citromos-birsalmás libaleves 2014. 99.)
Citromos-sáfrányos serbet 100.)
Citromos, limoncellós tiramisu 101.)
Citromos, petrezselymes szardínia avokádón 102.)
Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena) 103.)
Citromos, tárkonyos libazúzaleves 104.)
Citromtorta 105.)
Citromverbéna, cukkinivirág 106.)
Citrusos marinált harcsa kovászos uborkával és kaporral 107.)
Citrusos pácolt hal, tigristej (ceviche) 108.)
Citrusos, fűszeres kacsa tagine 109.)
Conserveira de Lisboa. Szardínia. 110.)
Consommé készítése 111.)
Coq au furmint: lassan sült, szuperomlós, boros kakas 112.)
Csábító chilis csokoládéláva csoda 113.)
Cseh, kelttésztás knédli (houskový knedlík) 114.)
Cseh, pácolt camembert – sörkorcsolya 115.)
Cseresznye salsa 116.)
Cserkesz csirkesaláta diómártással (cerkez tavugu) 117.)
Csicseriborsó saláta chermoula öntettel 118.)
Csicseriborsóleves kelkáposztával, harissával 119.)
Csicsóka 120.)
Csicsókahummusz 121.)
Csilis-fokhagymás, cukkininyelő spagetti 122.)
Csilis, fokhagymás vajban párolt kelkáposzta babbal 123.)
Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem… 124.)
Csípős bulgur piláf 125.)
Csípős csirke kimcsivel és káposztával 126.)
Csípős csirkemáj pörkölt extrákkal 127.)
Csípős édesburgonyaleves 128.)
Csípős fűszeres édesburgonyaleves 129.)
Csípős sárgarépasaláta pirított földimogyoróval 130.)
Csípős somen tészta 131.)
Csípős tojásleves ramen 132.)
Csípős-édes pomelósaláta rozé kacsamellel 133.)
Csípős-édes saláta sárgadinnyével, édesköménnyel és füstölt lazaccal 134.)
Csípős-édes sült cékla 135.)
Csípős-édes vöröslencsesaláta mangóval 136.)
Csípős-édes zöldbabsaláta 137.)
Csípős-édes zöldbabsaláta húsgolyóval 138.)
Csípős-édes, szójaszószos padlizsán 139.)
Csípős-fűszeres barbecue-mártás szilvából 140.)
Csípős-fűszeres paradicsomlekvár 141.)
Csípős-savanyú kacsasaláta töpörtyűvel, körtével 142.)
Csípős-savanyú leves puha rizskoronggal 143.)
Csípős-savanyú padlizsánsaláta pirított mogyoróval 144.)
Csípős-savanyú paprikaszósz (mojo picón) 145.)
Csípős-savanyú, friss kukoricasaláta 146.)
Csípős-savanyú, színes dinnyesaláta 147.)
Csípős-szezámos nyelvsaláta 148.)
Csípős, mázas csirkeszárnyak koreai újhagymaszársalátával 149.)
Csípős, savanyú káposztaleves 150.)
Csirkemell mustáros-tejszínes pirított gombával 151.)
Csirkenyársak (satay) mogyorószósszal 152.)
Csirkével töltött, nyitott tésztabatyu 153.)
Csőben sült belga cikória 154.)
Csőben sült fűszeres narancs 155.)
Csőben sült padlizsán 156.)
Csörögefánkféle 157.)
Csuszatészta fokhagymás, csilis cukkinivel 158.)
Cuki, mini, édes: petit fours 159.)
Cukkini & Rukkola krémleves 160.)
Currys-paradicsomos káposzta 161.)
Currys-paradicsomos káposzta karamellizált sült káposztacikkel 162.)
Datolyaszilva 163.)
Datolyaszilva receptek 164.)
Datolyaszilva, ruccola, mogyoró 165.)
David Lebovitz joghurtos eperfagyija 166.)
Dimbes-dombos óriás képviselőfánk 167.)
Diós karfiolkrémleves 168.)
Diós-zsályás sült őszibarack 169.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 170.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 171.)
Dióval töltött padlizsán 172.)
Dongbei padlizsánragu (Di san xian) 173.)
DONNA KAMILLA – kamillás egreskrémmel töltött torta 174.)
Dupla cukkinis tengeri halfilé 175.)
Dupla málnás, mandulakrémes sütemény 176.)
Ecetes torma házilag 177.)
Édes-savanyú sült cékla caponata 178.)
Édes-savanyú, színes uborkasaláta 179.)
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal 180.)
Édesburgonya+rukkola+bacon 181.)
Édeskömény a la plancha 182.)
Édeskömény&cikória saláta mandarinnal 183.)
Édesköményleves fokhagymás garnélanyárssal 184.)
Egészben sült aranydurbincs citromos-tejszínes mángolddal 185.)
Egészben sült cukkini paradicsommal, pink hagymával 186.)
Egészben sült pisztráng édes-savanyú egres salátával 187.)
Egreses töltött káposzta 188.)
Egreses uborkasaláta csípős-édes öntettel 189.)
Egreses-kapros nyári káposzta 190.)
Egy kis nosztalgia+ atyaég, 25 éve főznék? 191.)
Egyben sült csirke nyári céklákkal 192.)
Egyben töltött kelkáposzta 193.)
Egyperces, bögrés mogyorós-csokoládé szuflé 194.)
Egyszemélyes ebédek: wok-os pirított rizstészta zöldségekkel 195.)
Egyszerű eperszufflé epermártással 196.)
Elő-tavaszi sült burgonyás saláta 197.)
Első zöldek levélpesztóval, burratával 198.)
Elzászi hagymás lepény (tarte flambée) 199.)
Enchiladas - mexikói töltött palacsinta 200.)
Eperfagylalt 201.)
Epres expressz keksz szendvics 202.)
Epres leveles Chantilly tejszínhabbal 203.)
Epres-rebarbarás pite 204.)
Esterházy-torta 205.)
Expressz omlós keksz rózsás eperkompóttal 206.)
Ezerarcú, paradicsomos lencseragu – alaprecept 207.)
Fahéjas-paradicsomos zöldbab 208.)
Fava – sárgaborsókrém olívaolajjal 209.)
Fehér krémleves pirított barnakenyérkockákkal 210.)
Fehérbabkrémleves friss medvehagymapesztóval 211.)
Fehércsokoládépuding kasszia 212.)
Fehérrépa & Alma Krémleves 213.)
Fehérrépa-krémleves gremolata-val 214.)
Feijoada – brazil, babos egytálétel 215.)
Feketekagyló kezdőknek –fűszeres morzsával grillezve 216.)
Feketeribizli lekvár 217.)
Feketeribizlikrémes sütemény 218.)
Feketeribizlis-sárgabarackos morzsás desszert 219.)
Ferdinánd 220.)
Fetás rétesháromszög fekete hagymamaggal 221.)
Fideuá - spanyol kagylós, garnélás gyufatészta 222.)
Flamand zöldséges krumplipüré (stoemp) 223.)
Flamand zöldséges-tejszínes csirke (waterzooi) 224.)
Fodros kel saláta datolyaszilvával és kecskesajttal – Elizabeth salátája 225.)
Fokhagymás garnéla, csípős kolbásszal (Tierra y mar) 226.)
Fokhagymás kecskesajttal töltött cukkinivirág 227.)
Fokhagymás párolt zöldségek osztrigaszósszal 228.)
Fokhagymás petrezselyemleves 229.)
Fokhagymás tejszínes feketekagyló 230.)
Fokhagymás-szardellás mártogató (Bagna cauda) 231.)
Fordított citromtorta 232.)
Fordított rebarbarás sütemény 233.)
Forró, fűszeres, mézes narancspuncs 234.)
Főzés a farmon, a pillanat zöldségei nyolc fogásban – ilyen volt az első MyFarm Őszi Gasztroünnep 235.)
Francia mandulás sütemény 236.)
Francia sajtos fánk 237.)
Frankfurti zöldfűszeres mártás (Grüne Soße) 2007. 238.)
Frankfurti zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 2008. 239.)
Friss kukoricapüré erdei gombával 240.)
Friss kukoricás vajmártás 241.)
Friss spenóttal, mazsolával és pirított mogyoróval töltött omlós tészta 242.)
Friss tészta kagylóval és garnélával 243.)
Friss, csöves kukorica 3 perc alatt 244.)
Fröccstésztában sült, ropogós zsályalevél 245.)
Fügelevél panna cotta mézes sült fügével 246.)
Fügés sütemény 247.)
Füstölt csülök édesburgonyával 248.)
Füstölt marhanyelv, sült cékla salátával 249.)
Füstölt paprikás hentestokány kovászos uborkával 250.)
Füstölt pisztráng- és gorgonzolakrémes kosárkák 251.)
Fűszeres bárányfasírt fokhagymás-joghurtos zöldbabsalátával 252.)
Fűszeres bárányhússal töltött szőlőlevél 253.)
Fűszeres birsalma&vörösáfonya-chutney 254.)
Fűszeres csirke pitachipsszel, fokhagymás joghurtöntettel (csirke fatteh) 255.)
Fűszeres fasírt paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal (Iskender kebab) 256.)
Fűszeres húspogácsa vele sült padlizsánnal és cukkinivel 257.)
Fűszeres kekszes (spéculoos) parfé 258.)
Fűszeres paradicsomlekvár 259.)
Fűszeres pirított burgonyák medvehagymával 260.)
Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással (kedgeree) 261.)
Fűszeres rizzsel töltött nyári zöldségek (Gemista) 262.)
Fűszeres sült karfiol 263.)
Fűszeres sült szilva 264.)
Fűszeres szilvamustár 265.)
Fűszeres zöldparadicsom chutney 266.)
Fűszeres–ecetes birsalma 267.)
Fűszeres, birsalmás csirkeragu burgonyafedővel 268.)
Fűszeres, csirkés krémleves kesudióval és ropogós hagymával 269.)
Fűszeres, cukkinis sütemény 270.)
Fűszeres, ecetes cseresznye 271.)
Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj 272.)
Fűszeres, indiai ihletésű omlett (masala omlett) 273.)
Fűszeres, mazsolás rizs gránátalmával 274.)
Fűszeres, morzsás szilvás pite 275.)
Fűszeres, padlizsános marharagu (Khoresh Bademjan) 276.)
Fűszeres, paprikás újkrumpli sült paprikával 277.)
Fűszeres, paradicsomos zöldborsó grillezett sajttal 278.)
Fűszeres, pirított csicseriborsó 279.)
Fűszeres, tépett csirke zöld búzakörettel (freekeh) 280.)
Fűszeres, vörösboros datolya 281.)
Fűszersokk. Sok fűszer. 282.)
Fűszervajak 283.)
Fuszulykaleves zöldekkel, lilahagymával 284.)
Garnéla kókusztejes-currys brokkolikrémmel 285.)
Garnélával töltött, nyitott tésztabatyu (shu mai) 286.)
Gesztenyekrémes eklerfánk 287.)
Gesztenyemousse kakaóbabbal 288.)
Gesztenyepüré házilag, lépésről lépésre 289.)
Golden mylk, azaz kurkumás latte 290.)
Gombát a gombaboltból – megnyílt a Triffla! 291.)
Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli 292.)
Gorgonzolás-zelleres rizottó pirított dióval 293.)
Gőzölt gombóc kínai, fűszeres gombatöltelékkel 294.)
Gránátalma dióval és korianderrel 295.)
Gránátalmás gerslisaláta mazsolával és fetával 296.)
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével 297.)
Grillezett kecskesajtos szendvics fűszeres sárgabarack chutney-val 298.)
Grillezett kukorica chilis korianderes fűszervajjal 299.)
Grillezett saláta ropogós, citromos-szardíniás kenyérmorzsával 300.)
Grillezett szőlő 301.)
Grillezett velőscsont citromos-petrezselymes salsával 302.)
Grillezett zöldségek chimichurri szósszal 303.)
Grúz diós spenótpástétom (phkali) 304.)
Grúz paradicsomsaláta fokhagymás-korianderes dióval 305.)
Grúz zöldbabsaláta fűszeres dióval (Lobio satsivi) 306.)
Gyergyói leves 307.)
Gyömbéres – kókusztejes paradicsomleves 308.)
Gyömbéres almacobbler vaníliasodóval 309.)
Gyömbéres birsalmás csirkemell 310.)
Gyömbéres finomfőzelék 311.)
Gyömbéres görögdinnye-garnéla saláta (ceviche) 312.)
Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával 313.)
Gyömbéres libacomb édesburgonyapürével 314.)
Gyömbéres marinált görögdinnye 315.)
Gyömbéres párolt hal 316.)
Gyömbéres sült paprika krémleves 317.)
Gyömbéres-birsalmás mesepite 318.)
Gyömbéres-mézes sárgarépa -tzimes 319.)
Gyömbéres-spenótos tarhonya 320.)
Gyömbéres-szójás pirított csemegekukorica 321.)
Gyömbéres, epres-almás pite 322.)
Gyömbéres, marinált harcsa zöldfűszerekkel, rizstésztával 323.)
Gyors csicseriborsó-paprikás 324.)
Gyors igazi főzőtt vaníliakrémes süti 325.)
Gyors ossobuco 326.)
Gyors, zöldséges céklaleves 327.)
Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel 328.)
Gyűrt rétes vaníliakrémmel - galatopita 329.)
Hagymás csirkemájpástétom chilis mazsolával 330.)
Hajdinalisztes cukkinilepény 331.)
Hajdinalisztes palacsinta karamellizált póréhagymával és tükörtojással 332.)
Hamantaschen – meggyes-mákos hámántáska 333.)
Harira - hagyományos marokkói ünnepi leves 334.)
Harissza (csípős paprikapaszta) 335.)
Három májusi főzelék 336.)
Háromhagymás cukkinileves 337.)
Háromhagymás gersli rizottó 338.)
Hátszínes tekercs gorgonzolával és rukolával 339.)
Házi eper&rebarbara dzsem 340.)
Házi kurkuma tea 341.)
Házi lepénykenyér za’atar fűszerkeverékkel 342.)
Házi málnasorbet őszibarackban 343.)
Házi ribizlikrém 344.)
Házi sajtos rúd 345.)
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 346.)
Házi, pirospaprikás krémsajt (labneh) 347.)
Héjában sült újburgonya zöldfűszeres mártogatóval 348.)
Heti Hármas: Konda Brigi, Mangódesszert, Libarillette 349.)
Hétvégi püréparádé 350.)
Hideg kacsamellfilé őszi gyümölcssalátával 351.)
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal 352.)
Hideg levesek 2012. nyár 353.)
Hideg nyári levesek 354.)
Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal 355.)
Hideg, bodzás zöldbabfőzelék 356.)
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves 357.)
Hideg, vékonyra szeletelt sertésszűz, csilis, ribizlis uborkasalátával 358.)
High-Life-torta 359.)
Hirtelen sült tarja kapros egresmártással 360.)
Hófehér, túrókrémes piskóta – alaprecept 361.)
Holdújévi, egészben párolt/sült hal gyömbérrel, újhagymával 362.)
Hommage á Galimberti Sándor és Lanov Mária – makrélafilé ciderben párolt almával és sült karfiollal 363.)
Hommage á Isztambul 364.)
Hummusz 365.)
Húsgombóc kapros kovászosuborka mártással 366.)
Húsgombóc tárkonyos meggymártással 367.)
Hűsítő sárgadinnye-granita 368.)
Húsleves kvartett 369.)
Húsleves másnap 370.)
Húsmentes Jókai bableves 371.)
Hússaláta vékonyra szeletelt nyelvből, snidlinggel, újkrumplival 372.)
Húsvéti mazsolás-gyömbéres kalács (mazanec) 373.)
Ikra sáfrányos savanyúkáposztával 374.)
Indiai fűszerezésű spenót csicseriborsóval 375.)
Indiai joghurtdesszert (Shrikhand) 376.)
Indiai krumpli és karfiol curry (Aloo Gobi) 377.)
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve (dal makhani) 378.)
Indonéz zöldségtál csípős mogyorószósszal (Gado-gado) 379.)
Indul a céklaszezon! 380.)
Insalata di Rinforzo – nápolyi stílusú karácsonyi sültzöldség saláta 381.)
Interjú a New York-i fűszerguruval 382.)
Ispahan dzsem 383.)
Itt termett a datolyaszilva! 384.)
Januári saláta sült sütőtökkel és datolyaszilvával 385.)
Japán mézes sütemény (castella) 386.)
Japchae – koreai, zöldséges üvegtészta 387.)
Jéghideg eperkrémleves kecskesajttal 388.)
Jéghideg tök krémleves kaporolajjal 389.)
Jéghideg, céklás meggyleves kecskesajtkrémmel 390.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2010. 391.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2011. 392.)
Jéghideg, kakukkfüves-zöldcitromos almaleves 393.)
Jeruzsálemi csokoládés kalács 394.)
Jin, Jang és öt fűszer 395.)
Joghurtfagyi&mangógranita kehely 396.)
Joghurtfagylalt 397.)
Joghurtos céklaleves 398.)
Joghurtos sült karfiol pástétom 399.)
Joghurtos, diós sült cukkini saláta 400.)
Juharszirupos csirkeszárny 401.)
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással 402.)
Juhtúros-spenótos stíriai metélt 403.)
Kacsa laarb 404.)
Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával 405.)
Kacsamell gyömbéres meggy-salsával 406.)
Kacsás tésztabatyu szójaszószos mártogatóval 407.)
Kamillaszirupos, grízes szelet, kamillás tejszínhabbal 408.)
Kandírozott kumquat 409.)
Kápia ketchup 410.)
Káposztás lecsó tejföllel, kolbásszal – Kormos József receptje alapján 411.)
Kapros – tárkonyos, savanyú bárányraguleves 412.)
Kapros citromleves friss paradicsommal 413.)
Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel 414.)
Kapros túrómousse olívaolajjal és édesköménymagos ostyával 415.)
Kapros-citromos spárgafőzelék 416.)
Kapros-túrós rétes 417.)
Karácsonyi gesztenyekrémes choux 418.)
Karácsonyi harcsa citrusos ropogós morzsával 419.)
Karalábélevélben sült csirke joghurtos karalábésalátával 420.)
Karamellás ananászpuding (Flan de piña) 421.)
Karamellás vérnarancsragu vaníliafagylalttal 422.)
Karamellfagylalt 423.)
Karamellizált citromos tortácska 424.)
Karamellizált eper túróhabbal 425.)
Karamellizált meggymártás 426.)
Kardamomos-meggyes kalácspuding 427.)
Karfiolkrémleves pirított mogyoróval 428.)
Karfiolos téli tabbouleh 429.)
Karmazsinpiros narancspuding Camparival (glutén- és laktózmentes) 430.)
Kávés fűszerkéregben sült sertésszűz 431.)
Kávés, édeskeserű csokoládés korong 432.)
Kefír panna cotta kandírozott citrommal 433.)
Kefíres minipalacsinta forró szederöntettel 434.)
Kefíres, savanyú burgonyaleves póréhagymával 435.)
Kelkáposztafőzelék konfitált fokhagymával, olívaolajjal 436.)
Keralai zöldséges csirke 437.)
Kerekrépa - navet, turnip, Mairübe 438.)
Keserű-sós csokoládédesszert vaníliás tejszínhabbal, málnával 439.)
Keserűcsokoládé-sorbet 440.)
Keserűcsokoládés korong 441.)
Kifliburgonya 442.)
Killer strawberry cheesecake fagyi 443.)
Kínai mogyorós csirke (Kung Po) 444.)
Kínai omlós csirke 445.)
Kínai pirított, töltött, húsos táska (potstickers) 446.)
Kis színes: céklakultusz 447.)
Kis ünnepi Pavlova gesztenyepürével 448.)
Kisgömböcleves – kunsági savanyúleves hurkával 449.)
Kissé tavaszias csirkemáj „escabeche” öntettel 450.)
Kiterített sült csirke fűszeres joghurtos pácban, uborkasalátával 451.)
Kiterített, fűszeres grillcsirke zöldsalátával 452.)
Klasszikus grízsmarni, azaz császármorzsa, karamellizált eperkompóttal 453.)
Klasszikus kacsazúzapörkölt 454.)
Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel 455.)
Klasszikus rizskoch vaníliás sült sárgabarackkal 456.)
Klasszikus roastbeef, lépésről lépésre 457.)
Klasszikus savoyai sajtfondü 458.)
Klasszikus tiramisu recept – ropogós réteggel 459.)
Klasszikus, kapros tökfőzelék 460.)
Knäckebröd & három halas villámvacsora 461.)
Kókusz szufflé csokoládéöntettel 462.)
Kókusztejes crème caramel 463.)
Kókusztejes eggnog 464.)
Kókusztejes házi csokoládépuding 465.)
Kókusztejes mangópuding 466.)
Kókusztejes sárgarépakrémleves spárgával és rizstésztával (laksa) 467.)
Kókusztejes spenótkrémleves feketelencsével 468.)
Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsraguval 469.)
Kókusztejes vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 470.)
Kókusztejes vöröslencse és sárgarépa krémleves 471.)
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal 472.)
Kókusztejes-paradicsomos csirke 473.)
Kókusztejes, currys spárgaleves 474.)
Kókusztejes, édes-savanyú céklaleves 475.)
Kókusztejszínhab lépésről lépésre 476.)
Költözés előtt II. – Lazacos nizzai saláta 477.)
Konfitált fokhagyma 478.)
Könyvajánló: Olia Hercules, Home Food - az otthon ízei 479.)
Kopasztástól kávéfánkig – Kner Piroska százéves szakácskönyve és az Árnyékporocska 480.)
Koreai ihletésű, csípős, őszi zöldségleves 481.)
Koreai, csípős csirkehúsleves (닭개장 Dak-gaejang) 482.)
Korianderes sárgarépadzsem 483.)
Korianderes-spenótos rizs buggyantott tojással (arroz verde) 484.)
Körtesorbet "Szép Heléna módra" 485.)
Kovászolt zöldparadicsom lestyánnal és csilivel 486.)
Kovászos uborka krémleves 487.)
Kovászos uborkás burgonyafőzelék 488.)
Kovászos uborkás újburgonyafőzelék kolbászmorzsával 489.)
Krémes tejpuding (muhallebi) 490.)
Krémsajt hab 491.)
Krumplipüré rukkolával, karamellizált hagymával és körtével 492.)
Kukoricapalacsinta mézes, karamellizált szilvával 493.)
Küküllőmenti, hideg egreses almaleves 494.)
Künefe - a szír változat 495.)
Kurkumás sárgarépakrém mártogató 496.)
Kurkumás sárgarépaleves 497.)
Langyos burgonyasaláta tejfölvinaigrette-tel 498.)
Langyos édesburgonya saláta szárzellerrel és aszalt tőzegáfonyával 499.)
Langyos kukoricakenyér barnavajjal és chilivel 500.)
Langyos lencsesaláta sült zöldségekkel és mézes homoktövissel 501.)
Langyos sült kelbimbó saláta pirított mogyoróval 502.)
Langyos tavaszi zöldek ropogós morzsával 503.)
Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével 504.)
Langyos, sült gyökérzöldségek joghurtos öntettel 505.)
Lassan főtt birsalmakompót mascarponéval 506.)
Lassan párolt ököruszályragu (Rabo de toro) 507.)
Lassan sült, chilis-narancsos mázas pulykacomb 508.)
Lassan sült, fűszeres birsalma 509.)
Lassan sült, fűszeres marhapofa zellerpürével 510.)
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa 511.)
Lassan sült, karamellizált almatorta 512.)
Lassú tűzön párolt édeskömény császárszalonnával, citromhéjjal 513.)
Lazac pezsgőmártással 514.)
Lazacpástétom avokádóval 515.)
Lebbencs "Puttanesca" módra 516.)
Lecsó eltevése télire – alaprecept hat üveghez 517.)
Lednek krémleves zöldségekkel 518.)
Lencseleves sáfránnyal, édesköménnyel (bouillabaisse) 519.)
Lencsesaláta gránátalmával és mazsolával 520.)
Lencsesalátával töltött sütőtök 521.)
Lengyel sóskaleves sült újkrumplival és tojással (zupa szczawiowa) 522.)
Lengyel, lusta túrónudli (Leniwe) 523.)
Lestyános, lecsós zöldbabfőzelék 524.)
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal 525.)
Leveles tésztában sült harcsafilé 526.)
Levendulás madártej málnás habbal 527.)
Levendulás-fehércsokoládés házi fagylalt 528.)
Libanoni ünnepi töltött palacsinta (Katayef) 529.)
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával 530.)
Lisztmentes máktorta citromkrémes habbal 531.)
Lisztmentes mogyorós piskóta narancsvirágos sziruppal 532.)
Lisztmentes, kókuszos répatorta 533.)
Lokanta Maya, Isztambul 534.)
Luxus fastfood 535.)
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és datolyával 536.)
Macaron recept 537.)
Maceszgranola tahinis, datolyaszirupos joghurttal 538.)
Madártej 539.)
Magyaros gersli 540.)
Mákos guba tiramisu – nagy családi adag 541.)
Malloreddus bárányraguval és juhsajttal 542.)
Málnalikőr 543.)
Málnás-őszibarackos sült fagylalt 544.)
Málnás, rozé boros jégkása 545.)
Málnavinaigrette 546.)
Mandulakrémes, fügés sütemény (Moelleux aux figues) 547.)
Mandulakrémmel töltött palacsinta (Crépes fourrées á la frangipane) 548.)
Mandulás sárgabarack-clafoutis 549.)
Mangós-currys csirkesaláta 550.)
Marcipános joghurthab 551.)
Marokkói fűszeres padlizsánsaláta (Zaalouk) 552.)
Marokkói gasztrobeszámoló III. – Mandulás, almás pastilla 553.)
Marokkói mandulás-csirkés réteskorong (Bisteeya) 554.)
Marokkói narancssaláta gránátalmával 555.)
Marokkói sólet, csicseriborsóval, marhahússal (Sefrina) 556.)
Marseille, mon amour! 557.)
Márton-napi libakuszkusz 558.)
Matbucha – sült paprikás, lassan főzött paradicsomkrém 559.)
Mázas sült cékla joghurtos mártogatóval 560.)
Medvehagyma tabbouleh 561.)
Medvehagymás bárányfasírt gyömbéres sárgarépakrémmel 562.)
Medvehagymás finomfőzelék 563.)
Medvehagymás húsgombócragu szárzellerrel, burgonyával 564.)
Medvehagymás karalábékrémleves rizstésztával és pirított gombával 565.)
Medvehagymás krumplipüré 566.)
Medvehagymás töltött csirke parmezános zöldborsókrémmel 567.)
Medvehagymás újhagymatócsni szójaszószos mártogatóval 568.)
Medvehagymás vöröslencse curry 569.)
Medvehagymás-ricottás gnocchi, kucsmagombával 570.)
Medvehagymás-sonkás omlós háromszög 571.)
Medvehagymás-spenótos krumplifőzelék 572.)
Medvehagymás, édes-csípős sárgarépasaláta 573.)
Meggy granita vaníliás joghurthabbal 574.)
Meggyfagylalt pisztáciapesztóval 575.)
Mentafagylalt 576.)
Mentás tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel 577.)
Mentás-paradicsomos burgonya 578.)
Merguez 579.)
Mexikói csípős-savanyú leves ropogós tortillával 580.)
Mézes sült cseresznye mandulatej fagylalttal 581.)
Mézes-almás kalácspuding 582.)
Mézes-citromos maracuja öntet friss ananászon 583.)
Mézes-mákos baklava 584.)
Mézes-vaníliás, sült őszibarack 585.)
Minden maradékot megmentő, fűszeres zöldségragu 586.)
Mindent a paprikáról 587.)
Mini szilvás gombóc pirított mákkal 588.)
Miniatűr vaníliás mascarpone-speculoos kehely 589.)
Minimalista spárgaleves pici nokedlikkel, petrezselyemolajjal 590.)
Misoval karamellizált sült padlizsán 591.)
Miszóval karamellizált, grillezett lazac 592.)
Mit tud a csengelei spárga, amit más nem? 593.)
Mogyorós csirke salátakehelyben 594.)
Mogyorós keksz eperlekvárral 595.)
Mogyorószósz 596.)
Momofuku sült kelbimbó saláta csípős-édes öntettel 597.)
Morzsás cseresznyés crostata 598.)
Morzsás meggyes pite levendulás mascarponehabbal 599.)
Mostan színes tintákról álmodom 600.)
Mozzarellával töltött cukkini 601.)
Munkaigényes, de gyors és pazar miso ramen 602.)
Na de mi legyen a cukkinivel? 603.)
Nagymama maceszgombóca 604.)
Nagyon vaníliás hókifli narancsos porcukorral 605.)
Narancsflan á la Casa Moro 606.)
Narancslekvár á la Nigel Slater 607.)
Narancsos édesköménykrémleves 608.)
Narancsos mandulatorta 609.)
Narancsos tőzegáfonya-sorbet 610.)
Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" 611.)
Narancsos-sütőtökös bejgli & freestyle tsai 612.)
Narancssárga szupererő 613.)
Narancsszirupos narancsos-csokis reggeli süti 614.)
Négy csokor retek, négy új étel 615.)
Négy tányér tavaszi főzelék 616.)
Négy tányér téli főzelék 617.)
Nelida&Francesca: a szardellasózó művésznők 618.)
Nem a szőlő savanyú, hanem a citrom 619.)
Neonsárga, édes-keserű citromdzsem 620.)
Nesselrode gesztenyeparfé 621.)
New York – Debrecen sajttorta 622.)
New York cheesecake brüsszeli módra 623.)
Nigella snack-je: meleg fűszeres mogyoró 624.)
Nokedli cacio e pepe 625.)
Nutellás-narancsos tekercs 626.)
Nyári cékla málnával és kecskesajttal 627.)
Nyári gnocchi 628.)
Nyári rakott krumpli 629.)
Nyári rizstekercs kaffir lime levéllel 630.)
Nyári sült csirke lakoma négy főre 631.)
Nyári, zöldfűszeres sokbabos leves 632.)
Nyárvégi krémek: tormás makréla, zöldséges túrókrém, tojásos-lecsós padlizsán 633.)
Olasz is, meg nem is: Szardínia 634.)
Olasz tésztás, babos egytálétel (Pasta e fagioli) 635.)
Olívaolajos-krumplis kiskifli 636.)
Olténiai –paradicsomos- zöldbab 637.)
Omlós, sós-édes keksz 638.)
Orecchiette zöldborsóval, szárított paradicsommal, zsályás húsgombóccal 639.)
Oregánós, paradicsomos kakasragu morzsolt fetával 640.)
Óriásblini füstölt halakkal 641.)
Orosz céklás rakott hering saláta (Szeljodka pod suboj) 642.)
Orosz sós uborka 643.)
Őszi minestrone édesburgonyával és rókagombával 644.)
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves 645.)
Ötfűszeres mázzal sült tök - Tök Jó Hét II. 646.)
Ötfűszeres-csokoládés keksz 647.)
Ötfűszeres, gyömbéres kacsa 648.)
Ottolenghi – I. az ikon 649.)
Pácolt makréla lilahagymával, kapribogyóval 650.)
Padlizsános kebab 651.)
Palacsinta fahéjas barnavajjal és sült birsalmakrémmel 652.)
Palacsinta karamellás Campari-vérnarancs öntettel 653.)
Paprikás zöldborsó és újkrumpli 654.)
Paprikás-fokhagymás savanyúkáposzta 655.)
Paradicsomos gyöngybab - alaprecept 656.)
Paradicsomos tarte tatin juhtúrós pesztóval 657.)
Paradicsomos, háromsajtos lasagne – családi adag 658.)
Paradicsomos, sáfrányos mediterrán halragu 659.)
Paradicsomsaláta egyiptomi szezámos fűszerkeverékkel (dukkah) 660.)
Paradicsomsaláta nektarinnal, mentával és grillezett halloumi sajttal 661.)
Paradicsomtatár 662.)
Parmezános burgonyakrémleves 663.)
Parmezános keksz kecskesajtkrémmel 664.)
Parmezános kukoricakrémleves Espelette chilivel 665.)
Parmezános padlizsántócsni fejlesztés alatt 666.)
Parmezános spenótkrémleves 667.)
Parmezános sült burgonyakrémleves 668.)
Parmezános-diós töltött hagyma 669.)
Parmezános-kukoricás sült puding 670.)
Parmezános-rozmaringos minizsemle 671.)
Párolt hal, sok ízzel 672.)
Páros receptek: pirított burgonya spenóttal és medvehagymával & frittata 673.)
Páros receptek: Szójás-szezámos spenót & medvehagymás, zöldséges pirított rizs 674.)
Pászka – ünnepi, mazsolás túrókrémdesszert 675.)
Penne all'arabbiata 676.)
Perui sült paprikás-sajtos mártás (Papas a la huancaina) 677.)
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal 678.)
Perzsa zöldfűszeres rizs (sabzi polow) 679.)
Perzsa zsidó ünnepi húsleves csicseriborsós húsgombóccal (Gondi) 680.)
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka 681.)
Petrezselymes karalábéfőzelék & bárányfasírt (köfte) 682.)
Petrezselymes karalábékrémleves fűszeres morzsával 683.)
Petrezselymes petrezselyemgyökérleves 684.)
Petrezselymes, dupla zöldborsóleves spárgával 685.)
Pezsgő sabayon 686.)
Pezsgő, krumpli, kaviár & Kistücsök 687.)
Pink Waldorf füstölt libamellel 688.)
Pink, pácolt tőkehal 689.)
Piri-piri szósz 690.)
Pirított grízes desszert joghurthabbal (irmik helvasi) 691.)
Pirított szárzeller kesudióval és csilivel 692.)
Piros gyümölcspuding vaníliaöntettel (Rote Grütze) 693.)
Piros, görög, nem görög 694.)
Pirospaprikás babka kalács 695.)
Pirospaprikás-burgonyás börek 696.)
Pisztáciafagylalt házilag 697.)
Pisztráng baszk módra 698.)
Poireaux á la vinaigrette – párolt póré mustáros olívaolajos öntettel 699.)
Portugál kelkáposztaleves kolbásszal (Caldo verde) 700.)
Portugál pudingos kosárka (Pastéis de Belém) 701.)
Püspökkenyér 702.)
Quinoa hatperces tojással, avokádóval és füstölt lazaccal 703.)
Quinoa saláta spárgával és zöldfűszerekkel 704.)
Quinoa sült paprikával, pirított újhagymával és fetával 705.)
Ragacsos rizs, vagyis sticky rice málnával, szederrel 706.)
Rákkoktél avokádó-zöldalma ágyon 707.)
Rakott zöldek – alaprecept 708.)
Rántott haltej chilis majonézzel és ropogós káposztasalátával 709.)
Ravigote mártás 710.)
Rebarbara pite 2009. 711.)
Rebarbara pite 2010. 712.)
Rebarbara-alma-eper morzsasüti 713.)
Rebarbarás-epres hab, habcsókkal (Eton mess) 714.)
Reggeli: őszi gyümölcssaláta olívaolajjal 715.)
Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal 716.)
Rétesbatyu fűszeres, aszalt szilvás csirkével 717.)
Revani: török grízes piskóta kardamomos-szegfűborsos sziruppal 718.)
Ribizlikrémes szelet 719.)
Ribizlis süti 720.)
Ricottás sajttorta 721.)
Ricottás-áfonyás mini palacsinta 722.)
Rizsecetes, savanyított csíkos cékla 723.)
Rizses hús kacsával - alaprecept 724.)
Rizstészta chili olajjal és uborkával 725.)
Rizstészta saláta zöldségekkel, sült hússal 726.)
Rizstésztasaláta retekkel és szójababbal 727.)
Római kömény 728.)
Ropogós mandulás keksszel töltött, sült nektarin 729.)
Ropogós, fűszeres magok 730.)
Rozmaringos szilvakrémleves sós mandulás morzsával 731.)
Rozmaringos zeller&körteleves 732.)
Rózsaszín grépfrút tatár mentával és dióval 733.)
Rozsos, köménymagos, foszlós partibuci 734.)
Rugelach - Hanukarácsonyi barackos-diós kifli 735.)
Rugelach 2007. 736.)
Rugelach házi feketeribizli lekvárral és pisztáciával 737.)
Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel, gránátalmával 738.)
Rumbaba vaníliás tejszínhabbal 739.)
Rumos-mézes torta karamellizált sült almával 740.)
Rumos, vaníliás fordított cseresznyés sütemény 741.)
Sabich káosz – sült padlizsán tahinis joghurttal, zöldségekkel 742.)
Sáfrányos birsalmával töltött kacsamell 743.)
Sáfrányos rizottó – alaprecept 744.)
Sáfrányos spagetti, feketekagyló 745.)
Sáfrányos tápiókapuding banánnal, pirított mogyoróval 746.)
Sáfrányos-ricottás malloreddus pirított szalonnával 747.)
Sajtos quesadilla guacamole-val 748.)
Saláta burgonyával, barnított vajjal és chilivel 749.)
Saláta zöldbabbal, pirított mogyoróval és kókusztejjel 750.)
Salátatál pirított pogácsakockával és házi mustmézzel 751.)
Salmorejo –andalúz nyers paradicsomleves 752.)
Salsa cukkinivel, avokádóval, paradicsommal 753.)
Sárga céklás gnocchi barnavajjal 754.)
Sárgabarackos omlós pite 755.)
Sárgabarackos tarte (+ sárgabaracklekvár recept) 756.)
Sárgabarackos, túrós gombóc barnított vajjal (meruňkové knedlíky) 757.)
Sárgaborsófőzelék korianderrel és chiliolajjal 758.)
Sárgarépás tarte tatin 759.)
Sárgarépás, fűszeres csirkecomb mazsolával és mandulával 760.)
Savanyú, de nem ecet: verjus 761.)
Scrippelle M’Busse (teramo-i parmezános palacsinta, húslevessel) 762.)
Segesvári egreses marhahúsleves 763.)
Serpenyős almás palacsinta 764.)
Serpenyős kukorica gyömbérrel és szezámolajjal 765.)
Sertéssült tejszínes tonhalmártással 766.)
Skandináv, ünnepi lazacleves 767.)
Sóágyon sült édesburgonya tahinivel 768.)
Sonka, sonka – serrano sonka birsalma- és juhsajttal 769.)
Sonkás tésztás pite – Kner Piroska nyomán 770.)
Sonkás-petrezselymes zsemlefelfújt (Nádivka) 771.)
Sós karamella öntet 772.)
Sós karamellamousse 773.)
Sós vajkaramella 774.)
Sós-édes, mogyoróvajas keksz 775.)
Sóska, turbolya, makréla 776.)
Sóskás karalábékrémleves, hidegen vagy melegen 777.)
Sóskával savanyított töltött karalábé 778.)
Spagetti fehérboros, zsályás mangalicaraguval 779.)
Spagetti karamellizált póréval és garnélával 780.)
Spagetti kolbásszal és fokhagymás zöldekkel 781.)
Spagetti paradicsomszósszal és mini húsgombóccal (Chitarra con le pallottine) 782.)
Spagetti pirított kelkáposztával, bacon-nel és gorgonzolával 783.)
Spagetti szicíliai, mandulás-paradicsomos pesztóval 784.)
Spanakopita – görög spenótos lepény 785.)
Spanyol hagymás-burgonyás tortilla 786.)
Spárga barnított vajjal és kapribogyóval 787.)
Spárga flamand módra 788.)
Spárgalakoma hamis romesco szósszal 789.)
Spárgás penne carbonara 790.)
Spárgás tarhonya 791.)
Spenót és csicseriborsó saláta szárított paradicsomos öntettel 792.)
Spenót gránátalmával és dióval 793.)
Spenót, bundás kenyér, tojás 794.)
Spenótgyökér háromféle módon 795.)
Spenótos csicseriborsó curry 796.)
Spenótos-kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel 797.)
Spenótos-mazsolás csirkemáj paszternákpürével 798.)
Spenótos-ricottás „gnudi” 799.)
Spenótos, kecskesajtos leveles, szőlővel 800.)
Stílusgyakorlatok pesto-ra 801.)
Sült almakrém 802.)
Sült burgonya & vargánya karamellizált homoktövissel 803.)
Sült burgonya friss spenóttal és sült parikával, Boursin-nel töltött csirkemell 804.)
Sült cékla 805.)
Sült cékla saláta csicseriborsó ropogóssal 806.)
Sült céklasaláta lencsével, gerslivel és gránátalmával 807.)
Sült csicsókahummusz nyúlmájjal és hecsedlivel 808.)
Sült csirke chilivel és vaníliával 809.)
Sült csirkeszárnyleves rizstésztával 810.)
Sült cukkini hummusz 811.)
Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával 812.)
Sült fokhagymás cukkinikrém & lestyános cukkinicsorba 813.)
Sült joghurt áfonyamártással 814.)
Sült karfiol aszalt gyümölcsökkel 815.)
Sült karfiol kapribogyóval, szárított paradicsommal 816.)
Sült karfiol krémleves 817.)
Sült karfiol shakshouka csípős paradicsomszószban 818.)
Sült karfiol szardellás morzsával 819.)
Sült kelbimbó Momofuku módra 820.)
Sült lilakáposzta almával, grillezett báránymájjal 821.)
Sült lilakáposzta birsalmával, gesztenyével (ropogós libacomb mellé) 822.)
Sült padlizsán csilis, barackos, sárgarépás salsával 823.)
Sült padlizsán és paradicsom tejszínes tonhalszósszal 824.)
Sült padlizsán gránátalmaszósszal, joghurttal és tahini-vel 825.)
Sült padlizsán szecsuáni borsos öntettel 826.)
Sült paprika feta sajttal 827.)
Sült paprikába töltött tonhalsaláta 828.)
Sült paprikás hummusz 829.)
Sült paradicsom leves 830.)
Sült piros paradicsom – szárított paradicsom házilag 831.)
Sült sárgabarack, levendulafagylalt 2009. 832.)
Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával 833.)
Sült spárga körözött krémmel és paprikás napraforgómaggal 834.)
Sült spárga medvehagymás zöldborsóraguval és hatperces tojással 835.)
Sült spárga&fokhagymás burgonya 2010. 836.)
Sült spárga&fokhagymás krumpliköret 2006. 837.)
Sült Sütőtök Krémleves - Tök jó hét I. 838.)
Sült sütőtökkrémes kagylótészta fetával, csilivel és pirított zsályával 839.)
Sült töltött birsalma 840.)
Sült zöld paradicsom 841.)
Sült zöldség, most káposzta 842.)
Sült, karamellizált almapürével töltött palacsinta 843.)
Sült! Vajbab! 844.)
Sülthúsleves savanyúkáposztával, tormával 845.)
Sültpaprika-saláta paradicsommal, karamellizált hagymával (asadillo) 846.)
Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben 847.)
Sütés nélküli, epres-kekszes sajttorta 848.)
Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával 849.)
Sütőben sült, cukkinis óriástócsni - alaprecept 850.)
Sütőben sült, karamellizált karfiol 851.)
Sütőben sült, mandulás rántott csirke 852.)
Sütőben sült, napraforgómagos rántott csirke 853.)
Sütőtök & Lazac curry - Tök Jó Hét III. 854.)
Sütőtök receptek 855.)
Sütőtökös laksa brokkolival és garnélával 856.)
Sütőtökös őzvadas karamellizált mézes homoktövissel és savanyított mustármaggal 857.)
Sütőtökös tarhonya tökmagolajjal 858.)
Szalonnába göngyölt sertésszűz sült kelbimbóval és tőzegáfonyamártással 859.)
Szardellás, fokhagymás, chilis vajban párolt kelkáposzta 860.)
Szardínia felhasználási ötletek 861.)
Szardínia II. 862.)
Szárított paradicsom 863.)
Szegfűborsos, kapros rizs saláta kagylóval 864.)
Szegfűszeges csirkemell sütőtökkel 865.)
Szeletelhető kocsonya, lépésről lépésre 866.)
Szép Heléna körtéje - Poires Belle Héléne 867.)
Szezámmagos lazacnyárs gyömbéres chilis öntettel 868.)
Szicíliai padlizsános csirke 869.)
Szilvalekváros-diós babka 870.)
Szilvás derelye, kalácsmorzsával, barnított vajjal 871.)
Szilveszter 2017. 872.)
Szilveszterre: szójás-mézes grillezett sertéskaraj pácolt sárgarépával 873.)
Színes joghurtfagylaltok 874.)
Szirupos, joghurtos sütemény 875.)
Szívsaláta lazaccal és csípős-édes öntettel 876.)
Szójaszószos csirkeszárny 877.)
Szójaszószos, chilis-fokhagymás uborkasaláta 878.)
Szójaszószos, gyömbéres, savanyított gomba 879.)
Szójaszószos, spárgás csirke jázminrizzsel 880.)
Szójaszószos, újhagymás pácolt tojás 881.)
Szőke brownie sós mandulával, málnával 882.)
Szőlős tabbouleh füstölt sonkával 883.)
Szumákos-szezámmagos rántott csirke 884.)
Szuperegyszerű, lisztmentes joghurttorta, kamillás sárgabarackkal 885.)
Szuperegyszerű, orosz túrótorta (zapekanka) 886.)
Szuperomlós, habos, ribizlis nyári sütemény 887.)
Szuperropogós rántott csirke húsz perc alatt 888.)
Szusirizs főzése 889.)
Tahinis-keserűcsokoládés keksz 890.)
Tajvani marhahúsleves tésztával (Niu Rou Mian) 891.)
Tajvani sertéshúsos buci (Hu Jiao Bing) 892.)
Tarhonya szárd módra, édesköménnyel, juhsajttal (fregula sarda) 893.)
Tarhonya trió 894.)
Tárkonyos gombapaprikás csirkével 895.)
Tárkonyos kapormártás 896.)
Tárkonyos sült sárgarépa&zöldalma saláta mascarponés gorgonzolával 897.)
Tartiflette (sajttal besütött burgonya) 898.)
Tavaszi leves spenóttal, retekkel 899.)
Tavaszi minestrone medvehagymapesztóval 900.)
Tavaszi tepsis csirke vele sült zöldségekkel 901.)
Tavaszi vitaminsaláta keleti, csípős mogyorós öntettel 902.)
Tavaszi zöldfűszermártás 903.)
Tavaszi zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 904.)
Tavaszi zöldfűszersaláta vajban pirított mogyoróval 905.)
Tavaszi zöldségek szójaszószos hajdinatésztával 906.)
Tavaszi, sokzöldséges kölessaláta szotyolában sült csirkefasírttal 907.)
Tavaszváró, zöldfűszeres gerslisaláta 908.)
Tejberizs gyömbérszirupos gyümölcssalátával 909.)
Tejberizs vaníliás-zöldcitromos licsivel 910.)
Tejfölsorbet dupla eperkompóttal 911.)
Tejszínes kagylóleves (Billy Bi) 912.)
Tejszínes sóskakrémleves 913.)
Tekercs ötfűszeres csirkemájpástétommal és édes-savanyú sárgarépával 914.)
Tekert túrós rétes korong 915.)
Téli Caprese sütőtökkel, datolyaszilvával 916.)
Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással 917.)
Téli menü 918.)
Téli sorbet trió 919.)
Téli sütőtökös sütemény csilis pirított tökmaggal 920.)
Téli, gazdag lencseleves édesburgonyával, pirított tésztával 921.)
Tengeri halak nevei magyarul 922.)
Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével 923.)
Tépett csirke sütőtökös gerslivel 924.)
Tésztában sült, fügés sertéspástétom 925.)
Tésztafészekben tálalt portóis csirke gombával és csirkemájjal 926.)
Thai csípős-savanyú, tojásos csirkeleves 927.)
Thai gazpacho 928.)
Thai kókusztejes csirkeleves (Tom Kha gai) 929.)
Thai uborkasaláta rákkal 930.)
Tigrisrák édes-savanyú, zöldalmás sütőtökkel 931.)
Tintahal, zöldborsócsíra és papaya saláta 932.)
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval 933.)
Tiszta tavasz – a kedvenc smoothie trió 934.)
Tiszta umami alapleves 935.)
Tízperces saláta zsenge csöves kukoricával 936.)
Tízperces sóska gazpacho 937.)
Tojáslikőrös trilece sütemény 938.)
Tojásos galuska, zöldsaláta 939.)
Tojássaláta házi majonézzel és lilahagymával 940.)
Tökéletes túrógombóc 941.)
Töltött csirke katalán mazsolás mángolddal 942.)
Töltött csirkecomb harissás burgonyapürével (Harissa mon amour) 943.)
Töltött cukkini és paprika sűrű paradicsomszósszal 944.)
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal 945.)
Töltött hagyma Kövi Pál Erdélyi Lakomájából 946.)
Töltött karalábélevél citromos-joghurtos karalábémártással 947.)
Töltött libanyak, lépésről lépésre 948.)
Töltött mángoldlevél (pazi sarmasi) 949.)
Töltött nyári tök kapormártással 950.)
Töltött paradicsom és cukkini édes-savanyú kaporszósszal 951.)
Töltött sárgabarack 952.)
Töltött, sült lilahagyma, fetakrémmel 953.)
Tormalevélbe göngyölt fűszeres minifasírt 954.)
Tormás zöldalmakrémleves szerecsendióval 955.)
Tormás-céklás túrókrém 956.)
Török bárányhúsos "pizza" (lahmacun) 957.)
Török csípős, paradicsomos bulgur saláta (Kisir) 958.)
Török csirkeragu „Ciya módra” 959.)
Török fűszeres marharagu padlizsánpürével 960.)
Török grízes desszert vaníliás sárgabarackkal 961.)
Török lencsés padlizsánragu (mualle) 962.)
Török, lencsés padlizsánragu – nagy adag 963.)
Török, piaci bárányleves, rizzsel, joghurttal, csilivel 964.)
Toszkán paradicsomos pacal 965.)
Tripla epres-habos pite 966.)
Tripla frankfurti leves kimchivel 967.)
Tripla mákos szilvás gombóc 968.)
Tripla paradicsomos tésztasaláta 969.)
Triplán szerecsendiós csokoládétorta 970.)
Tteokguk, koreai újévi leves 971.)
Tunéziai csicseriborsóleves chilivel és citrommal (Lablabi) 972.)
Tunéziai marhapofa ragu spenóttal és fehérbabbal (T’fina pkaila) 973.)
Tunéziai tojásos tagine 974.)
Turbolyakrémleves kucsmagombával 975.)
Túrós smarni vörösboros szilvakompóttal 976.)
Túrós-omlós tésztás kalács 977.)
Uborkavinaigrette salátára 978.)
Udon tészta újhagymás-gyömbéres szósszal 979.)
Üdvözlet a kecsói piacról 980.)
Újkáposztás, lestyános birkaragu 981.)
Ünnepi mákos guba kalácsból, sütőben 982.)
Urban ricotta 983.)
Uszka – savanyúkáposztával töltött tésztabatyu 984.)
Vadspárga 985.)
Vajpuha őzgerinc paszternákpürével és vörösboros gombával 986.)
Valódi, házi vaníliafagylalt recept 987.)
Vaníliás grízpuding sült meggyel 988.)
Vaníliás joghurthab 989.)
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal 990.)
Vaníliás rebarbarakompót 991.)
Vaníliás sült sárgabarack 992.)
Vaníliás sült sárgabarack 2010. 993.)
Vaníliás tejföl panna cotta virágporral és törökmézzel 994.)
Vaníliás-birsalmás tarte tatin 995.)
Vaníliás-citromos keksz 996.)
Vaníliás-egreses clafoutis 997.)
Vaníliás-fehércsokoládés krémtorta eperrel 998.)
Vaníliás-karamellás narancssaláta 999.)
Vaníliás-körtés fordított sütemény 1000.)
Vaníliás-mangós gofri 1001.)
Vaníliás, krémes túrótorta 1002.)
Vasárnapi dilemma, majd tőkehal, koriander, menta 1003.)
Vasárnapi paradicsomos tészta oldalassal és húsgombóccal, két fogásban 1004.)
Vegán csokoládémousse (aquafaba-val) 1005.)
Vegán töltött káposzta – így születik egy recept 1006.)
Vegyes húslevesben főtt húsok elzászi mártással (Pot –au –feu) 1007.)
Véres hurka karamellizált almával, krumplipürével és pirított hagymával ("Himmel und Erde") 1008.)
Vietnami marhahúsleves rizstésztával (pho) 1009.)
Vietnámi nyári tekercs 1010.)
Villámgyors banán brülée 1011.)
Villámgyors fahéjas-csokoládés diótorta 1012.)
Villámgyors háromhagymás tejszínes tészta 1013.)
Villámgyors kókusztejes túrókrém panna cotta 1014.)
Vinegret – orosz céklasaláta 1015.)
Vissza az alapokhoz: piskóta 1016.)
Vörös káposztás rétes, körtével, borókabogyóval 1017.)
Vörösboros ököruszály ragu 1018.)
Vörösboros spagetti 1019.)
Vöröslencsekrémleves joghurttal és chili-olajjal 1020.)
Zabpehellyel sűrített spenótfőzelék 1021.)
Zöld borscs 1022.)
Zöld curry 1023.)
Zöld mojo picón grillhúsok és zöldségek mellé 1024.)
Zöld, spenótos-medvehagymás shakshuka 1025.)
Zöldalma és sárgarépa édes-savanyú öntettel 1026.)
Zöldalmás-kapros lazacpástétom 1027.)
Zöldalmás, zelleres gesztenyekrémleves 1028.)
Zöldbab dióolajjal és pirított dióval 1029.)
Zöldbab karamellizált hagymával és mentával 1030.)
Zöldbabos kulajda 1031.)
Zöldborsókrém mogyoróolajjal 1032.)
Zöldborsókrémleves salátával 1033.)
Zöldborsópesztó 1034.)
Zöldborsós gersli rizottó 1035.)
Zöldcitromkrémes, sós kekszes sütemény 1036.)
Zöldfűszerekkel töltött gomba tejszínes mustármártáson 1037.)
Zöldfűszeres csirkecombtekercs őszi salátával 1038.)
Zöldfűszeres rizzsel töltött karalábé sóskamártással 1039.)
Zöldfűszeres tepsis tükörtojás 1040.)
Zöldfűszeres tojáslepény 1041.)
Zöldfűszeres, diós céklasaláta 1042.)
Zöldfűszerkrémleves kecskesajtgolyókkal 1043.)
Zöldfűszerkrémleves pirított kaláccsal és libamájjal 1044.)
Zöldséges túrókrém (Bódvalenkei cigánytúró alapján) 1045.)
Zöldséges, húsgombócos káposztalé leves 1046.)
Zöldséges, pikáns szoljanka 1047.)
Zöldspárga “instant” hollandi mártással 1048.)
Zöldspárgás tabbouleh grillezett kecskesajttal 1049.)
Zsályás pulykatekercs sütőtökös humusszal 1050.)
Zsályás-sütőtökös rakott burgonya 1051.)
Zsályás, lilahagymás, nyári sült zöldbabok 1052.)
Zserbó 1053.)
Zúza receptek
Típusától függően színe a sötét rózsaszínűtől a zöldig terjedhet, nálunk inkább a zöld terem. Csalókák a nemzetközi kulináris magazinok fotói, a nálunk gyakoribb zöld változattal csak akkor lesz élénk piros-rózsaszínű a vele készített étel, ha eperrel párosítjuk, így átveszi annak színét. Éppen ezért kerül az alábbi kompótba is. Például a következő dolgokon pazar: sűrű, mézes görög joghurt, reggeli zabkása, tejberizs, vagy tejbegríz, vaníliafagyi, mascarpone, cheesecake.
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal
Hozzávalók (4-6 adag)
Sült rebarbarbarakompót:
50 dkg rebarbara
25 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 evőkanál méz
½ vaníliarúd
½ narancs leve és reszelt héja
Vaníliapuding:
6 dl tej
6 tojás sárgája
6 dkg cukor
½ vaníliarúd
csipet só
2 evőkanál étkezési keményítő
A kompóthoz előmelegítjük a sütőt 200C fokra. A rebarbarát alaposan megmossuk, két végét levágjuk. Kb. 3-4 cm-es darabokra szeleteljük. Meghámozni nem szükséges, így ugyanis könnyebben tartja meg a formáját, nem esik szét olyan könnyen. A rebarbarát egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba szórjuk. Az epret lecsumázzuk, és a nagyobb szemeket hosszában negyedébe, a kisebb szemeket félbevágjuk. A rebarbarához adjuk. Rászórjuk a nádcukrot, hozzáadjuk a mézet, a fél narancs reszelt héját és levét fél vanília kikapart magját (vagy egy mokkáskanál vaníliakivonatot). Összekeverjük. Betesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük. A pontos sütési idő a gyümölcs fajtájától, és érettségi fokától is függ, érdemes 15 perc után ránézni. Teljesen lehűtjük. A hűtőben néhány napig eláll. A vaníliapudinghoz a tejet forráspontig melegítjük. Közben a tojássárgáját elektromos kézi keverővel habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel. Lassan hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba, vagy tálkákba öntjük, a krém közvetlen felületére frissentartó fóliát helyezünk (így nem bőrösödik be). Hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük, majd a kompóttal és durvára vágott pisztáciával (vagy más maggal) tálaljuk.
(Visited 3 236 times, 2 visits today)