Szupermarketekben, piacokon gyakrabban látni ilyenkor, szezonjában, sokan azonban csak méregetik, kevesen csapnak le rá. Az árusok nem igazán szeretik, körülményes a termesztése és sok helyet foglal, mind a földön, mind a standon. Pedig nagyon változatosan használható, akár sós, akár édes ételekhez. Sertéssülthöz, tarjához például remekül passzol, de talán az alább ajánlott formájában – sütőben sütve, eperrel érdemes vele elsőre kísérletezni. Az illata. Az a legmeggyőzőbb. Az édes eperszirup, a rebarbara fanyar leve, a a vanília és a narancs ízei összeolvadnak, a végeredmény bódító.
Összes recept 1.)
2015-ben az év étele: egészben sült karfiol 2.)
3 darab birsalma, 3 desszert 3.)
A (szerintem, szerényen) tökéletes csokoládé mousse 4.)
A borsó meg a héja 5.)
A csokoládé titkos élete 6.)
A dinnyehéj projekt 7.)
A fűszerek III. királynője: kardamom 8.)
A fűszerek királynője – VANÍLIA 9.)
A híres Somogyi-féle sólet 10.)
A húsleves három élete 11.)
A húsvéti nagy asztal – letölthető receptgyűjtemény 12.)
A karfiol szára, panko, csillagánizs 13.)
A legbrüsszelibb zöldség: kelbimbó 14.)
A legfinomabb forró csokoládé 15.)
A legfinomabb kókusztejes csirkecurry 16.)
A legfinomabb téli krémlevesek - 9 recept 17.)
A szarvasgomba fűszer! 18.)
A titkos hozzávaló: gránátalmaszósz 19.)
A tíz legjobb jéghideg nyári leves 20.)
A tökéletes buggyantott tojás 21.)
A tökéletes citromtorta nyomában 22.)
A töröktől: fokhagymás-joghurtos spenót 23.)
A zeller az új karfiol 24.)
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje 25.)
Áfonyás hagymalekvár 26.)
Amerikai citromkrémes szelet (lemon bar) 27.)
Ami a fagylaltokat illeti... 28.)
Ananászos joghurtkrém 29.)
Ananászos pirított csirke 30.)
Anoush abur, ünnepi gerslipuding 31.)
Articsókás panzanella 32.)
Aszalt szilvás, mákos flan 33.)
Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény 34.)
Autentikus libanoni tabbouleh 35.)
Autentikus vietnámi tavaszi tekercs (Cha Gio) 36.)
Avokádó, mangó, garnéla 37.)
Avokádókrém 38.)
Ayran panna cotta 39.)
Az amerikai színes káposztasaláta joghurtos öntettel (coleslaw) 40.)
Az ojcówi pisztrángról 41.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2012. 42.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2014. 43.)
Azeri joghurtos csusza, marhahússal és karamellizált lilahagymával (xəngəl) 44.)
Ázsiai, csípős-savanyú rizstésztasaláta (maradék pulykasülttel) 45.)
Babérlevéllel illatosított panna cotta őszibarackkal 46.)
Bableves házi csipetkével & füstölt nyelv joghurtos Waldorf salátával 47.)
Bagna cauda: fokhagymás-szardellás mártogató 48.)
Baileys-Fehércsoki Tiramisu 49.)
Banánköztársaság 50.)
Banános gyümölcskenyér kávéhabbal 51.)
Barack amba 52.)
Barnacukor panna cotta mandarinos granitával 53.)
Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel 54.)
Barnavajas törökmogyorótorta mézes mascarponehabbal 55.)
Békebeli túrós palacsintafelfújt 56.)
Belga csőben sült cikória (Chicon au gratin) 57.)
Bélszín carpaccio házilag 58.)
Beurre noisette, avagy barnított vaj 59.)
Bigos – lengyel káposztás egytálétel 60.)
Birsalmaleves, brióssal és olívaolajjal 61.)
Birsalmás petrezselyemgyökérleves gyömbéres mini maceszgombóccal 62.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2008. 63.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2010. 64.)
Birsalmás-diós máglyarakás 65.)
Birsalmasajt 66.)
Birsalmasajt - a 21.század konyhájában 67.)
Birsalmasajttal és manchego sajttal töltött háromszög 68.)
Bódító, édes, titokzatos: tonkabab 69.)
Borított karamellöntetes puding (créme caramel) 70.)
Borított, karamellás tejeskávékrém 71.)
Borított, karamellöntetes kávés krém (créme caramel) 72.)
Boursin-nel töltött paradicsom 73.)
Brokkolikrémleves 74.)
Bubeleh - elzászi mazsolás maceszpalacsinta 75.)
Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal 76.)
Burgonyás blini 77.)
Burgonyasaláta kapribogyóval, szárított paradicsommal és szardíniával 78.)
Burrata grillezett cukkinivel és mentával 79.)
Burrata, bab 80.)
Céklalevél joghurttal és pirított dióval 81.)
Céklás burgonyafőzelék ropogós kapribogyóval 82.)
Céklás burgonyasaláta kapribogyóval 83.)
Céklás gersli 84.)
Ceviche - alaprecept 85.)
Chakapuli – grúz tavaszi, zöldfűszeres bárányragu 86.)
Chilis pácolt citrom 87.)
Chilis-gyömbéres, citromos csirkebecsinált leves 88.)
Chips házilag 89.)
Chlodnik – lengyel, hideg céklaleves 90.)
Cider-ben párolt, almás csirkecomb 91.)
Cikóriasaláta füstölt kacsamellel és karamellizált körtével 92.)
Citromos spagetti – egyszerű tejszínes mártásban 93.)
Citromos spagetti zöldborsóval és ricottával 94.)
Citromos zöldfűszeres leves grízgombóccal (kubbeh hamusta) 95.)
Citromos-birsalmás libaleves 2012. 96.)
Citromos-birsalmás libaleves 2014. 97.)
Citromos-sáfrányos serbet 98.)
Citromos, limoncellós tiramisu 99.)
Citromos, petrezselymes szardínia avokádón 100.)
Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena) 101.)
Citromos, tárkonyos libazúzaleves 102.)
Citromtorta 103.)
Citromverbéna, cukkinivirág 104.)
Citrusos marinált harcsa kovászos uborkával és kaporral 105.)
Citrusos pácolt hal, tigristej (ceviche) 106.)
Citrusos, fűszeres kacsa tagine 107.)
Conserveira de Lisboa. Szardínia. 108.)
Consommé készítése 109.)
Coq au furmint: lassan sült, szuperomlós, boros kakas 110.)
Csábító chilis csokoládéláva csoda 111.)
Cseh, kelttésztás knédli (houskový knedlík) 112.)
Cseh, pácolt camembert – sörkorcsolya 113.)
Cseresznye salsa 114.)
Cserkesz csirkesaláta diómártással (cerkez tavugu) 115.)
Csicseriborsó saláta chermoula öntettel 116.)
Csicseriborsóleves kelkáposztával, harissával 117.)
Csicsóka 118.)
Csicsókahummusz 119.)
Csilis, fokhagymás vajban párolt kelkáposzta babbal 120.)
Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem… 121.)
Csípős bulgur piláf 122.)
Csípős csirke kimcsivel és káposztával 123.)
Csípős csirkemáj pörkölt extrákkal 124.)
Csípős édesburgonyaleves 125.)
Csípős fűszeres édesburgonyaleves 126.)
Csípős sárgarépasaláta pirított földimogyoróval 127.)
Csípős somen tészta 128.)
Csípős tojásleves ramen 129.)
Csípős-édes pomelósaláta rozé kacsamellel 130.)
Csípős-édes saláta sárgadinnyével, édesköménnyel és füstölt lazaccal 131.)
Csípős-édes sült cékla 132.)
Csípős-édes vöröslencsesaláta mangóval 133.)
Csípős-édes zöldbabsaláta 134.)
Csípős-édes zöldbabsaláta húsgolyóval 135.)
Csípős-édes, szójaszószos padlizsán 136.)
Csípős-fűszeres barbecue-mártás szilvából 137.)
Csípős-fűszeres paradicsomlekvár 138.)
Csípős-savanyú kacsasaláta töpörtyűvel, körtével 139.)
Csípős-savanyú leves puha rizskoronggal 140.)
Csípős-savanyú padlizsánsaláta pirított mogyoróval 141.)
Csípős-savanyú paprikaszósz (mojo picón) 142.)
Csípős-savanyú, friss kukoricasaláta 143.)
Csípős-savanyú, színes dinnyesaláta 144.)
Csípős-szezámos nyelvsaláta 145.)
Csípős, mázas csirkeszárnyak koreai újhagymaszársalátával 146.)
Csípős, savanyú káposztaleves 147.)
Csirkemell mustáros-tejszínes pirított gombával 148.)
Csirkenyársak (satay) mogyorószósszal 149.)
Csirkével töltött, nyitott tésztabatyu 150.)
Csőben sült belga cikória 151.)
Csőben sült fűszeres narancs 152.)
Csőben sült padlizsán 153.)
Csörögefánkféle 154.)
Csuszatészta fokhagymás, csilis cukkinivel 155.)
Cuki, mini, édes: petit fours 156.)
Cukkini & Rukkola krémleves 157.)
Currys-paradicsomos káposzta 158.)
Currys-paradicsomos káposzta karamellizált sült káposztacikkel 159.)
Datolyaszilva 160.)
Datolyaszilva receptek 161.)
Datolyaszilva, ruccola, mogyoró 162.)
David Lebovitz joghurtos eperfagyija 163.)
Diós karfiolkrémleves 164.)
Diós-zsályás sült őszibarack 165.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 166.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 167.)
Dióval töltött padlizsán 168.)
Dongbei padlizsánragu (Di san xian) 169.)
DONNA KAMILLA – kamillás egreskrémmel töltött torta 170.)
Dupla cukkinis tengeri halfilé 171.)
Dupla málnás, mandulakrémes sütemény 172.)
Ecetes torma házilag 173.)
Édes-savanyú sült cékla caponata 174.)
Édes-savanyú, színes uborkasaláta 175.)
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal 176.)
Édesburgonya+rukkola+bacon 177.)
Édeskömény a la plancha 178.)
Édeskömény&cikória saláta mandarinnal 179.)
Édesköményleves fokhagymás garnélanyárssal 180.)
Egészben sült aranydurbincs citromos-tejszínes mángolddal 181.)
Egészben sült cukkini paradicsommal, pink hagymával 182.)
Egészben sült pisztráng édes-savanyú egres salátával 183.)
Egreses töltött káposzta 184.)
Egreses uborkasaláta csípős-édes öntettel 185.)
Egreses-kapros nyári káposzta 186.)
Egy kis nosztalgia+ atyaég, 25 éve főznék? 187.)
Egyben sült csirke nyári céklákkal 188.)
Egyben töltött kelkáposzta 189.)
Egyperces, bögrés mogyorós-csokoládé szuflé 190.)
Egyszemélyes ebédek: wok-os pirított rizstészta zöldségekkel 191.)
Egyszerű eperszufflé epermártással 192.)
Elő-tavaszi sült burgonyás saláta 193.)
Első zöldek levélpesztóval, burratával 194.)
Elzászi hagymás lepény (tarte flambée) 195.)
Enchiladas - mexikói töltött palacsinta 196.)
Eperfagylalt 197.)
Epres expressz keksz szendvics 198.)
Epres leveles Chantilly tejszínhabbal 199.)
Epres-rebarbarás pite 200.)
Esterházy-torta 201.)
Expressz omlós keksz rózsás eperkompóttal 202.)
Ezerarcú, paradicsomos lencseragu – alaprecept 203.)
Fahéjas-paradicsomos zöldbab 204.)
Fehér krémleves pirított barnakenyérkockákkal 205.)
Fehércsokoládépuding kasszia 206.)
Fehérrépa & Alma Krémleves 207.)
Fehérrépa-krémleves gremolata-val 208.)
Feketekagyló kezdőknek –fűszeres morzsával grillezve 209.)
Feketeribizli lekvár 210.)
Feketeribizlikrémes sütemény 211.)
Feketeribizlis-sárgabarackos morzsás desszert 212.)
Ferdinánd 213.)
Fetás rétesháromszög fekete hagymamaggal 214.)
Fideuá - spanyol kagylós, garnélás gyufatészta 215.)
Flamand zöldséges krumplipüré (stoemp) 216.)
Flamand zöldséges-tejszínes csirke (waterzooi) 217.)
Fodros kel saláta datolyaszilvával és kecskesajttal – Elizabeth salátája 218.)
Fokhagymás garnéla, csípős kolbásszal (Tierra y mar) 219.)
Fokhagymás kecskesajttal töltött cukkinivirág 220.)
Fokhagymás párolt zöldségek osztrigaszósszal 221.)
Fokhagymás petrezselyemleves 222.)
Fokhagymás tejszínes feketekagyló 223.)
Fokhagymás-szardellás mártogató (Bagna cauda) 224.)
Fordított citromtorta 225.)
Fordított rebarbarás sütemény 226.)
Forró, fűszeres, mézes narancspuncs 227.)
Főzés a farmon, a pillanat zöldségei nyolc fogásban – ilyen volt az első MyFarm Őszi Gasztroünnep 228.)
Francia mandulás sütemény 229.)
Francia sajtos fánk 230.)
Frankfurti zöldfűszeres mártás (Grüne Soße) 2007. 231.)
Frankfurti zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 2008. 232.)
Friss kukoricapüré erdei gombával 233.)
Friss kukoricás vajmártás 234.)
Friss spenóttal, mazsolával és pirított mogyoróval töltött omlós tészta 235.)
Friss tészta kagylóval és garnélával 236.)
Friss, csöves kukorica 3 perc alatt 237.)
Fröccstésztában sült, ropogós zsályalevél 238.)
Fügelevél panna cotta mézes sült fügével 239.)
Fügés sütemény 240.)
Füstölt csülök édesburgonyával 241.)
Füstölt marhanyelv, sült cékla salátával 242.)
Füstölt paprikás hentestokány kovászos uborkával 243.)
Füstölt pisztráng- és gorgonzolakrémes kosárkák 244.)
Fűszeres bárányfasírt fokhagymás-joghurtos zöldbabsalátával 245.)
Fűszeres bárányhússal töltött szőlőlevél 246.)
Fűszeres birsalma&vörösáfonya-chutney 247.)
Fűszeres csirke pitachipsszel, fokhagymás joghurtöntettel (csirke fatteh) 248.)
Fűszeres fasírt paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal (Iskender kebab) 249.)
Fűszeres húspogácsa vele sült padlizsánnal és cukkinivel 250.)
Fűszeres kekszes (spéculoos) parfé 251.)
Fűszeres paradicsomlekvár 252.)
Fűszeres pirított burgonyák medvehagymával 253.)
Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással (kedgeree) 254.)
Fűszeres sült karfiol 255.)
Fűszeres sült szilva 256.)
Fűszeres szilvamustár 257.)
Fűszeres zöldparadicsom chutney 258.)
Fűszeres–ecetes birsalma 259.)
Fűszeres, birsalmás csirkeragu burgonyafedővel 260.)
Fűszeres, csirkés krémleves kesudióval és ropogós hagymával 261.)
Fűszeres, cukkinis sütemény 262.)
Fűszeres, ecetes cseresznye 263.)
Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj 264.)
Fűszeres, indiai ihletésű omlett (masala omlett) 265.)
Fűszeres, mazsolás rizs gránátalmával 266.)
Fűszeres, morzsás szilvás pite 267.)
Fűszeres, padlizsános marharagu (Khoresh Bademjan) 268.)
Fűszeres, paprikás újkrumpli sült paprikával 269.)
Fűszeres, paradicsomos zöldborsó grillezett sajttal 270.)
Fűszeres, pirított csicseriborsó 271.)
Fűszeres, tépett csirke zöld búzakörettel (freekeh) 272.)
Fűszeres, vörösboros datolya 273.)
Fűszersokk. Sok fűszer. 274.)
Fűszervajak 275.)
Fuszulykaleves zöldekkel, lilahagymával 276.)
Garnéla kókusztejes-currys brokkolikrémmel 277.)
Garnélával töltött, nyitott tésztabatyu (shu mai) 278.)
Gesztenyekrémes eklerfánk 279.)
Gesztenyemousse kakaóbabbal 280.)
Gesztenyepüré házilag, lépésről lépésre 281.)
Golden mylk, azaz kurkumás latte 282.)
Gombát a gombaboltból – megnyílt a Triffla! 283.)
Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli 284.)
Gorgonzolás-zelleres rizottó pirított dióval 285.)
Gőzölt gombóc kínai, fűszeres gombatöltelékkel 286.)
Gránátalma dióval és korianderrel 287.)
Gránátalmás gerslisaláta mazsolával és fetával 288.)
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével 289.)
Grillezett kecskesajtos szendvics fűszeres sárgabarack chutney-val 290.)
Grillezett kukorica chilis korianderes fűszervajjal 291.)
Grillezett saláta ropogós, citromos-szardíniás kenyérmorzsával 292.)
Grillezett szőlő 293.)
Grillezett velőscsont citromos-petrezselymes salsával 294.)
Grillezett zöldségek chimichurri szósszal 295.)
Grúz diós spenótpástétom (phkali) 296.)
Grúz paradicsomsaláta fokhagymás-korianderes dióval 297.)
Gyergyói leves 298.)
Gyömbéres – kókusztejes paradicsomleves 299.)
Gyömbéres almacobbler vaníliasodóval 300.)
Gyömbéres birsalmás csirkemell 301.)
Gyömbéres finomfőzelék 302.)
Gyömbéres görögdinnye-garnéla saláta (ceviche) 303.)
Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával 304.)
Gyömbéres libacomb édesburgonyapürével 305.)
Gyömbéres marinált görögdinnye 306.)
Gyömbéres párolt hal 307.)
Gyömbéres sült paprika krémleves 308.)
Gyömbéres-birsalmás mesepite 309.)
Gyömbéres-mézes sárgarépa -tzimes 310.)
Gyömbéres-spenótos tarhonya 311.)
Gyömbéres-szójás pirított csemegekukorica 312.)
Gyömbéres, epres-almás pite 313.)
Gyors csicseriborsó-paprikás 314.)
Gyors igazi főzőtt vaníliakrémes süti 315.)
Gyors ossobuco 316.)
Gyors, zöldséges céklaleves 317.)
Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel 318.)
Hagymás csirkemájpástétom chilis mazsolával 319.)
Hajdinalisztes cukkinilepény 320.)
Hajdinalisztes palacsinta karamellizált póréhagymával és tükörtojással 321.)
Harira - hagyományos marokkói ünnepi leves 322.)
Harissza (csípős paprikapaszta) 323.)
Három májusi főzelék 324.)
Háromhagymás cukkinileves 325.)
Háromhagymás gersli rizottó 326.)
Hátszínes tekercs gorgonzolával és rukolával 327.)
Házi eper&rebarbara dzsem 328.)
Házi kurkuma tea 329.)
Házi lepénykenyér za’atar fűszerkeverékkel 330.)
Házi málnasorbet őszibarackban 331.)
Házi ribizlikrém 332.)
Házi sajtos rúd 333.)
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 334.)
Házi, pirospaprikás krémsajt (labneh) 335.)
Héjában sült újburgonya zöldfűszeres mártogatóval 336.)
Heti Hármas: Konda Brigi, Mangódesszert, Libarillette 337.)
Hétvégi püréparádé 338.)
Hideg kacsamellfilé őszi gyümölcssalátával 339.)
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal 340.)
Hideg levesek 2012. nyár 341.)
Hideg nyári levesek 342.)
Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal 343.)
Hideg, bodzás zöldbabfőzelék 344.)
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves 345.)
Hideg, vékonyra szeletelt sertésszűz, csilis, ribizlis uborkasalátával 346.)
High-Life-torta 347.)
Hirtelen sült tarja kapros egresmártással 348.)
Hófehér, túrókrémes piskóta – alaprecept 349.)
Holdújévi, egészben párolt/sült hal gyömbérrel, újhagymával 350.)
Hommage á Isztambul 351.)
Hummusz 352.)
Húsgombóc kapros kovászosuborka mártással 353.)
Hűsítő sárgadinnye-granita 354.)
Húsleves kvartett 355.)
Húsleves másnap 356.)
Húsvéti mazsolás-gyömbéres kalács (mazanec) 357.)
Ikra sáfrányos savanyúkáposztával 358.)
Indiai joghurtdesszert (Shrikhand) 359.)
Indiai krumpli és karfiol curry (Aloo Gobi) 360.)
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve (dal makhani) 361.)
Indonéz zöldségtál csípős mogyorószósszal (Gado-gado) 362.)
Indul a céklaszezon! 363.)
Interjú a New York-i fűszerguruval 364.)
Ispahan dzsem 365.)
Itt termett a datolyaszilva! 366.)
Januári saláta sült sütőtökkel és datolyaszilvával 367.)
Japán mézes sütemény (castella) 368.)
Japchae – koreai, zöldséges üvegtészta 369.)
Jéghideg eperkrémleves kecskesajttal 370.)
Jéghideg tök krémleves kaporolajjal 371.)
Jéghideg, céklás meggyleves kecskesajtkrémmel 372.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2010. 373.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2011. 374.)
Jéghideg, kakukkfüves-zöldcitromos almaleves 375.)
Jeruzsálemi csokoládés kalács 376.)
Jin, Jang és öt fűszer 377.)
Joghurtfagyi&mangógranita kehely 378.)
Joghurtfagylalt 379.)
Joghurtos céklaleves 380.)
Joghurtos sült karfiol pástétom 381.)
Joghurtos, diós sült cukkini saláta 382.)
Juharszirupos csirkeszárny 383.)
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással 384.)
Juhtúros-spenótos stíriai metélt 385.)
Kacsa laarb 386.)
Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával 387.)
Kacsamell gyömbéres meggy-salsával 388.)
Kacsás tésztabatyu szójaszószos mártogatóval 389.)
Kamillaszirupos, grízes szelet, kamillás tejszínhabbal 390.)
Kandírozott kumquat 391.)
Kápia ketchup 392.)
Káposztás lecsó tejföllel, kolbásszal – Kormos József receptje alapján 393.)
Kapros – tárkonyos, savanyú bárányraguleves 394.)
Kapros citromleves friss paradicsommal 395.)
Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel 396.)
Kapros túrómousse olívaolajjal és édesköménymagos ostyával 397.)
Kapros-citromos spárgafőzelék 398.)
Kapros-túrós rétes 399.)
Karácsonyi gesztenyekrémes choux 400.)
Karácsonyi harcsa citrusos ropogós morzsával 401.)
Karalábélevélben sült csirke joghurtos karalábésalátával 402.)
Karamellás ananászpuding (Flan de piña) 403.)
Karamellfagylalt 404.)
Karamellizált citromos tortácska 405.)
Karamellizált eper túróhabbal 406.)
Karamellizált meggymártás 407.)
Kardamomos-meggyes kalácspuding 408.)
Karfiolkrémleves pirított mogyoróval 409.)
Karfiolos téli tabbouleh 410.)
Karmazsinpiros narancspuding Camparival (glutén- és laktózmentes) 411.)
Kávés fűszerkéregben sült sertésszűz 412.)
Kávés, édeskeserű csokoládés korong 413.)
Kefír panna cotta kandírozott citrommal 414.)
Kefíres minipalacsinta forró szederöntettel 415.)
Kefíres, savanyú burgonyaleves póréhagymával 416.)
Kelkáposztafőzelék konfitált fokhagymával, olívaolajjal 417.)
Keralai zöldséges csirke 418.)
Kerekrépa - navet, turnip, Mairübe 419.)
Keserű-sós csokoládédesszert vaníliás tejszínhabbal, málnával 420.)
Keserűcsokoládé-sorbet 421.)
Keserűcsokoládés korong 422.)
Kifliburgonya 423.)
Killer strawberry cheesecake fagyi 424.)
Kínai mogyorós csirke (Kung Po) 425.)
Kínai omlós csirke 426.)
Kínai pirított, töltött, húsos táska (potstickers) 427.)
Kis színes: céklakultusz 428.)
Kis ünnepi Pavlova gesztenyepürével 429.)
Kisgömböcleves – kunsági savanyúleves hurkával 430.)
Kissé tavaszias csirkemáj „escabeche” öntettel 431.)
Kiterített sült csirke fűszeres joghurtos pácban, uborkasalátával 432.)
Klasszikus grízsmarni, azaz császármorzsa, karamellizált eperkompóttal 433.)
Klasszikus kacsazúzapörkölt 434.)
Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel 435.)
Klasszikus rizskoch vaníliás sült sárgabarackkal 436.)
Klasszikus roastbeef, lépésről lépésre 437.)
Klasszikus savoyai sajtfondü 438.)
Klasszikus, kapros tökfőzelék 439.)
Knäckebröd & három halas villámvacsora 440.)
Kókusz szufflé csokoládéöntettel 441.)
Kókusztejes crème caramel 442.)
Kókusztejes eggnog 443.)
Kókusztejes házi csokoládépuding 444.)
Kókusztejes mangópuding 445.)
Kókusztejes sárgarépakrémleves spárgával és rizstésztával (laksa) 446.)
Kókusztejes spenótkrémleves feketelencsével 447.)
Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsraguval 448.)
Kókusztejes vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 449.)
Kókusztejes vöröslencse és sárgarépa krémleves 450.)
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal 451.)
Kókusztejes-paradicsomos csirke 452.)
Kókusztejes, currys spárgaleves 453.)
Kókusztejes, édes-savanyú céklaleves 454.)
Kókusztejszínhab lépésről lépésre 455.)
Költözés előtt II. – Lazacos nizzai saláta 456.)
Konfitált fokhagyma 457.)
Könyvajánló: Olia Hercules, Home Food - az otthon ízei 458.)
Kopasztástól kávéfánkig – Kner Piroska százéves szakácskönyve és az Árnyékporocska 459.)
Koreai ihletésű, csípős, őszi zöldségleves 460.)
Koreai, csípős csirkehúsleves (닭개장 Dak-gaejang) 461.)
Korianderes sárgarépadzsem 462.)
Korianderes-spenótos rizs buggyantott tojással (arroz verde) 463.)
Körtesorbet "Szép Heléna módra" 464.)
Kovászolt zöldparadicsom lestyánnal és csilivel 465.)
Kovászos uborka krémleves 466.)
Kovászos uborkás burgonyafőzelék 467.)
Kovászos uborkás újburgonyafőzelék kolbászmorzsával 468.)
Krémes tejpuding (muhallebi) 469.)
Krémsajt hab 470.)
Krumplipüré rukkolával, karamellizált hagymával és körtével 471.)
Kukoricapalacsinta mézes, karamellizált szilvával 472.)
Künefe - a szír változat 473.)
Kurkumás sárgarépakrém mártogató 474.)
Kurkumás sárgarépaleves 475.)
Langyos burgonyasaláta tejfölvinaigrette-tel 476.)
Langyos édesburgonya saláta szárzellerrel és aszalt tőzegáfonyával 477.)
Langyos kukoricakenyér barnavajjal és chilivel 478.)
Langyos lencsesaláta sült zöldségekkel és mézes homoktövissel 479.)
Langyos sült kelbimbó saláta pirított mogyoróval 480.)
Langyos tavaszi zöldek ropogós morzsával 481.)
Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével 482.)
Langyos, sült gyökérzöldségek joghurtos öntettel 483.)
Lassan főtt birsalmakompót mascarponéval 484.)
Lassan sült, chilis-narancsos mázas pulykacomb 485.)
Lassan sült, fűszeres birsalma 486.)
Lassan sült, fűszeres marhapofa zellerpürével 487.)
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa 488.)
Lassan sült, karamellizált almatorta 489.)
Lassú tűzön párolt édeskömény császárszalonnával, citromhéjjal 490.)
Lazac pezsgőmártással 491.)
Lazacpástétom avokádóval 492.)
Lebbencs "Puttanesca" módra 493.)
Lecsó eltevése télire – alaprecept hat üveghez 494.)
Lednek krémleves zöldségekkel 495.)
Lencseleves sáfránnyal, édesköménnyel (bouillabaisse) 496.)
Lencsesaláta gránátalmával és mazsolával 497.)
Lencsesalátával töltött sütőtök 498.)
Lengyel sóskaleves sült újkrumplival és tojással (zupa szczawiowa) 499.)
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal 500.)
Leveles tésztában sült harcsafilé 501.)
Levendulás madártej málnás habbal 502.)
Levendulás-fehércsokoládés házi fagylalt 503.)
Libanoni ünnepi töltött palacsinta (Katayef) 504.)
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával 505.)
Lisztmentes máktorta citromkrémes habbal 506.)
Lisztmentes mogyorós piskóta narancsvirágos sziruppal 507.)
Lisztmentes, kókuszos répatorta 508.)
Lokanta Maya, Isztambul 509.)
Luxus fastfood 510.)
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és datolyával 511.)
Macaron recept 512.)
Madártej 513.)
Magyaros gersli 514.)
Mákos guba tiramisu – nagy családi adag 515.)
Malloreddus bárányraguval és juhsajttal 516.)
Málnalikőr 517.)
Málnás-őszibarackos sült fagylalt 518.)
Málnás, rozé boros jégkása 519.)
Málnavinaigrette 520.)
Mandulás sárgabarack-clafoutis 521.)
Mangós-currys csirkesaláta 522.)
Marcipános joghurthab 523.)
Marokkói fűszeres padlizsánsaláta (Zaalouk) 524.)
Marokkói gasztrobeszámoló III. – Mandulás, almás pastilla 525.)
Marokkói mandulás-csirkés réteskorong (Bisteeya) 526.)
Marokkói narancssaláta gránátalmával 527.)
Márton-napi libakuszkusz 528.)
Mázas sült cékla joghurtos mártogatóval 529.)
Medvehagyma tabbouleh 530.)
Medvehagymás bárányfasírt gyömbéres sárgarépakrémmel 531.)
Medvehagymás finomfőzelék 532.)
Medvehagymás karalábékrémleves rizstésztával és pirított gombával 533.)
Medvehagymás krumplipüré 534.)
Medvehagymás töltött csirke parmezános zöldborsókrémmel 535.)
Medvehagymás újhagymatócsni szójaszószos mártogatóval 536.)
Medvehagymás vöröslencse curry 537.)
Medvehagymás-ricottás gnocchi, kucsmagombával 538.)
Medvehagymás-sonkás omlós háromszög 539.)
Medvehagymás-spenótos krumplifőzelék 540.)
Medvehagymás, édes-csípős sárgarépasaláta 541.)
Meggy granita vaníliás joghurthabbal 542.)
Meggyfagylalt pisztáciapesztóval 543.)
Mentafagylalt 544.)
Mentás tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel 545.)
Mentás-paradicsomos burgonya 546.)
Merguez 547.)
Mexikói csípős-savanyú leves ropogós tortillával 548.)
Mézes sült cseresznye mandulatej fagylalttal 549.)
Mézes-almás kalácspuding 550.)
Mézes-citromos maracuja öntet friss ananászon 551.)
Mézes-mákos baklava 552.)
Mézes-vaníliás, sült őszibarack 553.)
Minden maradékot megmentő, fűszeres zöldségragu 554.)
Mindent a paprikáról 555.)
Mini szilvás gombóc pirított mákkal 556.)
Miniatűr vaníliás mascarpone-speculoos kehely 557.)
Minimalista spárgaleves pici nokedlikkel, petrezselyemolajjal 558.)
Misoval karamellizált sült padlizsán 559.)
Miszóval karamellizált, grillezett lazac 560.)
Mit tud a csengelei spárga, amit más nem? 561.)
Mogyorós csirke salátakehelyben 562.)
Mogyorós keksz eperlekvárral 563.)
Mogyorószósz 564.)
Momofuku sült kelbimbó saláta csípős-édes öntettel 565.)
Morzsás cseresznyés crostata 566.)
Morzsás meggyes pite levendulás mascarponehabbal 567.)
Mostan színes tintákról álmodom 568.)
Mozzarellával töltött cukkini 569.)
Munkaigényes, de gyors és pazar miso ramen 570.)
Na de mi legyen a cukkinivel? 571.)
Nagymama maceszgombóca 572.)
Nagyon vaníliás hókifli narancsos porcukorral 573.)
Narancsflan á la Casa Moro 574.)
Narancslekvár á la Nigel Slater 575.)
Narancsos édesköménykrémleves 576.)
Narancsos mandulatorta 577.)
Narancsos tőzegáfonya-sorbet 578.)
Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" 579.)
Narancsos-sütőtökös bejgli & freestyle tsai 580.)
Narancssárga szupererő 581.)
Narancsszirupos narancsos-csokis reggeli süti 582.)
Négy csokor retek, négy új étel 583.)
Négy tányér tavaszi főzelék 584.)
Négy tányér téli főzelék 585.)
Nelida&Francesca: a szardellasózó művésznők 586.)
Nem a szőlő savanyú, hanem a citrom 587.)
Neonsárga, édes-keserű citromdzsem 588.)
Nesselrode gesztenyeparfé 589.)
New York – Debrecen sajttorta 590.)
New York cheesecake brüsszeli módra 591.)
Nigella snack-je: meleg fűszeres mogyoró 592.)
Nokedli cacio e pepe 593.)
Nutellás-narancsos tekercs 594.)
Nyári cékla málnával és kecskesajttal 595.)
Nyári gnocchi 596.)
Nyári rizstekercs kaffir lime levéllel 597.)
Nyári sült csirke lakoma négy főre 598.)
Nyári, zöldfűszeres sokbabos leves 599.)
Nyárvégi krémek: tormás makréla, zöldséges túrókrém, tojásos-lecsós padlizsán 600.)
Olasz is, meg nem is: Szardínia 601.)
Olasz tésztás, babos egytálétel (Pasta e fagioli) 602.)
Olívaolajos-krumplis kiskifli 603.)
Olténiai –paradicsomos- zöldbab 604.)
Omlós, sós-édes keksz 605.)
Orecchiette zöldborsóval, szárított paradicsommal, zsályás húsgombóccal 606.)
Óriásblini füstölt halakkal 607.)
Orosz céklás rakott hering saláta (Szeljodka pod suboj) 608.)
Orosz sós uborka 609.)
Őszi minestrone édesburgonyával és rókagombával 610.)
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves 611.)
Ötfűszeres mázzal sült tök - Tök Jó Hét II. 612.)
Ötfűszeres-csokoládés keksz 613.)
Ötfűszeres, gyömbéres kacsa 614.)
Ottolenghi – I. az ikon 615.)
Pácolt makréla lilahagymával, kapribogyóval 616.)
Padlizsános kebab 617.)
Palacsinta fahéjas barnavajjal és sült birsalmakrémmel 618.)
Palacsinta karamellás Campari-vérnarancs öntettel 619.)
Paprikás zöldborsó és újkrumpli 620.)
Paprikás-fokhagymás savanyúkáposzta 621.)
Paradicsomos gyöngybab - alaprecept 622.)
Paradicsomos tarte tatin juhtúrós pesztóval 623.)
Paradicsomos, háromsajtos lasagne – családi adag 624.)
Paradicsomos, sáfrányos mediterrán halragu 625.)
Paradicsomsaláta egyiptomi szezámos fűszerkeverékkel (dukkah) 626.)
Paradicsomsaláta nektarinnal, mentával és grillezett halloumi sajttal 627.)
Paradicsomtatár 628.)
Parmezános burgonyakrémleves 629.)
Parmezános keksz kecskesajtkrémmel 630.)
Parmezános kukoricakrémleves Espelette chilivel 631.)
Parmezános padlizsántócsni fejlesztés alatt 632.)
Parmezános spenótkrémleves 633.)
Parmezános sült burgonyakrémleves 634.)
Parmezános-diós töltött hagyma 635.)
Parmezános-kukoricás sült puding 636.)
Parmezános-rozmaringos minizsemle 637.)
Párolt hal, sok ízzel 638.)
Páros receptek: pirított burgonya spenóttal és medvehagymával & frittata 639.)
Páros receptek: Szójás-szezámos spenót & medvehagymás, zöldséges pirított rizs 640.)
Pászka – ünnepi, mazsolás túrókrémdesszert 641.)
Penne all'arabbiata 642.)
Perui sült paprikás-sajtos mártás (Papas a la huancaina) 643.)
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal 644.)
Perzsa zöldfűszeres rizs (sabzi polow) 645.)
Perzsa zsidó ünnepi húsleves csicseriborsós húsgombóccal (Gondi) 646.)
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka 647.)
Petrezselymes karalábéfőzelék & bárányfasírt (köfte) 648.)
Petrezselymes karalábékrémleves fűszeres morzsával 649.)
Petrezselymes petrezselyemgyökérleves 650.)
Petrezselymes, dupla zöldborsóleves spárgával 651.)
Pezsgő sabayon 652.)
Pezsgő, krumpli, kaviár & Kistücsök 653.)
Pink Waldorf füstölt libamellel 654.)
Pink, pácolt tőkehal 655.)
Piri-piri szósz 656.)
Pirított grízes desszert joghurthabbal (irmik helvasi) 657.)
Pirított szárzeller kesudióval és csilivel 658.)
Piros gyümölcspuding vaníliaöntettel (Rote Grütze) 659.)
Piros, görög, nem görög 660.)
Pirospaprikás babka kalács 661.)
Pirospaprikás-burgonyás börek 662.)
Pisztáciafagylalt házilag 663.)
Pisztráng baszk módra 664.)
Poireaux á la vinaigrette – párolt póré mustáros olívaolajos öntettel 665.)
Portugál kelkáposztaleves kolbásszal (Caldo verde) 666.)
Portugál pudingos kosárka (Pastéis de Belém) 667.)
Püspökkenyér 668.)
Quinoa hatperces tojással, avokádóval és füstölt lazaccal 669.)
Quinoa saláta spárgával és zöldfűszerekkel 670.)
Quinoa sült paprikával, pirított újhagymával és fetával 671.)
Ragacsos rizs, vagyis sticky rice málnával, szederrel 672.)
Rákkoktél avokádó-zöldalma ágyon 673.)
Rántott haltej chilis majonézzel és ropogós káposztasalátával 674.)
Ravigote mártás 675.)
Rebarbara pite 2009. 676.)
Rebarbara pite 2010. 677.)
Rebarbara-alma-eper morzsasüti 678.)
Rebarbarás-epres hab, habcsókkal (Eton mess) 679.)
Reggeli: őszi gyümölcssaláta olívaolajjal 680.)
Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal 681.)
Rétesbatyu fűszeres, aszalt szilvás csirkével 682.)
Revani: török grízes piskóta kardamomos-szegfűborsos sziruppal 683.)
Ribizlikrémes szelet 684.)
Ribizlis süti 685.)
Ricottás sajttorta 686.)
Ricottás-áfonyás mini palacsinta 687.)
Rizsecetes, savanyított csíkos cékla 688.)
Rizses hús kacsával - alaprecept 689.)
Rizstészta chili olajjal és uborkával 690.)
Rizstészta saláta zöldségekkel, sült hússal 691.)
Rizstésztasaláta retekkel és szójababbal 692.)
Római kömény 693.)
Ropogós mandulás keksszel töltött, sült nektarin 694.)
Ropogós, fűszeres magok 695.)
Rozmaringos szilvakrémleves sós mandulás morzsával 696.)
Rozmaringos zeller&körteleves 697.)
Rózsaszín grépfrút tatár mentával és dióval 698.)
Rozsos, köménymagos, foszlós partibuci 699.)
Rugelach - Hanukarácsonyi barackos-diós kifli 700.)
Rugelach 2007. 701.)
Rugelach házi feketeribizli lekvárral és pisztáciával 702.)
Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel, gránátalmával 703.)
Rumos-mézes torta karamellizált sült almával 704.)
Rumos, vaníliás fordított cseresznyés sütemény 705.)
Sabich káosz – sült padlizsán tahinis joghurttal, zöldségekkel 706.)
Sáfrányos birsalmával töltött kacsamell 707.)
Sáfrányos spagetti, feketekagyló 708.)
Sáfrányos tápiókapuding banánnal, pirított mogyoróval 709.)
Sáfrányos-ricottás malloreddus pirított szalonnával 710.)
Sajtos quesadilla guacamole-val 711.)
Saláta burgonyával, barnított vajjal és chilivel 712.)
Saláta zöldbabbal, pirított mogyoróval és kókusztejjel 713.)
Salátatál pirított pogácsakockával és házi mustmézzel 714.)
Salmorejo –andalúz nyers paradicsomleves 715.)
Salsa cukkinivel, avokádóval, paradicsommal 716.)
Sárga céklás gnocchi barnavajjal 717.)
Sárgabarackos omlós pite 718.)
Sárgabarackos tarte (+ sárgabaracklekvár recept) 719.)
Sárgabarackos, túrós gombóc barnított vajjal (meruňkové knedlíky) 720.)
Sárgaborsófőzelék korianderrel és chiliolajjal 721.)
Sárgarépás tarte tatin 722.)
Sárgarépás, fűszeres csirkecomb mazsolával és mandulával 723.)
Savanyú, de nem ecet: verjus 724.)
Scrippelle M’Busse (teramo-i parmezános palacsinta, húslevessel) 725.)
Segesvári egreses marhahúsleves 726.)
Serpenyős almás palacsinta 727.)
Serpenyős kukorica gyömbérrel és szezámolajjal 728.)
Sertéssült tejszínes tonhalmártással 729.)
Skandináv, ünnepi lazacleves 730.)
Sóágyon sült édesburgonya tahinivel 731.)
Sonka, sonka – serrano sonka birsalma- és juhsajttal 732.)
Sonkás tésztás pite – Kner Piroska nyomán 733.)
Sonkás-petrezselymes zsemlefelfújt (Nádivka) 734.)
Sós karamella öntet 735.)
Sós karamellamousse 736.)
Sós vajkaramella 737.)
Sós-édes, mogyoróvajas keksz 738.)
Sóska, turbolya, makréla 739.)
Sóskás karalábékrémleves, hidegen vagy melegen 740.)
Sóskával savanyított töltött karalábé 741.)
Spagetti karamellizált póréval és garnélával 742.)
Spagetti kolbásszal és fokhagymás zöldekkel 743.)
Spagetti paradicsomszósszal és mini húsgombóccal (Chitarra con le pallottine) 744.)
Spagetti pirított kelkáposztával, bacon-nel és gorgonzolával 745.)
Spagetti szicíliai, mandulás-paradicsomos pesztóval 746.)
Spanyol hagymás-burgonyás tortilla 747.)
Spárga flamand módra 748.)
Spárgás penne carbonara 749.)
Spárgás tarhonya 750.)
Spenót és csicseriborsó saláta szárított paradicsomos öntettel 751.)
Spenót gránátalmával és dióval 752.)
Spenót, bundás kenyér, tojás 753.)
Spenótgyökér háromféle módon 754.)
Spenótos csicseriborsó curry 755.)
Spenótos-kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel 756.)
Spenótos-mazsolás csirkemáj paszternákpürével 757.)
Spenótos-ricottás „gnudi” 758.)
Stílusgyakorlatok pesto-ra 759.)
Sült almakrém 760.)
Sült burgonya & vargánya karamellizált homoktövissel 761.)
Sült burgonya friss spenóttal és sült parikával, Boursin-nel töltött csirkemell 762.)
Sült cékla 763.)
Sült cékla saláta csicseriborsó ropogóssal 764.)
Sült csicsókahummusz nyúlmájjal és hecsedlivel 765.)
Sült csirke chilivel és vaníliával 766.)
Sült csirkeszárnyleves rizstésztával 767.)
Sült cukkini hummusz 768.)
Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával 769.)
Sült fokhagymás cukkinikrém & lestyános cukkinicsorba 770.)
Sült joghurt áfonyamártással 771.)
Sült karfiol aszalt gyümölcsökkel 772.)
Sült karfiol kapribogyóval, szárított paradicsommal 773.)
Sült karfiol krémleves 774.)
Sült karfiol shakshouka csípős paradicsomszószban 775.)
Sült karfiol szardellás morzsával 776.)
Sült kelbimbó Momofuku módra 777.)
Sült lilakáposzta almával, grillezett báránymájjal 778.)
Sült padlizsán csilis, barackos, sárgarépás salsával 779.)
Sült padlizsán és paradicsom tejszínes tonhalszósszal 780.)
Sült padlizsán gránátalmaszósszal, joghurttal és tahini-vel 781.)
Sült padlizsán szecsuáni borsos öntettel 782.)
Sült paprika feta sajttal 783.)
Sült paprikába töltött tonhalsaláta 784.)
Sült paprikás hummusz 785.)
Sült paradicsom leves 786.)
Sült piros paradicsom – szárított paradicsom házilag 787.)
Sült sárgabarack, levendulafagylalt 2009. 788.)
Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával 789.)
Sült spárga körözött krémmel és paprikás napraforgómaggal 790.)
Sült spárga medvehagymás zöldborsóraguval és hatperces tojással 791.)
Sült spárga&fokhagymás burgonya 2010. 792.)
Sült spárga&fokhagymás krumpliköret 2006. 793.)
Sült Sütőtök Krémleves - Tök jó hét I. 794.)
Sült sütőtökkrémes kagylótészta fetával, csilivel és pirított zsályával 795.)
Sült töltött birsalma 796.)
Sült zöld paradicsom 797.)
Sült zöldség, most káposzta 798.)
Sült, karamellizált almapürével töltött palacsinta 799.)
Sült! Vajbab! 800.)
Sülthúsleves savanyúkáposztával, tormával 801.)
Sültpaprika-saláta paradicsommal, karamellizált hagymával (asadillo) 802.)
Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben 803.)
Sütés nélküli, epres-kekszes sajttorta 804.)
Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával 805.)
Sütőben sült, cukkinis óriástócsni - alaprecept 806.)
Sütőben sült, karamellizált karfiol 807.)
Sütőben sült, mandulás rántott csirke 808.)
Sütőben sült, napraforgómagos rántott csirke 809.)
Sütőtök & Lazac curry - Tök Jó Hét III. 810.)
Sütőtök receptek 811.)
Sütőtökös laksa brokkolival és garnélával 812.)
Sütőtökös őzvadas karamellizált mézes homoktövissel és savanyított mustármaggal 813.)
Sütőtökös tarhonya tökmagolajjal 814.)
Szalonnába göngyölt sertésszűz sült kelbimbóval és tőzegáfonyamártással 815.)
Szardellás, fokhagymás, chilis vajban párolt kelkáposzta 816.)
Szardínia felhasználási ötletek 817.)
Szardínia II. 818.)
Szárított paradicsom 819.)
Szegfűborsos, kapros rizs saláta kagylóval 820.)
Szegfűszeges csirkemell sütőtökkel 821.)
Szeletelhető kocsonya, lépésről lépésre 822.)
Szép Heléna körtéje - Poires Belle Héléne 823.)
Szezámmagos lazacnyárs gyömbéres chilis öntettel 824.)
Szicíliai padlizsános csirke 825.)
Szilvalekváros-diós babka 826.)
Szilvás derelye, kalácsmorzsával, barnított vajjal 827.)
Szilveszter 2017. 828.)
Szilveszterre: szójás-mézes grillezett sertéskaraj pácolt sárgarépával 829.)
Színes joghurtfagylaltok 830.)
Szirupos, joghurtos sütemény 831.)
Szívsaláta lazaccal és csípős-édes öntettel 832.)
Szójaszószos csirkeszárny 833.)
Szójaszószos, chilis-fokhagymás uborkasaláta 834.)
Szójaszószos, gyömbéres, savanyított gomba 835.)
Szójaszószos, spárgás csirke jázminrizzsel 836.)
Szőlős tabbouleh füstölt sonkával 837.)
Szumákos-szezámmagos rántott csirke 838.)
Szuperegyszerű, lisztmentes joghurttorta, kamillás sárgabarackkal 839.)
Szuperegyszerű, orosz túrótorta (zapekanka) 840.)
Szuperomlós, habos, ribizlis nyári sütemény 841.)
Szuperropogós rántott csirke húsz perc alatt 842.)
Szusirizs főzése 843.)
Tahinis-keserűcsokoládés keksz 844.)
Tajvani marhahúsleves tésztával (Niu Rou Mian) 845.)
Tajvani sertéshúsos buci (Hu Jiao Bing) 846.)
Tarhonya szárd módra, édesköménnyel, juhsajttal (fregula sarda) 847.)
Tarhonya trió 848.)
Tárkonyos gombapaprikás csirkével 849.)
Tárkonyos kapormártás 850.)
Tárkonyos sült sárgarépa&zöldalma saláta mascarponés gorgonzolával 851.)
Tartiflette (sajttal besütött burgonya) 852.)
Tavaszi leves spenóttal, retekkel 853.)
Tavaszi minestrone medvehagymapesztóval 854.)
Tavaszi tepsis csirke vele sült zöldségekkel 855.)
Tavaszi vitaminsaláta keleti, csípős mogyorós öntettel 856.)
Tavaszi zöldfűszermártás 857.)
Tavaszi zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 858.)
Tavaszi zöldfűszersaláta vajban pirított mogyoróval 859.)
Tavaszi zöldségek szójaszószos hajdinatésztával 860.)
Tavaszi, sokzöldséges kölessaláta szotyolában sült csirkefasírttal 861.)
Tavaszváró, zöldfűszeres gerslisaláta 862.)
Tejben sült csirkecomb burgonyapürével 863.)
Tejberizs gyömbérszirupos gyümölcssalátával 864.)
Tejberizs vaníliás-zöldcitromos licsivel 865.)
Tejfölsorbet dupla eperkompóttal 866.)
Tejszínes kagylóleves (Billy Bi) 867.)
Tejszínes sóskakrémleves 868.)
Tekercs ötfűszeres csirkemájpástétommal és édes-savanyú sárgarépával 869.)
Tekert túrós rétes korong 870.)
Téli Caprese sütőtökkel, datolyaszilvával 871.)
Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással 872.)
Téli menü 873.)
Téli sorbet trió 874.)
Téli sütőtökös sütemény csilis pirított tökmaggal 875.)
Tengeri halak nevei magyarul 876.)
Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével 877.)
Tépett csirke sütőtökös gerslivel 878.)
Tésztában sült, fügés sertéspástétom 879.)
Tésztafészekben tálalt portóis csirke gombával és csirkemájjal 880.)
Thai csípős-savanyú, tojásos csirkeleves 881.)
Thai gazpacho 882.)
Thai kókusztejes csirkeleves (Tom Kha gai) 883.)
Thai uborkasaláta rákkal 884.)
Tigrisrák édes-savanyú, zöldalmás sütőtökkel 885.)
Tintahal, zöldborsócsíra és papaya saláta 886.)
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval 887.)
Tiszta tavasz – a kedvenc smoothie trió 888.)
Tiszta umami alapleves 889.)
Tízperces saláta zsenge csöves kukoricával 890.)
Tízperces sóska gazpacho 891.)
Tojáslikőrös trilece sütemény 892.)
Tojásos galuska, zöldsaláta 893.)
Tojássaláta házi majonézzel és lilahagymával 894.)
Tökéletes túrógombóc 895.)
Töltött csirke katalán mazsolás mángolddal 896.)
Töltött csirkecomb harissás burgonyapürével (Harissa mon amour) 897.)
Töltött cukkini és paprika sűrű paradicsomszósszal 898.)
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal 899.)
Töltött hagyma Kövi Pál Erdélyi Lakomájából 900.)
Töltött karalábélevél citromos-joghurtos karalábémártással 901.)
Töltött libanyak, lépésről lépésre 902.)
Töltött mángoldlevél (pazi sarmasi) 903.)
Töltött nyári tök kapormártással 904.)
Töltött paradicsom és cukkini édes-savanyú kaporszósszal 905.)
Töltött sárgabarack 906.)
Töltött, sült lilahagyma, fetakrémmel 907.)
Tormás zöldalmakrémleves szerecsendióval 908.)
Tormás-céklás túrókrém 909.)
Török bárányhúsos "pizza" (lahmacun) 910.)
Török csípős, paradicsomos bulgur saláta (Kisir) 911.)
Török csirkeragu „Ciya módra” 912.)
Török fűszeres marharagu padlizsánpürével 913.)
Török grízes desszert vaníliás sárgabarackkal 914.)
Török lencsés padlizsánragu (mualle) 915.)
Török, lencsés padlizsánragu – nagy adag 916.)
Török, piaci bárányleves, rizzsel, joghurttal, csilivel 917.)
Toszkán paradicsomos pacal 918.)
Tripla epres-habos pite 919.)
Tripla frankfurti leves kimchivel 920.)
Tripla mákos szilvás gombóc 921.)
Tripla paradicsomos tésztasaláta 922.)
Triplán szerecsendiós csokoládétorta 923.)
Tteokguk, koreai újévi leves 924.)
Tunéziai csicseriborsóleves chilivel és citrommal (Lablabi) 925.)
Tunéziai marhapofa ragu spenóttal és fehérbabbal (T’fina pkaila) 926.)
Tunéziai tojásos tagine 927.)
Turbolyakrémleves kucsmagombával 928.)
Túrós smarni vörösboros szilvakompóttal 929.)
Túrós-omlós tésztás kalács 930.)
Uborkavinaigrette salátára 931.)
Udon tészta újhagymás-gyömbéres szósszal 932.)
Üdvözlet a kecsói piacról 933.)
Ünnepi mákos guba kalácsból, sütőben 934.)
Urban ricotta 935.)
Uszka – savanyúkáposztával töltött tésztabatyu 936.)
Vadspárga 937.)
Vajpuha őzgerinc paszternákpürével és vörösboros gombával 938.)
Valódi, házi vaníliafagylalt recept 939.)
Vaníliás grízpuding sült meggyel 940.)
Vaníliás joghurthab 941.)
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal 942.)
Vaníliás rebarbarakompót 943.)
Vaníliás sült sárgabarack 944.)
Vaníliás sült sárgabarack 2010. 945.)
Vaníliás tejföl panna cotta virágporral és törökmézzel 946.)
Vaníliás-birsalmás tarte tatin 947.)
Vaníliás-citromos keksz 948.)
Vaníliás-egreses clafoutis 949.)
Vaníliás-fehércsokoládés krémtorta eperrel 950.)
Vaníliás-karamellás narancssaláta 951.)
Vaníliás-körtés fordított sütemény 952.)
Vaníliás-mangós gofri 953.)
Vaníliás, krémes túrótorta 954.)
Vasárnapi dilemma, majd tőkehal, koriander, menta 955.)
Vasárnapi paradicsomos tészta oldalassal és húsgombóccal, két fogásban 956.)
Vegán csokoládémousse (aquafaba-val) 957.)
Vegán töltött káposzta – így születik egy recept 958.)
Véres hurka karamellizált almával, krumplipürével és pirított hagymával ("Himmel und Erde") 959.)
Vietnami marhahúsleves rizstésztával (pho) 960.)
Vietnámi nyári tekercs 961.)
Villámgyors banán brülée 962.)
Villámgyors fahéjas-csokoládés diótorta 963.)
Villámgyors háromhagymás tejszínes tészta 964.)
Villámgyors kókusztejes túrókrém panna cotta 965.)
Vinegret – orosz céklasaláta 966.)
Vissza az alapokhoz: piskóta 967.)
Vörös káposztás rétes, körtével, borókabogyóval 968.)
Vörösboros ököruszály ragu 969.)
Vörösboros spagetti 970.)
Vöröslencsekrémleves joghurttal és chili-olajjal 971.)
Zöld borscs 972.)
Zöld curry 973.)
Zöld mojo picón grillhúsok és zöldségek mellé 974.)
Zöld, spenótos-medvehagymás shakshuka 975.)
Zöldalma és sárgarépa édes-savanyú öntettel 976.)
Zöldalmás-kapros lazacpástétom 977.)
Zöldalmás, zelleres gesztenyekrémleves 978.)
Zöldbab dióolajjal és pirított dióval 979.)
Zöldbab karamellizált hagymával és mentával 980.)
Zöldbabos kulajda 981.)
Zöldborsókrém mogyoróolajjal 982.)
Zöldborsókrémleves salátával 983.)
Zöldborsópesztó 984.)
Zöldborsós gersli rizottó 985.)
Zöldcitromkrémes, sós kekszes sütemény 986.)
Zöldfűszerekkel töltött gomba tejszínes mustármártáson 987.)
Zöldfűszeres csirkecombtekercs őszi salátával 988.)
Zöldfűszeres rizzsel töltött karalábé sóskamártással 989.)
Zöldfűszeres tepsis tükörtojás 990.)
Zöldfűszeres tojáslepény 991.)
Zöldfűszeres, diós céklasaláta 992.)
Zöldfűszerkrémleves kecskesajtgolyókkal 993.)
Zöldfűszerkrémleves pirított kaláccsal és libamájjal 994.)
Zöldséges túrókrém (Bódvalenkei cigánytúró alapján) 995.)
Zöldséges, húsgombócos káposztalé leves 996.)
Zöldséges, pikáns szoljanka 997.)
Zöldspárgás tabbouleh grillezett kecskesajttal 998.)
Zsályás pulykatekercs sütőtökös humusszal 999.)
Zsályás-sütőtökös rakott burgonya 1000.)
Zsályás, lilahagymás, nyári sült zöldbabok 1001.)
Zserbó 1002.)
Zúza receptek
Típusától függően színe a sötét rózsaszínűtől a zöldig terjedhet, nálunk inkább a zöld terem. Csalókák a nemzetközi kulináris magazinok fotói, a nálunk gyakoribb zöld változattal csak akkor lesz élénk piros-rózsaszínű a vele készített étel, ha eperrel párosítjuk, így átveszi annak színét. Éppen ezért kerül az alábbi kompótba is. Például a következő dolgokon pazar: sűrű, mézes görög joghurt, reggeli zabkása, tejberizs, vagy tejbegríz, vaníliafagyi, mascarpone, cheesecake.
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal
Hozzávalók (4-6 adag)
Sült rebarbarbarakompót:
50 dkg rebarbara
25 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 evőkanál méz
½ vaníliarúd
½ narancs leve és reszelt héja
Vaníliapuding:
6 dl tej
6 tojás sárgája
6 dkg cukor
½ vaníliarúd
csipet só
2 evőkanál étkezési keményítő
A kompóthoz előmelegítjük a sütőt 200C fokra. A rebarbarát alaposan megmossuk, két végét levágjuk. Kb. 3-4 cm-es darabokra szeleteljük. Meghámozni nem szükséges, így ugyanis könnyebben tartja meg a formáját, nem esik szét olyan könnyen. A rebarbarát egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba szórjuk. Az epret lecsumázzuk, és a nagyobb szemeket hosszában negyedébe, a kisebb szemeket félbevágjuk. A rebarbarához adjuk. Rászórjuk a nádcukrot, hozzáadjuk a mézet, a fél narancs reszelt héját és levét fél vanília kikapart magját (vagy egy mokkáskanál vaníliakivonatot). Összekeverjük. Betesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük. A pontos sütési idő a gyümölcs fajtájától, és érettségi fokától is függ, érdemes 15 perc után ránézni. Teljesen lehűtjük. A hűtőben néhány napig eláll. A vaníliapudinghoz a tejet forráspontig melegítjük. Közben a tojássárgáját elektromos kézi keverővel habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel. Lassan hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba, vagy tálkákba öntjük, a krém közvetlen felületére frissentartó fóliát helyezünk (így nem bőrösödik be). Hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük, majd a kompóttal és durvára vágott pisztáciával (vagy más maggal) tálaljuk.
(Visited 2 698 times, 2 visits today)