Szupermarketekben, piacokon gyakrabban látni ilyenkor, szezonjában, sokan azonban csak méregetik, kevesen csapnak le rá. Az árusok nem igazán szeretik, körülményes a termesztése és sok helyet foglal, mind a földön, mind a standon. Pedig nagyon változatosan használható, akár sós, akár édes ételekhez. Sertéssülthöz, tarjához például remekül passzol, de talán az alább ajánlott formájában – sütőben sütve, eperrel érdemes vele elsőre kísérletezni. Az illata. Az a legmeggyőzőbb. Az édes eperszirup, a rebarbara fanyar leve, a a vanília és a narancs ízei összeolvadnak, a végeredmény bódító.
Összes recept 1.)
2015-ben az év étele: egészben sült karfiol 2.)
3 darab birsalma, 3 desszert 3.)
A (szerintem, szerényen) tökéletes csokoládé mousse 4.)
A borsó meg a héja 5.)
A csokoládé titkos élete 6.)
A dinnyehéj projekt 7.)
A fűszerek III. királynője: kardamom 8.)
A fűszerek királynője – VANÍLIA 9.)
A híres Somogyi-féle sólet 10.)
A húsleves három élete 11.)
A húsvéti nagy asztal – letölthető receptgyűjtemény 12.)
A karfiol szára, panko, csillagánizs 13.)
A legbrüsszelibb zöldség: kelbimbó 14.)
A legfinomabb forró csokoládé 15.)
A legfinomabb kókusztejes csirkecurry 16.)
A legfinomabb téli krémlevesek - 9 recept 17.)
A szarvasgomba fűszer! 18.)
A titkos hozzávaló: gránátalmaszósz 19.)
A tíz legjobb jéghideg nyári leves 20.)
A tökéletes buggyantott tojás 21.)
A tökéletes citromtorta nyomában 22.)
A töröktől: fokhagymás-joghurtos spenót 23.)
A zeller az új karfiol 24.)
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje 25.)
Áfonyás hagymalekvár 26.)
Amerikai citromkrémes szelet (lemon bar) 27.)
Ami a fagylaltokat illeti... 28.)
Ananászos joghurtkrém 29.)
Ananászos pirított csirke 30.)
Anoush abur, ünnepi gerslipuding 31.)
Articsókás panzanella 32.)
Aszalt szilvás, mákos flan 33.)
Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény 34.)
Autentikus libanoni tabbouleh 35.)
Autentikus vietnámi tavaszi tekercs (Cha Gio) 36.)
Avokádó, mangó, garnéla 37.)
Avokádókrém 38.)
Ayran panna cotta 39.)
Az amerikai színes káposztasaláta joghurtos öntettel (coleslaw) 40.)
Az ojcówi pisztrángról 41.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2012. 42.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2014. 43.)
Azeri joghurtos csusza, marhahússal és karamellizált lilahagymával (xəngəl) 44.)
Ázsiai, csípős-savanyú rizstésztasaláta (maradék pulykasülttel) 45.)
Babérlevéllel illatosított panna cotta őszibarackkal 46.)
Bableves házi csipetkével & füstölt nyelv joghurtos Waldorf salátával 47.)
Bagna cauda: fokhagymás-szardellás mártogató 48.)
Baileys-Fehércsoki Tiramisu 49.)
Banánköztársaság 50.)
Banános gyümölcskenyér kávéhabbal 51.)
Barack amba 52.)
Bárányhúsos rakott rétes – tepsi börek 53.)
Barnacukor panna cotta mandarinos granitával 54.)
Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel 55.)
Barnavajas törökmogyorótorta mézes mascarponehabbal 56.)
Békebeli túrós palacsintafelfújt 57.)
Belga csőben sült cikória (Chicon au gratin) 58.)
Bélszín carpaccio házilag 59.)
Beurre noisette, avagy barnított vaj 60.)
Bigos – lengyel káposztás egytálétel 61.)
Birsalmaleves, brióssal és olívaolajjal 62.)
Birsalmás petrezselyemgyökérleves gyömbéres mini maceszgombóccal 63.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2008. 64.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2010. 65.)
Birsalmás-diós máglyarakás 66.)
Birsalmasajt 67.)
Birsalmasajt - a 21.század konyhájában 68.)
Birsalmasajttal és manchego sajttal töltött háromszög 69.)
Bódító, édes, titokzatos: tonkabab 70.)
Borított karamellöntetes puding (créme caramel) 71.)
Borított, karamellás tejeskávékrém 72.)
Borított, karamellöntetes kávés krém (créme caramel) 73.)
Boursin-nel töltött paradicsom 74.)
Brokkolikrémleves 75.)
Bubeleh - elzászi mazsolás maceszpalacsinta 76.)
Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal 77.)
Burgonyás blini 78.)
Burgonyasaláta kapribogyóval, szárított paradicsommal és szardíniával 79.)
Burrata grillezett cukkinivel és mentával 80.)
Burrata, bab 81.)
Céklalevél joghurttal és pirított dióval 82.)
Céklás burgonyafőzelék ropogós kapribogyóval 83.)
Céklás burgonyasaláta kapribogyóval 84.)
Céklás gersli 85.)
Ceviche - alaprecept 86.)
Chakapuli – grúz tavaszi, zöldfűszeres bárányragu 87.)
Chilis pácolt citrom 88.)
Chilis-gyömbéres, citromos csirkebecsinált leves 89.)
Chips házilag 90.)
Chlodnik – lengyel, hideg céklaleves 91.)
Cider-ben párolt, almás csirkecomb 92.)
Cikóriasaláta füstölt kacsamellel és karamellizált körtével 93.)
Citromos spagetti – egyszerű tejszínes mártásban 94.)
Citromos spagetti zöldborsóval és ricottával 95.)
Citromos zöldfűszeres leves grízgombóccal (kubbeh hamusta) 96.)
Citromos-birsalmás libaleves 2012. 97.)
Citromos-birsalmás libaleves 2014. 98.)
Citromos-sáfrányos serbet 99.)
Citromos, limoncellós tiramisu 100.)
Citromos, petrezselymes szardínia avokádón 101.)
Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena) 102.)
Citromos, tárkonyos libazúzaleves 103.)
Citromtorta 104.)
Citromverbéna, cukkinivirág 105.)
Citrusos marinált harcsa kovászos uborkával és kaporral 106.)
Citrusos pácolt hal, tigristej (ceviche) 107.)
Citrusos, fűszeres kacsa tagine 108.)
Conserveira de Lisboa. Szardínia. 109.)
Consommé készítése 110.)
Coq au furmint: lassan sült, szuperomlós, boros kakas 111.)
Csábító chilis csokoládéláva csoda 112.)
Cseh, kelttésztás knédli (houskový knedlík) 113.)
Cseh, pácolt camembert – sörkorcsolya 114.)
Cseresznye salsa 115.)
Cserkesz csirkesaláta diómártással (cerkez tavugu) 116.)
Csicseriborsó saláta chermoula öntettel 117.)
Csicseriborsóleves kelkáposztával, harissával 118.)
Csicsóka 119.)
Csicsókahummusz 120.)
Csilis-fokhagymás, cukkininyelő spagetti 121.)
Csilis, fokhagymás vajban párolt kelkáposzta babbal 122.)
Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem… 123.)
Csípős bulgur piláf 124.)
Csípős csirke kimcsivel és káposztával 125.)
Csípős csirkemáj pörkölt extrákkal 126.)
Csípős édesburgonyaleves 127.)
Csípős fűszeres édesburgonyaleves 128.)
Csípős sárgarépasaláta pirított földimogyoróval 129.)
Csípős somen tészta 130.)
Csípős tojásleves ramen 131.)
Csípős-édes pomelósaláta rozé kacsamellel 132.)
Csípős-édes saláta sárgadinnyével, édesköménnyel és füstölt lazaccal 133.)
Csípős-édes sült cékla 134.)
Csípős-édes vöröslencsesaláta mangóval 135.)
Csípős-édes zöldbabsaláta 136.)
Csípős-édes zöldbabsaláta húsgolyóval 137.)
Csípős-édes, szójaszószos padlizsán 138.)
Csípős-fűszeres barbecue-mártás szilvából 139.)
Csípős-fűszeres paradicsomlekvár 140.)
Csípős-savanyú kacsasaláta töpörtyűvel, körtével 141.)
Csípős-savanyú leves puha rizskoronggal 142.)
Csípős-savanyú padlizsánsaláta pirított mogyoróval 143.)
Csípős-savanyú paprikaszósz (mojo picón) 144.)
Csípős-savanyú, friss kukoricasaláta 145.)
Csípős-savanyú, színes dinnyesaláta 146.)
Csípős-szezámos nyelvsaláta 147.)
Csípős, mázas csirkeszárnyak koreai újhagymaszársalátával 148.)
Csípős, savanyú káposztaleves 149.)
Csirkemell mustáros-tejszínes pirított gombával 150.)
Csirkenyársak (satay) mogyorószósszal 151.)
Csirkével töltött, nyitott tésztabatyu 152.)
Csőben sült belga cikória 153.)
Csőben sült fűszeres narancs 154.)
Csőben sült padlizsán 155.)
Csörögefánkféle 156.)
Csuszatészta fokhagymás, csilis cukkinivel 157.)
Cuki, mini, édes: petit fours 158.)
Cukkini & Rukkola krémleves 159.)
Currys-paradicsomos káposzta 160.)
Currys-paradicsomos káposzta karamellizált sült káposztacikkel 161.)
Datolyaszilva 162.)
Datolyaszilva receptek 163.)
Datolyaszilva, ruccola, mogyoró 164.)
David Lebovitz joghurtos eperfagyija 165.)
Dimbes-dombos óriás képviselőfánk 166.)
Diós karfiolkrémleves 167.)
Diós-zsályás sült őszibarack 168.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 169.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 170.)
Dióval töltött padlizsán 171.)
Dongbei padlizsánragu (Di san xian) 172.)
DONNA KAMILLA – kamillás egreskrémmel töltött torta 173.)
Dupla cukkinis tengeri halfilé 174.)
Dupla málnás, mandulakrémes sütemény 175.)
Ecetes torma házilag 176.)
Édes-savanyú sült cékla caponata 177.)
Édes-savanyú, színes uborkasaláta 178.)
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal 179.)
Édesburgonya+rukkola+bacon 180.)
Édeskömény a la plancha 181.)
Édeskömény&cikória saláta mandarinnal 182.)
Édesköményleves fokhagymás garnélanyárssal 183.)
Egészben sült aranydurbincs citromos-tejszínes mángolddal 184.)
Egészben sült cukkini paradicsommal, pink hagymával 185.)
Egészben sült pisztráng édes-savanyú egres salátával 186.)
Egreses töltött káposzta 187.)
Egreses uborkasaláta csípős-édes öntettel 188.)
Egreses-kapros nyári káposzta 189.)
Egy kis nosztalgia+ atyaég, 25 éve főznék? 190.)
Egyben sült csirke nyári céklákkal 191.)
Egyben töltött kelkáposzta 192.)
Egyperces, bögrés mogyorós-csokoládé szuflé 193.)
Egyszemélyes ebédek: wok-os pirított rizstészta zöldségekkel 194.)
Egyszerű eperszufflé epermártással 195.)
Elő-tavaszi sült burgonyás saláta 196.)
Első zöldek levélpesztóval, burratával 197.)
Elzászi hagymás lepény (tarte flambée) 198.)
Enchiladas - mexikói töltött palacsinta 199.)
Eperfagylalt 200.)
Epres expressz keksz szendvics 201.)
Epres leveles Chantilly tejszínhabbal 202.)
Epres-rebarbarás pite 203.)
Esterházy-torta 204.)
Expressz omlós keksz rózsás eperkompóttal 205.)
Ezerarcú, paradicsomos lencseragu – alaprecept 206.)
Fahéjas-paradicsomos zöldbab 207.)
Fava – sárgaborsókrém olívaolajjal 208.)
Fehér krémleves pirított barnakenyérkockákkal 209.)
Fehérbabkrémleves friss medvehagymapesztóval 210.)
Fehércsokoládépuding kasszia 211.)
Fehérrépa & Alma Krémleves 212.)
Fehérrépa-krémleves gremolata-val 213.)
Feijoada – brazil, babos egytálétel 214.)
Feketekagyló kezdőknek –fűszeres morzsával grillezve 215.)
Feketeribizli lekvár 216.)
Feketeribizlikrémes sütemény 217.)
Feketeribizlis-sárgabarackos morzsás desszert 218.)
Ferdinánd 219.)
Fetás rétesháromszög fekete hagymamaggal 220.)
Fideuá - spanyol kagylós, garnélás gyufatészta 221.)
Flamand zöldséges krumplipüré (stoemp) 222.)
Flamand zöldséges-tejszínes csirke (waterzooi) 223.)
Fodros kel saláta datolyaszilvával és kecskesajttal – Elizabeth salátája 224.)
Fokhagymás garnéla, csípős kolbásszal (Tierra y mar) 225.)
Fokhagymás kecskesajttal töltött cukkinivirág 226.)
Fokhagymás párolt zöldségek osztrigaszósszal 227.)
Fokhagymás petrezselyemleves 228.)
Fokhagymás tejszínes feketekagyló 229.)
Fokhagymás-szardellás mártogató (Bagna cauda) 230.)
Fordított citromtorta 231.)
Fordított rebarbarás sütemény 232.)
Forró, fűszeres, mézes narancspuncs 233.)
Főzés a farmon, a pillanat zöldségei nyolc fogásban – ilyen volt az első MyFarm Őszi Gasztroünnep 234.)
Francia mandulás sütemény 235.)
Francia sajtos fánk 236.)
Frankfurti zöldfűszeres mártás (Grüne Soße) 2007. 237.)
Frankfurti zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 2008. 238.)
Friss kukoricapüré erdei gombával 239.)
Friss kukoricás vajmártás 240.)
Friss spenóttal, mazsolával és pirított mogyoróval töltött omlós tészta 241.)
Friss tészta kagylóval és garnélával 242.)
Friss, csöves kukorica 3 perc alatt 243.)
Fröccstésztában sült, ropogós zsályalevél 244.)
Fügelevél panna cotta mézes sült fügével 245.)
Fügés sütemény 246.)
Füstölt csülök édesburgonyával 247.)
Füstölt marhanyelv, sült cékla salátával 248.)
Füstölt paprikás hentestokány kovászos uborkával 249.)
Füstölt pisztráng- és gorgonzolakrémes kosárkák 250.)
Fűszeres bárányfasírt fokhagymás-joghurtos zöldbabsalátával 251.)
Fűszeres bárányhússal töltött szőlőlevél 252.)
Fűszeres birsalma&vörösáfonya-chutney 253.)
Fűszeres csirke pitachipsszel, fokhagymás joghurtöntettel (csirke fatteh) 254.)
Fűszeres fasírt paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal (Iskender kebab) 255.)
Fűszeres húspogácsa vele sült padlizsánnal és cukkinivel 256.)
Fűszeres kekszes (spéculoos) parfé 257.)
Fűszeres paradicsomlekvár 258.)
Fűszeres pirított burgonyák medvehagymával 259.)
Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással (kedgeree) 260.)
Fűszeres rizzsel töltött nyári zöldségek (Gemista) 261.)
Fűszeres sült karfiol 262.)
Fűszeres sült szilva 263.)
Fűszeres szilvamustár 264.)
Fűszeres zöldparadicsom chutney 265.)
Fűszeres–ecetes birsalma 266.)
Fűszeres, birsalmás csirkeragu burgonyafedővel 267.)
Fűszeres, csirkés krémleves kesudióval és ropogós hagymával 268.)
Fűszeres, cukkinis sütemény 269.)
Fűszeres, ecetes cseresznye 270.)
Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj 271.)
Fűszeres, indiai ihletésű omlett (masala omlett) 272.)
Fűszeres, mazsolás rizs gránátalmával 273.)
Fűszeres, morzsás szilvás pite 274.)
Fűszeres, padlizsános marharagu (Khoresh Bademjan) 275.)
Fűszeres, paprikás újkrumpli sült paprikával 276.)
Fűszeres, paradicsomos zöldborsó grillezett sajttal 277.)
Fűszeres, pirított csicseriborsó 278.)
Fűszeres, tépett csirke zöld búzakörettel (freekeh) 279.)
Fűszeres, vörösboros datolya 280.)
Fűszersokk. Sok fűszer. 281.)
Fűszervajak 282.)
Fuszulykaleves zöldekkel, lilahagymával 283.)
Garnéla kókusztejes-currys brokkolikrémmel 284.)
Garnélával töltött, nyitott tésztabatyu (shu mai) 285.)
Gesztenyekrémes eklerfánk 286.)
Gesztenyemousse kakaóbabbal 287.)
Gesztenyepüré házilag, lépésről lépésre 288.)
Golden mylk, azaz kurkumás latte 289.)
Gombát a gombaboltból – megnyílt a Triffla! 290.)
Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli 291.)
Gorgonzolás-zelleres rizottó pirított dióval 292.)
Gőzölt gombóc kínai, fűszeres gombatöltelékkel 293.)
Gránátalma dióval és korianderrel 294.)
Gránátalmás gerslisaláta mazsolával és fetával 295.)
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével 296.)
Grillezett kecskesajtos szendvics fűszeres sárgabarack chutney-val 297.)
Grillezett kukorica chilis korianderes fűszervajjal 298.)
Grillezett saláta ropogós, citromos-szardíniás kenyérmorzsával 299.)
Grillezett szőlő 300.)
Grillezett velőscsont citromos-petrezselymes salsával 301.)
Grillezett zöldségek chimichurri szósszal 302.)
Grúz diós spenótpástétom (phkali) 303.)
Grúz paradicsomsaláta fokhagymás-korianderes dióval 304.)
Gyergyói leves 305.)
Gyömbéres – kókusztejes paradicsomleves 306.)
Gyömbéres almacobbler vaníliasodóval 307.)
Gyömbéres birsalmás csirkemell 308.)
Gyömbéres finomfőzelék 309.)
Gyömbéres görögdinnye-garnéla saláta (ceviche) 310.)
Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával 311.)
Gyömbéres libacomb édesburgonyapürével 312.)
Gyömbéres marinált görögdinnye 313.)
Gyömbéres párolt hal 314.)
Gyömbéres sült paprika krémleves 315.)
Gyömbéres-birsalmás mesepite 316.)
Gyömbéres-mézes sárgarépa -tzimes 317.)
Gyömbéres-spenótos tarhonya 318.)
Gyömbéres-szójás pirított csemegekukorica 319.)
Gyömbéres, epres-almás pite 320.)
Gyömbéres, marinált harcsa zöldfűszerekkel, rizstésztával 321.)
Gyors csicseriborsó-paprikás 322.)
Gyors igazi főzőtt vaníliakrémes süti 323.)
Gyors ossobuco 324.)
Gyors, zöldséges céklaleves 325.)
Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel 326.)
Hagymás csirkemájpástétom chilis mazsolával 327.)
Hajdinalisztes cukkinilepény 328.)
Hajdinalisztes palacsinta karamellizált póréhagymával és tükörtojással 329.)
Hamantaschen – meggyes-mákos hámántáska 330.)
Harira - hagyományos marokkói ünnepi leves 331.)
Harissza (csípős paprikapaszta) 332.)
Három májusi főzelék 333.)
Háromhagymás cukkinileves 334.)
Háromhagymás gersli rizottó 335.)
Hátszínes tekercs gorgonzolával és rukolával 336.)
Házi eper&rebarbara dzsem 337.)
Házi kurkuma tea 338.)
Házi lepénykenyér za’atar fűszerkeverékkel 339.)
Házi málnasorbet őszibarackban 340.)
Házi ribizlikrém 341.)
Házi sajtos rúd 342.)
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 343.)
Házi, pirospaprikás krémsajt (labneh) 344.)
Héjában sült újburgonya zöldfűszeres mártogatóval 345.)
Heti Hármas: Konda Brigi, Mangódesszert, Libarillette 346.)
Hétvégi püréparádé 347.)
Hideg kacsamellfilé őszi gyümölcssalátával 348.)
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal 349.)
Hideg levesek 2012. nyár 350.)
Hideg nyári levesek 351.)
Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal 352.)
Hideg, bodzás zöldbabfőzelék 353.)
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves 354.)
Hideg, vékonyra szeletelt sertésszűz, csilis, ribizlis uborkasalátával 355.)
High-Life-torta 356.)
Hirtelen sült tarja kapros egresmártással 357.)
Hófehér, túrókrémes piskóta – alaprecept 358.)
Holdújévi, egészben párolt/sült hal gyömbérrel, újhagymával 359.)
Hommage á Galimberti Sándor és Lanov Mária – makrélafilé ciderben párolt almával és sült karfiollal 360.)
Hommage á Isztambul 361.)
Hummusz 362.)
Húsgombóc kapros kovászosuborka mártással 363.)
Húsgombóc tárkonyos meggymártással 364.)
Hűsítő sárgadinnye-granita 365.)
Húsleves kvartett 366.)
Húsleves másnap 367.)
Húsmentes Jókai bableves 368.)
Hússaláta vékonyra szeletelt nyelvből, snidlinggel, újkrumplival 369.)
Húsvéti mazsolás-gyömbéres kalács (mazanec) 370.)
Ikra sáfrányos savanyúkáposztával 371.)
Indiai fűszerezésű spenót csicseriborsóval 372.)
Indiai joghurtdesszert (Shrikhand) 373.)
Indiai krumpli és karfiol curry (Aloo Gobi) 374.)
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve (dal makhani) 375.)
Indonéz zöldségtál csípős mogyorószósszal (Gado-gado) 376.)
Indul a céklaszezon! 377.)
Insalata di Rinforzo – nápolyi stílusú karácsonyi sültzöldség saláta 378.)
Interjú a New York-i fűszerguruval 379.)
Ispahan dzsem 380.)
Itt termett a datolyaszilva! 381.)
Januári saláta sült sütőtökkel és datolyaszilvával 382.)
Japán mézes sütemény (castella) 383.)
Japchae – koreai, zöldséges üvegtészta 384.)
Jéghideg eperkrémleves kecskesajttal 385.)
Jéghideg tök krémleves kaporolajjal 386.)
Jéghideg, céklás meggyleves kecskesajtkrémmel 387.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2010. 388.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2011. 389.)
Jéghideg, kakukkfüves-zöldcitromos almaleves 390.)
Jeruzsálemi csokoládés kalács 391.)
Jin, Jang és öt fűszer 392.)
Joghurtfagyi&mangógranita kehely 393.)
Joghurtfagylalt 394.)
Joghurtos céklaleves 395.)
Joghurtos sült karfiol pástétom 396.)
Joghurtos, diós sült cukkini saláta 397.)
Juharszirupos csirkeszárny 398.)
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással 399.)
Juhtúros-spenótos stíriai metélt 400.)
Kacsa laarb 401.)
Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával 402.)
Kacsamell gyömbéres meggy-salsával 403.)
Kacsás tésztabatyu szójaszószos mártogatóval 404.)
Kamillaszirupos, grízes szelet, kamillás tejszínhabbal 405.)
Kandírozott kumquat 406.)
Kápia ketchup 407.)
Káposztás lecsó tejföllel, kolbásszal – Kormos József receptje alapján 408.)
Kapros – tárkonyos, savanyú bárányraguleves 409.)
Kapros citromleves friss paradicsommal 410.)
Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel 411.)
Kapros túrómousse olívaolajjal és édesköménymagos ostyával 412.)
Kapros-citromos spárgafőzelék 413.)
Kapros-túrós rétes 414.)
Karácsonyi gesztenyekrémes choux 415.)
Karácsonyi harcsa citrusos ropogós morzsával 416.)
Karalábélevélben sült csirke joghurtos karalábésalátával 417.)
Karamellás ananászpuding (Flan de piña) 418.)
Karamellás vérnarancsragu vaníliafagylalttal 419.)
Karamellfagylalt 420.)
Karamellizált citromos tortácska 421.)
Karamellizált eper túróhabbal 422.)
Karamellizált meggymártás 423.)
Kardamomos-meggyes kalácspuding 424.)
Karfiolkrémleves pirított mogyoróval 425.)
Karfiolos téli tabbouleh 426.)
Karmazsinpiros narancspuding Camparival (glutén- és laktózmentes) 427.)
Kávés fűszerkéregben sült sertésszűz 428.)
Kávés, édeskeserű csokoládés korong 429.)
Kefír panna cotta kandírozott citrommal 430.)
Kefíres minipalacsinta forró szederöntettel 431.)
Kefíres, savanyú burgonyaleves póréhagymával 432.)
Kelkáposztafőzelék konfitált fokhagymával, olívaolajjal 433.)
Keralai zöldséges csirke 434.)
Kerekrépa - navet, turnip, Mairübe 435.)
Keserű-sós csokoládédesszert vaníliás tejszínhabbal, málnával 436.)
Keserűcsokoládé-sorbet 437.)
Keserűcsokoládés korong 438.)
Kifliburgonya 439.)
Killer strawberry cheesecake fagyi 440.)
Kínai mogyorós csirke (Kung Po) 441.)
Kínai omlós csirke 442.)
Kínai pirított, töltött, húsos táska (potstickers) 443.)
Kis színes: céklakultusz 444.)
Kis ünnepi Pavlova gesztenyepürével 445.)
Kisgömböcleves – kunsági savanyúleves hurkával 446.)
Kissé tavaszias csirkemáj „escabeche” öntettel 447.)
Kiterített sült csirke fűszeres joghurtos pácban, uborkasalátával 448.)
Kiterített, fűszeres grillcsirke zöldsalátával 449.)
Klasszikus grízsmarni, azaz császármorzsa, karamellizált eperkompóttal 450.)
Klasszikus kacsazúzapörkölt 451.)
Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel 452.)
Klasszikus rizskoch vaníliás sült sárgabarackkal 453.)
Klasszikus roastbeef, lépésről lépésre 454.)
Klasszikus savoyai sajtfondü 455.)
Klasszikus tiramisu recept – ropogós réteggel 456.)
Klasszikus, kapros tökfőzelék 457.)
Knäckebröd & három halas villámvacsora 458.)
Kókusz szufflé csokoládéöntettel 459.)
Kókusztejes crème caramel 460.)
Kókusztejes eggnog 461.)
Kókusztejes házi csokoládépuding 462.)
Kókusztejes mangópuding 463.)
Kókusztejes sárgarépakrémleves spárgával és rizstésztával (laksa) 464.)
Kókusztejes spenótkrémleves feketelencsével 465.)
Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsraguval 466.)
Kókusztejes vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 467.)
Kókusztejes vöröslencse és sárgarépa krémleves 468.)
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal 469.)
Kókusztejes-paradicsomos csirke 470.)
Kókusztejes, currys spárgaleves 471.)
Kókusztejes, édes-savanyú céklaleves 472.)
Kókusztejszínhab lépésről lépésre 473.)
Költözés előtt II. – Lazacos nizzai saláta 474.)
Konfitált fokhagyma 475.)
Könyvajánló: Olia Hercules, Home Food - az otthon ízei 476.)
Kopasztástól kávéfánkig – Kner Piroska százéves szakácskönyve és az Árnyékporocska 477.)
Koreai ihletésű, csípős, őszi zöldségleves 478.)
Koreai, csípős csirkehúsleves (닭개장 Dak-gaejang) 479.)
Korianderes sárgarépadzsem 480.)
Korianderes-spenótos rizs buggyantott tojással (arroz verde) 481.)
Körtesorbet "Szép Heléna módra" 482.)
Kovászolt zöldparadicsom lestyánnal és csilivel 483.)
Kovászos uborka krémleves 484.)
Kovászos uborkás burgonyafőzelék 485.)
Kovászos uborkás újburgonyafőzelék kolbászmorzsával 486.)
Krémes tejpuding (muhallebi) 487.)
Krémsajt hab 488.)
Krumplipüré rukkolával, karamellizált hagymával és körtével 489.)
Kukoricapalacsinta mézes, karamellizált szilvával 490.)
Küküllőmenti, hideg egreses almaleves 491.)
Künefe - a szír változat 492.)
Kurkumás sárgarépakrém mártogató 493.)
Kurkumás sárgarépaleves 494.)
Langyos burgonyasaláta tejfölvinaigrette-tel 495.)
Langyos édesburgonya saláta szárzellerrel és aszalt tőzegáfonyával 496.)
Langyos kukoricakenyér barnavajjal és chilivel 497.)
Langyos lencsesaláta sült zöldségekkel és mézes homoktövissel 498.)
Langyos sült kelbimbó saláta pirított mogyoróval 499.)
Langyos tavaszi zöldek ropogós morzsával 500.)
Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével 501.)
Langyos, sült gyökérzöldségek joghurtos öntettel 502.)
Lassan főtt birsalmakompót mascarponéval 503.)
Lassan sült, chilis-narancsos mázas pulykacomb 504.)
Lassan sült, fűszeres birsalma 505.)
Lassan sült, fűszeres marhapofa zellerpürével 506.)
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa 507.)
Lassan sült, karamellizált almatorta 508.)
Lassú tűzön párolt édeskömény császárszalonnával, citromhéjjal 509.)
Lazac pezsgőmártással 510.)
Lazacpástétom avokádóval 511.)
Lebbencs "Puttanesca" módra 512.)
Lecsó eltevése télire – alaprecept hat üveghez 513.)
Lednek krémleves zöldségekkel 514.)
Lencseleves sáfránnyal, édesköménnyel (bouillabaisse) 515.)
Lencsesaláta gránátalmával és mazsolával 516.)
Lencsesalátával töltött sütőtök 517.)
Lengyel sóskaleves sült újkrumplival és tojással (zupa szczawiowa) 518.)
Lengyel, lusta túrónudli (Leniwe) 519.)
Lestyános, lecsós zöldbabfőzelék 520.)
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal 521.)
Leveles tésztában sült harcsafilé 522.)
Levendulás madártej málnás habbal 523.)
Levendulás-fehércsokoládés házi fagylalt 524.)
Libanoni ünnepi töltött palacsinta (Katayef) 525.)
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával 526.)
Lisztmentes máktorta citromkrémes habbal 527.)
Lisztmentes mogyorós piskóta narancsvirágos sziruppal 528.)
Lisztmentes, kókuszos répatorta 529.)
Lokanta Maya, Isztambul 530.)
Luxus fastfood 531.)
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és datolyával 532.)
Macaron recept 533.)
Maceszgranola tahinis, datolyaszirupos joghurttal 534.)
Madártej 535.)
Magyaros gersli 536.)
Mákos guba tiramisu – nagy családi adag 537.)
Malloreddus bárányraguval és juhsajttal 538.)
Málnalikőr 539.)
Málnás-őszibarackos sült fagylalt 540.)
Málnás, rozé boros jégkása 541.)
Málnavinaigrette 542.)
Mandulakrémes, fügés sütemény (Moelleux aux figues) 543.)
Mandulakrémmel töltött palacsinta (Crépes fourrées á la frangipane) 544.)
Mandulás sárgabarack-clafoutis 545.)
Mangós-currys csirkesaláta 546.)
Marcipános joghurthab 547.)
Marokkói fűszeres padlizsánsaláta (Zaalouk) 548.)
Marokkói gasztrobeszámoló III. – Mandulás, almás pastilla 549.)
Marokkói mandulás-csirkés réteskorong (Bisteeya) 550.)
Marokkói narancssaláta gránátalmával 551.)
Marokkói sólet, csicseriborsóval, marhahússal (Sefrina) 552.)
Marseille, mon amour! 553.)
Márton-napi libakuszkusz 554.)
Matbucha – sült paprikás, lassan főzött paradicsomkrém 555.)
Mázas sült cékla joghurtos mártogatóval 556.)
Medvehagyma tabbouleh 557.)
Medvehagymás bárányfasírt gyömbéres sárgarépakrémmel 558.)
Medvehagymás finomfőzelék 559.)
Medvehagymás húsgombócragu szárzellerrel, burgonyával 560.)
Medvehagymás karalábékrémleves rizstésztával és pirított gombával 561.)
Medvehagymás krumplipüré 562.)
Medvehagymás töltött csirke parmezános zöldborsókrémmel 563.)
Medvehagymás újhagymatócsni szójaszószos mártogatóval 564.)
Medvehagymás vöröslencse curry 565.)
Medvehagymás-ricottás gnocchi, kucsmagombával 566.)
Medvehagymás-sonkás omlós háromszög 567.)
Medvehagymás-spenótos krumplifőzelék 568.)
Medvehagymás, édes-csípős sárgarépasaláta 569.)
Meggy granita vaníliás joghurthabbal 570.)
Meggyfagylalt pisztáciapesztóval 571.)
Mentafagylalt 572.)
Mentás tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel 573.)
Mentás-paradicsomos burgonya 574.)
Merguez 575.)
Mexikói csípős-savanyú leves ropogós tortillával 576.)
Mézes sült cseresznye mandulatej fagylalttal 577.)
Mézes-almás kalácspuding 578.)
Mézes-citromos maracuja öntet friss ananászon 579.)
Mézes-mákos baklava 580.)
Mézes-vaníliás, sült őszibarack 581.)
Minden maradékot megmentő, fűszeres zöldségragu 582.)
Mindent a paprikáról 583.)
Mini szilvás gombóc pirított mákkal 584.)
Miniatűr vaníliás mascarpone-speculoos kehely 585.)
Minimalista spárgaleves pici nokedlikkel, petrezselyemolajjal 586.)
Misoval karamellizált sült padlizsán 587.)
Miszóval karamellizált, grillezett lazac 588.)
Mit tud a csengelei spárga, amit más nem? 589.)
Mogyorós csirke salátakehelyben 590.)
Mogyorós keksz eperlekvárral 591.)
Mogyorószósz 592.)
Momofuku sült kelbimbó saláta csípős-édes öntettel 593.)
Morzsás cseresznyés crostata 594.)
Morzsás meggyes pite levendulás mascarponehabbal 595.)
Mostan színes tintákról álmodom 596.)
Mozzarellával töltött cukkini 597.)
Munkaigényes, de gyors és pazar miso ramen 598.)
Na de mi legyen a cukkinivel? 599.)
Nagymama maceszgombóca 600.)
Nagyon vaníliás hókifli narancsos porcukorral 601.)
Narancsflan á la Casa Moro 602.)
Narancslekvár á la Nigel Slater 603.)
Narancsos édesköménykrémleves 604.)
Narancsos mandulatorta 605.)
Narancsos tőzegáfonya-sorbet 606.)
Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" 607.)
Narancsos-sütőtökös bejgli & freestyle tsai 608.)
Narancssárga szupererő 609.)
Narancsszirupos narancsos-csokis reggeli süti 610.)
Négy csokor retek, négy új étel 611.)
Négy tányér tavaszi főzelék 612.)
Négy tányér téli főzelék 613.)
Nelida&Francesca: a szardellasózó művésznők 614.)
Nem a szőlő savanyú, hanem a citrom 615.)
Neonsárga, édes-keserű citromdzsem 616.)
Nesselrode gesztenyeparfé 617.)
New York – Debrecen sajttorta 618.)
New York cheesecake brüsszeli módra 619.)
Nigella snack-je: meleg fűszeres mogyoró 620.)
Nokedli cacio e pepe 621.)
Nutellás-narancsos tekercs 622.)
Nyári cékla málnával és kecskesajttal 623.)
Nyári gnocchi 624.)
Nyári rakott krumpli 625.)
Nyári rizstekercs kaffir lime levéllel 626.)
Nyári sült csirke lakoma négy főre 627.)
Nyári, zöldfűszeres sokbabos leves 628.)
Nyárvégi krémek: tormás makréla, zöldséges túrókrém, tojásos-lecsós padlizsán 629.)
Olasz is, meg nem is: Szardínia 630.)
Olasz tésztás, babos egytálétel (Pasta e fagioli) 631.)
Olívaolajos-krumplis kiskifli 632.)
Olténiai –paradicsomos- zöldbab 633.)
Omlós, sós-édes keksz 634.)
Orecchiette zöldborsóval, szárított paradicsommal, zsályás húsgombóccal 635.)
Oregánós, paradicsomos kakasragu morzsolt fetával 636.)
Óriásblini füstölt halakkal 637.)
Orosz céklás rakott hering saláta (Szeljodka pod suboj) 638.)
Orosz sós uborka 639.)
Őszi minestrone édesburgonyával és rókagombával 640.)
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves 641.)
Ötfűszeres mázzal sült tök - Tök Jó Hét II. 642.)
Ötfűszeres-csokoládés keksz 643.)
Ötfűszeres, gyömbéres kacsa 644.)
Ottolenghi – I. az ikon 645.)
Pácolt makréla lilahagymával, kapribogyóval 646.)
Padlizsános kebab 647.)
Palacsinta fahéjas barnavajjal és sült birsalmakrémmel 648.)
Palacsinta karamellás Campari-vérnarancs öntettel 649.)
Paprikás zöldborsó és újkrumpli 650.)
Paprikás-fokhagymás savanyúkáposzta 651.)
Paradicsomos gyöngybab - alaprecept 652.)
Paradicsomos tarte tatin juhtúrós pesztóval 653.)
Paradicsomos, háromsajtos lasagne – családi adag 654.)
Paradicsomos, sáfrányos mediterrán halragu 655.)
Paradicsomsaláta egyiptomi szezámos fűszerkeverékkel (dukkah) 656.)
Paradicsomsaláta nektarinnal, mentával és grillezett halloumi sajttal 657.)
Paradicsomtatár 658.)
Parmezános burgonyakrémleves 659.)
Parmezános keksz kecskesajtkrémmel 660.)
Parmezános kukoricakrémleves Espelette chilivel 661.)
Parmezános padlizsántócsni fejlesztés alatt 662.)
Parmezános spenótkrémleves 663.)
Parmezános sült burgonyakrémleves 664.)
Parmezános-diós töltött hagyma 665.)
Parmezános-kukoricás sült puding 666.)
Parmezános-rozmaringos minizsemle 667.)
Párolt hal, sok ízzel 668.)
Páros receptek: pirított burgonya spenóttal és medvehagymával & frittata 669.)
Páros receptek: Szójás-szezámos spenót & medvehagymás, zöldséges pirított rizs 670.)
Pászka – ünnepi, mazsolás túrókrémdesszert 671.)
Penne all'arabbiata 672.)
Perui sült paprikás-sajtos mártás (Papas a la huancaina) 673.)
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal 674.)
Perzsa zöldfűszeres rizs (sabzi polow) 675.)
Perzsa zsidó ünnepi húsleves csicseriborsós húsgombóccal (Gondi) 676.)
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka 677.)
Petrezselymes karalábéfőzelék & bárányfasírt (köfte) 678.)
Petrezselymes karalábékrémleves fűszeres morzsával 679.)
Petrezselymes petrezselyemgyökérleves 680.)
Petrezselymes, dupla zöldborsóleves spárgával 681.)
Pezsgő sabayon 682.)
Pezsgő, krumpli, kaviár & Kistücsök 683.)
Pink Waldorf füstölt libamellel 684.)
Pink, pácolt tőkehal 685.)
Piri-piri szósz 686.)
Pirított grízes desszert joghurthabbal (irmik helvasi) 687.)
Pirított szárzeller kesudióval és csilivel 688.)
Piros gyümölcspuding vaníliaöntettel (Rote Grütze) 689.)
Piros, görög, nem görög 690.)
Pirospaprikás babka kalács 691.)
Pirospaprikás-burgonyás börek 692.)
Pisztáciafagylalt házilag 693.)
Pisztráng baszk módra 694.)
Poireaux á la vinaigrette – párolt póré mustáros olívaolajos öntettel 695.)
Portugál kelkáposztaleves kolbásszal (Caldo verde) 696.)
Portugál pudingos kosárka (Pastéis de Belém) 697.)
Püspökkenyér 698.)
Quinoa hatperces tojással, avokádóval és füstölt lazaccal 699.)
Quinoa saláta spárgával és zöldfűszerekkel 700.)
Quinoa sült paprikával, pirított újhagymával és fetával 701.)
Ragacsos rizs, vagyis sticky rice málnával, szederrel 702.)
Rákkoktél avokádó-zöldalma ágyon 703.)
Rakott zöldek – alaprecept 704.)
Rántott haltej chilis majonézzel és ropogós káposztasalátával 705.)
Ravigote mártás 706.)
Rebarbara pite 2009. 707.)
Rebarbara pite 2010. 708.)
Rebarbara-alma-eper morzsasüti 709.)
Rebarbarás-epres hab, habcsókkal (Eton mess) 710.)
Reggeli: őszi gyümölcssaláta olívaolajjal 711.)
Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal 712.)
Rétesbatyu fűszeres, aszalt szilvás csirkével 713.)
Revani: török grízes piskóta kardamomos-szegfűborsos sziruppal 714.)
Ribizlikrémes szelet 715.)
Ribizlis süti 716.)
Ricottás sajttorta 717.)
Ricottás-áfonyás mini palacsinta 718.)
Rizsecetes, savanyított csíkos cékla 719.)
Rizses hús kacsával - alaprecept 720.)
Rizstészta chili olajjal és uborkával 721.)
Rizstészta saláta zöldségekkel, sült hússal 722.)
Rizstésztasaláta retekkel és szójababbal 723.)
Római kömény 724.)
Ropogós mandulás keksszel töltött, sült nektarin 725.)
Ropogós, fűszeres magok 726.)
Rozmaringos szilvakrémleves sós mandulás morzsával 727.)
Rozmaringos zeller&körteleves 728.)
Rózsaszín grépfrút tatár mentával és dióval 729.)
Rozsos, köménymagos, foszlós partibuci 730.)
Rugelach - Hanukarácsonyi barackos-diós kifli 731.)
Rugelach 2007. 732.)
Rugelach házi feketeribizli lekvárral és pisztáciával 733.)
Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel, gránátalmával 734.)
Rumbaba vaníliás tejszínhabbal 735.)
Rumos-mézes torta karamellizált sült almával 736.)
Rumos, vaníliás fordított cseresznyés sütemény 737.)
Sabich káosz – sült padlizsán tahinis joghurttal, zöldségekkel 738.)
Sáfrányos birsalmával töltött kacsamell 739.)
Sáfrányos rizottó – alaprecept 740.)
Sáfrányos spagetti, feketekagyló 741.)
Sáfrányos tápiókapuding banánnal, pirított mogyoróval 742.)
Sáfrányos-ricottás malloreddus pirított szalonnával 743.)
Sajtos quesadilla guacamole-val 744.)
Saláta burgonyával, barnított vajjal és chilivel 745.)
Saláta zöldbabbal, pirított mogyoróval és kókusztejjel 746.)
Salátatál pirított pogácsakockával és házi mustmézzel 747.)
Salmorejo –andalúz nyers paradicsomleves 748.)
Salsa cukkinivel, avokádóval, paradicsommal 749.)
Sárga céklás gnocchi barnavajjal 750.)
Sárgabarackos omlós pite 751.)
Sárgabarackos tarte (+ sárgabaracklekvár recept) 752.)
Sárgabarackos, túrós gombóc barnított vajjal (meruňkové knedlíky) 753.)
Sárgaborsófőzelék korianderrel és chiliolajjal 754.)
Sárgarépás tarte tatin 755.)
Sárgarépás, fűszeres csirkecomb mazsolával és mandulával 756.)
Savanyú, de nem ecet: verjus 757.)
Scrippelle M’Busse (teramo-i parmezános palacsinta, húslevessel) 758.)
Segesvári egreses marhahúsleves 759.)
Serpenyős almás palacsinta 760.)
Serpenyős kukorica gyömbérrel és szezámolajjal 761.)
Sertéssült tejszínes tonhalmártással 762.)
Skandináv, ünnepi lazacleves 763.)
Sóágyon sült édesburgonya tahinivel 764.)
Sonka, sonka – serrano sonka birsalma- és juhsajttal 765.)
Sonkás tésztás pite – Kner Piroska nyomán 766.)
Sonkás-petrezselymes zsemlefelfújt (Nádivka) 767.)
Sós karamella öntet 768.)
Sós karamellamousse 769.)
Sós vajkaramella 770.)
Sós-édes, mogyoróvajas keksz 771.)
Sóska, turbolya, makréla 772.)
Sóskás karalábékrémleves, hidegen vagy melegen 773.)
Sóskával savanyított töltött karalábé 774.)
Spagetti fehérboros, zsályás mangalicaraguval 775.)
Spagetti karamellizált póréval és garnélával 776.)
Spagetti kolbásszal és fokhagymás zöldekkel 777.)
Spagetti paradicsomszósszal és mini húsgombóccal (Chitarra con le pallottine) 778.)
Spagetti pirított kelkáposztával, bacon-nel és gorgonzolával 779.)
Spagetti szicíliai, mandulás-paradicsomos pesztóval 780.)
Spanyol hagymás-burgonyás tortilla 781.)
Spárga flamand módra 782.)
Spárgás penne carbonara 783.)
Spárgás tarhonya 784.)
Spenót és csicseriborsó saláta szárított paradicsomos öntettel 785.)
Spenót gránátalmával és dióval 786.)
Spenót, bundás kenyér, tojás 787.)
Spenótgyökér háromféle módon 788.)
Spenótos csicseriborsó curry 789.)
Spenótos-kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel 790.)
Spenótos-mazsolás csirkemáj paszternákpürével 791.)
Spenótos-ricottás „gnudi” 792.)
Spenótos, kecskesajtos leveles, szőlővel 793.)
Stílusgyakorlatok pesto-ra 794.)
Sült almakrém 795.)
Sült burgonya & vargánya karamellizált homoktövissel 796.)
Sült burgonya friss spenóttal és sült parikával, Boursin-nel töltött csirkemell 797.)
Sült cékla 798.)
Sült cékla saláta csicseriborsó ropogóssal 799.)
Sült céklasaláta lencsével, gerslivel és gránátalmával 800.)
Sült csicsókahummusz nyúlmájjal és hecsedlivel 801.)
Sült csirke chilivel és vaníliával 802.)
Sült csirkeszárnyleves rizstésztával 803.)
Sült cukkini hummusz 804.)
Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával 805.)
Sült fokhagymás cukkinikrém & lestyános cukkinicsorba 806.)
Sült joghurt áfonyamártással 807.)
Sült karfiol aszalt gyümölcsökkel 808.)
Sült karfiol kapribogyóval, szárított paradicsommal 809.)
Sült karfiol krémleves 810.)
Sült karfiol shakshouka csípős paradicsomszószban 811.)
Sült karfiol szardellás morzsával 812.)
Sült kelbimbó Momofuku módra 813.)
Sült lilakáposzta almával, grillezett báránymájjal 814.)
Sült lilakáposzta birsalmával, gesztenyével (ropogós libacomb mellé) 815.)
Sült padlizsán csilis, barackos, sárgarépás salsával 816.)
Sült padlizsán és paradicsom tejszínes tonhalszósszal 817.)
Sült padlizsán gránátalmaszósszal, joghurttal és tahini-vel 818.)
Sült padlizsán szecsuáni borsos öntettel 819.)
Sült paprika feta sajttal 820.)
Sült paprikába töltött tonhalsaláta 821.)
Sült paprikás hummusz 822.)
Sült paradicsom leves 823.)
Sült piros paradicsom – szárított paradicsom házilag 824.)
Sült sárgabarack, levendulafagylalt 2009. 825.)
Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával 826.)
Sült spárga körözött krémmel és paprikás napraforgómaggal 827.)
Sült spárga medvehagymás zöldborsóraguval és hatperces tojással 828.)
Sült spárga&fokhagymás burgonya 2010. 829.)
Sült spárga&fokhagymás krumpliköret 2006. 830.)
Sült Sütőtök Krémleves - Tök jó hét I. 831.)
Sült sütőtökkrémes kagylótészta fetával, csilivel és pirított zsályával 832.)
Sült töltött birsalma 833.)
Sült zöld paradicsom 834.)
Sült zöldség, most káposzta 835.)
Sült, karamellizált almapürével töltött palacsinta 836.)
Sült! Vajbab! 837.)
Sülthúsleves savanyúkáposztával, tormával 838.)
Sültpaprika-saláta paradicsommal, karamellizált hagymával (asadillo) 839.)
Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben 840.)
Sütés nélküli, epres-kekszes sajttorta 841.)
Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával 842.)
Sütőben sült, cukkinis óriástócsni - alaprecept 843.)
Sütőben sült, karamellizált karfiol 844.)
Sütőben sült, mandulás rántott csirke 845.)
Sütőben sült, napraforgómagos rántott csirke 846.)
Sütőtök & Lazac curry - Tök Jó Hét III. 847.)
Sütőtök receptek 848.)
Sütőtökös laksa brokkolival és garnélával 849.)
Sütőtökös őzvadas karamellizált mézes homoktövissel és savanyított mustármaggal 850.)
Sütőtökös tarhonya tökmagolajjal 851.)
Szalonnába göngyölt sertésszűz sült kelbimbóval és tőzegáfonyamártással 852.)
Szardellás, fokhagymás, chilis vajban párolt kelkáposzta 853.)
Szardínia felhasználási ötletek 854.)
Szardínia II. 855.)
Szárított paradicsom 856.)
Szegfűborsos, kapros rizs saláta kagylóval 857.)
Szegfűszeges csirkemell sütőtökkel 858.)
Szeletelhető kocsonya, lépésről lépésre 859.)
Szép Heléna körtéje - Poires Belle Héléne 860.)
Szezámmagos lazacnyárs gyömbéres chilis öntettel 861.)
Szicíliai padlizsános csirke 862.)
Szilvalekváros-diós babka 863.)
Szilvás derelye, kalácsmorzsával, barnított vajjal 864.)
Szilveszter 2017. 865.)
Szilveszterre: szójás-mézes grillezett sertéskaraj pácolt sárgarépával 866.)
Színes joghurtfagylaltok 867.)
Szirupos, joghurtos sütemény 868.)
Szívsaláta lazaccal és csípős-édes öntettel 869.)
Szójaszószos csirkeszárny 870.)
Szójaszószos, chilis-fokhagymás uborkasaláta 871.)
Szójaszószos, gyömbéres, savanyított gomba 872.)
Szójaszószos, spárgás csirke jázminrizzsel 873.)
Szójaszószos, újhagymás pácolt tojás 874.)
Szőke brownie sós mandulával, málnával 875.)
Szőlős tabbouleh füstölt sonkával 876.)
Szumákos-szezámmagos rántott csirke 877.)
Szuperegyszerű, lisztmentes joghurttorta, kamillás sárgabarackkal 878.)
Szuperegyszerű, orosz túrótorta (zapekanka) 879.)
Szuperomlós, habos, ribizlis nyári sütemény 880.)
Szuperropogós rántott csirke húsz perc alatt 881.)
Szusirizs főzése 882.)
Tahinis-keserűcsokoládés keksz 883.)
Tajvani marhahúsleves tésztával (Niu Rou Mian) 884.)
Tajvani sertéshúsos buci (Hu Jiao Bing) 885.)
Tarhonya szárd módra, édesköménnyel, juhsajttal (fregula sarda) 886.)
Tarhonya trió 887.)
Tárkonyos gombapaprikás csirkével 888.)
Tárkonyos kapormártás 889.)
Tárkonyos sült sárgarépa&zöldalma saláta mascarponés gorgonzolával 890.)
Tartiflette (sajttal besütött burgonya) 891.)
Tavaszi leves spenóttal, retekkel 892.)
Tavaszi minestrone medvehagymapesztóval 893.)
Tavaszi tepsis csirke vele sült zöldségekkel 894.)
Tavaszi vitaminsaláta keleti, csípős mogyorós öntettel 895.)
Tavaszi zöldfűszermártás 896.)
Tavaszi zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 897.)
Tavaszi zöldfűszersaláta vajban pirított mogyoróval 898.)
Tavaszi zöldségek szójaszószos hajdinatésztával 899.)
Tavaszi, sokzöldséges kölessaláta szotyolában sült csirkefasírttal 900.)
Tavaszváró, zöldfűszeres gerslisaláta 901.)
Tejben sült csirkecomb burgonyapürével 902.)
Tejberizs gyömbérszirupos gyümölcssalátával 903.)
Tejberizs vaníliás-zöldcitromos licsivel 904.)
Tejfölsorbet dupla eperkompóttal 905.)
Tejszínes kagylóleves (Billy Bi) 906.)
Tejszínes sóskakrémleves 907.)
Tekercs ötfűszeres csirkemájpástétommal és édes-savanyú sárgarépával 908.)
Tekert túrós rétes korong 909.)
Téli Caprese sütőtökkel, datolyaszilvával 910.)
Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással 911.)
Téli menü 912.)
Téli sorbet trió 913.)
Téli sütőtökös sütemény csilis pirított tökmaggal 914.)
Téli, gazdag lencseleves édesburgonyával, pirított tésztával 915.)
Tengeri halak nevei magyarul 916.)
Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével 917.)
Tépett csirke sütőtökös gerslivel 918.)
Tésztában sült, fügés sertéspástétom 919.)
Tésztafészekben tálalt portóis csirke gombával és csirkemájjal 920.)
Thai csípős-savanyú, tojásos csirkeleves 921.)
Thai gazpacho 922.)
Thai kókusztejes csirkeleves (Tom Kha gai) 923.)
Thai uborkasaláta rákkal 924.)
Tigrisrák édes-savanyú, zöldalmás sütőtökkel 925.)
Tintahal, zöldborsócsíra és papaya saláta 926.)
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval 927.)
Tiszta tavasz – a kedvenc smoothie trió 928.)
Tiszta umami alapleves 929.)
Tízperces saláta zsenge csöves kukoricával 930.)
Tízperces sóska gazpacho 931.)
Tojáslikőrös trilece sütemény 932.)
Tojásos galuska, zöldsaláta 933.)
Tojássaláta házi majonézzel és lilahagymával 934.)
Tökéletes túrógombóc 935.)
Töltött csirke katalán mazsolás mángolddal 936.)
Töltött csirkecomb harissás burgonyapürével (Harissa mon amour) 937.)
Töltött cukkini és paprika sűrű paradicsomszósszal 938.)
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal 939.)
Töltött hagyma Kövi Pál Erdélyi Lakomájából 940.)
Töltött karalábélevél citromos-joghurtos karalábémártással 941.)
Töltött libanyak, lépésről lépésre 942.)
Töltött mángoldlevél (pazi sarmasi) 943.)
Töltött nyári tök kapormártással 944.)
Töltött paradicsom és cukkini édes-savanyú kaporszósszal 945.)
Töltött sárgabarack 946.)
Töltött, sült lilahagyma, fetakrémmel 947.)
Tormalevélbe göngyölt fűszeres minifasírt 948.)
Tormás zöldalmakrémleves szerecsendióval 949.)
Tormás-céklás túrókrém 950.)
Török bárányhúsos "pizza" (lahmacun) 951.)
Török csípős, paradicsomos bulgur saláta (Kisir) 952.)
Török csirkeragu „Ciya módra” 953.)
Török fűszeres marharagu padlizsánpürével 954.)
Török grízes desszert vaníliás sárgabarackkal 955.)
Török lencsés padlizsánragu (mualle) 956.)
Török, lencsés padlizsánragu – nagy adag 957.)
Török, piaci bárányleves, rizzsel, joghurttal, csilivel 958.)
Toszkán paradicsomos pacal 959.)
Tripla epres-habos pite 960.)
Tripla frankfurti leves kimchivel 961.)
Tripla mákos szilvás gombóc 962.)
Tripla paradicsomos tésztasaláta 963.)
Triplán szerecsendiós csokoládétorta 964.)
Tteokguk, koreai újévi leves 965.)
Tunéziai csicseriborsóleves chilivel és citrommal (Lablabi) 966.)
Tunéziai marhapofa ragu spenóttal és fehérbabbal (T’fina pkaila) 967.)
Tunéziai tojásos tagine 968.)
Turbolyakrémleves kucsmagombával 969.)
Túrós smarni vörösboros szilvakompóttal 970.)
Túrós-omlós tésztás kalács 971.)
Uborkavinaigrette salátára 972.)
Udon tészta újhagymás-gyömbéres szósszal 973.)
Üdvözlet a kecsói piacról 974.)
Ünnepi mákos guba kalácsból, sütőben 975.)
Urban ricotta 976.)
Uszka – savanyúkáposztával töltött tésztabatyu 977.)
Vadspárga 978.)
Vajpuha őzgerinc paszternákpürével és vörösboros gombával 979.)
Valódi, házi vaníliafagylalt recept 980.)
Vaníliás grízpuding sült meggyel 981.)
Vaníliás joghurthab 982.)
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal 983.)
Vaníliás rebarbarakompót 984.)
Vaníliás sült sárgabarack 985.)
Vaníliás sült sárgabarack 2010. 986.)
Vaníliás tejföl panna cotta virágporral és törökmézzel 987.)
Vaníliás-birsalmás tarte tatin 988.)
Vaníliás-citromos keksz 989.)
Vaníliás-egreses clafoutis 990.)
Vaníliás-fehércsokoládés krémtorta eperrel 991.)
Vaníliás-karamellás narancssaláta 992.)
Vaníliás-körtés fordított sütemény 993.)
Vaníliás-mangós gofri 994.)
Vaníliás, krémes túrótorta 995.)
Vasárnapi dilemma, majd tőkehal, koriander, menta 996.)
Vasárnapi paradicsomos tészta oldalassal és húsgombóccal, két fogásban 997.)
Vegán csokoládémousse (aquafaba-val) 998.)
Vegán töltött káposzta – így születik egy recept 999.)
Vegyes húslevesben főtt húsok elzászi mártással (Pot –au –feu) 1000.)
Véres hurka karamellizált almával, krumplipürével és pirított hagymával ("Himmel und Erde") 1001.)
Vietnami marhahúsleves rizstésztával (pho) 1002.)
Vietnámi nyári tekercs 1003.)
Villámgyors banán brülée 1004.)
Villámgyors fahéjas-csokoládés diótorta 1005.)
Villámgyors háromhagymás tejszínes tészta 1006.)
Villámgyors kókusztejes túrókrém panna cotta 1007.)
Vinegret – orosz céklasaláta 1008.)
Vissza az alapokhoz: piskóta 1009.)
Vörös káposztás rétes, körtével, borókabogyóval 1010.)
Vörösboros ököruszály ragu 1011.)
Vörösboros spagetti 1012.)
Vöröslencsekrémleves joghurttal és chili-olajjal 1013.)
Zöld borscs 1014.)
Zöld curry 1015.)
Zöld mojo picón grillhúsok és zöldségek mellé 1016.)
Zöld, spenótos-medvehagymás shakshuka 1017.)
Zöldalma és sárgarépa édes-savanyú öntettel 1018.)
Zöldalmás-kapros lazacpástétom 1019.)
Zöldalmás, zelleres gesztenyekrémleves 1020.)
Zöldbab dióolajjal és pirított dióval 1021.)
Zöldbab karamellizált hagymával és mentával 1022.)
Zöldbabos kulajda 1023.)
Zöldborsókrém mogyoróolajjal 1024.)
Zöldborsókrémleves salátával 1025.)
Zöldborsópesztó 1026.)
Zöldborsós gersli rizottó 1027.)
Zöldcitromkrémes, sós kekszes sütemény 1028.)
Zöldfűszerekkel töltött gomba tejszínes mustármártáson 1029.)
Zöldfűszeres csirkecombtekercs őszi salátával 1030.)
Zöldfűszeres rizzsel töltött karalábé sóskamártással 1031.)
Zöldfűszeres tepsis tükörtojás 1032.)
Zöldfűszeres tojáslepény 1033.)
Zöldfűszeres, diós céklasaláta 1034.)
Zöldfűszerkrémleves kecskesajtgolyókkal 1035.)
Zöldfűszerkrémleves pirított kaláccsal és libamájjal 1036.)
Zöldséges túrókrém (Bódvalenkei cigánytúró alapján) 1037.)
Zöldséges, húsgombócos káposztalé leves 1038.)
Zöldséges, pikáns szoljanka 1039.)
Zöldspárga “instant” hollandi mártással 1040.)
Zöldspárgás tabbouleh grillezett kecskesajttal 1041.)
Zsályás pulykatekercs sütőtökös humusszal 1042.)
Zsályás-sütőtökös rakott burgonya 1043.)
Zsályás, lilahagymás, nyári sült zöldbabok 1044.)
Zserbó 1045.)
Zúza receptek
Típusától függően színe a sötét rózsaszínűtől a zöldig terjedhet, nálunk inkább a zöld terem. Csalókák a nemzetközi kulináris magazinok fotói, a nálunk gyakoribb zöld változattal csak akkor lesz élénk piros-rózsaszínű a vele készített étel, ha eperrel párosítjuk, így átveszi annak színét. Éppen ezért kerül az alábbi kompótba is. Például a következő dolgokon pazar: sűrű, mézes görög joghurt, reggeli zabkása, tejberizs, vagy tejbegríz, vaníliafagyi, mascarpone, cheesecake.
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal
Hozzávalók (4-6 adag)
Sült rebarbarbarakompót:
50 dkg rebarbara
25 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 evőkanál méz
½ vaníliarúd
½ narancs leve és reszelt héja
Vaníliapuding:
6 dl tej
6 tojás sárgája
6 dkg cukor
½ vaníliarúd
csipet só
2 evőkanál étkezési keményítő
A kompóthoz előmelegítjük a sütőt 200C fokra. A rebarbarát alaposan megmossuk, két végét levágjuk. Kb. 3-4 cm-es darabokra szeleteljük. Meghámozni nem szükséges, így ugyanis könnyebben tartja meg a formáját, nem esik szét olyan könnyen. A rebarbarát egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba szórjuk. Az epret lecsumázzuk, és a nagyobb szemeket hosszában negyedébe, a kisebb szemeket félbevágjuk. A rebarbarához adjuk. Rászórjuk a nádcukrot, hozzáadjuk a mézet, a fél narancs reszelt héját és levét fél vanília kikapart magját (vagy egy mokkáskanál vaníliakivonatot). Összekeverjük. Betesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük. A pontos sütési idő a gyümölcs fajtájától, és érettségi fokától is függ, érdemes 15 perc után ránézni. Teljesen lehűtjük. A hűtőben néhány napig eláll. A vaníliapudinghoz a tejet forráspontig melegítjük. Közben a tojássárgáját elektromos kézi keverővel habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel. Lassan hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba, vagy tálkákba öntjük, a krém közvetlen felületére frissentartó fóliát helyezünk (így nem bőrösödik be). Hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük, majd a kompóttal és durvára vágott pisztáciával (vagy más maggal) tálaljuk.
(Visited 3 133 times, 1 visits today)