Szupermarketekben, piacokon gyakrabban látni ilyenkor, szezonjában, sokan azonban csak méregetik, kevesen csapnak le rá. Az árusok nem igazán szeretik, körülményes a termesztése és sok helyet foglal, mind a földön, mind a standon. Pedig nagyon változatosan használható, akár sós, akár édes ételekhez. Sertéssülthöz, tarjához például remekül passzol, de talán az alább ajánlott formájában – sütőben sütve, eperrel érdemes vele elsőre kísérletezni. Az illata. Az a legmeggyőzőbb. Az édes eperszirup, a rebarbara fanyar leve, a a vanília és a narancs ízei összeolvadnak, a végeredmény bódító.
Összes recept 1.)
2015-ben az év étele: egészben sült karfiol 2.)
3 darab birsalma, 3 desszert 3.)
A (szerintem, szerényen) tökéletes csokoládé mousse 4.)
A borsó meg a héja 5.)
A csokoládé titkos élete 6.)
A dinnyehéj projekt 7.)
A fűszerek III. királynője: kardamom 8.)
A fűszerek királynője – VANÍLIA 9.)
A híres Somogyi-féle sólet 10.)
A húsleves három élete 11.)
A húsvéti nagy asztal – letölthető receptgyűjtemény 12.)
A karfiol szára, panko, csillagánizs 13.)
A legbrüsszelibb zöldség: kelbimbó 14.)
A legfinomabb forró csokoládé 15.)
A legfinomabb kókusztejes csirkecurry 16.)
A legfinomabb téli krémlevesek - 9 recept 17.)
A szarvasgomba fűszer! 18.)
A titkos hozzávaló: gránátalmaszósz 19.)
A tíz legjobb jéghideg nyári leves 20.)
A tökéletes buggyantott tojás 21.)
A tökéletes citromtorta nyomában 22.)
A töröktől: fokhagymás-joghurtos spenót 23.)
A zeller az új karfiol 24.)
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje 25.)
Áfonyás hagymalekvár 26.)
Amerikai citromkrémes szelet (lemon bar) 27.)
Ami a fagylaltokat illeti... 28.)
Ananászos joghurtkrém 29.)
Ananászos pirított csirke 30.)
Anoush abur, ünnepi gerslipuding 31.)
Articsókás panzanella 32.)
Aszalt szilvás, mákos flan 33.)
Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény 34.)
Autentikus libanoni tabbouleh 35.)
Autentikus vietnámi tavaszi tekercs (Cha Gio) 36.)
Avokádó, mangó, garnéla 37.)
Avokádókrém 38.)
Ayran panna cotta 39.)
Az amerikai színes káposztasaláta joghurtos öntettel (coleslaw) 40.)
Az ojcówi pisztrángról 41.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2012. 42.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2014. 43.)
Azeri joghurtos csusza, marhahússal és karamellizált lilahagymával (xəngəl) 44.)
Ázsiai, csípős-savanyú rizstésztasaláta (maradék pulykasülttel) 45.)
Babérlevéllel illatosított panna cotta őszibarackkal 46.)
Bableves házi csipetkével & füstölt nyelv joghurtos Waldorf salátával 47.)
Bagna cauda: fokhagymás-szardellás mártogató 48.)
Baileys-Fehércsoki Tiramisu 49.)
Banánköztársaság 50.)
Banános gyümölcskenyér kávéhabbal 51.)
Barack amba 52.)
Barnacukor panna cotta mandarinos granitával 53.)
Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel 54.)
Barnavajas törökmogyorótorta mézes mascarponehabbal 55.)
Békebeli túrós palacsintafelfújt 56.)
Belga csőben sült cikória (Chicon au gratin) 57.)
Bélszín carpaccio házilag 58.)
Beurre noisette, avagy barnított vaj 59.)
Bigos – lengyel káposztás egytálétel 60.)
Birsalmaleves, brióssal és olívaolajjal 61.)
Birsalmás petrezselyemgyökérleves gyömbéres mini maceszgombóccal 62.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2008. 63.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2010. 64.)
Birsalmás-diós máglyarakás 65.)
Birsalmasajt 66.)
Birsalmasajt - a 21.század konyhájában 67.)
Birsalmasajttal és manchego sajttal töltött háromszög 68.)
Bódító, édes, titokzatos: tonkabab 69.)
Borított karamellöntetes puding (créme caramel) 70.)
Borított, karamellás tejeskávékrém 71.)
Borított, karamellöntetes kávés krém (créme caramel) 72.)
Boursin-nel töltött paradicsom 73.)
Brokkolikrémleves 74.)
Bubeleh - elzászi mazsolás maceszpalacsinta 75.)
Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal 76.)
Burgonyás blini 77.)
Burgonyasaláta kapribogyóval, szárított paradicsommal és szardíniával 78.)
Burrata grillezett cukkinivel és mentával 79.)
Burrata, bab 80.)
Céklalevél joghurttal és pirított dióval 81.)
Céklás burgonyafőzelék ropogós kapribogyóval 82.)
Céklás burgonyasaláta kapribogyóval 83.)
Céklás gersli 84.)
Ceviche - alaprecept 85.)
Chakapuli – grúz tavaszi, zöldfűszeres bárányragu 86.)
Chilis pácolt citrom 87.)
Chilis-gyömbéres, citromos csirkebecsinált leves 88.)
Chips házilag 89.)
Chlodnik – lengyel, hideg céklaleves 90.)
Cider-ben párolt, almás csirkecomb 91.)
Cikóriasaláta füstölt kacsamellel és karamellizált körtével 92.)
Citromos spagetti – egyszerű tejszínes mártásban 93.)
Citromos spagetti zöldborsóval és ricottával 94.)
Citromos zöldfűszeres leves grízgombóccal (kubbeh hamusta) 95.)
Citromos-birsalmás libaleves 2012. 96.)
Citromos-birsalmás libaleves 2014. 97.)
Citromos-sáfrányos serbet 98.)
Citromos, limoncellós tiramisu 99.)
Citromos, petrezselymes szardínia avokádón 100.)
Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena) 101.)
Citromos, tárkonyos libazúzaleves 102.)
Citromtorta 103.)
Citromverbéna, cukkinivirág 104.)
Citrusos marinált harcsa kovászos uborkával és kaporral 105.)
Citrusos pácolt hal, tigristej (ceviche) 106.)
Citrusos, fűszeres kacsa tagine 107.)
Conserveira de Lisboa. Szardínia. 108.)
Consommé készítése 109.)
Coq au furmint: lassan sült, szuperomlós, boros kakas 110.)
Csábító chilis csokoládéláva csoda 111.)
Cseh, kelttésztás knédli (houskový knedlík) 112.)
Cseh, pácolt camembert – sörkorcsolya 113.)
Cseresznye salsa 114.)
Cserkesz csirkesaláta diómártással (cerkez tavugu) 115.)
Csicseriborsó saláta chermoula öntettel 116.)
Csicseriborsóleves kelkáposztával, harissával 117.)
Csicsóka 118.)
Csicsókahummusz 119.)
Csilis, fokhagymás vajban párolt kelkáposzta babbal 120.)
Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem… 121.)
Csípős bulgur piláf 122.)
Csípős csirke kimcsivel és káposztával 123.)
Csípős csirkemáj pörkölt extrákkal 124.)
Csípős édesburgonyaleves 125.)
Csípős fűszeres édesburgonyaleves 126.)
Csípős sárgarépasaláta pirított földimogyoróval 127.)
Csípős somen tészta 128.)
Csípős tojásleves ramen 129.)
Csípős-édes pomelósaláta rozé kacsamellel 130.)
Csípős-édes saláta sárgadinnyével, édesköménnyel és füstölt lazaccal 131.)
Csípős-édes sült cékla 132.)
Csípős-édes vöröslencsesaláta mangóval 133.)
Csípős-édes zöldbabsaláta 134.)
Csípős-édes zöldbabsaláta húsgolyóval 135.)
Csípős-édes, szójaszószos padlizsán 136.)
Csípős-fűszeres barbecue-mártás szilvából 137.)
Csípős-fűszeres paradicsomlekvár 138.)
Csípős-savanyú kacsasaláta töpörtyűvel, körtével 139.)
Csípős-savanyú leves puha rizskoronggal 140.)
Csípős-savanyú padlizsánsaláta pirított mogyoróval 141.)
Csípős-savanyú paprikaszósz (mojo picón) 142.)
Csípős-savanyú, friss kukoricasaláta 143.)
Csípős-savanyú, színes dinnyesaláta 144.)
Csípős-szezámos nyelvsaláta 145.)
Csípős, mázas csirkeszárnyak koreai újhagymaszársalátával 146.)
Csípős, savanyú káposztaleves 147.)
Csirkemell mustáros-tejszínes pirított gombával 148.)
Csirkenyársak (satay) mogyorószósszal 149.)
Csirkével töltött, nyitott tésztabatyu 150.)
Csőben sült belga cikória 151.)
Csőben sült fűszeres narancs 152.)
Csőben sült padlizsán 153.)
Csörögefánkféle 154.)
Csuszatészta fokhagymás, csilis cukkinivel 155.)
Cuki, mini, édes: petit fours 156.)
Cukkini & Rukkola krémleves 157.)
Currys-paradicsomos káposzta 158.)
Currys-paradicsomos káposzta karamellizált sült káposztacikkel 159.)
Datolyaszilva 160.)
Datolyaszilva receptek 161.)
Datolyaszilva, ruccola, mogyoró 162.)
David Lebovitz joghurtos eperfagyija 163.)
Dimbes-dombos óriás képviselőfánk 164.)
Diós karfiolkrémleves 165.)
Diós-zsályás sült őszibarack 166.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 167.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 168.)
Dióval töltött padlizsán 169.)
Dongbei padlizsánragu (Di san xian) 170.)
DONNA KAMILLA – kamillás egreskrémmel töltött torta 171.)
Dupla cukkinis tengeri halfilé 172.)
Dupla málnás, mandulakrémes sütemény 173.)
Ecetes torma házilag 174.)
Édes-savanyú sült cékla caponata 175.)
Édes-savanyú, színes uborkasaláta 176.)
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal 177.)
Édesburgonya+rukkola+bacon 178.)
Édeskömény a la plancha 179.)
Édeskömény&cikória saláta mandarinnal 180.)
Édesköményleves fokhagymás garnélanyárssal 181.)
Egészben sült aranydurbincs citromos-tejszínes mángolddal 182.)
Egészben sült cukkini paradicsommal, pink hagymával 183.)
Egészben sült pisztráng édes-savanyú egres salátával 184.)
Egreses töltött káposzta 185.)
Egreses uborkasaláta csípős-édes öntettel 186.)
Egreses-kapros nyári káposzta 187.)
Egy kis nosztalgia+ atyaég, 25 éve főznék? 188.)
Egyben sült csirke nyári céklákkal 189.)
Egyben töltött kelkáposzta 190.)
Egyperces, bögrés mogyorós-csokoládé szuflé 191.)
Egyszemélyes ebédek: wok-os pirított rizstészta zöldségekkel 192.)
Egyszerű eperszufflé epermártással 193.)
Elő-tavaszi sült burgonyás saláta 194.)
Első zöldek levélpesztóval, burratával 195.)
Elzászi hagymás lepény (tarte flambée) 196.)
Enchiladas - mexikói töltött palacsinta 197.)
Eperfagylalt 198.)
Epres expressz keksz szendvics 199.)
Epres leveles Chantilly tejszínhabbal 200.)
Epres-rebarbarás pite 201.)
Esterházy-torta 202.)
Expressz omlós keksz rózsás eperkompóttal 203.)
Ezerarcú, paradicsomos lencseragu – alaprecept 204.)
Fahéjas-paradicsomos zöldbab 205.)
Fehér krémleves pirított barnakenyérkockákkal 206.)
Fehércsokoládépuding kasszia 207.)
Fehérrépa & Alma Krémleves 208.)
Fehérrépa-krémleves gremolata-val 209.)
Feketekagyló kezdőknek –fűszeres morzsával grillezve 210.)
Feketeribizli lekvár 211.)
Feketeribizlikrémes sütemény 212.)
Feketeribizlis-sárgabarackos morzsás desszert 213.)
Ferdinánd 214.)
Fetás rétesháromszög fekete hagymamaggal 215.)
Fideuá - spanyol kagylós, garnélás gyufatészta 216.)
Flamand zöldséges krumplipüré (stoemp) 217.)
Flamand zöldséges-tejszínes csirke (waterzooi) 218.)
Fodros kel saláta datolyaszilvával és kecskesajttal – Elizabeth salátája 219.)
Fokhagymás garnéla, csípős kolbásszal (Tierra y mar) 220.)
Fokhagymás kecskesajttal töltött cukkinivirág 221.)
Fokhagymás párolt zöldségek osztrigaszósszal 222.)
Fokhagymás petrezselyemleves 223.)
Fokhagymás tejszínes feketekagyló 224.)
Fokhagymás-szardellás mártogató (Bagna cauda) 225.)
Fordított citromtorta 226.)
Fordított rebarbarás sütemény 227.)
Forró, fűszeres, mézes narancspuncs 228.)
Főzés a farmon, a pillanat zöldségei nyolc fogásban – ilyen volt az első MyFarm Őszi Gasztroünnep 229.)
Francia mandulás sütemény 230.)
Francia sajtos fánk 231.)
Frankfurti zöldfűszeres mártás (Grüne Soße) 2007. 232.)
Frankfurti zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 2008. 233.)
Friss kukoricapüré erdei gombával 234.)
Friss kukoricás vajmártás 235.)
Friss spenóttal, mazsolával és pirított mogyoróval töltött omlós tészta 236.)
Friss tészta kagylóval és garnélával 237.)
Friss, csöves kukorica 3 perc alatt 238.)
Fröccstésztában sült, ropogós zsályalevél 239.)
Fügelevél panna cotta mézes sült fügével 240.)
Fügés sütemény 241.)
Füstölt csülök édesburgonyával 242.)
Füstölt marhanyelv, sült cékla salátával 243.)
Füstölt paprikás hentestokány kovászos uborkával 244.)
Füstölt pisztráng- és gorgonzolakrémes kosárkák 245.)
Fűszeres bárányfasírt fokhagymás-joghurtos zöldbabsalátával 246.)
Fűszeres bárányhússal töltött szőlőlevél 247.)
Fűszeres birsalma&vörösáfonya-chutney 248.)
Fűszeres csirke pitachipsszel, fokhagymás joghurtöntettel (csirke fatteh) 249.)
Fűszeres fasírt paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal (Iskender kebab) 250.)
Fűszeres húspogácsa vele sült padlizsánnal és cukkinivel 251.)
Fűszeres kekszes (spéculoos) parfé 252.)
Fűszeres paradicsomlekvár 253.)
Fűszeres pirított burgonyák medvehagymával 254.)
Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással (kedgeree) 255.)
Fűszeres sült karfiol 256.)
Fűszeres sült szilva 257.)
Fűszeres szilvamustár 258.)
Fűszeres zöldparadicsom chutney 259.)
Fűszeres–ecetes birsalma 260.)
Fűszeres, birsalmás csirkeragu burgonyafedővel 261.)
Fűszeres, csirkés krémleves kesudióval és ropogós hagymával 262.)
Fűszeres, cukkinis sütemény 263.)
Fűszeres, ecetes cseresznye 264.)
Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj 265.)
Fűszeres, indiai ihletésű omlett (masala omlett) 266.)
Fűszeres, mazsolás rizs gránátalmával 267.)
Fűszeres, morzsás szilvás pite 268.)
Fűszeres, padlizsános marharagu (Khoresh Bademjan) 269.)
Fűszeres, paprikás újkrumpli sült paprikával 270.)
Fűszeres, paradicsomos zöldborsó grillezett sajttal 271.)
Fűszeres, pirított csicseriborsó 272.)
Fűszeres, tépett csirke zöld búzakörettel (freekeh) 273.)
Fűszeres, vörösboros datolya 274.)
Fűszersokk. Sok fűszer. 275.)
Fűszervajak 276.)
Fuszulykaleves zöldekkel, lilahagymával 277.)
Garnéla kókusztejes-currys brokkolikrémmel 278.)
Garnélával töltött, nyitott tésztabatyu (shu mai) 279.)
Gesztenyekrémes eklerfánk 280.)
Gesztenyemousse kakaóbabbal 281.)
Gesztenyepüré házilag, lépésről lépésre 282.)
Golden mylk, azaz kurkumás latte 283.)
Gombát a gombaboltból – megnyílt a Triffla! 284.)
Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli 285.)
Gorgonzolás-zelleres rizottó pirított dióval 286.)
Gőzölt gombóc kínai, fűszeres gombatöltelékkel 287.)
Gránátalma dióval és korianderrel 288.)
Gránátalmás gerslisaláta mazsolával és fetával 289.)
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével 290.)
Grillezett kecskesajtos szendvics fűszeres sárgabarack chutney-val 291.)
Grillezett kukorica chilis korianderes fűszervajjal 292.)
Grillezett saláta ropogós, citromos-szardíniás kenyérmorzsával 293.)
Grillezett szőlő 294.)
Grillezett velőscsont citromos-petrezselymes salsával 295.)
Grillezett zöldségek chimichurri szósszal 296.)
Grúz diós spenótpástétom (phkali) 297.)
Grúz paradicsomsaláta fokhagymás-korianderes dióval 298.)
Gyergyói leves 299.)
Gyömbéres – kókusztejes paradicsomleves 300.)
Gyömbéres almacobbler vaníliasodóval 301.)
Gyömbéres birsalmás csirkemell 302.)
Gyömbéres finomfőzelék 303.)
Gyömbéres görögdinnye-garnéla saláta (ceviche) 304.)
Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával 305.)
Gyömbéres libacomb édesburgonyapürével 306.)
Gyömbéres marinált görögdinnye 307.)
Gyömbéres párolt hal 308.)
Gyömbéres sült paprika krémleves 309.)
Gyömbéres-birsalmás mesepite 310.)
Gyömbéres-mézes sárgarépa -tzimes 311.)
Gyömbéres-spenótos tarhonya 312.)
Gyömbéres-szójás pirított csemegekukorica 313.)
Gyömbéres, epres-almás pite 314.)
Gyors csicseriborsó-paprikás 315.)
Gyors igazi főzőtt vaníliakrémes süti 316.)
Gyors ossobuco 317.)
Gyors, zöldséges céklaleves 318.)
Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel 319.)
Hagymás csirkemájpástétom chilis mazsolával 320.)
Hajdinalisztes cukkinilepény 321.)
Hajdinalisztes palacsinta karamellizált póréhagymával és tükörtojással 322.)
Hamantaschen – meggyes-mákos hámántáska 323.)
Harira - hagyományos marokkói ünnepi leves 324.)
Harissza (csípős paprikapaszta) 325.)
Három májusi főzelék 326.)
Háromhagymás cukkinileves 327.)
Háromhagymás gersli rizottó 328.)
Hátszínes tekercs gorgonzolával és rukolával 329.)
Házi eper&rebarbara dzsem 330.)
Házi kurkuma tea 331.)
Házi lepénykenyér za’atar fűszerkeverékkel 332.)
Házi málnasorbet őszibarackban 333.)
Házi ribizlikrém 334.)
Házi sajtos rúd 335.)
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 336.)
Házi, pirospaprikás krémsajt (labneh) 337.)
Héjában sült újburgonya zöldfűszeres mártogatóval 338.)
Heti Hármas: Konda Brigi, Mangódesszert, Libarillette 339.)
Hétvégi püréparádé 340.)
Hideg kacsamellfilé őszi gyümölcssalátával 341.)
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal 342.)
Hideg levesek 2012. nyár 343.)
Hideg nyári levesek 344.)
Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal 345.)
Hideg, bodzás zöldbabfőzelék 346.)
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves 347.)
Hideg, vékonyra szeletelt sertésszűz, csilis, ribizlis uborkasalátával 348.)
High-Life-torta 349.)
Hirtelen sült tarja kapros egresmártással 350.)
Hófehér, túrókrémes piskóta – alaprecept 351.)
Holdújévi, egészben párolt/sült hal gyömbérrel, újhagymával 352.)
Hommage á Isztambul 353.)
Hummusz 354.)
Húsgombóc kapros kovászosuborka mártással 355.)
Húsgombóc tárkonyos meggymártással 356.)
Hűsítő sárgadinnye-granita 357.)
Húsleves kvartett 358.)
Húsleves másnap 359.)
Hússaláta vékonyra szeletelt nyelvből, snidlinggel, újkrumplival 360.)
Húsvéti mazsolás-gyömbéres kalács (mazanec) 361.)
Ikra sáfrányos savanyúkáposztával 362.)
Indiai fűszerezésű spenót csicseriborsóval 363.)
Indiai joghurtdesszert (Shrikhand) 364.)
Indiai krumpli és karfiol curry (Aloo Gobi) 365.)
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve (dal makhani) 366.)
Indonéz zöldségtál csípős mogyorószósszal (Gado-gado) 367.)
Indul a céklaszezon! 368.)
Interjú a New York-i fűszerguruval 369.)
Ispahan dzsem 370.)
Itt termett a datolyaszilva! 371.)
Januári saláta sült sütőtökkel és datolyaszilvával 372.)
Japán mézes sütemény (castella) 373.)
Japchae – koreai, zöldséges üvegtészta 374.)
Jéghideg eperkrémleves kecskesajttal 375.)
Jéghideg tök krémleves kaporolajjal 376.)
Jéghideg, céklás meggyleves kecskesajtkrémmel 377.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2010. 378.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2011. 379.)
Jéghideg, kakukkfüves-zöldcitromos almaleves 380.)
Jeruzsálemi csokoládés kalács 381.)
Jin, Jang és öt fűszer 382.)
Joghurtfagyi&mangógranita kehely 383.)
Joghurtfagylalt 384.)
Joghurtos céklaleves 385.)
Joghurtos sült karfiol pástétom 386.)
Joghurtos, diós sült cukkini saláta 387.)
Juharszirupos csirkeszárny 388.)
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással 389.)
Juhtúros-spenótos stíriai metélt 390.)
Kacsa laarb 391.)
Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával 392.)
Kacsamell gyömbéres meggy-salsával 393.)
Kacsás tésztabatyu szójaszószos mártogatóval 394.)
Kamillaszirupos, grízes szelet, kamillás tejszínhabbal 395.)
Kandírozott kumquat 396.)
Kápia ketchup 397.)
Káposztás lecsó tejföllel, kolbásszal – Kormos József receptje alapján 398.)
Kapros – tárkonyos, savanyú bárányraguleves 399.)
Kapros citromleves friss paradicsommal 400.)
Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel 401.)
Kapros túrómousse olívaolajjal és édesköménymagos ostyával 402.)
Kapros-citromos spárgafőzelék 403.)
Kapros-túrós rétes 404.)
Karácsonyi gesztenyekrémes choux 405.)
Karácsonyi harcsa citrusos ropogós morzsával 406.)
Karalábélevélben sült csirke joghurtos karalábésalátával 407.)
Karamellás ananászpuding (Flan de piña) 408.)
Karamellás vérnarancsragu vaníliafagylalttal 409.)
Karamellfagylalt 410.)
Karamellizált citromos tortácska 411.)
Karamellizált eper túróhabbal 412.)
Karamellizált meggymártás 413.)
Kardamomos-meggyes kalácspuding 414.)
Karfiolkrémleves pirított mogyoróval 415.)
Karfiolos téli tabbouleh 416.)
Karmazsinpiros narancspuding Camparival (glutén- és laktózmentes) 417.)
Kávés fűszerkéregben sült sertésszűz 418.)
Kávés, édeskeserű csokoládés korong 419.)
Kefír panna cotta kandírozott citrommal 420.)
Kefíres minipalacsinta forró szederöntettel 421.)
Kefíres, savanyú burgonyaleves póréhagymával 422.)
Kelkáposztafőzelék konfitált fokhagymával, olívaolajjal 423.)
Keralai zöldséges csirke 424.)
Kerekrépa - navet, turnip, Mairübe 425.)
Keserű-sós csokoládédesszert vaníliás tejszínhabbal, málnával 426.)
Keserűcsokoládé-sorbet 427.)
Keserűcsokoládés korong 428.)
Kifliburgonya 429.)
Killer strawberry cheesecake fagyi 430.)
Kínai mogyorós csirke (Kung Po) 431.)
Kínai omlós csirke 432.)
Kínai pirított, töltött, húsos táska (potstickers) 433.)
Kis színes: céklakultusz 434.)
Kis ünnepi Pavlova gesztenyepürével 435.)
Kisgömböcleves – kunsági savanyúleves hurkával 436.)
Kissé tavaszias csirkemáj „escabeche” öntettel 437.)
Kiterített sült csirke fűszeres joghurtos pácban, uborkasalátával 438.)
Klasszikus grízsmarni, azaz császármorzsa, karamellizált eperkompóttal 439.)
Klasszikus kacsazúzapörkölt 440.)
Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel 441.)
Klasszikus rizskoch vaníliás sült sárgabarackkal 442.)
Klasszikus roastbeef, lépésről lépésre 443.)
Klasszikus savoyai sajtfondü 444.)
Klasszikus tiramisu recept – ropogós réteggel 445.)
Klasszikus, kapros tökfőzelék 446.)
Knäckebröd & három halas villámvacsora 447.)
Kókusz szufflé csokoládéöntettel 448.)
Kókusztejes crème caramel 449.)
Kókusztejes eggnog 450.)
Kókusztejes házi csokoládépuding 451.)
Kókusztejes mangópuding 452.)
Kókusztejes sárgarépakrémleves spárgával és rizstésztával (laksa) 453.)
Kókusztejes spenótkrémleves feketelencsével 454.)
Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsraguval 455.)
Kókusztejes vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 456.)
Kókusztejes vöröslencse és sárgarépa krémleves 457.)
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal 458.)
Kókusztejes-paradicsomos csirke 459.)
Kókusztejes, currys spárgaleves 460.)
Kókusztejes, édes-savanyú céklaleves 461.)
Kókusztejszínhab lépésről lépésre 462.)
Költözés előtt II. – Lazacos nizzai saláta 463.)
Konfitált fokhagyma 464.)
Könyvajánló: Olia Hercules, Home Food - az otthon ízei 465.)
Kopasztástól kávéfánkig – Kner Piroska százéves szakácskönyve és az Árnyékporocska 466.)
Koreai ihletésű, csípős, őszi zöldségleves 467.)
Koreai, csípős csirkehúsleves (닭개장 Dak-gaejang) 468.)
Korianderes sárgarépadzsem 469.)
Korianderes-spenótos rizs buggyantott tojással (arroz verde) 470.)
Körtesorbet "Szép Heléna módra" 471.)
Kovászolt zöldparadicsom lestyánnal és csilivel 472.)
Kovászos uborka krémleves 473.)
Kovászos uborkás burgonyafőzelék 474.)
Kovászos uborkás újburgonyafőzelék kolbászmorzsával 475.)
Krémes tejpuding (muhallebi) 476.)
Krémsajt hab 477.)
Krumplipüré rukkolával, karamellizált hagymával és körtével 478.)
Kukoricapalacsinta mézes, karamellizált szilvával 479.)
Küküllőmenti, hideg egreses almaleves 480.)
Künefe - a szír változat 481.)
Kurkumás sárgarépakrém mártogató 482.)
Kurkumás sárgarépaleves 483.)
Langyos burgonyasaláta tejfölvinaigrette-tel 484.)
Langyos édesburgonya saláta szárzellerrel és aszalt tőzegáfonyával 485.)
Langyos kukoricakenyér barnavajjal és chilivel 486.)
Langyos lencsesaláta sült zöldségekkel és mézes homoktövissel 487.)
Langyos sült kelbimbó saláta pirított mogyoróval 488.)
Langyos tavaszi zöldek ropogós morzsával 489.)
Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével 490.)
Langyos, sült gyökérzöldségek joghurtos öntettel 491.)
Lassan főtt birsalmakompót mascarponéval 492.)
Lassan sült, chilis-narancsos mázas pulykacomb 493.)
Lassan sült, fűszeres birsalma 494.)
Lassan sült, fűszeres marhapofa zellerpürével 495.)
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa 496.)
Lassan sült, karamellizált almatorta 497.)
Lassú tűzön párolt édeskömény császárszalonnával, citromhéjjal 498.)
Lazac pezsgőmártással 499.)
Lazacpástétom avokádóval 500.)
Lebbencs "Puttanesca" módra 501.)
Lecsó eltevése télire – alaprecept hat üveghez 502.)
Lednek krémleves zöldségekkel 503.)
Lencseleves sáfránnyal, édesköménnyel (bouillabaisse) 504.)
Lencsesaláta gránátalmával és mazsolával 505.)
Lencsesalátával töltött sütőtök 506.)
Lengyel sóskaleves sült újkrumplival és tojással (zupa szczawiowa) 507.)
Lengyel, lusta túrónudli (Leniwe) 508.)
Lestyános, lecsós zöldbabfőzelék 509.)
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal 510.)
Leveles tésztában sült harcsafilé 511.)
Levendulás madártej málnás habbal 512.)
Levendulás-fehércsokoládés házi fagylalt 513.)
Libanoni ünnepi töltött palacsinta (Katayef) 514.)
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával 515.)
Lisztmentes máktorta citromkrémes habbal 516.)
Lisztmentes mogyorós piskóta narancsvirágos sziruppal 517.)
Lisztmentes, kókuszos répatorta 518.)
Lokanta Maya, Isztambul 519.)
Luxus fastfood 520.)
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és datolyával 521.)
Macaron recept 522.)
Madártej 523.)
Magyaros gersli 524.)
Mákos guba tiramisu – nagy családi adag 525.)
Malloreddus bárányraguval és juhsajttal 526.)
Málnalikőr 527.)
Málnás-őszibarackos sült fagylalt 528.)
Málnás, rozé boros jégkása 529.)
Málnavinaigrette 530.)
Mandulakrémmel töltött palacsinta (Crépes fourrées á la frangipane) 531.)
Mandulás sárgabarack-clafoutis 532.)
Mangós-currys csirkesaláta 533.)
Marcipános joghurthab 534.)
Marokkói fűszeres padlizsánsaláta (Zaalouk) 535.)
Marokkói gasztrobeszámoló III. – Mandulás, almás pastilla 536.)
Marokkói mandulás-csirkés réteskorong (Bisteeya) 537.)
Marokkói narancssaláta gránátalmával 538.)
Marokkói sólet, csicseriborsóval, marhahússal (Sefrina) 539.)
Márton-napi libakuszkusz 540.)
Matbucha – sült paprikás, lassan főzött paradicsomkrém 541.)
Mázas sült cékla joghurtos mártogatóval 542.)
Medvehagyma tabbouleh 543.)
Medvehagymás bárányfasírt gyömbéres sárgarépakrémmel 544.)
Medvehagymás finomfőzelék 545.)
Medvehagymás húsgombócragu szárzellerrel, burgonyával 546.)
Medvehagymás karalábékrémleves rizstésztával és pirított gombával 547.)
Medvehagymás krumplipüré 548.)
Medvehagymás töltött csirke parmezános zöldborsókrémmel 549.)
Medvehagymás újhagymatócsni szójaszószos mártogatóval 550.)
Medvehagymás vöröslencse curry 551.)
Medvehagymás-ricottás gnocchi, kucsmagombával 552.)
Medvehagymás-sonkás omlós háromszög 553.)
Medvehagymás-spenótos krumplifőzelék 554.)
Medvehagymás, édes-csípős sárgarépasaláta 555.)
Meggy granita vaníliás joghurthabbal 556.)
Meggyfagylalt pisztáciapesztóval 557.)
Mentafagylalt 558.)
Mentás tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel 559.)
Mentás-paradicsomos burgonya 560.)
Merguez 561.)
Mexikói csípős-savanyú leves ropogós tortillával 562.)
Mézes sült cseresznye mandulatej fagylalttal 563.)
Mézes-almás kalácspuding 564.)
Mézes-citromos maracuja öntet friss ananászon 565.)
Mézes-mákos baklava 566.)
Mézes-vaníliás, sült őszibarack 567.)
Minden maradékot megmentő, fűszeres zöldségragu 568.)
Mindent a paprikáról 569.)
Mini szilvás gombóc pirított mákkal 570.)
Miniatűr vaníliás mascarpone-speculoos kehely 571.)
Minimalista spárgaleves pici nokedlikkel, petrezselyemolajjal 572.)
Misoval karamellizált sült padlizsán 573.)
Miszóval karamellizált, grillezett lazac 574.)
Mit tud a csengelei spárga, amit más nem? 575.)
Mogyorós csirke salátakehelyben 576.)
Mogyorós keksz eperlekvárral 577.)
Mogyorószósz 578.)
Momofuku sült kelbimbó saláta csípős-édes öntettel 579.)
Morzsás cseresznyés crostata 580.)
Morzsás meggyes pite levendulás mascarponehabbal 581.)
Mostan színes tintákról álmodom 582.)
Mozzarellával töltött cukkini 583.)
Munkaigényes, de gyors és pazar miso ramen 584.)
Na de mi legyen a cukkinivel? 585.)
Nagymama maceszgombóca 586.)
Nagyon vaníliás hókifli narancsos porcukorral 587.)
Narancsflan á la Casa Moro 588.)
Narancslekvár á la Nigel Slater 589.)
Narancsos édesköménykrémleves 590.)
Narancsos mandulatorta 591.)
Narancsos tőzegáfonya-sorbet 592.)
Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" 593.)
Narancsos-sütőtökös bejgli & freestyle tsai 594.)
Narancssárga szupererő 595.)
Narancsszirupos narancsos-csokis reggeli süti 596.)
Négy csokor retek, négy új étel 597.)
Négy tányér tavaszi főzelék 598.)
Négy tányér téli főzelék 599.)
Nelida&Francesca: a szardellasózó művésznők 600.)
Nem a szőlő savanyú, hanem a citrom 601.)
Neonsárga, édes-keserű citromdzsem 602.)
Nesselrode gesztenyeparfé 603.)
New York – Debrecen sajttorta 604.)
New York cheesecake brüsszeli módra 605.)
Nigella snack-je: meleg fűszeres mogyoró 606.)
Nokedli cacio e pepe 607.)
Nutellás-narancsos tekercs 608.)
Nyári cékla málnával és kecskesajttal 609.)
Nyári gnocchi 610.)
Nyári rakott krumpli 611.)
Nyári rizstekercs kaffir lime levéllel 612.)
Nyári sült csirke lakoma négy főre 613.)
Nyári, zöldfűszeres sokbabos leves 614.)
Nyárvégi krémek: tormás makréla, zöldséges túrókrém, tojásos-lecsós padlizsán 615.)
Olasz is, meg nem is: Szardínia 616.)
Olasz tésztás, babos egytálétel (Pasta e fagioli) 617.)
Olívaolajos-krumplis kiskifli 618.)
Olténiai –paradicsomos- zöldbab 619.)
Omlós, sós-édes keksz 620.)
Orecchiette zöldborsóval, szárított paradicsommal, zsályás húsgombóccal 621.)
Óriásblini füstölt halakkal 622.)
Orosz céklás rakott hering saláta (Szeljodka pod suboj) 623.)
Orosz sós uborka 624.)
Őszi minestrone édesburgonyával és rókagombával 625.)
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves 626.)
Ötfűszeres mázzal sült tök - Tök Jó Hét II. 627.)
Ötfűszeres-csokoládés keksz 628.)
Ötfűszeres, gyömbéres kacsa 629.)
Ottolenghi – I. az ikon 630.)
Pácolt makréla lilahagymával, kapribogyóval 631.)
Padlizsános kebab 632.)
Palacsinta fahéjas barnavajjal és sült birsalmakrémmel 633.)
Palacsinta karamellás Campari-vérnarancs öntettel 634.)
Paprikás zöldborsó és újkrumpli 635.)
Paprikás-fokhagymás savanyúkáposzta 636.)
Paradicsomos gyöngybab - alaprecept 637.)
Paradicsomos tarte tatin juhtúrós pesztóval 638.)
Paradicsomos, háromsajtos lasagne – családi adag 639.)
Paradicsomos, sáfrányos mediterrán halragu 640.)
Paradicsomsaláta egyiptomi szezámos fűszerkeverékkel (dukkah) 641.)
Paradicsomsaláta nektarinnal, mentával és grillezett halloumi sajttal 642.)
Paradicsomtatár 643.)
Parmezános burgonyakrémleves 644.)
Parmezános keksz kecskesajtkrémmel 645.)
Parmezános kukoricakrémleves Espelette chilivel 646.)
Parmezános padlizsántócsni fejlesztés alatt 647.)
Parmezános spenótkrémleves 648.)
Parmezános sült burgonyakrémleves 649.)
Parmezános-diós töltött hagyma 650.)
Parmezános-kukoricás sült puding 651.)
Parmezános-rozmaringos minizsemle 652.)
Párolt hal, sok ízzel 653.)
Páros receptek: pirított burgonya spenóttal és medvehagymával & frittata 654.)
Páros receptek: Szójás-szezámos spenót & medvehagymás, zöldséges pirított rizs 655.)
Pászka – ünnepi, mazsolás túrókrémdesszert 656.)
Penne all'arabbiata 657.)
Perui sült paprikás-sajtos mártás (Papas a la huancaina) 658.)
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal 659.)
Perzsa zöldfűszeres rizs (sabzi polow) 660.)
Perzsa zsidó ünnepi húsleves csicseriborsós húsgombóccal (Gondi) 661.)
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka 662.)
Petrezselymes karalábéfőzelék & bárányfasírt (köfte) 663.)
Petrezselymes karalábékrémleves fűszeres morzsával 664.)
Petrezselymes petrezselyemgyökérleves 665.)
Petrezselymes, dupla zöldborsóleves spárgával 666.)
Pezsgő sabayon 667.)
Pezsgő, krumpli, kaviár & Kistücsök 668.)
Pink Waldorf füstölt libamellel 669.)
Pink, pácolt tőkehal 670.)
Piri-piri szósz 671.)
Pirított grízes desszert joghurthabbal (irmik helvasi) 672.)
Pirított szárzeller kesudióval és csilivel 673.)
Piros gyümölcspuding vaníliaöntettel (Rote Grütze) 674.)
Piros, görög, nem görög 675.)
Pirospaprikás babka kalács 676.)
Pirospaprikás-burgonyás börek 677.)
Pisztáciafagylalt házilag 678.)
Pisztráng baszk módra 679.)
Poireaux á la vinaigrette – párolt póré mustáros olívaolajos öntettel 680.)
Portugál kelkáposztaleves kolbásszal (Caldo verde) 681.)
Portugál pudingos kosárka (Pastéis de Belém) 682.)
Püspökkenyér 683.)
Quinoa hatperces tojással, avokádóval és füstölt lazaccal 684.)
Quinoa saláta spárgával és zöldfűszerekkel 685.)
Quinoa sült paprikával, pirított újhagymával és fetával 686.)
Ragacsos rizs, vagyis sticky rice málnával, szederrel 687.)
Rákkoktél avokádó-zöldalma ágyon 688.)
Rakott zöldek – alaprecept 689.)
Rántott haltej chilis majonézzel és ropogós káposztasalátával 690.)
Ravigote mártás 691.)
Rebarbara pite 2009. 692.)
Rebarbara pite 2010. 693.)
Rebarbara-alma-eper morzsasüti 694.)
Rebarbarás-epres hab, habcsókkal (Eton mess) 695.)
Reggeli: őszi gyümölcssaláta olívaolajjal 696.)
Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal 697.)
Rétesbatyu fűszeres, aszalt szilvás csirkével 698.)
Revani: török grízes piskóta kardamomos-szegfűborsos sziruppal 699.)
Ribizlikrémes szelet 700.)
Ribizlis süti 701.)
Ricottás sajttorta 702.)
Ricottás-áfonyás mini palacsinta 703.)
Rizsecetes, savanyított csíkos cékla 704.)
Rizses hús kacsával - alaprecept 705.)
Rizstészta chili olajjal és uborkával 706.)
Rizstészta saláta zöldségekkel, sült hússal 707.)
Rizstésztasaláta retekkel és szójababbal 708.)
Római kömény 709.)
Ropogós mandulás keksszel töltött, sült nektarin 710.)
Ropogós, fűszeres magok 711.)
Rozmaringos szilvakrémleves sós mandulás morzsával 712.)
Rozmaringos zeller&körteleves 713.)
Rózsaszín grépfrút tatár mentával és dióval 714.)
Rozsos, köménymagos, foszlós partibuci 715.)
Rugelach - Hanukarácsonyi barackos-diós kifli 716.)
Rugelach 2007. 717.)
Rugelach házi feketeribizli lekvárral és pisztáciával 718.)
Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel, gránátalmával 719.)
Rumos-mézes torta karamellizált sült almával 720.)
Rumos, vaníliás fordított cseresznyés sütemény 721.)
Sabich káosz – sült padlizsán tahinis joghurttal, zöldségekkel 722.)
Sáfrányos birsalmával töltött kacsamell 723.)
Sáfrányos rizottó – alaprecept 724.)
Sáfrányos spagetti, feketekagyló 725.)
Sáfrányos tápiókapuding banánnal, pirított mogyoróval 726.)
Sáfrányos-ricottás malloreddus pirított szalonnával 727.)
Sajtos quesadilla guacamole-val 728.)
Saláta burgonyával, barnított vajjal és chilivel 729.)
Saláta zöldbabbal, pirított mogyoróval és kókusztejjel 730.)
Salátatál pirított pogácsakockával és házi mustmézzel 731.)
Salmorejo –andalúz nyers paradicsomleves 732.)
Salsa cukkinivel, avokádóval, paradicsommal 733.)
Sárga céklás gnocchi barnavajjal 734.)
Sárgabarackos omlós pite 735.)
Sárgabarackos tarte (+ sárgabaracklekvár recept) 736.)
Sárgabarackos, túrós gombóc barnított vajjal (meruňkové knedlíky) 737.)
Sárgaborsófőzelék korianderrel és chiliolajjal 738.)
Sárgarépás tarte tatin 739.)
Sárgarépás, fűszeres csirkecomb mazsolával és mandulával 740.)
Savanyú, de nem ecet: verjus 741.)
Scrippelle M’Busse (teramo-i parmezános palacsinta, húslevessel) 742.)
Segesvári egreses marhahúsleves 743.)
Serpenyős almás palacsinta 744.)
Serpenyős kukorica gyömbérrel és szezámolajjal 745.)
Sertéssült tejszínes tonhalmártással 746.)
Skandináv, ünnepi lazacleves 747.)
Sóágyon sült édesburgonya tahinivel 748.)
Sonka, sonka – serrano sonka birsalma- és juhsajttal 749.)
Sonkás tésztás pite – Kner Piroska nyomán 750.)
Sonkás-petrezselymes zsemlefelfújt (Nádivka) 751.)
Sós karamella öntet 752.)
Sós karamellamousse 753.)
Sós vajkaramella 754.)
Sós-édes, mogyoróvajas keksz 755.)
Sóska, turbolya, makréla 756.)
Sóskás karalábékrémleves, hidegen vagy melegen 757.)
Sóskával savanyított töltött karalábé 758.)
Spagetti karamellizált póréval és garnélával 759.)
Spagetti kolbásszal és fokhagymás zöldekkel 760.)
Spagetti paradicsomszósszal és mini húsgombóccal (Chitarra con le pallottine) 761.)
Spagetti pirított kelkáposztával, bacon-nel és gorgonzolával 762.)
Spagetti szicíliai, mandulás-paradicsomos pesztóval 763.)
Spanyol hagymás-burgonyás tortilla 764.)
Spárga flamand módra 765.)
Spárgás penne carbonara 766.)
Spárgás tarhonya 767.)
Spenót és csicseriborsó saláta szárított paradicsomos öntettel 768.)
Spenót gránátalmával és dióval 769.)
Spenót, bundás kenyér, tojás 770.)
Spenótgyökér háromféle módon 771.)
Spenótos csicseriborsó curry 772.)
Spenótos-kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel 773.)
Spenótos-mazsolás csirkemáj paszternákpürével 774.)
Spenótos-ricottás „gnudi” 775.)
Stílusgyakorlatok pesto-ra 776.)
Sült almakrém 777.)
Sült burgonya & vargánya karamellizált homoktövissel 778.)
Sült burgonya friss spenóttal és sült parikával, Boursin-nel töltött csirkemell 779.)
Sült cékla 780.)
Sült cékla saláta csicseriborsó ropogóssal 781.)
Sült csicsókahummusz nyúlmájjal és hecsedlivel 782.)
Sült csirke chilivel és vaníliával 783.)
Sült csirkeszárnyleves rizstésztával 784.)
Sült cukkini hummusz 785.)
Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával 786.)
Sült fokhagymás cukkinikrém & lestyános cukkinicsorba 787.)
Sült joghurt áfonyamártással 788.)
Sült karfiol aszalt gyümölcsökkel 789.)
Sült karfiol kapribogyóval, szárított paradicsommal 790.)
Sült karfiol krémleves 791.)
Sült karfiol shakshouka csípős paradicsomszószban 792.)
Sült karfiol szardellás morzsával 793.)
Sült kelbimbó Momofuku módra 794.)
Sült lilakáposzta almával, grillezett báránymájjal 795.)
Sült padlizsán csilis, barackos, sárgarépás salsával 796.)
Sült padlizsán és paradicsom tejszínes tonhalszósszal 797.)
Sült padlizsán gránátalmaszósszal, joghurttal és tahini-vel 798.)
Sült padlizsán szecsuáni borsos öntettel 799.)
Sült paprika feta sajttal 800.)
Sült paprikába töltött tonhalsaláta 801.)
Sült paprikás hummusz 802.)
Sült paradicsom leves 803.)
Sült piros paradicsom – szárított paradicsom házilag 804.)
Sült sárgabarack, levendulafagylalt 2009. 805.)
Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával 806.)
Sült spárga körözött krémmel és paprikás napraforgómaggal 807.)
Sült spárga medvehagymás zöldborsóraguval és hatperces tojással 808.)
Sült spárga&fokhagymás burgonya 2010. 809.)
Sült spárga&fokhagymás krumpliköret 2006. 810.)
Sült Sütőtök Krémleves - Tök jó hét I. 811.)
Sült sütőtökkrémes kagylótészta fetával, csilivel és pirított zsályával 812.)
Sült töltött birsalma 813.)
Sült zöld paradicsom 814.)
Sült zöldség, most káposzta 815.)
Sült, karamellizált almapürével töltött palacsinta 816.)
Sült! Vajbab! 817.)
Sülthúsleves savanyúkáposztával, tormával 818.)
Sültpaprika-saláta paradicsommal, karamellizált hagymával (asadillo) 819.)
Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben 820.)
Sütés nélküli, epres-kekszes sajttorta 821.)
Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával 822.)
Sütőben sült, cukkinis óriástócsni - alaprecept 823.)
Sütőben sült, karamellizált karfiol 824.)
Sütőben sült, mandulás rántott csirke 825.)
Sütőben sült, napraforgómagos rántott csirke 826.)
Sütőtök & Lazac curry - Tök Jó Hét III. 827.)
Sütőtök receptek 828.)
Sütőtökös laksa brokkolival és garnélával 829.)
Sütőtökös őzvadas karamellizált mézes homoktövissel és savanyított mustármaggal 830.)
Sütőtökös tarhonya tökmagolajjal 831.)
Szalonnába göngyölt sertésszűz sült kelbimbóval és tőzegáfonyamártással 832.)
Szardellás, fokhagymás, chilis vajban párolt kelkáposzta 833.)
Szardínia felhasználási ötletek 834.)
Szardínia II. 835.)
Szárított paradicsom 836.)
Szegfűborsos, kapros rizs saláta kagylóval 837.)
Szegfűszeges csirkemell sütőtökkel 838.)
Szeletelhető kocsonya, lépésről lépésre 839.)
Szép Heléna körtéje - Poires Belle Héléne 840.)
Szezámmagos lazacnyárs gyömbéres chilis öntettel 841.)
Szicíliai padlizsános csirke 842.)
Szilvalekváros-diós babka 843.)
Szilvás derelye, kalácsmorzsával, barnított vajjal 844.)
Szilveszter 2017. 845.)
Szilveszterre: szójás-mézes grillezett sertéskaraj pácolt sárgarépával 846.)
Színes joghurtfagylaltok 847.)
Szirupos, joghurtos sütemény 848.)
Szívsaláta lazaccal és csípős-édes öntettel 849.)
Szójaszószos csirkeszárny 850.)
Szójaszószos, chilis-fokhagymás uborkasaláta 851.)
Szójaszószos, gyömbéres, savanyított gomba 852.)
Szójaszószos, spárgás csirke jázminrizzsel 853.)
Szójaszószos, újhagymás pácolt tojás 854.)
Szőke brownie sós mandulával, málnával 855.)
Szőlős tabbouleh füstölt sonkával 856.)
Szumákos-szezámmagos rántott csirke 857.)
Szuperegyszerű, lisztmentes joghurttorta, kamillás sárgabarackkal 858.)
Szuperegyszerű, orosz túrótorta (zapekanka) 859.)
Szuperomlós, habos, ribizlis nyári sütemény 860.)
Szuperropogós rántott csirke húsz perc alatt 861.)
Szusirizs főzése 862.)
Tahinis-keserűcsokoládés keksz 863.)
Tajvani marhahúsleves tésztával (Niu Rou Mian) 864.)
Tajvani sertéshúsos buci (Hu Jiao Bing) 865.)
Tarhonya szárd módra, édesköménnyel, juhsajttal (fregula sarda) 866.)
Tarhonya trió 867.)
Tárkonyos gombapaprikás csirkével 868.)
Tárkonyos kapormártás 869.)
Tárkonyos sült sárgarépa&zöldalma saláta mascarponés gorgonzolával 870.)
Tartiflette (sajttal besütött burgonya) 871.)
Tavaszi leves spenóttal, retekkel 872.)
Tavaszi minestrone medvehagymapesztóval 873.)
Tavaszi tepsis csirke vele sült zöldségekkel 874.)
Tavaszi vitaminsaláta keleti, csípős mogyorós öntettel 875.)
Tavaszi zöldfűszermártás 876.)
Tavaszi zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 877.)
Tavaszi zöldfűszersaláta vajban pirított mogyoróval 878.)
Tavaszi zöldségek szójaszószos hajdinatésztával 879.)
Tavaszi, sokzöldséges kölessaláta szotyolában sült csirkefasírttal 880.)
Tavaszváró, zöldfűszeres gerslisaláta 881.)
Tejben sült csirkecomb burgonyapürével 882.)
Tejberizs gyömbérszirupos gyümölcssalátával 883.)
Tejberizs vaníliás-zöldcitromos licsivel 884.)
Tejfölsorbet dupla eperkompóttal 885.)
Tejszínes kagylóleves (Billy Bi) 886.)
Tejszínes sóskakrémleves 887.)
Tekercs ötfűszeres csirkemájpástétommal és édes-savanyú sárgarépával 888.)
Tekert túrós rétes korong 889.)
Téli Caprese sütőtökkel, datolyaszilvával 890.)
Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással 891.)
Téli menü 892.)
Téli sorbet trió 893.)
Téli sütőtökös sütemény csilis pirított tökmaggal 894.)
Tengeri halak nevei magyarul 895.)
Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével 896.)
Tépett csirke sütőtökös gerslivel 897.)
Tésztában sült, fügés sertéspástétom 898.)
Tésztafészekben tálalt portóis csirke gombával és csirkemájjal 899.)
Thai csípős-savanyú, tojásos csirkeleves 900.)
Thai gazpacho 901.)
Thai kókusztejes csirkeleves (Tom Kha gai) 902.)
Thai uborkasaláta rákkal 903.)
Tigrisrák édes-savanyú, zöldalmás sütőtökkel 904.)
Tintahal, zöldborsócsíra és papaya saláta 905.)
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval 906.)
Tiszta tavasz – a kedvenc smoothie trió 907.)
Tiszta umami alapleves 908.)
Tízperces saláta zsenge csöves kukoricával 909.)
Tízperces sóska gazpacho 910.)
Tojáslikőrös trilece sütemény 911.)
Tojásos galuska, zöldsaláta 912.)
Tojássaláta házi majonézzel és lilahagymával 913.)
Tökéletes túrógombóc 914.)
Töltött csirke katalán mazsolás mángolddal 915.)
Töltött csirkecomb harissás burgonyapürével (Harissa mon amour) 916.)
Töltött cukkini és paprika sűrű paradicsomszósszal 917.)
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal 918.)
Töltött hagyma Kövi Pál Erdélyi Lakomájából 919.)
Töltött karalábélevél citromos-joghurtos karalábémártással 920.)
Töltött libanyak, lépésről lépésre 921.)
Töltött mángoldlevél (pazi sarmasi) 922.)
Töltött nyári tök kapormártással 923.)
Töltött paradicsom és cukkini édes-savanyú kaporszósszal 924.)
Töltött sárgabarack 925.)
Töltött, sült lilahagyma, fetakrémmel 926.)
Tormalevélbe göngyölt fűszeres minifasírt 927.)
Tormás zöldalmakrémleves szerecsendióval 928.)
Tormás-céklás túrókrém 929.)
Török bárányhúsos "pizza" (lahmacun) 930.)
Török csípős, paradicsomos bulgur saláta (Kisir) 931.)
Török csirkeragu „Ciya módra” 932.)
Török fűszeres marharagu padlizsánpürével 933.)
Török grízes desszert vaníliás sárgabarackkal 934.)
Török lencsés padlizsánragu (mualle) 935.)
Török, lencsés padlizsánragu – nagy adag 936.)
Török, piaci bárányleves, rizzsel, joghurttal, csilivel 937.)
Toszkán paradicsomos pacal 938.)
Tripla epres-habos pite 939.)
Tripla frankfurti leves kimchivel 940.)
Tripla mákos szilvás gombóc 941.)
Tripla paradicsomos tésztasaláta 942.)
Triplán szerecsendiós csokoládétorta 943.)
Tteokguk, koreai újévi leves 944.)
Tunéziai csicseriborsóleves chilivel és citrommal (Lablabi) 945.)
Tunéziai marhapofa ragu spenóttal és fehérbabbal (T’fina pkaila) 946.)
Tunéziai tojásos tagine 947.)
Turbolyakrémleves kucsmagombával 948.)
Túrós smarni vörösboros szilvakompóttal 949.)
Túrós-omlós tésztás kalács 950.)
Uborkavinaigrette salátára 951.)
Udon tészta újhagymás-gyömbéres szósszal 952.)
Üdvözlet a kecsói piacról 953.)
Ünnepi mákos guba kalácsból, sütőben 954.)
Urban ricotta 955.)
Uszka – savanyúkáposztával töltött tésztabatyu 956.)
Vadspárga 957.)
Vajpuha őzgerinc paszternákpürével és vörösboros gombával 958.)
Valódi, házi vaníliafagylalt recept 959.)
Vaníliás grízpuding sült meggyel 960.)
Vaníliás joghurthab 961.)
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal 962.)
Vaníliás rebarbarakompót 963.)
Vaníliás sült sárgabarack 964.)
Vaníliás sült sárgabarack 2010. 965.)
Vaníliás tejföl panna cotta virágporral és törökmézzel 966.)
Vaníliás-birsalmás tarte tatin 967.)
Vaníliás-citromos keksz 968.)
Vaníliás-egreses clafoutis 969.)
Vaníliás-fehércsokoládés krémtorta eperrel 970.)
Vaníliás-karamellás narancssaláta 971.)
Vaníliás-körtés fordított sütemény 972.)
Vaníliás-mangós gofri 973.)
Vaníliás, krémes túrótorta 974.)
Vasárnapi dilemma, majd tőkehal, koriander, menta 975.)
Vasárnapi paradicsomos tészta oldalassal és húsgombóccal, két fogásban 976.)
Vegán csokoládémousse (aquafaba-val) 977.)
Vegán töltött káposzta – így születik egy recept 978.)
Vegyes húslevesben főtt húsok elzászi mártással (Pot –au –feu) 979.)
Véres hurka karamellizált almával, krumplipürével és pirított hagymával ("Himmel und Erde") 980.)
Vietnami marhahúsleves rizstésztával (pho) 981.)
Vietnámi nyári tekercs 982.)
Villámgyors banán brülée 983.)
Villámgyors fahéjas-csokoládés diótorta 984.)
Villámgyors háromhagymás tejszínes tészta 985.)
Villámgyors kókusztejes túrókrém panna cotta 986.)
Vinegret – orosz céklasaláta 987.)
Vissza az alapokhoz: piskóta 988.)
Vörös káposztás rétes, körtével, borókabogyóval 989.)
Vörösboros ököruszály ragu 990.)
Vörösboros spagetti 991.)
Vöröslencsekrémleves joghurttal és chili-olajjal 992.)
Zöld borscs 993.)
Zöld curry 994.)
Zöld mojo picón grillhúsok és zöldségek mellé 995.)
Zöld, spenótos-medvehagymás shakshuka 996.)
Zöldalma és sárgarépa édes-savanyú öntettel 997.)
Zöldalmás-kapros lazacpástétom 998.)
Zöldalmás, zelleres gesztenyekrémleves 999.)
Zöldbab dióolajjal és pirított dióval 1000.)
Zöldbab karamellizált hagymával és mentával 1001.)
Zöldbabos kulajda 1002.)
Zöldborsókrém mogyoróolajjal 1003.)
Zöldborsókrémleves salátával 1004.)
Zöldborsópesztó 1005.)
Zöldborsós gersli rizottó 1006.)
Zöldcitromkrémes, sós kekszes sütemény 1007.)
Zöldfűszerekkel töltött gomba tejszínes mustármártáson 1008.)
Zöldfűszeres csirkecombtekercs őszi salátával 1009.)
Zöldfűszeres rizzsel töltött karalábé sóskamártással 1010.)
Zöldfűszeres tepsis tükörtojás 1011.)
Zöldfűszeres tojáslepény 1012.)
Zöldfűszeres, diós céklasaláta 1013.)
Zöldfűszerkrémleves kecskesajtgolyókkal 1014.)
Zöldfűszerkrémleves pirított kaláccsal és libamájjal 1015.)
Zöldséges túrókrém (Bódvalenkei cigánytúró alapján) 1016.)
Zöldséges, húsgombócos káposztalé leves 1017.)
Zöldséges, pikáns szoljanka 1018.)
Zöldspárgás tabbouleh grillezett kecskesajttal 1019.)
Zsályás pulykatekercs sütőtökös humusszal 1020.)
Zsályás-sütőtökös rakott burgonya 1021.)
Zsályás, lilahagymás, nyári sült zöldbabok 1022.)
Zserbó 1023.)
Zúza receptek
Típusától függően színe a sötét rózsaszínűtől a zöldig terjedhet, nálunk inkább a zöld terem. Csalókák a nemzetközi kulináris magazinok fotói, a nálunk gyakoribb zöld változattal csak akkor lesz élénk piros-rózsaszínű a vele készített étel, ha eperrel párosítjuk, így átveszi annak színét. Éppen ezért kerül az alábbi kompótba is. Például a következő dolgokon pazar: sűrű, mézes görög joghurt, reggeli zabkása, tejberizs, vagy tejbegríz, vaníliafagyi, mascarpone, cheesecake.
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal
Hozzávalók (4-6 adag)
Sült rebarbarbarakompót:
50 dkg rebarbara
25 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 evőkanál méz
½ vaníliarúd
½ narancs leve és reszelt héja
Vaníliapuding:
6 dl tej
6 tojás sárgája
6 dkg cukor
½ vaníliarúd
csipet só
2 evőkanál étkezési keményítő
A kompóthoz előmelegítjük a sütőt 200C fokra. A rebarbarát alaposan megmossuk, két végét levágjuk. Kb. 3-4 cm-es darabokra szeleteljük. Meghámozni nem szükséges, így ugyanis könnyebben tartja meg a formáját, nem esik szét olyan könnyen. A rebarbarát egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba szórjuk. Az epret lecsumázzuk, és a nagyobb szemeket hosszában negyedébe, a kisebb szemeket félbevágjuk. A rebarbarához adjuk. Rászórjuk a nádcukrot, hozzáadjuk a mézet, a fél narancs reszelt héját és levét fél vanília kikapart magját (vagy egy mokkáskanál vaníliakivonatot). Összekeverjük. Betesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük. A pontos sütési idő a gyümölcs fajtájától, és érettségi fokától is függ, érdemes 15 perc után ránézni. Teljesen lehűtjük. A hűtőben néhány napig eláll. A vaníliapudinghoz a tejet forráspontig melegítjük. Közben a tojássárgáját elektromos kézi keverővel habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel. Lassan hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba, vagy tálkákba öntjük, a krém közvetlen felületére frissentartó fóliát helyezünk (így nem bőrösödik be). Hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük, majd a kompóttal és durvára vágott pisztáciával (vagy más maggal) tálaljuk.
(Visited 2 900 times, 1 visits today)