Szupermarketekben, piacokon gyakrabban látni ilyenkor, szezonjában, sokan azonban csak méregetik, kevesen csapnak le rá. Az árusok nem igazán szeretik, körülményes a termesztése és sok helyet foglal, mind a földön, mind a standon. Pedig nagyon változatosan használható, akár sós, akár édes ételekhez. Sertéssülthöz, tarjához például remekül passzol, de talán az alább ajánlott formájában – sütőben sütve, eperrel érdemes vele elsőre kísérletezni. Az illata. Az a legmeggyőzőbb. Az édes eperszirup, a rebarbara fanyar leve, a a vanília és a narancs ízei összeolvadnak, a végeredmény bódító.
Összes recept 1.)
2015-ben az év étele: egészben sült karfiol 2.)
3 darab birsalma, 3 desszert 3.)
A (szerintem, szerényen) tökéletes csokoládé mousse 4.)
A borsó meg a héja 5.)
A csokoládé titkos élete 6.)
A dinnyehéj projekt 7.)
A fűszerek III. királynője: kardamom 8.)
A fűszerek királynője – VANÍLIA 9.)
A híres Somogyi-féle sólet 10.)
A húsleves három élete 11.)
A húsvéti nagy asztal – letölthető receptgyűjtemény 12.)
A karfiol szára, panko, csillagánizs 13.)
A legbrüsszelibb zöldség: kelbimbó 14.)
A legfinomabb forró csokoládé 15.)
A legfinomabb kókusztejes csirkecurry 16.)
A legfinomabb téli krémlevesek - 9 recept 17.)
A szarvasgomba fűszer! 18.)
A titkos hozzávaló: gránátalmaszósz 19.)
A tíz legjobb jéghideg nyári leves 20.)
A tökéletes buggyantott tojás 21.)
A tökéletes citromtorta nyomában 22.)
A töröktől: fokhagymás-joghurtos spenót 23.)
A zeller az új karfiol 24.)
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje 25.)
Áfonyás hagymalekvár 26.)
Amerikai citromkrémes szelet (lemon bar) 27.)
Ami a fagylaltokat illeti... 28.)
Ananászos joghurtkrém 29.)
Ananászos pirított csirke 30.)
Anoush abur, ünnepi gerslipuding 31.)
Articsókás panzanella 32.)
Aszalt szilvás, mákos flan 33.)
Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény 34.)
Autentikus libanoni tabbouleh 35.)
Autentikus vietnámi tavaszi tekercs (Cha Gio) 36.)
Avokádó, mangó, garnéla 37.)
Avokádókrém 38.)
Ayran panna cotta 39.)
Az amerikai színes káposztasaláta joghurtos öntettel (coleslaw) 40.)
Az ojcówi pisztrángról 41.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2012. 42.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2014. 43.)
Azeri joghurtos csusza, marhahússal és karamellizált lilahagymával (xəngəl) 44.)
Ázsiai, csípős-savanyú rizstésztasaláta (maradék pulykasülttel) 45.)
Babérlevéllel illatosított panna cotta őszibarackkal 46.)
Bableves házi csipetkével & füstölt nyelv joghurtos Waldorf salátával 47.)
Bagna cauda: fokhagymás-szardellás mártogató 48.)
Baileys-Fehércsoki Tiramisu 49.)
Banánköztársaság 50.)
Banános gyümölcskenyér kávéhabbal 51.)
Barack amba 52.)
Barnacukor panna cotta mandarinos granitával 53.)
Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel 54.)
Barnavajas törökmogyorótorta mézes mascarponehabbal 55.)
Békebeli túrós palacsintafelfújt 56.)
Belga csőben sült cikória (Chicon au gratin) 57.)
Bélszín carpaccio házilag 58.)
Beurre noisette, avagy barnított vaj 59.)
Bigos – lengyel káposztás egytálétel 60.)
Birsalmaleves, brióssal és olívaolajjal 61.)
Birsalmás petrezselyemgyökérleves gyömbéres mini maceszgombóccal 62.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2008. 63.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2010. 64.)
Birsalmás-diós máglyarakás 65.)
Birsalmasajt 66.)
Birsalmasajt - a 21.század konyhájában 67.)
Birsalmasajttal és manchego sajttal töltött háromszög 68.)
Bódító, édes, titokzatos: tonkabab 69.)
Borított karamellöntetes puding (créme caramel) 70.)
Borított, karamellás tejeskávékrém 71.)
Borított, karamellöntetes kávés krém (créme caramel) 72.)
Boursin-nel töltött paradicsom 73.)
Brokkolikrémleves 74.)
Bubeleh - elzászi mazsolás maceszpalacsinta 75.)
Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal 76.)
Burgonyás blini 77.)
Burgonyasaláta kapribogyóval, szárított paradicsommal és szardíniával 78.)
Burrata grillezett cukkinivel és mentával 79.)
Burrata, bab 80.)
Céklalevél joghurttal és pirított dióval 81.)
Céklás burgonyafőzelék ropogós kapribogyóval 82.)
Céklás burgonyasaláta kapribogyóval 83.)
Céklás gersli 84.)
Ceviche - alaprecept 85.)
Chakapuli – grúz tavaszi, zöldfűszeres bárányragu 86.)
Chilis pácolt citrom 87.)
Chilis-gyömbéres, citromos csirkebecsinált leves 88.)
Chips házilag 89.)
Chlodnik – lengyel, hideg céklaleves 90.)
Cider-ben párolt, almás csirkecomb 91.)
Cikóriasaláta füstölt kacsamellel és karamellizált körtével 92.)
Citromos spagetti – egyszerű tejszínes mártásban 93.)
Citromos spagetti zöldborsóval és ricottával 94.)
Citromos zöldfűszeres leves grízgombóccal (kubbeh hamusta) 95.)
Citromos-birsalmás libaleves 2012. 96.)
Citromos-birsalmás libaleves 2014. 97.)
Citromos-sáfrányos serbet 98.)
Citromos, limoncellós tiramisu 99.)
Citromos, petrezselymes szardínia avokádón 100.)
Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena) 101.)
Citromos, tárkonyos libazúzaleves 102.)
Citromtorta 103.)
Citromverbéna, cukkinivirág 104.)
Citrusos marinált harcsa kovászos uborkával és kaporral 105.)
Citrusos pácolt hal, tigristej (ceviche) 106.)
Citrusos, fűszeres kacsa tagine 107.)
Conserveira de Lisboa. Szardínia. 108.)
Consommé készítése 109.)
Coq au furmint: lassan sült, szuperomlós, boros kakas 110.)
Csábító chilis csokoládéláva csoda 111.)
Cseh, kelttésztás knédli (houskový knedlík) 112.)
Cseh, pácolt camembert – sörkorcsolya 113.)
Cseresznye salsa 114.)
Cserkesz csirkesaláta diómártással (cerkez tavugu) 115.)
Csicseriborsó saláta chermoula öntettel 116.)
Csicseriborsóleves kelkáposztával, harissával 117.)
Csicsóka 118.)
Csicsókahummusz 119.)
Csilis-fokhagymás, cukkininyelő spagetti 120.)
Csilis, fokhagymás vajban párolt kelkáposzta babbal 121.)
Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem… 122.)
Csípős bulgur piláf 123.)
Csípős csirke kimcsivel és káposztával 124.)
Csípős csirkemáj pörkölt extrákkal 125.)
Csípős édesburgonyaleves 126.)
Csípős fűszeres édesburgonyaleves 127.)
Csípős sárgarépasaláta pirított földimogyoróval 128.)
Csípős somen tészta 129.)
Csípős tojásleves ramen 130.)
Csípős-édes pomelósaláta rozé kacsamellel 131.)
Csípős-édes saláta sárgadinnyével, édesköménnyel és füstölt lazaccal 132.)
Csípős-édes sült cékla 133.)
Csípős-édes vöröslencsesaláta mangóval 134.)
Csípős-édes zöldbabsaláta 135.)
Csípős-édes zöldbabsaláta húsgolyóval 136.)
Csípős-édes, szójaszószos padlizsán 137.)
Csípős-fűszeres barbecue-mártás szilvából 138.)
Csípős-fűszeres paradicsomlekvár 139.)
Csípős-savanyú kacsasaláta töpörtyűvel, körtével 140.)
Csípős-savanyú leves puha rizskoronggal 141.)
Csípős-savanyú padlizsánsaláta pirított mogyoróval 142.)
Csípős-savanyú paprikaszósz (mojo picón) 143.)
Csípős-savanyú, friss kukoricasaláta 144.)
Csípős-savanyú, színes dinnyesaláta 145.)
Csípős-szezámos nyelvsaláta 146.)
Csípős, mázas csirkeszárnyak koreai újhagymaszársalátával 147.)
Csípős, savanyú káposztaleves 148.)
Csirkemell mustáros-tejszínes pirított gombával 149.)
Csirkenyársak (satay) mogyorószósszal 150.)
Csirkével töltött, nyitott tésztabatyu 151.)
Csőben sült belga cikória 152.)
Csőben sült fűszeres narancs 153.)
Csőben sült padlizsán 154.)
Csörögefánkféle 155.)
Csuszatészta fokhagymás, csilis cukkinivel 156.)
Cuki, mini, édes: petit fours 157.)
Cukkini & Rukkola krémleves 158.)
Currys-paradicsomos káposzta 159.)
Currys-paradicsomos káposzta karamellizált sült káposztacikkel 160.)
Datolyaszilva 161.)
Datolyaszilva receptek 162.)
Datolyaszilva, ruccola, mogyoró 163.)
David Lebovitz joghurtos eperfagyija 164.)
Dimbes-dombos óriás képviselőfánk 165.)
Diós karfiolkrémleves 166.)
Diós-zsályás sült őszibarack 167.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 168.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 169.)
Dióval töltött padlizsán 170.)
Dongbei padlizsánragu (Di san xian) 171.)
DONNA KAMILLA – kamillás egreskrémmel töltött torta 172.)
Dupla cukkinis tengeri halfilé 173.)
Dupla málnás, mandulakrémes sütemény 174.)
Ecetes torma házilag 175.)
Édes-savanyú sült cékla caponata 176.)
Édes-savanyú, színes uborkasaláta 177.)
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal 178.)
Édesburgonya+rukkola+bacon 179.)
Édeskömény a la plancha 180.)
Édeskömény&cikória saláta mandarinnal 181.)
Édesköményleves fokhagymás garnélanyárssal 182.)
Egészben sült aranydurbincs citromos-tejszínes mángolddal 183.)
Egészben sült cukkini paradicsommal, pink hagymával 184.)
Egészben sült pisztráng édes-savanyú egres salátával 185.)
Egreses töltött káposzta 186.)
Egreses uborkasaláta csípős-édes öntettel 187.)
Egreses-kapros nyári káposzta 188.)
Egy kis nosztalgia+ atyaég, 25 éve főznék? 189.)
Egyben sült csirke nyári céklákkal 190.)
Egyben töltött kelkáposzta 191.)
Egyperces, bögrés mogyorós-csokoládé szuflé 192.)
Egyszemélyes ebédek: wok-os pirított rizstészta zöldségekkel 193.)
Egyszerű eperszufflé epermártással 194.)
Elő-tavaszi sült burgonyás saláta 195.)
Első zöldek levélpesztóval, burratával 196.)
Elzászi hagymás lepény (tarte flambée) 197.)
Enchiladas - mexikói töltött palacsinta 198.)
Eperfagylalt 199.)
Epres expressz keksz szendvics 200.)
Epres leveles Chantilly tejszínhabbal 201.)
Epres-rebarbarás pite 202.)
Esterházy-torta 203.)
Expressz omlós keksz rózsás eperkompóttal 204.)
Ezerarcú, paradicsomos lencseragu – alaprecept 205.)
Fahéjas-paradicsomos zöldbab 206.)
Fava – sárgaborsókrém olívaolajjal 207.)
Fehér krémleves pirított barnakenyérkockákkal 208.)
Fehércsokoládépuding kasszia 209.)
Fehérrépa & Alma Krémleves 210.)
Fehérrépa-krémleves gremolata-val 211.)
Feketekagyló kezdőknek –fűszeres morzsával grillezve 212.)
Feketeribizli lekvár 213.)
Feketeribizlikrémes sütemény 214.)
Feketeribizlis-sárgabarackos morzsás desszert 215.)
Ferdinánd 216.)
Fetás rétesháromszög fekete hagymamaggal 217.)
Fideuá - spanyol kagylós, garnélás gyufatészta 218.)
Flamand zöldséges krumplipüré (stoemp) 219.)
Flamand zöldséges-tejszínes csirke (waterzooi) 220.)
Fodros kel saláta datolyaszilvával és kecskesajttal – Elizabeth salátája 221.)
Fokhagymás garnéla, csípős kolbásszal (Tierra y mar) 222.)
Fokhagymás kecskesajttal töltött cukkinivirág 223.)
Fokhagymás párolt zöldségek osztrigaszósszal 224.)
Fokhagymás petrezselyemleves 225.)
Fokhagymás tejszínes feketekagyló 226.)
Fokhagymás-szardellás mártogató (Bagna cauda) 227.)
Fordított citromtorta 228.)
Fordított rebarbarás sütemény 229.)
Forró, fűszeres, mézes narancspuncs 230.)
Főzés a farmon, a pillanat zöldségei nyolc fogásban – ilyen volt az első MyFarm Őszi Gasztroünnep 231.)
Francia mandulás sütemény 232.)
Francia sajtos fánk 233.)
Frankfurti zöldfűszeres mártás (Grüne Soße) 2007. 234.)
Frankfurti zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 2008. 235.)
Friss kukoricapüré erdei gombával 236.)
Friss kukoricás vajmártás 237.)
Friss spenóttal, mazsolával és pirított mogyoróval töltött omlós tészta 238.)
Friss tészta kagylóval és garnélával 239.)
Friss, csöves kukorica 3 perc alatt 240.)
Fröccstésztában sült, ropogós zsályalevél 241.)
Fügelevél panna cotta mézes sült fügével 242.)
Fügés sütemény 243.)
Füstölt csülök édesburgonyával 244.)
Füstölt marhanyelv, sült cékla salátával 245.)
Füstölt paprikás hentestokány kovászos uborkával 246.)
Füstölt pisztráng- és gorgonzolakrémes kosárkák 247.)
Fűszeres bárányfasírt fokhagymás-joghurtos zöldbabsalátával 248.)
Fűszeres bárányhússal töltött szőlőlevél 249.)
Fűszeres birsalma&vörösáfonya-chutney 250.)
Fűszeres csirke pitachipsszel, fokhagymás joghurtöntettel (csirke fatteh) 251.)
Fűszeres fasírt paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal (Iskender kebab) 252.)
Fűszeres húspogácsa vele sült padlizsánnal és cukkinivel 253.)
Fűszeres kekszes (spéculoos) parfé 254.)
Fűszeres paradicsomlekvár 255.)
Fűszeres pirított burgonyák medvehagymával 256.)
Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással (kedgeree) 257.)
Fűszeres rizzsel töltött nyári zöldségek (Gemista) 258.)
Fűszeres sült karfiol 259.)
Fűszeres sült szilva 260.)
Fűszeres szilvamustár 261.)
Fűszeres zöldparadicsom chutney 262.)
Fűszeres–ecetes birsalma 263.)
Fűszeres, birsalmás csirkeragu burgonyafedővel 264.)
Fűszeres, csirkés krémleves kesudióval és ropogós hagymával 265.)
Fűszeres, cukkinis sütemény 266.)
Fűszeres, ecetes cseresznye 267.)
Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj 268.)
Fűszeres, indiai ihletésű omlett (masala omlett) 269.)
Fűszeres, mazsolás rizs gránátalmával 270.)
Fűszeres, morzsás szilvás pite 271.)
Fűszeres, padlizsános marharagu (Khoresh Bademjan) 272.)
Fűszeres, paprikás újkrumpli sült paprikával 273.)
Fűszeres, paradicsomos zöldborsó grillezett sajttal 274.)
Fűszeres, pirított csicseriborsó 275.)
Fűszeres, tépett csirke zöld búzakörettel (freekeh) 276.)
Fűszeres, vörösboros datolya 277.)
Fűszersokk. Sok fűszer. 278.)
Fűszervajak 279.)
Fuszulykaleves zöldekkel, lilahagymával 280.)
Garnéla kókusztejes-currys brokkolikrémmel 281.)
Garnélával töltött, nyitott tésztabatyu (shu mai) 282.)
Gesztenyekrémes eklerfánk 283.)
Gesztenyemousse kakaóbabbal 284.)
Gesztenyepüré házilag, lépésről lépésre 285.)
Golden mylk, azaz kurkumás latte 286.)
Gombát a gombaboltból – megnyílt a Triffla! 287.)
Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli 288.)
Gorgonzolás-zelleres rizottó pirított dióval 289.)
Gőzölt gombóc kínai, fűszeres gombatöltelékkel 290.)
Gránátalma dióval és korianderrel 291.)
Gránátalmás gerslisaláta mazsolával és fetával 292.)
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével 293.)
Grillezett kecskesajtos szendvics fűszeres sárgabarack chutney-val 294.)
Grillezett kukorica chilis korianderes fűszervajjal 295.)
Grillezett saláta ropogós, citromos-szardíniás kenyérmorzsával 296.)
Grillezett szőlő 297.)
Grillezett velőscsont citromos-petrezselymes salsával 298.)
Grillezett zöldségek chimichurri szósszal 299.)
Grúz diós spenótpástétom (phkali) 300.)
Grúz paradicsomsaláta fokhagymás-korianderes dióval 301.)
Gyergyói leves 302.)
Gyömbéres – kókusztejes paradicsomleves 303.)
Gyömbéres almacobbler vaníliasodóval 304.)
Gyömbéres birsalmás csirkemell 305.)
Gyömbéres finomfőzelék 306.)
Gyömbéres görögdinnye-garnéla saláta (ceviche) 307.)
Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával 308.)
Gyömbéres libacomb édesburgonyapürével 309.)
Gyömbéres marinált görögdinnye 310.)
Gyömbéres párolt hal 311.)
Gyömbéres sült paprika krémleves 312.)
Gyömbéres-birsalmás mesepite 313.)
Gyömbéres-mézes sárgarépa -tzimes 314.)
Gyömbéres-spenótos tarhonya 315.)
Gyömbéres-szójás pirított csemegekukorica 316.)
Gyömbéres, epres-almás pite 317.)
Gyors csicseriborsó-paprikás 318.)
Gyors igazi főzőtt vaníliakrémes süti 319.)
Gyors ossobuco 320.)
Gyors, zöldséges céklaleves 321.)
Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel 322.)
Hagymás csirkemájpástétom chilis mazsolával 323.)
Hajdinalisztes cukkinilepény 324.)
Hajdinalisztes palacsinta karamellizált póréhagymával és tükörtojással 325.)
Hamantaschen – meggyes-mákos hámántáska 326.)
Harira - hagyományos marokkói ünnepi leves 327.)
Harissza (csípős paprikapaszta) 328.)
Három májusi főzelék 329.)
Háromhagymás cukkinileves 330.)
Háromhagymás gersli rizottó 331.)
Hátszínes tekercs gorgonzolával és rukolával 332.)
Házi eper&rebarbara dzsem 333.)
Házi kurkuma tea 334.)
Házi lepénykenyér za’atar fűszerkeverékkel 335.)
Házi málnasorbet őszibarackban 336.)
Házi ribizlikrém 337.)
Házi sajtos rúd 338.)
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 339.)
Házi, pirospaprikás krémsajt (labneh) 340.)
Héjában sült újburgonya zöldfűszeres mártogatóval 341.)
Heti Hármas: Konda Brigi, Mangódesszert, Libarillette 342.)
Hétvégi püréparádé 343.)
Hideg kacsamellfilé őszi gyümölcssalátával 344.)
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal 345.)
Hideg levesek 2012. nyár 346.)
Hideg nyári levesek 347.)
Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal 348.)
Hideg, bodzás zöldbabfőzelék 349.)
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves 350.)
Hideg, vékonyra szeletelt sertésszűz, csilis, ribizlis uborkasalátával 351.)
High-Life-torta 352.)
Hirtelen sült tarja kapros egresmártással 353.)
Hófehér, túrókrémes piskóta – alaprecept 354.)
Holdújévi, egészben párolt/sült hal gyömbérrel, újhagymával 355.)
Hommage á Isztambul 356.)
Hummusz 357.)
Húsgombóc kapros kovászosuborka mártással 358.)
Húsgombóc tárkonyos meggymártással 359.)
Hűsítő sárgadinnye-granita 360.)
Húsleves kvartett 361.)
Húsleves másnap 362.)
Hússaláta vékonyra szeletelt nyelvből, snidlinggel, újkrumplival 363.)
Húsvéti mazsolás-gyömbéres kalács (mazanec) 364.)
Ikra sáfrányos savanyúkáposztával 365.)
Indiai fűszerezésű spenót csicseriborsóval 366.)
Indiai joghurtdesszert (Shrikhand) 367.)
Indiai krumpli és karfiol curry (Aloo Gobi) 368.)
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve (dal makhani) 369.)
Indonéz zöldségtál csípős mogyorószósszal (Gado-gado) 370.)
Indul a céklaszezon! 371.)
Interjú a New York-i fűszerguruval 372.)
Ispahan dzsem 373.)
Itt termett a datolyaszilva! 374.)
Januári saláta sült sütőtökkel és datolyaszilvával 375.)
Japán mézes sütemény (castella) 376.)
Japchae – koreai, zöldséges üvegtészta 377.)
Jéghideg eperkrémleves kecskesajttal 378.)
Jéghideg tök krémleves kaporolajjal 379.)
Jéghideg, céklás meggyleves kecskesajtkrémmel 380.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2010. 381.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2011. 382.)
Jéghideg, kakukkfüves-zöldcitromos almaleves 383.)
Jeruzsálemi csokoládés kalács 384.)
Jin, Jang és öt fűszer 385.)
Joghurtfagyi&mangógranita kehely 386.)
Joghurtfagylalt 387.)
Joghurtos céklaleves 388.)
Joghurtos sült karfiol pástétom 389.)
Joghurtos, diós sült cukkini saláta 390.)
Juharszirupos csirkeszárny 391.)
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással 392.)
Juhtúros-spenótos stíriai metélt 393.)
Kacsa laarb 394.)
Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával 395.)
Kacsamell gyömbéres meggy-salsával 396.)
Kacsás tésztabatyu szójaszószos mártogatóval 397.)
Kamillaszirupos, grízes szelet, kamillás tejszínhabbal 398.)
Kandírozott kumquat 399.)
Kápia ketchup 400.)
Káposztás lecsó tejföllel, kolbásszal – Kormos József receptje alapján 401.)
Kapros – tárkonyos, savanyú bárányraguleves 402.)
Kapros citromleves friss paradicsommal 403.)
Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel 404.)
Kapros túrómousse olívaolajjal és édesköménymagos ostyával 405.)
Kapros-citromos spárgafőzelék 406.)
Kapros-túrós rétes 407.)
Karácsonyi gesztenyekrémes choux 408.)
Karácsonyi harcsa citrusos ropogós morzsával 409.)
Karalábélevélben sült csirke joghurtos karalábésalátával 410.)
Karamellás ananászpuding (Flan de piña) 411.)
Karamellás vérnarancsragu vaníliafagylalttal 412.)
Karamellfagylalt 413.)
Karamellizált citromos tortácska 414.)
Karamellizált eper túróhabbal 415.)
Karamellizált meggymártás 416.)
Kardamomos-meggyes kalácspuding 417.)
Karfiolkrémleves pirított mogyoróval 418.)
Karfiolos téli tabbouleh 419.)
Karmazsinpiros narancspuding Camparival (glutén- és laktózmentes) 420.)
Kávés fűszerkéregben sült sertésszűz 421.)
Kávés, édeskeserű csokoládés korong 422.)
Kefír panna cotta kandírozott citrommal 423.)
Kefíres minipalacsinta forró szederöntettel 424.)
Kefíres, savanyú burgonyaleves póréhagymával 425.)
Kelkáposztafőzelék konfitált fokhagymával, olívaolajjal 426.)
Keralai zöldséges csirke 427.)
Kerekrépa - navet, turnip, Mairübe 428.)
Keserű-sós csokoládédesszert vaníliás tejszínhabbal, málnával 429.)
Keserűcsokoládé-sorbet 430.)
Keserűcsokoládés korong 431.)
Kifliburgonya 432.)
Killer strawberry cheesecake fagyi 433.)
Kínai mogyorós csirke (Kung Po) 434.)
Kínai omlós csirke 435.)
Kínai pirított, töltött, húsos táska (potstickers) 436.)
Kis színes: céklakultusz 437.)
Kis ünnepi Pavlova gesztenyepürével 438.)
Kisgömböcleves – kunsági savanyúleves hurkával 439.)
Kissé tavaszias csirkemáj „escabeche” öntettel 440.)
Kiterített sült csirke fűszeres joghurtos pácban, uborkasalátával 441.)
Klasszikus grízsmarni, azaz császármorzsa, karamellizált eperkompóttal 442.)
Klasszikus kacsazúzapörkölt 443.)
Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel 444.)
Klasszikus rizskoch vaníliás sült sárgabarackkal 445.)
Klasszikus roastbeef, lépésről lépésre 446.)
Klasszikus savoyai sajtfondü 447.)
Klasszikus tiramisu recept – ropogós réteggel 448.)
Klasszikus, kapros tökfőzelék 449.)
Knäckebröd & három halas villámvacsora 450.)
Kókusz szufflé csokoládéöntettel 451.)
Kókusztejes crème caramel 452.)
Kókusztejes eggnog 453.)
Kókusztejes házi csokoládépuding 454.)
Kókusztejes mangópuding 455.)
Kókusztejes sárgarépakrémleves spárgával és rizstésztával (laksa) 456.)
Kókusztejes spenótkrémleves feketelencsével 457.)
Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsraguval 458.)
Kókusztejes vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 459.)
Kókusztejes vöröslencse és sárgarépa krémleves 460.)
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal 461.)
Kókusztejes-paradicsomos csirke 462.)
Kókusztejes, currys spárgaleves 463.)
Kókusztejes, édes-savanyú céklaleves 464.)
Kókusztejszínhab lépésről lépésre 465.)
Költözés előtt II. – Lazacos nizzai saláta 466.)
Konfitált fokhagyma 467.)
Könyvajánló: Olia Hercules, Home Food - az otthon ízei 468.)
Kopasztástól kávéfánkig – Kner Piroska százéves szakácskönyve és az Árnyékporocska 469.)
Koreai ihletésű, csípős, őszi zöldségleves 470.)
Koreai, csípős csirkehúsleves (닭개장 Dak-gaejang) 471.)
Korianderes sárgarépadzsem 472.)
Korianderes-spenótos rizs buggyantott tojással (arroz verde) 473.)
Körtesorbet "Szép Heléna módra" 474.)
Kovászolt zöldparadicsom lestyánnal és csilivel 475.)
Kovászos uborka krémleves 476.)
Kovászos uborkás burgonyafőzelék 477.)
Kovászos uborkás újburgonyafőzelék kolbászmorzsával 478.)
Krémes tejpuding (muhallebi) 479.)
Krémsajt hab 480.)
Krumplipüré rukkolával, karamellizált hagymával és körtével 481.)
Kukoricapalacsinta mézes, karamellizált szilvával 482.)
Küküllőmenti, hideg egreses almaleves 483.)
Künefe - a szír változat 484.)
Kurkumás sárgarépakrém mártogató 485.)
Kurkumás sárgarépaleves 486.)
Langyos burgonyasaláta tejfölvinaigrette-tel 487.)
Langyos édesburgonya saláta szárzellerrel és aszalt tőzegáfonyával 488.)
Langyos kukoricakenyér barnavajjal és chilivel 489.)
Langyos lencsesaláta sült zöldségekkel és mézes homoktövissel 490.)
Langyos sült kelbimbó saláta pirított mogyoróval 491.)
Langyos tavaszi zöldek ropogós morzsával 492.)
Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével 493.)
Langyos, sült gyökérzöldségek joghurtos öntettel 494.)
Lassan főtt birsalmakompót mascarponéval 495.)
Lassan sült, chilis-narancsos mázas pulykacomb 496.)
Lassan sült, fűszeres birsalma 497.)
Lassan sült, fűszeres marhapofa zellerpürével 498.)
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa 499.)
Lassan sült, karamellizált almatorta 500.)
Lassú tűzön párolt édeskömény császárszalonnával, citromhéjjal 501.)
Lazac pezsgőmártással 502.)
Lazacpástétom avokádóval 503.)
Lebbencs "Puttanesca" módra 504.)
Lecsó eltevése télire – alaprecept hat üveghez 505.)
Lednek krémleves zöldségekkel 506.)
Lencseleves sáfránnyal, édesköménnyel (bouillabaisse) 507.)
Lencsesaláta gránátalmával és mazsolával 508.)
Lencsesalátával töltött sütőtök 509.)
Lengyel sóskaleves sült újkrumplival és tojással (zupa szczawiowa) 510.)
Lengyel, lusta túrónudli (Leniwe) 511.)
Lestyános, lecsós zöldbabfőzelék 512.)
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal 513.)
Leveles tésztában sült harcsafilé 514.)
Levendulás madártej málnás habbal 515.)
Levendulás-fehércsokoládés házi fagylalt 516.)
Libanoni ünnepi töltött palacsinta (Katayef) 517.)
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával 518.)
Lisztmentes máktorta citromkrémes habbal 519.)
Lisztmentes mogyorós piskóta narancsvirágos sziruppal 520.)
Lisztmentes, kókuszos répatorta 521.)
Lokanta Maya, Isztambul 522.)
Luxus fastfood 523.)
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és datolyával 524.)
Macaron recept 525.)
Madártej 526.)
Magyaros gersli 527.)
Mákos guba tiramisu – nagy családi adag 528.)
Malloreddus bárányraguval és juhsajttal 529.)
Málnalikőr 530.)
Málnás-őszibarackos sült fagylalt 531.)
Málnás, rozé boros jégkása 532.)
Málnavinaigrette 533.)
Mandulakrémes, fügés sütemény (Moelleux aux figues) 534.)
Mandulakrémmel töltött palacsinta (Crépes fourrées á la frangipane) 535.)
Mandulás sárgabarack-clafoutis 536.)
Mangós-currys csirkesaláta 537.)
Marcipános joghurthab 538.)
Marokkói fűszeres padlizsánsaláta (Zaalouk) 539.)
Marokkói gasztrobeszámoló III. – Mandulás, almás pastilla 540.)
Marokkói mandulás-csirkés réteskorong (Bisteeya) 541.)
Marokkói narancssaláta gránátalmával 542.)
Marokkói sólet, csicseriborsóval, marhahússal (Sefrina) 543.)
Marseille, mon amour! 544.)
Márton-napi libakuszkusz 545.)
Matbucha – sült paprikás, lassan főzött paradicsomkrém 546.)
Mázas sült cékla joghurtos mártogatóval 547.)
Medvehagyma tabbouleh 548.)
Medvehagymás bárányfasírt gyömbéres sárgarépakrémmel 549.)
Medvehagymás finomfőzelék 550.)
Medvehagymás húsgombócragu szárzellerrel, burgonyával 551.)
Medvehagymás karalábékrémleves rizstésztával és pirított gombával 552.)
Medvehagymás krumplipüré 553.)
Medvehagymás töltött csirke parmezános zöldborsókrémmel 554.)
Medvehagymás újhagymatócsni szójaszószos mártogatóval 555.)
Medvehagymás vöröslencse curry 556.)
Medvehagymás-ricottás gnocchi, kucsmagombával 557.)
Medvehagymás-sonkás omlós háromszög 558.)
Medvehagymás-spenótos krumplifőzelék 559.)
Medvehagymás, édes-csípős sárgarépasaláta 560.)
Meggy granita vaníliás joghurthabbal 561.)
Meggyfagylalt pisztáciapesztóval 562.)
Mentafagylalt 563.)
Mentás tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel 564.)
Mentás-paradicsomos burgonya 565.)
Merguez 566.)
Mexikói csípős-savanyú leves ropogós tortillával 567.)
Mézes sült cseresznye mandulatej fagylalttal 568.)
Mézes-almás kalácspuding 569.)
Mézes-citromos maracuja öntet friss ananászon 570.)
Mézes-mákos baklava 571.)
Mézes-vaníliás, sült őszibarack 572.)
Minden maradékot megmentő, fűszeres zöldségragu 573.)
Mindent a paprikáról 574.)
Mini szilvás gombóc pirított mákkal 575.)
Miniatűr vaníliás mascarpone-speculoos kehely 576.)
Minimalista spárgaleves pici nokedlikkel, petrezselyemolajjal 577.)
Misoval karamellizált sült padlizsán 578.)
Miszóval karamellizált, grillezett lazac 579.)
Mit tud a csengelei spárga, amit más nem? 580.)
Mogyorós csirke salátakehelyben 581.)
Mogyorós keksz eperlekvárral 582.)
Mogyorószósz 583.)
Momofuku sült kelbimbó saláta csípős-édes öntettel 584.)
Morzsás cseresznyés crostata 585.)
Morzsás meggyes pite levendulás mascarponehabbal 586.)
Mostan színes tintákról álmodom 587.)
Mozzarellával töltött cukkini 588.)
Munkaigényes, de gyors és pazar miso ramen 589.)
Na de mi legyen a cukkinivel? 590.)
Nagymama maceszgombóca 591.)
Nagyon vaníliás hókifli narancsos porcukorral 592.)
Narancsflan á la Casa Moro 593.)
Narancslekvár á la Nigel Slater 594.)
Narancsos édesköménykrémleves 595.)
Narancsos mandulatorta 596.)
Narancsos tőzegáfonya-sorbet 597.)
Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" 598.)
Narancsos-sütőtökös bejgli & freestyle tsai 599.)
Narancssárga szupererő 600.)
Narancsszirupos narancsos-csokis reggeli süti 601.)
Négy csokor retek, négy új étel 602.)
Négy tányér tavaszi főzelék 603.)
Négy tányér téli főzelék 604.)
Nelida&Francesca: a szardellasózó művésznők 605.)
Nem a szőlő savanyú, hanem a citrom 606.)
Neonsárga, édes-keserű citromdzsem 607.)
Nesselrode gesztenyeparfé 608.)
New York – Debrecen sajttorta 609.)
New York cheesecake brüsszeli módra 610.)
Nigella snack-je: meleg fűszeres mogyoró 611.)
Nokedli cacio e pepe 612.)
Nutellás-narancsos tekercs 613.)
Nyári cékla málnával és kecskesajttal 614.)
Nyári gnocchi 615.)
Nyári rakott krumpli 616.)
Nyári rizstekercs kaffir lime levéllel 617.)
Nyári sült csirke lakoma négy főre 618.)
Nyári, zöldfűszeres sokbabos leves 619.)
Nyárvégi krémek: tormás makréla, zöldséges túrókrém, tojásos-lecsós padlizsán 620.)
Olasz is, meg nem is: Szardínia 621.)
Olasz tésztás, babos egytálétel (Pasta e fagioli) 622.)
Olívaolajos-krumplis kiskifli 623.)
Olténiai –paradicsomos- zöldbab 624.)
Omlós, sós-édes keksz 625.)
Orecchiette zöldborsóval, szárított paradicsommal, zsályás húsgombóccal 626.)
Oregánós, paradicsomos kakasragu morzsolt fetával 627.)
Óriásblini füstölt halakkal 628.)
Orosz céklás rakott hering saláta (Szeljodka pod suboj) 629.)
Orosz sós uborka 630.)
Őszi minestrone édesburgonyával és rókagombával 631.)
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves 632.)
Ötfűszeres mázzal sült tök - Tök Jó Hét II. 633.)
Ötfűszeres-csokoládés keksz 634.)
Ötfűszeres, gyömbéres kacsa 635.)
Ottolenghi – I. az ikon 636.)
Pácolt makréla lilahagymával, kapribogyóval 637.)
Padlizsános kebab 638.)
Palacsinta fahéjas barnavajjal és sült birsalmakrémmel 639.)
Palacsinta karamellás Campari-vérnarancs öntettel 640.)
Paprikás zöldborsó és újkrumpli 641.)
Paprikás-fokhagymás savanyúkáposzta 642.)
Paradicsomos gyöngybab - alaprecept 643.)
Paradicsomos tarte tatin juhtúrós pesztóval 644.)
Paradicsomos, háromsajtos lasagne – családi adag 645.)
Paradicsomos, sáfrányos mediterrán halragu 646.)
Paradicsomsaláta egyiptomi szezámos fűszerkeverékkel (dukkah) 647.)
Paradicsomsaláta nektarinnal, mentával és grillezett halloumi sajttal 648.)
Paradicsomtatár 649.)
Parmezános burgonyakrémleves 650.)
Parmezános keksz kecskesajtkrémmel 651.)
Parmezános kukoricakrémleves Espelette chilivel 652.)
Parmezános padlizsántócsni fejlesztés alatt 653.)
Parmezános spenótkrémleves 654.)
Parmezános sült burgonyakrémleves 655.)
Parmezános-diós töltött hagyma 656.)
Parmezános-kukoricás sült puding 657.)
Parmezános-rozmaringos minizsemle 658.)
Párolt hal, sok ízzel 659.)
Páros receptek: pirított burgonya spenóttal és medvehagymával & frittata 660.)
Páros receptek: Szójás-szezámos spenót & medvehagymás, zöldséges pirított rizs 661.)
Pászka – ünnepi, mazsolás túrókrémdesszert 662.)
Penne all'arabbiata 663.)
Perui sült paprikás-sajtos mártás (Papas a la huancaina) 664.)
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal 665.)
Perzsa zöldfűszeres rizs (sabzi polow) 666.)
Perzsa zsidó ünnepi húsleves csicseriborsós húsgombóccal (Gondi) 667.)
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka 668.)
Petrezselymes karalábéfőzelék & bárányfasírt (köfte) 669.)
Petrezselymes karalábékrémleves fűszeres morzsával 670.)
Petrezselymes petrezselyemgyökérleves 671.)
Petrezselymes, dupla zöldborsóleves spárgával 672.)
Pezsgő sabayon 673.)
Pezsgő, krumpli, kaviár & Kistücsök 674.)
Pink Waldorf füstölt libamellel 675.)
Pink, pácolt tőkehal 676.)
Piri-piri szósz 677.)
Pirított grízes desszert joghurthabbal (irmik helvasi) 678.)
Pirított szárzeller kesudióval és csilivel 679.)
Piros gyümölcspuding vaníliaöntettel (Rote Grütze) 680.)
Piros, görög, nem görög 681.)
Pirospaprikás babka kalács 682.)
Pirospaprikás-burgonyás börek 683.)
Pisztáciafagylalt házilag 684.)
Pisztráng baszk módra 685.)
Poireaux á la vinaigrette – párolt póré mustáros olívaolajos öntettel 686.)
Portugál kelkáposztaleves kolbásszal (Caldo verde) 687.)
Portugál pudingos kosárka (Pastéis de Belém) 688.)
Püspökkenyér 689.)
Quinoa hatperces tojással, avokádóval és füstölt lazaccal 690.)
Quinoa saláta spárgával és zöldfűszerekkel 691.)
Quinoa sült paprikával, pirított újhagymával és fetával 692.)
Ragacsos rizs, vagyis sticky rice málnával, szederrel 693.)
Rákkoktél avokádó-zöldalma ágyon 694.)
Rakott zöldek – alaprecept 695.)
Rántott haltej chilis majonézzel és ropogós káposztasalátával 696.)
Ravigote mártás 697.)
Rebarbara pite 2009. 698.)
Rebarbara pite 2010. 699.)
Rebarbara-alma-eper morzsasüti 700.)
Rebarbarás-epres hab, habcsókkal (Eton mess) 701.)
Reggeli: őszi gyümölcssaláta olívaolajjal 702.)
Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal 703.)
Rétesbatyu fűszeres, aszalt szilvás csirkével 704.)
Revani: török grízes piskóta kardamomos-szegfűborsos sziruppal 705.)
Ribizlikrémes szelet 706.)
Ribizlis süti 707.)
Ricottás sajttorta 708.)
Ricottás-áfonyás mini palacsinta 709.)
Rizsecetes, savanyított csíkos cékla 710.)
Rizses hús kacsával - alaprecept 711.)
Rizstészta chili olajjal és uborkával 712.)
Rizstészta saláta zöldségekkel, sült hússal 713.)
Rizstésztasaláta retekkel és szójababbal 714.)
Római kömény 715.)
Ropogós mandulás keksszel töltött, sült nektarin 716.)
Ropogós, fűszeres magok 717.)
Rozmaringos szilvakrémleves sós mandulás morzsával 718.)
Rozmaringos zeller&körteleves 719.)
Rózsaszín grépfrút tatár mentával és dióval 720.)
Rozsos, köménymagos, foszlós partibuci 721.)
Rugelach - Hanukarácsonyi barackos-diós kifli 722.)
Rugelach 2007. 723.)
Rugelach házi feketeribizli lekvárral és pisztáciával 724.)
Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel, gránátalmával 725.)
Rumos-mézes torta karamellizált sült almával 726.)
Rumos, vaníliás fordított cseresznyés sütemény 727.)
Sabich káosz – sült padlizsán tahinis joghurttal, zöldségekkel 728.)
Sáfrányos birsalmával töltött kacsamell 729.)
Sáfrányos rizottó – alaprecept 730.)
Sáfrányos spagetti, feketekagyló 731.)
Sáfrányos tápiókapuding banánnal, pirított mogyoróval 732.)
Sáfrányos-ricottás malloreddus pirított szalonnával 733.)
Sajtos quesadilla guacamole-val 734.)
Saláta burgonyával, barnított vajjal és chilivel 735.)
Saláta zöldbabbal, pirított mogyoróval és kókusztejjel 736.)
Salátatál pirított pogácsakockával és házi mustmézzel 737.)
Salmorejo –andalúz nyers paradicsomleves 738.)
Salsa cukkinivel, avokádóval, paradicsommal 739.)
Sárga céklás gnocchi barnavajjal 740.)
Sárgabarackos omlós pite 741.)
Sárgabarackos tarte (+ sárgabaracklekvár recept) 742.)
Sárgabarackos, túrós gombóc barnított vajjal (meruňkové knedlíky) 743.)
Sárgaborsófőzelék korianderrel és chiliolajjal 744.)
Sárgarépás tarte tatin 745.)
Sárgarépás, fűszeres csirkecomb mazsolával és mandulával 746.)
Savanyú, de nem ecet: verjus 747.)
Scrippelle M’Busse (teramo-i parmezános palacsinta, húslevessel) 748.)
Segesvári egreses marhahúsleves 749.)
Serpenyős almás palacsinta 750.)
Serpenyős kukorica gyömbérrel és szezámolajjal 751.)
Sertéssült tejszínes tonhalmártással 752.)
Skandináv, ünnepi lazacleves 753.)
Sóágyon sült édesburgonya tahinivel 754.)
Sonka, sonka – serrano sonka birsalma- és juhsajttal 755.)
Sonkás tésztás pite – Kner Piroska nyomán 756.)
Sonkás-petrezselymes zsemlefelfújt (Nádivka) 757.)
Sós karamella öntet 758.)
Sós karamellamousse 759.)
Sós vajkaramella 760.)
Sós-édes, mogyoróvajas keksz 761.)
Sóska, turbolya, makréla 762.)
Sóskás karalábékrémleves, hidegen vagy melegen 763.)
Sóskával savanyított töltött karalábé 764.)
Spagetti karamellizált póréval és garnélával 765.)
Spagetti kolbásszal és fokhagymás zöldekkel 766.)
Spagetti paradicsomszósszal és mini húsgombóccal (Chitarra con le pallottine) 767.)
Spagetti pirított kelkáposztával, bacon-nel és gorgonzolával 768.)
Spagetti szicíliai, mandulás-paradicsomos pesztóval 769.)
Spanyol hagymás-burgonyás tortilla 770.)
Spárga flamand módra 771.)
Spárgás penne carbonara 772.)
Spárgás tarhonya 773.)
Spenót és csicseriborsó saláta szárított paradicsomos öntettel 774.)
Spenót gránátalmával és dióval 775.)
Spenót, bundás kenyér, tojás 776.)
Spenótgyökér háromféle módon 777.)
Spenótos csicseriborsó curry 778.)
Spenótos-kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel 779.)
Spenótos-mazsolás csirkemáj paszternákpürével 780.)
Spenótos-ricottás „gnudi” 781.)
Spenótos, kecskesajtos leveles, szőlővel 782.)
Stílusgyakorlatok pesto-ra 783.)
Sült almakrém 784.)
Sült burgonya & vargánya karamellizált homoktövissel 785.)
Sült burgonya friss spenóttal és sült parikával, Boursin-nel töltött csirkemell 786.)
Sült cékla 787.)
Sült cékla saláta csicseriborsó ropogóssal 788.)
Sült csicsókahummusz nyúlmájjal és hecsedlivel 789.)
Sült csirke chilivel és vaníliával 790.)
Sült csirkeszárnyleves rizstésztával 791.)
Sült cukkini hummusz 792.)
Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával 793.)
Sült fokhagymás cukkinikrém & lestyános cukkinicsorba 794.)
Sült joghurt áfonyamártással 795.)
Sült karfiol aszalt gyümölcsökkel 796.)
Sült karfiol kapribogyóval, szárított paradicsommal 797.)
Sült karfiol krémleves 798.)
Sült karfiol shakshouka csípős paradicsomszószban 799.)
Sült karfiol szardellás morzsával 800.)
Sült kelbimbó Momofuku módra 801.)
Sült lilakáposzta almával, grillezett báránymájjal 802.)
Sült padlizsán csilis, barackos, sárgarépás salsával 803.)
Sült padlizsán és paradicsom tejszínes tonhalszósszal 804.)
Sült padlizsán gránátalmaszósszal, joghurttal és tahini-vel 805.)
Sült padlizsán szecsuáni borsos öntettel 806.)
Sült paprika feta sajttal 807.)
Sült paprikába töltött tonhalsaláta 808.)
Sült paprikás hummusz 809.)
Sült paradicsom leves 810.)
Sült piros paradicsom – szárított paradicsom házilag 811.)
Sült sárgabarack, levendulafagylalt 2009. 812.)
Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával 813.)
Sült spárga körözött krémmel és paprikás napraforgómaggal 814.)
Sült spárga medvehagymás zöldborsóraguval és hatperces tojással 815.)
Sült spárga&fokhagymás burgonya 2010. 816.)
Sült spárga&fokhagymás krumpliköret 2006. 817.)
Sült Sütőtök Krémleves - Tök jó hét I. 818.)
Sült sütőtökkrémes kagylótészta fetával, csilivel és pirított zsályával 819.)
Sült töltött birsalma 820.)
Sült zöld paradicsom 821.)
Sült zöldség, most káposzta 822.)
Sült, karamellizált almapürével töltött palacsinta 823.)
Sült! Vajbab! 824.)
Sülthúsleves savanyúkáposztával, tormával 825.)
Sültpaprika-saláta paradicsommal, karamellizált hagymával (asadillo) 826.)
Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben 827.)
Sütés nélküli, epres-kekszes sajttorta 828.)
Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával 829.)
Sütőben sült, cukkinis óriástócsni - alaprecept 830.)
Sütőben sült, karamellizált karfiol 831.)
Sütőben sült, mandulás rántott csirke 832.)
Sütőben sült, napraforgómagos rántott csirke 833.)
Sütőtök & Lazac curry - Tök Jó Hét III. 834.)
Sütőtök receptek 835.)
Sütőtökös laksa brokkolival és garnélával 836.)
Sütőtökös őzvadas karamellizált mézes homoktövissel és savanyított mustármaggal 837.)
Sütőtökös tarhonya tökmagolajjal 838.)
Szalonnába göngyölt sertésszűz sült kelbimbóval és tőzegáfonyamártással 839.)
Szardellás, fokhagymás, chilis vajban párolt kelkáposzta 840.)
Szardínia felhasználási ötletek 841.)
Szardínia II. 842.)
Szárított paradicsom 843.)
Szegfűborsos, kapros rizs saláta kagylóval 844.)
Szegfűszeges csirkemell sütőtökkel 845.)
Szeletelhető kocsonya, lépésről lépésre 846.)
Szép Heléna körtéje - Poires Belle Héléne 847.)
Szezámmagos lazacnyárs gyömbéres chilis öntettel 848.)
Szicíliai padlizsános csirke 849.)
Szilvalekváros-diós babka 850.)
Szilvás derelye, kalácsmorzsával, barnított vajjal 851.)
Szilveszter 2017. 852.)
Szilveszterre: szójás-mézes grillezett sertéskaraj pácolt sárgarépával 853.)
Színes joghurtfagylaltok 854.)
Szirupos, joghurtos sütemény 855.)
Szívsaláta lazaccal és csípős-édes öntettel 856.)
Szójaszószos csirkeszárny 857.)
Szójaszószos, chilis-fokhagymás uborkasaláta 858.)
Szójaszószos, gyömbéres, savanyított gomba 859.)
Szójaszószos, spárgás csirke jázminrizzsel 860.)
Szójaszószos, újhagymás pácolt tojás 861.)
Szőke brownie sós mandulával, málnával 862.)
Szőlős tabbouleh füstölt sonkával 863.)
Szumákos-szezámmagos rántott csirke 864.)
Szuperegyszerű, lisztmentes joghurttorta, kamillás sárgabarackkal 865.)
Szuperegyszerű, orosz túrótorta (zapekanka) 866.)
Szuperomlós, habos, ribizlis nyári sütemény 867.)
Szuperropogós rántott csirke húsz perc alatt 868.)
Szusirizs főzése 869.)
Tahinis-keserűcsokoládés keksz 870.)
Tajvani marhahúsleves tésztával (Niu Rou Mian) 871.)
Tajvani sertéshúsos buci (Hu Jiao Bing) 872.)
Tarhonya szárd módra, édesköménnyel, juhsajttal (fregula sarda) 873.)
Tarhonya trió 874.)
Tárkonyos gombapaprikás csirkével 875.)
Tárkonyos kapormártás 876.)
Tárkonyos sült sárgarépa&zöldalma saláta mascarponés gorgonzolával 877.)
Tartiflette (sajttal besütött burgonya) 878.)
Tavaszi leves spenóttal, retekkel 879.)
Tavaszi minestrone medvehagymapesztóval 880.)
Tavaszi tepsis csirke vele sült zöldségekkel 881.)
Tavaszi vitaminsaláta keleti, csípős mogyorós öntettel 882.)
Tavaszi zöldfűszermártás 883.)
Tavaszi zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 884.)
Tavaszi zöldfűszersaláta vajban pirított mogyoróval 885.)
Tavaszi zöldségek szójaszószos hajdinatésztával 886.)
Tavaszi, sokzöldséges kölessaláta szotyolában sült csirkefasírttal 887.)
Tavaszváró, zöldfűszeres gerslisaláta 888.)
Tejben sült csirkecomb burgonyapürével 889.)
Tejberizs gyömbérszirupos gyümölcssalátával 890.)
Tejberizs vaníliás-zöldcitromos licsivel 891.)
Tejfölsorbet dupla eperkompóttal 892.)
Tejszínes kagylóleves (Billy Bi) 893.)
Tejszínes sóskakrémleves 894.)
Tekercs ötfűszeres csirkemájpástétommal és édes-savanyú sárgarépával 895.)
Tekert túrós rétes korong 896.)
Téli Caprese sütőtökkel, datolyaszilvával 897.)
Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással 898.)
Téli menü 899.)
Téli sorbet trió 900.)
Téli sütőtökös sütemény csilis pirított tökmaggal 901.)
Tengeri halak nevei magyarul 902.)
Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével 903.)
Tépett csirke sütőtökös gerslivel 904.)
Tésztában sült, fügés sertéspástétom 905.)
Tésztafészekben tálalt portóis csirke gombával és csirkemájjal 906.)
Thai csípős-savanyú, tojásos csirkeleves 907.)
Thai gazpacho 908.)
Thai kókusztejes csirkeleves (Tom Kha gai) 909.)
Thai uborkasaláta rákkal 910.)
Tigrisrák édes-savanyú, zöldalmás sütőtökkel 911.)
Tintahal, zöldborsócsíra és papaya saláta 912.)
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval 913.)
Tiszta tavasz – a kedvenc smoothie trió 914.)
Tiszta umami alapleves 915.)
Tízperces saláta zsenge csöves kukoricával 916.)
Tízperces sóska gazpacho 917.)
Tojáslikőrös trilece sütemény 918.)
Tojásos galuska, zöldsaláta 919.)
Tojássaláta házi majonézzel és lilahagymával 920.)
Tökéletes túrógombóc 921.)
Töltött csirke katalán mazsolás mángolddal 922.)
Töltött csirkecomb harissás burgonyapürével (Harissa mon amour) 923.)
Töltött cukkini és paprika sűrű paradicsomszósszal 924.)
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal 925.)
Töltött hagyma Kövi Pál Erdélyi Lakomájából 926.)
Töltött karalábélevél citromos-joghurtos karalábémártással 927.)
Töltött libanyak, lépésről lépésre 928.)
Töltött mángoldlevél (pazi sarmasi) 929.)
Töltött nyári tök kapormártással 930.)
Töltött paradicsom és cukkini édes-savanyú kaporszósszal 931.)
Töltött sárgabarack 932.)
Töltött, sült lilahagyma, fetakrémmel 933.)
Tormalevélbe göngyölt fűszeres minifasírt 934.)
Tormás zöldalmakrémleves szerecsendióval 935.)
Tormás-céklás túrókrém 936.)
Török bárányhúsos "pizza" (lahmacun) 937.)
Török csípős, paradicsomos bulgur saláta (Kisir) 938.)
Török csirkeragu „Ciya módra” 939.)
Török fűszeres marharagu padlizsánpürével 940.)
Török grízes desszert vaníliás sárgabarackkal 941.)
Török lencsés padlizsánragu (mualle) 942.)
Török, lencsés padlizsánragu – nagy adag 943.)
Török, piaci bárányleves, rizzsel, joghurttal, csilivel 944.)
Toszkán paradicsomos pacal 945.)
Tripla epres-habos pite 946.)
Tripla frankfurti leves kimchivel 947.)
Tripla mákos szilvás gombóc 948.)
Tripla paradicsomos tésztasaláta 949.)
Triplán szerecsendiós csokoládétorta 950.)
Tteokguk, koreai újévi leves 951.)
Tunéziai csicseriborsóleves chilivel és citrommal (Lablabi) 952.)
Tunéziai marhapofa ragu spenóttal és fehérbabbal (T’fina pkaila) 953.)
Tunéziai tojásos tagine 954.)
Turbolyakrémleves kucsmagombával 955.)
Túrós smarni vörösboros szilvakompóttal 956.)
Túrós-omlós tésztás kalács 957.)
Uborkavinaigrette salátára 958.)
Udon tészta újhagymás-gyömbéres szósszal 959.)
Üdvözlet a kecsói piacról 960.)
Ünnepi mákos guba kalácsból, sütőben 961.)
Urban ricotta 962.)
Uszka – savanyúkáposztával töltött tésztabatyu 963.)
Vadspárga 964.)
Vajpuha őzgerinc paszternákpürével és vörösboros gombával 965.)
Valódi, házi vaníliafagylalt recept 966.)
Vaníliás grízpuding sült meggyel 967.)
Vaníliás joghurthab 968.)
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal 969.)
Vaníliás rebarbarakompót 970.)
Vaníliás sült sárgabarack 971.)
Vaníliás sült sárgabarack 2010. 972.)
Vaníliás tejföl panna cotta virágporral és törökmézzel 973.)
Vaníliás-birsalmás tarte tatin 974.)
Vaníliás-citromos keksz 975.)
Vaníliás-egreses clafoutis 976.)
Vaníliás-fehércsokoládés krémtorta eperrel 977.)
Vaníliás-karamellás narancssaláta 978.)
Vaníliás-körtés fordított sütemény 979.)
Vaníliás-mangós gofri 980.)
Vaníliás, krémes túrótorta 981.)
Vasárnapi dilemma, majd tőkehal, koriander, menta 982.)
Vasárnapi paradicsomos tészta oldalassal és húsgombóccal, két fogásban 983.)
Vegán csokoládémousse (aquafaba-val) 984.)
Vegán töltött káposzta – így születik egy recept 985.)
Vegyes húslevesben főtt húsok elzászi mártással (Pot –au –feu) 986.)
Véres hurka karamellizált almával, krumplipürével és pirított hagymával ("Himmel und Erde") 987.)
Vietnami marhahúsleves rizstésztával (pho) 988.)
Vietnámi nyári tekercs 989.)
Villámgyors banán brülée 990.)
Villámgyors fahéjas-csokoládés diótorta 991.)
Villámgyors háromhagymás tejszínes tészta 992.)
Villámgyors kókusztejes túrókrém panna cotta 993.)
Vinegret – orosz céklasaláta 994.)
Vissza az alapokhoz: piskóta 995.)
Vörös káposztás rétes, körtével, borókabogyóval 996.)
Vörösboros ököruszály ragu 997.)
Vörösboros spagetti 998.)
Vöröslencsekrémleves joghurttal és chili-olajjal 999.)
Zöld borscs 1000.)
Zöld curry 1001.)
Zöld mojo picón grillhúsok és zöldségek mellé 1002.)
Zöld, spenótos-medvehagymás shakshuka 1003.)
Zöldalma és sárgarépa édes-savanyú öntettel 1004.)
Zöldalmás-kapros lazacpástétom 1005.)
Zöldalmás, zelleres gesztenyekrémleves 1006.)
Zöldbab dióolajjal és pirított dióval 1007.)
Zöldbab karamellizált hagymával és mentával 1008.)
Zöldbabos kulajda 1009.)
Zöldborsókrém mogyoróolajjal 1010.)
Zöldborsókrémleves salátával 1011.)
Zöldborsópesztó 1012.)
Zöldborsós gersli rizottó 1013.)
Zöldcitromkrémes, sós kekszes sütemény 1014.)
Zöldfűszerekkel töltött gomba tejszínes mustármártáson 1015.)
Zöldfűszeres csirkecombtekercs őszi salátával 1016.)
Zöldfűszeres rizzsel töltött karalábé sóskamártással 1017.)
Zöldfűszeres tepsis tükörtojás 1018.)
Zöldfűszeres tojáslepény 1019.)
Zöldfűszeres, diós céklasaláta 1020.)
Zöldfűszerkrémleves kecskesajtgolyókkal 1021.)
Zöldfűszerkrémleves pirított kaláccsal és libamájjal 1022.)
Zöldséges túrókrém (Bódvalenkei cigánytúró alapján) 1023.)
Zöldséges, húsgombócos káposztalé leves 1024.)
Zöldséges, pikáns szoljanka 1025.)
Zöldspárga “instant” hollandi mártással 1026.)
Zöldspárgás tabbouleh grillezett kecskesajttal 1027.)
Zsályás pulykatekercs sütőtökös humusszal 1028.)
Zsályás-sütőtökös rakott burgonya 1029.)
Zsályás, lilahagymás, nyári sült zöldbabok 1030.)
Zserbó 1031.)
Zúza receptek
Típusától függően színe a sötét rózsaszínűtől a zöldig terjedhet, nálunk inkább a zöld terem. Csalókák a nemzetközi kulináris magazinok fotói, a nálunk gyakoribb zöld változattal csak akkor lesz élénk piros-rózsaszínű a vele készített étel, ha eperrel párosítjuk, így átveszi annak színét. Éppen ezért kerül az alábbi kompótba is. Például a következő dolgokon pazar: sűrű, mézes görög joghurt, reggeli zabkása, tejberizs, vagy tejbegríz, vaníliafagyi, mascarpone, cheesecake.
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal
Hozzávalók (4-6 adag)
Sült rebarbarbarakompót:
50 dkg rebarbara
25 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 evőkanál méz
½ vaníliarúd
½ narancs leve és reszelt héja
Vaníliapuding:
6 dl tej
6 tojás sárgája
6 dkg cukor
½ vaníliarúd
csipet só
2 evőkanál étkezési keményítő
A kompóthoz előmelegítjük a sütőt 200C fokra. A rebarbarát alaposan megmossuk, két végét levágjuk. Kb. 3-4 cm-es darabokra szeleteljük. Meghámozni nem szükséges, így ugyanis könnyebben tartja meg a formáját, nem esik szét olyan könnyen. A rebarbarát egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba szórjuk. Az epret lecsumázzuk, és a nagyobb szemeket hosszában negyedébe, a kisebb szemeket félbevágjuk. A rebarbarához adjuk. Rászórjuk a nádcukrot, hozzáadjuk a mézet, a fél narancs reszelt héját és levét fél vanília kikapart magját (vagy egy mokkáskanál vaníliakivonatot). Összekeverjük. Betesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük. A pontos sütési idő a gyümölcs fajtájától, és érettségi fokától is függ, érdemes 15 perc után ránézni. Teljesen lehűtjük. A hűtőben néhány napig eláll. A vaníliapudinghoz a tejet forráspontig melegítjük. Közben a tojássárgáját elektromos kézi keverővel habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel. Lassan hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba, vagy tálkákba öntjük, a krém közvetlen felületére frissentartó fóliát helyezünk (így nem bőrösödik be). Hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük, majd a kompóttal és durvára vágott pisztáciával (vagy más maggal) tálaljuk.
(Visited 3 055 times, 1 visits today)