Szupermarketekben, piacokon gyakrabban látni ilyenkor, szezonjában, sokan azonban csak méregetik, kevesen csapnak le rá. Az árusok nem igazán szeretik, körülményes a termesztése és sok helyet foglal, mind a földön, mind a standon. Pedig nagyon változatosan használható, akár sós, akár édes ételekhez. Sertéssülthöz, tarjához például remekül passzol, de talán az alább ajánlott formájában – sütőben sütve, eperrel érdemes vele elsőre kísérletezni. Az illata. Az a legmeggyőzőbb. Az édes eperszirup, a rebarbara fanyar leve, a a vanília és a narancs ízei összeolvadnak, a végeredmény bódító.
Összes recept 1.)
2015-ben az év étele: egészben sült karfiol 2.)
3 darab birsalma, 3 desszert 3.)
A (szerintem, szerényen) tökéletes csokoládé mousse 4.)
A borsó meg a héja 5.)
A csokoládé titkos élete 6.)
A dinnyehéj projekt 7.)
A fűszerek III. királynője: kardamom 8.)
A fűszerek királynője – VANÍLIA 9.)
A híres Somogyi-féle sólet 10.)
A húsleves három élete 11.)
A húsvéti nagy asztal – letölthető receptgyűjtemény 12.)
A karfiol szára, panko, csillagánizs 13.)
A legbrüsszelibb zöldség: kelbimbó 14.)
A legfinomabb forró csokoládé 15.)
A legfinomabb kókusztejes csirkecurry 16.)
A legfinomabb téli krémlevesek - 9 recept 17.)
A szarvasgomba fűszer! 18.)
A titkos hozzávaló: gránátalmaszósz 19.)
A tíz legjobb jéghideg nyári leves 20.)
A tökéletes buggyantott tojás 21.)
A tökéletes citromtorta nyomában 22.)
A töröktől: fokhagymás-joghurtos spenót 23.)
A zeller az új karfiol 24.)
A Zsigmond malom tárkonyos almás pitéje 25.)
Áfonyás hagymalekvár 26.)
Amerikai citromkrémes szelet (lemon bar) 27.)
Ami a fagylaltokat illeti... 28.)
Ananászos joghurtkrém 29.)
Ananászos pirított csirke 30.)
Anoush abur, ünnepi gerslipuding 31.)
Articsókás panzanella 32.)
Aszalt szilvás, mákos flan 33.)
Aszalt tőzegáfonyás, marcipános aprósütemény 34.)
Autentikus libanoni tabbouleh 35.)
Autentikus vietnámi tavaszi tekercs (Cha Gio) 36.)
Avokádó, mangó, garnéla 37.)
Avokádókrém 38.)
Ayran panna cotta 39.)
Az amerikai színes káposztasaláta joghurtos öntettel (coleslaw) 40.)
Az ojcówi pisztrángról 41.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2012. 42.)
Azeri hideg joghurtleves zöldfűszerekkel 2014. 43.)
Azeri joghurtos csusza, marhahússal és karamellizált lilahagymával (xəngəl) 44.)
Ázsiai, csípős-savanyú rizstésztasaláta (maradék pulykasülttel) 45.)
Babérlevéllel illatosított panna cotta őszibarackkal 46.)
Bableves házi csipetkével & füstölt nyelv joghurtos Waldorf salátával 47.)
Bagna cauda: fokhagymás-szardellás mártogató 48.)
Baileys-Fehércsoki Tiramisu 49.)
Banánköztársaság 50.)
Banános gyümölcskenyér kávéhabbal 51.)
Barack amba 52.)
Barnacukor panna cotta mandarinos granitával 53.)
Barnasörös, mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel 54.)
Barnavajas törökmogyorótorta mézes mascarponehabbal 55.)
Békebeli túrós palacsintafelfújt 56.)
Belga csőben sült cikória (Chicon au gratin) 57.)
Bélszín carpaccio házilag 58.)
Beurre noisette, avagy barnított vaj 59.)
Bigos – lengyel káposztás egytálétel 60.)
Birsalmaleves, brióssal és olívaolajjal 61.)
Birsalmás petrezselyemgyökérleves gyömbéres mini maceszgombóccal 62.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2008. 63.)
Birsalmás sütőtök krémleves vaníliával 2010. 64.)
Birsalmás-diós máglyarakás 65.)
Birsalmasajt 66.)
Birsalmasajt - a 21.század konyhájában 67.)
Birsalmasajttal és manchego sajttal töltött háromszög 68.)
Bódító, édes, titokzatos: tonkabab 69.)
Borított karamellöntetes puding (créme caramel) 70.)
Borított, karamellás tejeskávékrém 71.)
Borított, karamellöntetes kávés krém (créme caramel) 72.)
Boursin-nel töltött paradicsom 73.)
Brokkolikrémleves 74.)
Bubeleh - elzászi mazsolás maceszpalacsinta 75.)
Buggyantott tojás fokhagymás, tárkonyos joghurttal és paprikás vajjal 76.)
Burgonyás blini 77.)
Burgonyasaláta kapribogyóval, szárított paradicsommal és szardíniával 78.)
Burrata grillezett cukkinivel és mentával 79.)
Burrata, bab 80.)
Céklalevél joghurttal és pirított dióval 81.)
Céklás burgonyafőzelék ropogós kapribogyóval 82.)
Céklás burgonyasaláta kapribogyóval 83.)
Céklás gersli 84.)
Ceviche - alaprecept 85.)
Chakapuli – grúz tavaszi, zöldfűszeres bárányragu 86.)
Chilis pácolt citrom 87.)
Chilis-gyömbéres, citromos csirkebecsinált leves 88.)
Chips házilag 89.)
Chlodnik – lengyel, hideg céklaleves 90.)
Cider-ben párolt, almás csirkecomb 91.)
Cikóriasaláta füstölt kacsamellel és karamellizált körtével 92.)
Citromos spagetti – egyszerű tejszínes mártásban 93.)
Citromos spagetti zöldborsóval és ricottával 94.)
Citromos zöldfűszeres leves grízgombóccal (kubbeh hamusta) 95.)
Citromos-birsalmás libaleves 2012. 96.)
Citromos-birsalmás libaleves 2014. 97.)
Citromos-sáfrányos serbet 98.)
Citromos, limoncellós tiramisu 99.)
Citromos, petrezselymes szardínia avokádón 100.)
Citromos, rétegezett burgonyasaláta (causa rellena) 101.)
Citromos, tárkonyos libazúzaleves 102.)
Citromtorta 103.)
Citromverbéna, cukkinivirág 104.)
Citrusos marinált harcsa kovászos uborkával és kaporral 105.)
Citrusos pácolt hal, tigristej (ceviche) 106.)
Citrusos, fűszeres kacsa tagine 107.)
Conserveira de Lisboa. Szardínia. 108.)
Consommé készítése 109.)
Coq au furmint: lassan sült, szuperomlós, boros kakas 110.)
Csábító chilis csokoládéláva csoda 111.)
Cseh, kelttésztás knédli (houskový knedlík) 112.)
Cseh, pácolt camembert – sörkorcsolya 113.)
Cseresznye salsa 114.)
Cserkesz csirkesaláta diómártással (cerkez tavugu) 115.)
Csicseriborsó saláta chermoula öntettel 116.)
Csicseriborsóleves kelkáposztával, harissával 117.)
Csicsóka 118.)
Csicsókahummusz 119.)
Csillagok, csillagok, mondjátok el nekem… 120.)
Csípős bulgur piláf 121.)
Csípős csirke kimcsivel és káposztával 122.)
Csípős csirkemáj pörkölt extrákkal 123.)
Csípős édesburgonyaleves 124.)
Csípős fűszeres édesburgonyaleves 125.)
Csípős sárgarépasaláta pirított földimogyoróval 126.)
Csípős somen tészta 127.)
Csípős tojásleves ramen 128.)
Csípős-édes pomelósaláta rozé kacsamellel 129.)
Csípős-édes saláta sárgadinnyével, édesköménnyel és füstölt lazaccal 130.)
Csípős-édes sült cékla 131.)
Csípős-édes vöröslencsesaláta mangóval 132.)
Csípős-édes zöldbabsaláta 133.)
Csípős-édes zöldbabsaláta húsgolyóval 134.)
Csípős-édes, szójaszószos padlizsán 135.)
Csípős-fűszeres barbecue-mártás szilvából 136.)
Csípős-fűszeres paradicsomlekvár 137.)
Csípős-savanyú kacsasaláta töpörtyűvel, körtével 138.)
Csípős-savanyú leves puha rizskoronggal 139.)
Csípős-savanyú padlizsánsaláta pirított mogyoróval 140.)
Csípős-savanyú paprikaszósz (mojo picón) 141.)
Csípős-savanyú, friss kukoricasaláta 142.)
Csípős-savanyú, színes dinnyesaláta 143.)
Csípős-szezámos nyelvsaláta 144.)
Csípős, mázas csirkeszárnyak koreai újhagymaszársalátával 145.)
Csípős, savanyú káposztaleves 146.)
Csirkemell mustáros-tejszínes pirított gombával 147.)
Csirkenyársak (satay) mogyorószósszal 148.)
Csirkével töltött, nyitott tésztabatyu 149.)
Csőben sült belga cikória 150.)
Csőben sült fűszeres narancs 151.)
Csőben sült padlizsán 152.)
Csörögefánkféle 153.)
Csuszatészta fokhagymás, csilis cukkinivel 154.)
Cuki, mini, édes: petit fours 155.)
Cukkini & Rukkola krémleves 156.)
Currys-paradicsomos káposzta 157.)
Currys-paradicsomos káposzta karamellizált sült káposztacikkel 158.)
Datolyaszilva 159.)
Datolyaszilva receptek 160.)
Datolyaszilva, ruccola, mogyoró 161.)
David Lebovitz joghurtos eperfagyija 162.)
Diós karfiolkrémleves 163.)
Diós-zsályás sült őszibarack 164.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 165.)
Diós, sült paprikás padlizsánkrém 166.)
Dióval töltött padlizsán 167.)
Dongbei padlizsánragu (Di san xian) 168.)
DONNA KAMILLA – kamillás egreskrémmel töltött torta 169.)
Dupla cukkinis tengeri halfilé 170.)
Dupla málnás, mandulakrémes sütemény 171.)
Ecetes torma házilag 172.)
Édes-savanyú sült cékla caponata 173.)
Édes-savanyú, színes uborkasaláta 174.)
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal 175.)
Édesburgonya+rukkola+bacon 176.)
Édeskömény a la plancha 177.)
Édeskömény&cikória saláta mandarinnal 178.)
Édesköményleves fokhagymás garnélanyárssal 179.)
Egészben sült aranydurbincs citromos-tejszínes mángolddal 180.)
Egészben sült cukkini paradicsommal, pink hagymával 181.)
Egészben sült pisztráng édes-savanyú egres salátával 182.)
Egreses töltött káposzta 183.)
Egreses uborkasaláta csípős-édes öntettel 184.)
Egreses-kapros nyári káposzta 185.)
Egy kis nosztalgia+ atyaég, 25 éve főznék? 186.)
Egyben sült csirke nyári céklákkal 187.)
Egyben töltött kelkáposzta 188.)
Egyperces, bögrés mogyorós-csokoládé szuflé 189.)
Egyszemélyes ebédek: wok-os pirított rizstészta zöldségekkel 190.)
Egyszerű eperszufflé epermártással 191.)
Elő-tavaszi sült burgonyás saláta 192.)
Első zöldek levélpesztóval, burratával 193.)
Elzászi hagymás lepény (tarte flambée) 194.)
Enchiladas - mexikói töltött palacsinta 195.)
Eperfagylalt 196.)
Epres expressz keksz szendvics 197.)
Epres leveles Chantilly tejszínhabbal 198.)
Epres-rebarbarás pite 199.)
Esterházy-torta 200.)
Expressz omlós keksz rózsás eperkompóttal 201.)
Ezerarcú, paradicsomos lencseragu – alaprecept 202.)
Fahéjas-paradicsomos zöldbab 203.)
Fehér krémleves pirított barnakenyérkockákkal 204.)
Fehércsokoládépuding kasszia 205.)
Fehérrépa & Alma Krémleves 206.)
Fehérrépa-krémleves gremolata-val 207.)
Feketekagyló kezdőknek –fűszeres morzsával grillezve 208.)
Feketeribizli lekvár 209.)
Feketeribizlikrémes sütemény 210.)
Feketeribizlis-sárgabarackos morzsás desszert 211.)
Ferdinánd 212.)
Fetás rétesháromszög fekete hagymamaggal 213.)
Fideuá - spanyol kagylós, garnélás gyufatészta 214.)
Flamand zöldséges krumplipüré (stoemp) 215.)
Flamand zöldséges-tejszínes csirke (waterzooi) 216.)
Fodros kel saláta datolyaszilvával és kecskesajttal – Elizabeth salátája 217.)
Fokhagymás garnéla, csípős kolbásszal (Tierra y mar) 218.)
Fokhagymás kecskesajttal töltött cukkinivirág 219.)
Fokhagymás párolt zöldségek osztrigaszósszal 220.)
Fokhagymás petrezselyemleves 221.)
Fokhagymás tejszínes feketekagyló 222.)
Fokhagymás-szardellás mártogató (Bagna cauda) 223.)
Fordított citromtorta 224.)
Fordított rebarbarás sütemény 225.)
Forró, fűszeres, mézes narancspuncs 226.)
Főzés a farmon, a pillanat zöldségei nyolc fogásban – ilyen volt az első MyFarm Őszi Gasztroünnep 227.)
Francia mandulás sütemény 228.)
Francia sajtos fánk 229.)
Frankfurti zöldfűszeres mártás (Grüne Soße) 2007. 230.)
Frankfurti zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 2008. 231.)
Friss kukoricapüré erdei gombával 232.)
Friss kukoricás vajmártás 233.)
Friss spenóttal, mazsolával és pirított mogyoróval töltött omlós tészta 234.)
Friss tészta kagylóval és garnélával 235.)
Friss, csöves kukorica 3 perc alatt 236.)
Fröccstésztában sült, ropogós zsályalevél 237.)
Fügelevél panna cotta mézes sült fügével 238.)
Fügés sütemény 239.)
Füstölt csülök édesburgonyával 240.)
Füstölt marhanyelv, sült cékla salátával 241.)
Füstölt paprikás hentestokány kovászos uborkával 242.)
Füstölt pisztráng- és gorgonzolakrémes kosárkák 243.)
Fűszeres bárányfasírt fokhagymás-joghurtos zöldbabsalátával 244.)
Fűszeres birsalma&vörösáfonya-chutney 245.)
Fűszeres csirke pitachipsszel, fokhagymás joghurtöntettel (csirke fatteh) 246.)
Fűszeres fasírt paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal (Iskender kebab) 247.)
Fűszeres húspogácsa vele sült padlizsánnal és cukkinivel 248.)
Fűszeres kekszes (spéculoos) parfé 249.)
Fűszeres paradicsomlekvár 250.)
Fűszeres pirított burgonyák medvehagymával 251.)
Fűszeres rizs füstölt pisztránggal és buggyantott tojással (kedgeree) 252.)
Fűszeres sült karfiol 253.)
Fűszeres sült szilva 254.)
Fűszeres szilvamustár 255.)
Fűszeres zöldparadicsom chutney 256.)
Fűszeres–ecetes birsalma 257.)
Fűszeres, birsalmás csirkeragu burgonyafedővel 258.)
Fűszeres, csirkés krémleves kesudióval és ropogós hagymával 259.)
Fűszeres, cukkinis sütemény 260.)
Fűszeres, ecetes cseresznye 261.)
Fűszeres, gránátalmaszirupos csirkemáj 262.)
Fűszeres, indiai ihletésű omlett (masala omlett) 263.)
Fűszeres, mazsolás rizs gránátalmával 264.)
Fűszeres, morzsás szilvás pite 265.)
Fűszeres, padlizsános marharagu (Khoresh Bademjan) 266.)
Fűszeres, paprikás újkrumpli sült paprikával 267.)
Fűszeres, paradicsomos zöldborsó grillezett sajttal 268.)
Fűszeres, pirított csicseriborsó 269.)
Fűszeres, tépett csirke zöld búzakörettel (freekeh) 270.)
Fűszeres, vörösboros datolya 271.)
Fűszersokk. Sok fűszer. 272.)
Fűszervajak 273.)
Fuszulykaleves zöldekkel, lilahagymával 274.)
Garnéla kókusztejes-currys brokkolikrémmel 275.)
Garnélával töltött, nyitott tésztabatyu (shu mai) 276.)
Gesztenyekrémes eklerfánk 277.)
Gesztenyemousse kakaóbabbal 278.)
Gesztenyepüré házilag, lépésről lépésre 279.)
Golden mylk, azaz kurkumás latte 280.)
Gombát a gombaboltból – megnyílt a Triffla! 281.)
Gorgonzolamártásos, morzsás brokkoli 282.)
Gorgonzolás-zelleres rizottó pirított dióval 283.)
Gőzölt gombóc kínai, fűszeres gombatöltelékkel 284.)
Gránátalma dióval és korianderrel 285.)
Gránátalmás gerslisaláta mazsolával és fetával 286.)
Grillezett kecskesajt salátaágyon friss fügével 287.)
Grillezett kecskesajtos szendvics fűszeres sárgabarack chutney-val 288.)
Grillezett kukorica chilis korianderes fűszervajjal 289.)
Grillezett saláta ropogós, citromos-szardíniás kenyérmorzsával 290.)
Grillezett szőlő 291.)
Grillezett velőscsont citromos-petrezselymes salsával 292.)
Grillezett zöldségek chimichurri szósszal 293.)
Grúz diós spenótpástétom (phkali) 294.)
Grúz paradicsomsaláta fokhagymás-korianderes dióval 295.)
Gyergyói leves 296.)
Gyömbéres – kókusztejes paradicsomleves 297.)
Gyömbéres almacobbler vaníliasodóval 298.)
Gyömbéres birsalmás csirkemell 299.)
Gyömbéres finomfőzelék 300.)
Gyömbéres görögdinnye-garnéla saláta (ceviche) 301.)
Gyömbéres halleves zöldborsóval és rókagombával 302.)
Gyömbéres libacomb édesburgonyapürével 303.)
Gyömbéres marinált görögdinnye 304.)
Gyömbéres párolt hal 305.)
Gyömbéres sült paprika krémleves 306.)
Gyömbéres-birsalmás mesepite 307.)
Gyömbéres-mézes sárgarépa -tzimes 308.)
Gyömbéres-spenótos tarhonya 309.)
Gyömbéres-szójás pirított csemegekukorica 310.)
Gyömbéres, epres-almás pite 311.)
Gyors csicseriborsó-paprikás 312.)
Gyors igazi főzőtt vaníliakrémes süti 313.)
Gyors ossobuco 314.)
Gyors, zöldséges céklaleves 315.)
Gyümölcsrizs málnával és rózsavízzel 316.)
Hagymás csirkemájpástétom chilis mazsolával 317.)
Hajdinalisztes cukkinilepény 318.)
Hajdinalisztes palacsinta karamellizált póréhagymával és tükörtojással 319.)
Harira - hagyományos marokkói ünnepi leves 320.)
Harissza (csípős paprikapaszta) 321.)
Három májusi főzelék 322.)
Háromhagymás cukkinileves 323.)
Háromhagymás gersli rizottó 324.)
Hátszínes tekercs gorgonzolával és rukolával 325.)
Házi eper&rebarbara dzsem 326.)
Házi kurkuma tea 327.)
Házi lepénykenyér za’atar fűszerkeverékkel 328.)
Házi málnasorbet őszibarackban 329.)
Házi ribizlikrém 330.)
Házi sajtos rúd 331.)
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 332.)
Házi, pirospaprikás krémsajt (labneh) 333.)
Héjában sült újburgonya zöldfűszeres mártogatóval 334.)
Heti Hármas: Konda Brigi, Mangódesszert, Libarillette 335.)
Hétvégi püréparádé 336.)
Hideg kacsamellfilé őszi gyümölcssalátával 337.)
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal 338.)
Hideg levesek 2012. nyár 339.)
Hideg nyári levesek 340.)
Hideg tökkrémleves kaporral és tárkonnyal 341.)
Hideg, bodzás zöldbabfőzelék 342.)
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves 343.)
Hideg, vékonyra szeletelt sertésszűz, csilis, ribizlis uborkasalátával 344.)
High-Life-torta 345.)
Hirtelen sült tarja kapros egresmártással 346.)
Hófehér, túrókrémes piskóta – alaprecept 347.)
Holdújévi, egészben párolt/sült hal gyömbérrel, újhagymával 348.)
Hommage á Isztambul 349.)
Hummusz 350.)
Húsgombóc kapros kovászosuborka mártással 351.)
Hűsítő sárgadinnye-granita 352.)
Húsleves kvartett 353.)
Húsleves másnap 354.)
Húsvéti mazsolás-gyömbéres kalács (mazanec) 355.)
Ikra sáfrányos savanyúkáposztával 356.)
Indiai joghurtdesszert (Shrikhand) 357.)
Indiai krumpli és karfiol curry (Aloo Gobi) 358.)
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve (dal makhani) 359.)
Indonéz zöldségtál csípős mogyorószósszal (Gado-gado) 360.)
Indul a céklaszezon! 361.)
Interjú a New York-i fűszerguruval 362.)
Ispahan dzsem 363.)
Itt termett a datolyaszilva! 364.)
Januári saláta sült sütőtökkel és datolyaszilvával 365.)
Japán mézes sütemény (castella) 366.)
Japchae – koreai, zöldséges üvegtészta 367.)
Jéghideg eperkrémleves kecskesajttal 368.)
Jéghideg tök krémleves kaporolajjal 369.)
Jéghideg, céklás meggyleves kecskesajtkrémmel 370.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2010. 371.)
Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves 2011. 372.)
Jéghideg, kakukkfüves-zöldcitromos almaleves 373.)
Jeruzsálemi csokoládés kalács 374.)
Jin, Jang és öt fűszer 375.)
Joghurtfagyi&mangógranita kehely 376.)
Joghurtfagylalt 377.)
Joghurtos céklaleves 378.)
Joghurtos sült karfiol pástétom 379.)
Joghurtos, diós sült cukkini saláta 380.)
Juharszirupos csirkeszárny 381.)
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártással 382.)
Juhtúros-spenótos stíriai metélt 383.)
Kacsa laarb 384.)
Kacsamáj chilis-mandarinos sütőtöksalátával 385.)
Kacsamell gyömbéres meggy-salsával 386.)
Kacsás tésztabatyu szójaszószos mártogatóval 387.)
Kamillaszirupos, grízes szelet, kamillás tejszínhabbal 388.)
Kandírozott kumquat 389.)
Kápia ketchup 390.)
Káposztás lecsó tejföllel, kolbásszal – Kormos József receptje alapján 391.)
Kapros – tárkonyos, savanyú bárányraguleves 392.)
Kapros citromleves friss paradicsommal 393.)
Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel 394.)
Kapros túrómousse olívaolajjal és édesköménymagos ostyával 395.)
Kapros-citromos spárgafőzelék 396.)
Kapros-túrós rétes 397.)
Karácsonyi gesztenyekrémes choux 398.)
Karácsonyi harcsa citrusos ropogós morzsával 399.)
Karalábélevélben sült csirke joghurtos karalábésalátával 400.)
Karamellás ananászpuding (Flan de piña) 401.)
Karamellfagylalt 402.)
Karamellizált citromos tortácska 403.)
Karamellizált eper túróhabbal 404.)
Karamellizált meggymártás 405.)
Kardamomos-meggyes kalácspuding 406.)
Karfiolkrémleves pirított mogyoróval 407.)
Karfiolos téli tabbouleh 408.)
Karmazsinpiros narancspuding Camparival (glutén- és laktózmentes) 409.)
Kávés fűszerkéregben sült sertésszűz 410.)
Kávés, édeskeserű csokoládés korong 411.)
Kefír panna cotta kandírozott citrommal 412.)
Kefíres minipalacsinta forró szederöntettel 413.)
Kefíres, savanyú burgonyaleves póréhagymával 414.)
Kelkáposztafőzelék konfitált fokhagymával, olívaolajjal 415.)
Keralai zöldséges csirke 416.)
Kerekrépa - navet, turnip, Mairübe 417.)
Keserű-sós csokoládédesszert vaníliás tejszínhabbal, málnával 418.)
Keserűcsokoládé-sorbet 419.)
Keserűcsokoládés korong 420.)
Kifliburgonya 421.)
Killer strawberry cheesecake fagyi 422.)
Kínai mogyorós csirke (Kung Po) 423.)
Kínai omlós csirke 424.)
Kínai pirított, töltött, húsos táska (potstickers) 425.)
Kis színes: céklakultusz 426.)
Kis ünnepi Pavlova gesztenyepürével 427.)
Kisgömböcleves – kunsági savanyúleves hurkával 428.)
Kissé tavaszias csirkemáj „escabeche” öntettel 429.)
Kiterített sült csirke fűszeres joghurtos pácban, uborkasalátával 430.)
Klasszikus grízsmarni, azaz császármorzsa, karamellizált eperkompóttal 431.)
Klasszikus kacsazúzapörkölt 432.)
Klasszikus lasagna gombával és zöldfűszerekkel 433.)
Klasszikus rizskoch vaníliás sült sárgabarackkal 434.)
Klasszikus roastbeef, lépésről lépésre 435.)
Klasszikus savoyai sajtfondü 436.)
Klasszikus, kapros tökfőzelék 437.)
Knäckebröd & három halas villámvacsora 438.)
Kókusz szufflé csokoládéöntettel 439.)
Kókusztejes crème caramel 440.)
Kókusztejes eggnog 441.)
Kókusztejes házi csokoládépuding 442.)
Kókusztejes mangópuding 443.)
Kókusztejes sárgarépakrémleves spárgával és rizstésztával (laksa) 444.)
Kókusztejes spenótkrémleves feketelencsével 445.)
Kókusztejes tápiókapuding gyümölcsraguval 446.)
Kókusztejes vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal 447.)
Kókusztejes vöröslencse és sárgarépa krémleves 448.)
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal 449.)
Kókusztejes-paradicsomos csirke 450.)
Kókusztejes, édes-savanyú céklaleves 451.)
Kókusztejszínhab lépésről lépésre 452.)
Költözés előtt II. – Lazacos nizzai saláta 453.)
Konfitált fokhagyma 454.)
Könyvajánló: Olia Hercules, Home Food - az otthon ízei 455.)
Kopasztástól kávéfánkig – Kner Piroska százéves szakácskönyve és az Árnyékporocska 456.)
Koreai ihletésű, csípős, őszi zöldségleves 457.)
Koreai, csípős csirkehúsleves (닭개장 Dak-gaejang) 458.)
Korianderes sárgarépadzsem 459.)
Korianderes-spenótos rizs buggyantott tojással (arroz verde) 460.)
Körtesorbet "Szép Heléna módra" 461.)
Kovászolt zöldparadicsom lestyánnal és csilivel 462.)
Kovászos uborka krémleves 463.)
Kovászos uborkás burgonyafőzelék 464.)
Kovászos uborkás újburgonyafőzelék kolbászmorzsával 465.)
Krémes tejpuding (muhallebi) 466.)
Krémsajt hab 467.)
Krumplipüré rukkolával, karamellizált hagymával és körtével 468.)
Kukoricapalacsinta mézes, karamellizált szilvával 469.)
Künefe - a szír változat 470.)
Kurkumás sárgarépakrém mártogató 471.)
Kurkumás sárgarépaleves 472.)
Langyos burgonyasaláta tejfölvinaigrette-tel 473.)
Langyos édesburgonya saláta szárzellerrel és aszalt tőzegáfonyával 474.)
Langyos kukoricakenyér barnavajjal és chilivel 475.)
Langyos lencsesaláta sült zöldségekkel és mézes homoktövissel 476.)
Langyos sült kelbimbó saláta pirított mogyoróval 477.)
Langyos tavaszi zöldek ropogós morzsával 478.)
Langyos, spárgás burgonyasaláta zsendicével 479.)
Langyos, sült gyökérzöldségek joghurtos öntettel 480.)
Lassan főtt birsalmakompót mascarponéval 481.)
Lassan sült, chilis-narancsos mázas pulykacomb 482.)
Lassan sült, fűszeres birsalma 483.)
Lassan sült, fűszeres marhapofa zellerpürével 484.)
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa 485.)
Lassan sült, karamellizált almatorta 486.)
Lassú tűzön párolt édeskömény császárszalonnával, citromhéjjal 487.)
Lazac pezsgőmártással 488.)
Lazacpástétom avokádóval 489.)
Lebbencs "Puttanesca" módra 490.)
Lecsó eltevése télire – alaprecept hat üveghez 491.)
Lednek krémleves zöldségekkel 492.)
Lencseleves sáfránnyal, édesköménnyel (bouillabaisse) 493.)
Lencsesaláta gránátalmával és mazsolával 494.)
Lencsesalátával töltött sütőtök 495.)
Lengyel sóskaleves sült újkrumplival és tojással (zupa szczawiowa) 496.)
Leveles tészta sütőtökkel, karamellizált hagymával és fetasajttal 497.)
Leveles tésztában sült harcsafilé 498.)
Levendulás madártej málnás habbal 499.)
Levendulás-fehércsokoládés házi fagylalt 500.)
Libanoni ünnepi töltött palacsinta (Katayef) 501.)
Linguine tészta fokhagymás petrezselymes garnélával 502.)
Lisztmentes máktorta citromkrémes habbal 503.)
Lisztmentes mogyorós piskóta narancsvirágos sziruppal 504.)
Lisztmentes, kókuszos répatorta 505.)
Lokanta Maya, Isztambul 506.)
Luxus fastfood 507.)
M’hanncha – marokkói réteskorong csokoládéval és datolyával 508.)
Macaron recept 509.)
Madártej 510.)
Magyaros gersli 511.)
Mákos guba tiramisu – nagy családi adag 512.)
Malloreddus bárányraguval és juhsajttal 513.)
Málnalikőr 514.)
Málnás-őszibarackos sült fagylalt 515.)
Málnás, rozé boros jégkása 516.)
Málnavinaigrette 517.)
Mandulás sárgabarack-clafoutis 518.)
Mangós-currys csirkesaláta 519.)
Marcipános joghurthab 520.)
Marokkói fűszeres padlizsánsaláta (Zaalouk) 521.)
Marokkói gasztrobeszámoló III. – Mandulás, almás pastilla 522.)
Marokkói mandulás-csirkés réteskorong (Bisteeya) 523.)
Marokkói narancssaláta gránátalmával 524.)
Márton-napi libakuszkusz 525.)
Mázas sült cékla joghurtos mártogatóval 526.)
Medvehagyma tabbouleh 527.)
Medvehagymás bárányfasírt gyömbéres sárgarépakrémmel 528.)
Medvehagymás finomfőzelék 529.)
Medvehagymás karalábékrémleves rizstésztával és pirított gombával 530.)
Medvehagymás krumplipüré 531.)
Medvehagymás töltött csirke parmezános zöldborsókrémmel 532.)
Medvehagymás újhagymatócsni szójaszószos mártogatóval 533.)
Medvehagymás vöröslencse curry 534.)
Medvehagymás-ricottás gnocchi, kucsmagombával 535.)
Medvehagymás-sonkás omlós háromszög 536.)
Medvehagymás-spenótos krumplifőzelék 537.)
Medvehagymás, édes-csípős sárgarépasaláta 538.)
Meggy granita vaníliás joghurthabbal 539.)
Meggyfagylalt pisztáciapesztóval 540.)
Mentafagylalt 541.)
Mentás tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel 542.)
Mentás-paradicsomos burgonya 543.)
Merguez 544.)
Mexikói csípős-savanyú leves ropogós tortillával 545.)
Mézes sült cseresznye mandulatej fagylalttal 546.)
Mézes-almás kalácspuding 547.)
Mézes-citromos maracuja öntet friss ananászon 548.)
Mézes-mákos baklava 549.)
Mézes-vaníliás, sült őszibarack 550.)
Minden maradékot megmentő, fűszeres zöldségragu 551.)
Mindent a paprikáról 552.)
Mini szilvás gombóc pirított mákkal 553.)
Miniatűr vaníliás mascarpone-speculoos kehely 554.)
Minimalista spárgaleves pici nokedlikkel, petrezselyemolajjal 555.)
Misoval karamellizált sült padlizsán 556.)
Miszóval karamellizált, grillezett lazac 557.)
Mogyorós csirke salátakehelyben 558.)
Mogyorós keksz eperlekvárral 559.)
Mogyorószósz 560.)
Momofuku sült kelbimbó saláta csípős-édes öntettel 561.)
Morzsás cseresznyés crostata 562.)
Morzsás meggyes pite levendulás mascarponehabbal 563.)
Mostan színes tintákról álmodom 564.)
Mozzarellával töltött cukkini 565.)
Munkaigényes, de gyors és pazar miso ramen 566.)
Na de mi legyen a cukkinivel? 567.)
Nagymama maceszgombóca 568.)
Nagyon vaníliás hókifli narancsos porcukorral 569.)
Narancsflan á la Casa Moro 570.)
Narancslekvár á la Nigel Slater 571.)
Narancsos édesköménykrémleves 572.)
Narancsos mandulatorta 573.)
Narancsos tőzegáfonya-sorbet 574.)
Narancsos vörösáfonyás "pogácsa" 575.)
Narancsos-sütőtökös bejgli & freestyle tsai 576.)
Narancssárga szupererő 577.)
Narancsszirupos narancsos-csokis reggeli süti 578.)
Négy csokor retek, négy új étel 579.)
Négy tányér tavaszi főzelék 580.)
Négy tányér téli főzelék 581.)
Nelida&Francesca: a szardellasózó művésznők 582.)
Nem a szőlő savanyú, hanem a citrom 583.)
Neonsárga, édes-keserű citromdzsem 584.)
Nesselrode gesztenyeparfé 585.)
New York – Debrecen sajttorta 586.)
New York cheesecake brüsszeli módra 587.)
Nigella snack-je: meleg fűszeres mogyoró 588.)
Nokedli cacio e pepe 589.)
Nutellás-narancsos tekercs 590.)
Nyári cékla málnával és kecskesajttal 591.)
Nyári gnocchi 592.)
Nyári rizstekercs kaffir lime levéllel 593.)
Nyári sült csirke lakoma négy főre 594.)
Nyári, zöldfűszeres sokbabos leves 595.)
Nyárvégi krémek: tormás makréla, zöldséges túrókrém, tojásos-lecsós padlizsán 596.)
Olasz is, meg nem is: Szardínia 597.)
Olasz tésztás, babos egytálétel (Pasta e fagioli) 598.)
Olívaolajos-krumplis kiskifli 599.)
Olténiai –paradicsomos- zöldbab 600.)
Omlós, sós-édes keksz 601.)
Orecchiette zöldborsóval, szárított paradicsommal, zsályás húsgombóccal 602.)
Óriásblini füstölt halakkal 603.)
Orosz céklás rakott hering saláta (Szeljodka pod suboj) 604.)
Orosz sós uborka 605.)
Őszi minestrone édesburgonyával és rókagombával 606.)
Őszi sült paprikás vöröslencsekrémleves 607.)
Ötfűszeres mázzal sült tök - Tök Jó Hét II. 608.)
Ötfűszeres-csokoládés keksz 609.)
Ötfűszeres, gyömbéres kacsa 610.)
Ottolenghi – I. az ikon 611.)
Pácolt makréla lilahagymával, kapribogyóval 612.)
Padlizsános kebab 613.)
Palacsinta fahéjas barnavajjal és sült birsalmakrémmel 614.)
Palacsinta karamellás Campari-vérnarancs öntettel 615.)
Paprikás zöldborsó és újkrumpli 616.)
Paprikás-fokhagymás savanyúkáposzta 617.)
Paradicsomos gyöngybab - alaprecept 618.)
Paradicsomos tarte tatin juhtúrós pesztóval 619.)
Paradicsomos, háromsajtos lasagne – családi adag 620.)
Paradicsomos, sáfrányos mediterrán halragu 621.)
Paradicsomsaláta egyiptomi szezámos fűszerkeverékkel (dukkah) 622.)
Paradicsomsaláta nektarinnal, mentával és grillezett halloumi sajttal 623.)
Paradicsomtatár 624.)
Parmezános burgonyakrémleves 625.)
Parmezános keksz kecskesajtkrémmel 626.)
Parmezános kukoricakrémleves Espelette chilivel 627.)
Parmezános padlizsántócsni fejlesztés alatt 628.)
Parmezános spenótkrémleves 629.)
Parmezános sült burgonyakrémleves 630.)
Parmezános-diós töltött hagyma 631.)
Parmezános-kukoricás sült puding 632.)
Parmezános-rozmaringos minizsemle 633.)
Párolt hal, sok ízzel 634.)
Páros receptek: pirított burgonya spenóttal és medvehagymával & frittata 635.)
Páros receptek: Szójás-szezámos spenót & medvehagymás, zöldséges pirított rizs 636.)
Pászka – ünnepi, mazsolás túrókrémdesszert 637.)
Penne all'arabbiata 638.)
Perui sült paprikás-sajtos mártás (Papas a la huancaina) 639.)
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal 640.)
Perzsa zöldfűszeres rizs (sabzi polow) 641.)
Perzsa zsidó ünnepi húsleves csicseriborsós húsgombóccal (Gondi) 642.)
Petrezselyempesztóval töltött báránylapocka 643.)
Petrezselymes karalábéfőzelék & bárányfasírt (köfte) 644.)
Petrezselymes karalábékrémleves fűszeres morzsával 645.)
Petrezselymes petrezselyemgyökérleves 646.)
Petrezselymes, dupla zöldborsóleves spárgával 647.)
Pezsgő sabayon 648.)
Pezsgő, krumpli, kaviár & Kistücsök 649.)
Pink Waldorf füstölt libamellel 650.)
Pink, pácolt tőkehal 651.)
Piri-piri szósz 652.)
Pirított grízes desszert joghurthabbal (irmik helvasi) 653.)
Pirított szárzeller kesudióval és csilivel 654.)
Piros gyümölcspuding vaníliaöntettel (Rote Grütze) 655.)
Piros, görög, nem görög 656.)
Pirospaprikás babka kalács 657.)
Pirospaprikás-burgonyás börek 658.)
Pisztáciafagylalt házilag 659.)
Pisztráng baszk módra 660.)
Poireaux á la vinaigrette – párolt póré mustáros olívaolajos öntettel 661.)
Portugál kelkáposztaleves kolbásszal (Caldo verde) 662.)
Portugál pudingos kosárka (Pastéis de Belém) 663.)
Püspökkenyér 664.)
Quinoa hatperces tojással, avokádóval és füstölt lazaccal 665.)
Quinoa saláta spárgával és zöldfűszerekkel 666.)
Quinoa sült paprikával, pirított újhagymával és fetával 667.)
Ragacsos rizs, vagyis sticky rice málnával, szederrel 668.)
Rákkoktél avokádó-zöldalma ágyon 669.)
Rántott haltej chilis majonézzel és ropogós káposztasalátával 670.)
Ravigote mártás 671.)
Rebarbara pite 2009. 672.)
Rebarbara pite 2010. 673.)
Rebarbara-alma-eper morzsasüti 674.)
Rebarbarás-epres hab, habcsókkal (Eton mess) 675.)
Reggeli: őszi gyümölcssaláta olívaolajjal 676.)
Répatorta olívaolajjal és aszalt sárgabarackkal 677.)
Rétesbatyu fűszeres, aszalt szilvás csirkével 678.)
Revani: török grízes piskóta kardamomos-szegfűborsos sziruppal 679.)
Ribizlikrémes szelet 680.)
Ribizlis süti 681.)
Ricottás sajttorta 682.)
Ricottás-áfonyás mini palacsinta 683.)
Rizsecetes, savanyított csíkos cékla 684.)
Rizstészta chili olajjal és uborkával 685.)
Rizstészta saláta zöldségekkel, sült hússal 686.)
Rizstésztasaláta retekkel és szójababbal 687.)
Római kömény 688.)
Ropogós mandulás keksszel töltött, sült nektarin 689.)
Ropogós, fűszeres magok 690.)
Rozmaringos szilvakrémleves sós mandulás morzsával 691.)
Rozmaringos zeller&körteleves 692.)
Rózsaszín grépfrút tatár mentával és dióval 693.)
Rozsos, köménymagos, foszlós partibuci 694.)
Rugelach - Hanukarácsonyi barackos-diós kifli 695.)
Rugelach 2007. 696.)
Rugelach házi feketeribizli lekvárral és pisztáciával 697.)
Rukola karamellizált petrezselyemgyökérrel, gránátalmával 698.)
Rumos-mézes torta karamellizált sült almával 699.)
Rumos, vaníliás fordított cseresznyés sütemény 700.)
Sabich káosz – sült padlizsán tahinis joghurttal, zöldségekkel 701.)
Sáfrányos birsalmával töltött kacsamell 702.)
Sáfrányos spagetti, feketekagyló 703.)
Sáfrányos tápiókapuding banánnal, pirított mogyoróval 704.)
Sáfrányos-ricottás malloreddus pirított szalonnával 705.)
Sajtos quesadilla guacamole-val 706.)
Saláta burgonyával, barnított vajjal és chilivel 707.)
Saláta zöldbabbal, pirított mogyoróval és kókusztejjel 708.)
Salátatál pirított pogácsakockával és házi mustmézzel 709.)
Salmorejo –andalúz nyers paradicsomleves 710.)
Salsa cukkinivel, avokádóval, paradicsommal 711.)
Sárga céklás gnocchi barnavajjal 712.)
Sárgabarackos omlós pite 713.)
Sárgabarackos tarte (+ sárgabaracklekvár recept) 714.)
Sárgabarackos, túrós gombóc barnított vajjal (meruňkové knedlíky) 715.)
Sárgaborsófőzelék korianderrel és chiliolajjal 716.)
Sárgarépás tarte tatin 717.)
Sárgarépás, fűszeres csirkecomb mazsolával és mandulával 718.)
Savanyú, de nem ecet: verjus 719.)
Scrippelle M’Busse (teramo-i parmezános palacsinta, húslevessel) 720.)
Segesvári egreses marhahúsleves 721.)
Serpenyős almás palacsinta 722.)
Serpenyős kukorica gyömbérrel és szezámolajjal 723.)
Sertéssült tejszínes tonhalmártással 724.)
Skandináv, ünnepi lazacleves 725.)
Sóágyon sült édesburgonya tahinivel 726.)
Sonka, sonka – serrano sonka birsalma- és juhsajttal 727.)
Sonkás-petrezselymes zsemlefelfújt (Nádivka) 728.)
Sós karamella öntet 729.)
Sós karamellamousse 730.)
Sós vajkaramella 731.)
Sós-édes, mogyoróvajas keksz 732.)
Sóska, turbolya, makréla 733.)
Sóskás karalábékrémleves, hidegen vagy melegen 734.)
Sóskával savanyított töltött karalábé 735.)
Spagetti karamellizált póréval és garnélával 736.)
Spagetti kolbásszal és fokhagymás zöldekkel 737.)
Spagetti paradicsomszósszal és mini húsgombóccal (Chitarra con le pallottine) 738.)
Spagetti pirított kelkáposztával, bacon-nel és gorgonzolával 739.)
Spagetti szicíliai, mandulás-paradicsomos pesztóval 740.)
Spanyol hagymás-burgonyás tortilla 741.)
Spárga flamand módra 742.)
Spárgás penne carbonara 743.)
Spárgás tarhonya 744.)
Spenót és csicseriborsó saláta szárított paradicsomos öntettel 745.)
Spenót gránátalmával és dióval 746.)
Spenót, bundás kenyér, tojás 747.)
Spenótgyökér háromféle módon 748.)
Spenótos csicseriborsó curry 749.)
Spenótos-kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel 750.)
Spenótos-mazsolás csirkemáj paszternákpürével 751.)
Spenótos-ricottás „gnudi” 752.)
Stílusgyakorlatok pesto-ra 753.)
Sült almakrém 754.)
Sült burgonya & vargánya karamellizált homoktövissel 755.)
Sült burgonya friss spenóttal és sült parikával, Boursin-nel töltött csirkemell 756.)
Sült cékla 757.)
Sült cékla saláta csicseriborsó ropogóssal 758.)
Sült csicsókahummusz nyúlmájjal és hecsedlivel 759.)
Sült csirke chilivel és vaníliával 760.)
Sült csirkeszárnyleves rizstésztával 761.)
Sült cukkini hummusz 762.)
Sült édesburgonya zöldalmás-mandarinos salsával 763.)
Sült fokhagymás cukkinikrém & lestyános cukkinicsorba 764.)
Sült joghurt áfonyamártással 765.)
Sült karfiol aszalt gyümölcsökkel 766.)
Sült karfiol kapribogyóval, szárított paradicsommal 767.)
Sült karfiol krémleves 768.)
Sült karfiol shakshouka csípős paradicsomszószban 769.)
Sült karfiol szardellás morzsával 770.)
Sült kelbimbó Momofuku módra 771.)
Sült lilakáposzta almával, grillezett báránymájjal 772.)
Sült padlizsán csilis, barackos, sárgarépás salsával 773.)
Sült padlizsán és paradicsom tejszínes tonhalszósszal 774.)
Sült padlizsán gránátalmaszósszal, joghurttal és tahini-vel 775.)
Sült padlizsán szecsuáni borsos öntettel 776.)
Sült paprika feta sajttal 777.)
Sült paprikába töltött tonhalsaláta 778.)
Sült paprikás hummusz 779.)
Sült paradicsom leves 780.)
Sült piros paradicsom – szárított paradicsom házilag 781.)
Sült sárgabarack, levendulafagylalt 2009. 782.)
Sült sárgarépa vérnaranccsal és fetával 783.)
Sült spárga körözött krémmel és paprikás napraforgómaggal 784.)
Sült spárga medvehagymás zöldborsóraguval és hatperces tojással 785.)
Sült spárga&fokhagymás burgonya 2010. 786.)
Sült spárga&fokhagymás krumpliköret 2006. 787.)
Sült Sütőtök Krémleves - Tök jó hét I. 788.)
Sült sütőtökkrémes kagylótészta fetával, csilivel és pirított zsályával 789.)
Sült töltött birsalma 790.)
Sült zöld paradicsom 791.)
Sült zöldség, most káposzta 792.)
Sült, karamellizált almapürével töltött palacsinta 793.)
Sült! Vajbab! 794.)
Sülthúsleves savanyúkáposztával, tormával 795.)
Sültpaprika-saláta paradicsommal, karamellizált hagymával (asadillo) 796.)
Sütés nélküli sajttorta csatos üvegben 797.)
Sütés nélküli, epres-kekszes sajttorta 798.)
Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával 799.)
Sütőben sült, cukkinis óriástócsni - alaprecept 800.)
Sütőben sült, karamellizált karfiol 801.)
Sütőben sült, mandulás rántott csirke 802.)
Sütőben sült, napraforgómagos rántott csirke 803.)
Sütőtök & Lazac curry - Tök Jó Hét III. 804.)
Sütőtök receptek 805.)
Sütőtökös laksa brokkolival és garnélával 806.)
Sütőtökös őzvadas karamellizált mézes homoktövissel és savanyított mustármaggal 807.)
Sütőtökös tarhonya tökmagolajjal 808.)
Szalonnába göngyölt sertésszűz sült kelbimbóval és tőzegáfonyamártással 809.)
Szardellás, fokhagymás, chilis vajban párolt kelkáposzta 810.)
Szardínia felhasználási ötletek 811.)
Szardínia II. 812.)
Szárított paradicsom 813.)
Szegfűborsos, kapros rizs saláta kagylóval 814.)
Szegfűszeges csirkemell sütőtökkel 815.)
Szeletelhető kocsonya, lépésről lépésre 816.)
Szép Heléna körtéje - Poires Belle Héléne 817.)
Szezámmagos lazacnyárs gyömbéres chilis öntettel 818.)
Szicíliai padlizsános csirke 819.)
Szilvalekváros-diós babka 820.)
Szilvás derelye, kalácsmorzsával, barnított vajjal 821.)
Szilveszter 2017. 822.)
Szilveszterre: szójás-mézes grillezett sertéskaraj pácolt sárgarépával 823.)
Színes joghurtfagylaltok 824.)
Szirupos, joghurtos sütemény 825.)
Szívsaláta lazaccal és csípős-édes öntettel 826.)
Szójaszószos csirkeszárny 827.)
Szójaszószos, chilis-fokhagymás uborkasaláta 828.)
Szójaszószos, gyömbéres, savanyított gomba 829.)
Szójaszószos, spárgás csirke jázminrizzsel 830.)
Szőlős tabbouleh füstölt sonkával 831.)
Szumákos-szezámmagos rántott csirke 832.)
Szuperegyszerű, lisztmentes joghurttorta, kamillás sárgabarackkal 833.)
Szuperegyszerű, orosz túrótorta (zapekanka) 834.)
Szuperomlós, habos, ribizlis nyári sütemény 835.)
Szuperropogós rántott csirke húsz perc alatt 836.)
Szusirizs főzése 837.)
Tahinis-keserűcsokoládés keksz 838.)
Tajvani marhahúsleves tésztával (Niu Rou Mian) 839.)
Tajvani sertéshúsos buci (Hu Jiao Bing) 840.)
Tarhonya szárd módra, édesköménnyel, juhsajttal (fregula sarda) 841.)
Tarhonya trió 842.)
Tárkonyos gombapaprikás csirkével 843.)
Tárkonyos kapormártás 844.)
Tárkonyos sült sárgarépa&zöldalma saláta mascarponés gorgonzolával 845.)
Tartiflette (sajttal besütött burgonya) 846.)
Tavaszi leves spenóttal, retekkel 847.)
Tavaszi minestrone medvehagymapesztóval 848.)
Tavaszi tepsis csirke vele sült zöldségekkel 849.)
Tavaszi vitaminsaláta keleti, csípős mogyorós öntettel 850.)
Tavaszi zöldfűszermártás 851.)
Tavaszi zöldfűszermártás (Grüne Sosse) 852.)
Tavaszi zöldfűszersaláta vajban pirított mogyoróval 853.)
Tavaszi zöldségek szójaszószos hajdinatésztával 854.)
Tavaszi, sokzöldséges kölessaláta szotyolában sült csirkefasírttal 855.)
Tavaszváró, zöldfűszeres gerslisaláta 856.)
Tejben sült csirkecomb burgonyapürével 857.)
Tejberizs gyömbérszirupos gyümölcssalátával 858.)
Tejberizs vaníliás-zöldcitromos licsivel 859.)
Tejfölsorbet dupla eperkompóttal 860.)
Tejszínes kagylóleves (Billy Bi) 861.)
Tejszínes sóskakrémleves 862.)
Tekercs ötfűszeres csirkemájpástétommal és édes-savanyú sárgarépával 863.)
Tekert túrós rétes korong 864.)
Téli Caprese sütőtökkel, datolyaszilvával 865.)
Téli kenyérsaláta karamellizált gombával és buggyantott tojással 866.)
Téli menü 867.)
Téli sorbet trió 868.)
Téli sütőtökös sütemény csilis pirított tökmaggal 869.)
Tengeri halak nevei magyarul 870.)
Tengeri halfilé gránátalmával és céklapürével 871.)
Tépett csirke sütőtökös gerslivel 872.)
Tésztában sült, fügés sertéspástétom 873.)
Tésztafészekben tálalt portóis csirke gombával és csirkemájjal 874.)
Thai csípős-savanyú, tojásos csirkeleves 875.)
Thai gazpacho 876.)
Thai kókusztejes csirkeleves (Tom Kha gai) 877.)
Thai uborkasaláta rákkal 878.)
Tigrisrák édes-savanyú, zöldalmás sütőtökkel 879.)
Tintahal, zöldborsócsíra és papaya saláta 880.)
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval 881.)
Tiszta tavasz – a kedvenc smoothie trió 882.)
Tiszta umami alapleves 883.)
Tízperces saláta zsenge csöves kukoricával 884.)
Tízperces sóska gazpacho 885.)
Tojáslikőrös trilece sütemény 886.)
Tojásos galuska, zöldsaláta 887.)
Tojássaláta házi majonézzel és lilahagymával 888.)
Tökéletes túrógombóc 889.)
Töltött csirke katalán mazsolás mángolddal 890.)
Töltött csirkecomb harissás burgonyapürével (Harissa mon amour) 891.)
Töltött cukkini és paprika sűrű paradicsomszósszal 892.)
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal 893.)
Töltött hagyma Kövi Pál Erdélyi Lakomájából 894.)
Töltött karalábélevél citromos-joghurtos karalábémártással 895.)
Töltött libanyak, lépésről lépésre 896.)
Töltött mángoldlevél (pazi sarmasi) 897.)
Töltött nyári tök kapormártással 898.)
Töltött paradicsom és cukkini édes-savanyú kaporszósszal 899.)
Töltött sárgabarack 900.)
Töltött, sült lilahagyma, fetakrémmel 901.)
Tormás zöldalmakrémleves szerecsendióval 902.)
Tormás-céklás túrókrém 903.)
Török bárányhúsos "pizza" (lahmacun) 904.)
Török csípős, paradicsomos bulgur saláta (Kisir) 905.)
Török csirkeragu „Ciya módra” 906.)
Török fűszeres marharagu padlizsánpürével 907.)
Török grízes desszert vaníliás sárgabarackkal 908.)
Török lencsés padlizsánragu (mualle) 909.)
Török, lencsés padlizsánragu – nagy adag 910.)
Török, piaci bárányleves, rizzsel, joghurttal, csilivel 911.)
Toszkán paradicsomos pacal 912.)
Tripla epres-habos pite 913.)
Tripla frankfurti leves kimchivel 914.)
Tripla mákos szilvás gombóc 915.)
Tripla paradicsomos tésztasaláta 916.)
Triplán szerecsendiós csokoládétorta 917.)
Tteokguk, koreai újévi leves 918.)
Tunéziai csicseriborsóleves chilivel és citrommal (Lablabi) 919.)
Tunéziai marhapofa ragu spenóttal és fehérbabbal (T’fina pkaila) 920.)
Tunéziai tojásos tagine 921.)
Turbolyakrémleves kucsmagombával 922.)
Túrós smarni vörösboros szilvakompóttal 923.)
Túrós-omlós tésztás kalács 924.)
Uborkavinaigrette salátára 925.)
Udon tészta újhagymás-gyömbéres szósszal 926.)
Üdvözlet a kecsói piacról 927.)
Ünnepi mákos guba kalácsból, sütőben 928.)
Urban ricotta 929.)
Uszka – savanyúkáposztával töltött tésztabatyu 930.)
Vadspárga 931.)
Vajpuha őzgerinc paszternákpürével és vörösboros gombával 932.)
Valódi, házi vaníliafagylalt recept 933.)
Vaníliás grízpuding sült meggyel 934.)
Vaníliás joghurthab 935.)
Vaníliás körte narancsos tejszínhabbal 936.)
Vaníliás rebarbarakompót 937.)
Vaníliás sült sárgabarack 938.)
Vaníliás sült sárgabarack 2010. 939.)
Vaníliás tejföl panna cotta virágporral és törökmézzel 940.)
Vaníliás-birsalmás tarte tatin 941.)
Vaníliás-citromos keksz 942.)
Vaníliás-egreses clafoutis 943.)
Vaníliás-fehércsokoládés krémtorta eperrel 944.)
Vaníliás-karamellás narancssaláta 945.)
Vaníliás-körtés fordított sütemény 946.)
Vaníliás-mangós gofri 947.)
Vaníliás, krémes túrótorta 948.)
Vasárnapi dilemma, majd tőkehal, koriander, menta 949.)
Vegán csokoládémousse (aquafaba-val) 950.)
Vegán töltött káposzta – így születik egy recept 951.)
Véres hurka karamellizált almával, krumplipürével és pirított hagymával ("Himmel und Erde") 952.)
Vietnami marhahúsleves rizstésztával (pho) 953.)
Vietnámi nyári tekercs 954.)
Villámgyors banán brülée 955.)
Villámgyors fahéjas-csokoládés diótorta 956.)
Villámgyors háromhagymás tejszínes tészta 957.)
Villámgyors kókusztejes túrókrém panna cotta 958.)
Vinegret – orosz céklasaláta 959.)
Vissza az alapokhoz: piskóta 960.)
Vörös káposztás rétes, körtével, borókabogyóval 961.)
Vörösboros ököruszály ragu 962.)
Vörösboros spagetti 963.)
Vöröslencsekrémleves joghurttal és chili-olajjal 964.)
Zöld borscs 965.)
Zöld curry 966.)
Zöld mojo picón grillhúsok és zöldségek mellé 967.)
Zöld, spenótos-medvehagymás shakshuka 968.)
Zöldalma és sárgarépa édes-savanyú öntettel 969.)
Zöldalmás-kapros lazacpástétom 970.)
Zöldalmás, zelleres gesztenyekrémleves 971.)
Zöldbab dióolajjal és pirított dióval 972.)
Zöldbab karamellizált hagymával és mentával 973.)
Zöldbabos kulajda 974.)
Zöldborsókrém mogyoróolajjal 975.)
Zöldborsókrémleves salátával 976.)
Zöldborsópesztó 977.)
Zöldborsós gersli rizottó 978.)
Zöldcitromkrémes, sós kekszes sütemény 979.)
Zöldfűszerekkel töltött gomba tejszínes mustármártáson 980.)
Zöldfűszeres csirkecombtekercs őszi salátával 981.)
Zöldfűszeres rizzsel töltött karalábé sóskamártással 982.)
Zöldfűszeres tepsis tükörtojás 983.)
Zöldfűszeres tojáslepény 984.)
Zöldfűszeres, diós céklasaláta 985.)
Zöldfűszerkrémleves kecskesajtgolyókkal 986.)
Zöldfűszerkrémleves pirított kaláccsal és libamájjal 987.)
Zöldséges túrókrém (Bódvalenkei cigánytúró alapján) 988.)
Zöldséges, húsgombócos káposztalé leves 989.)
Zöldséges, pikáns szoljanka 990.)
Zöldspárgás tabbouleh grillezett kecskesajttal 991.)
Zsályás pulykatekercs sütőtökös humusszal 992.)
Zsályás-sütőtökös rakott burgonya 993.)
Zsályás, lilahagymás, nyári sült zöldbabok 994.)
Zserbó 995.)
Zúza receptek
Típusától függően színe a sötét rózsaszínűtől a zöldig terjedhet, nálunk inkább a zöld terem. Csalókák a nemzetközi kulináris magazinok fotói, a nálunk gyakoribb zöld változattal csak akkor lesz élénk piros-rózsaszínű a vele készített étel, ha eperrel párosítjuk, így átveszi annak színét. Éppen ezért kerül az alábbi kompótba is. Például a következő dolgokon pazar: sűrű, mézes görög joghurt, reggeli zabkása, tejberizs, vagy tejbegríz, vaníliafagyi, mascarpone, cheesecake.
Házi vaníliapuding sült, epres rebarbarakompóttal
Hozzávalók (4-6 adag)
Sült rebarbarbarakompót:
50 dkg rebarbara
25 dkg eper
10 dkg nádcukor
2 evőkanál méz
½ vaníliarúd
½ narancs leve és reszelt héja
Vaníliapuding:
6 dl tej
6 tojás sárgája
6 dkg cukor
½ vaníliarúd
csipet só
2 evőkanál étkezési keményítő
A kompóthoz előmelegítjük a sütőt 200C fokra. A rebarbarát alaposan megmossuk, két végét levágjuk. Kb. 3-4 cm-es darabokra szeleteljük. Meghámozni nem szükséges, így ugyanis könnyebben tartja meg a formáját, nem esik szét olyan könnyen. A rebarbarát egy mélyebb tepsibe, vagy hőálló tálba szórjuk. Az epret lecsumázzuk, és a nagyobb szemeket hosszában negyedébe, a kisebb szemeket félbevágjuk. A rebarbarához adjuk. Rászórjuk a nádcukrot, hozzáadjuk a mézet, a fél narancs reszelt héját és levét fél vanília kikapart magját (vagy egy mokkáskanál vaníliakivonatot). Összekeverjük. Betesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük. A pontos sütési idő a gyümölcs fajtájától, és érettségi fokától is függ, érdemes 15 perc után ránézni. Teljesen lehűtjük. A hűtőben néhány napig eláll. A vaníliapudinghoz a tejet forráspontig melegítjük. Közben a tojássárgáját elektromos kézi keverővel habosra keverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival és a keményítővel. Lassan hozzáöntjük a forró tejet, majd az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandó keverés mellett puding állagúra sűrítjük. Poharakba, vagy tálkákba öntjük, a krém közvetlen felületére frissentartó fóliát helyezünk (így nem bőrösödik be). Hűtőben néhány óra alatt kidermesztjük, majd a kompóttal és durvára vágott pisztáciával (vagy más maggal) tálaljuk.
(Visited 2 593 times, 1 visits today)