Többek között azért is jó dolog ez a privát gasztroblogolás, mert minden további nélkül megnevezhetek bizonyos élelmiszermárkákat (anélkül, hogy állandóan meg kellene neveznem…). Például nyugodtan elmondhatom, hogy a kedvenc kencém a fokhagymás Boursin sajt. Szeretem a hozzá kapcsolódó gyerekkori, nosztalgikus feelinget, emlékszem, Apukám mindig ezt hozott „Nyugatról” és nagyon különlegességszámba ment. Szeretem a krémes, kicsit morzsás, nagyon fokhagymás, fűszeres ízét, meg még a jellegzetes, harmónikás, fóliás csomagolását is.
Azt is szeretem benne, hogy annyi mindenre lehet használni, már ha az ember eljut odáig, hogy használja valamire és nem fogy el azonnal pirítóson. De nagyon változatosan lehet vele variálni, pl. imádom paradicsomba tölteni, uborkakarikákra halmozni, csak, hogy az ártatlanabbakat említsem. De zseniális pl. csirkemellbe töltve, pici tejszínnel mártásként steak-hez, vagy tésztára. Kifejezetten használható a honlapja, számos jó recept ötlettel – pl. kipróbálnám ezt a lazacos, spenótos tekercset, vagy esetleg a pármai sonkás raviolit.
Azt hiszem szoktam látni otthon is, de emlékeim szerint pofátlanul borsos áron, pedig külföldön egyáltalán nem drága. A Boursin egyike azon kevés gyári élelmiszereknek, amelynek olyan harmonikus az íze, hogy nem próbálom meg házilag előállítani. Ha mégis, akkor érzésem szerint krémsajtot, kis juhtúrót, pici tejszínt, sok zúzott fokhagymát, szerecsendiót és provance-i fűszerkeveréket kevernék ki.
hat nekem mindig elfogy azonnal, es ahogy irod nagyon helyesen, csakis piritoson:), pedig csinosak ezek a paradicsomok (en mondjuk en csakis a fokhagymas verziora eskuszom)
éppenpont dupla áron árulják nálunk, mint külföldön. legutóbb Párizsban vettem tán 1 euroért, itthon veri az ezrest a corában. sosem fogom megérteni.
roll.,egyértelmű, én is csak a fokhagymásat. megkóstoltam a többit is, a fügés kifejezetten rossz, a borsos meg semmi extra.>kbk, igen, itt is 1.50 körül (ami még a mai árfolyamon is bőven ezer alatt..)
A nyolcvanas evekben anyukam kapta valakitol a receptjet (akinek volt nyugatra jaro rokona), es akkor nagyon sokat csinaltuk: egyenlo aranyban vaj, juhturo, kremsajt, sok szerecsendio, petrezselyem, fokhagyma, so, bors.>En elobb ettem ezt, mint az eredetit, de nem csalodtam 😉>Zsuzsa
Kedves Chili!>>Szörnyű, hogy épp bevásárlás előtt néztem rá a blogodra! Vettem fokhagymás boursint, ami természetesen nem jutott el a paradicsomig, de még a hűtőig se, mert kicsi fiammal felfaltuk egy friss bagett kiséretében, állva, a konyhában! Most mehetek venni, mert Apának kóstoló se maradt :)))) (egyébként 1,55 EUR volt a Woluwe Shopping Centerben)Üdv: Bora
Nekem az első fajta, amit kipróbáltam, a fügés-diós volt, de a fokhagymás is nagyon bejön. Bár lehet, hogy nem zsúfolt vonaton kellett volna belőle szendvicset kennem…