Recept
Hozzávalók (2 személyre)
a mennyiségek persze teljesen ízlés- és étvágyfüggőek
1 zacskó vegyes salátalevél (rukkola, galambbegy, fodros, stb)
vagy tetszőlegesen az éppen kapható, vagy kedvelt fajták keveréke
25 dkg kifliburgonya, falatnyi darabokra vágva (vagy más aprószemű, nem szétfővő krumpli)
15 fokhagymagerezd
a sütéshez olívaolaj, friss kakukkfű, só, bors
1 doboz (25dkg) koktélparadicsom (vagy kockázott sima)
6 ek olívaolaj
3 ek balzsamecet
1 kk mustár
só, bors
fejenként egy (vagy több) lágytojás
A sütőt előmelegítem 220C-ra (gáz 7)
A burgonyát falatnyi darabokra (vagy félbe, ha apró) vágom és megmosom, megszárítom. A héját rajta hagyom. Egy uzsonnázó- vagy fagyasztózacskóba teszem. Meglocsolom olívaolajjal, megszórom sóval, frissen őrölt borssal és a zacskóban jól összerázom, hogy mindenhol egyenletesen érje. Beleszórom egy alufóliával bélelt tepsibe. Rámorzsolok némi friss kakukkfüvet (vagy rozmaringot) és elterítem rajta a fokhagymagerezdeket is. 30-35 perc alatt pirosra sütöm. Amikor kész, a fokhagymagerezdeket megszabadítom a héjuktól, 5-6 gerezdet az olívaolajjal, a balzsamecettel, pici mustárral, sóval, borssal az aprítógépbe dobok és simára turmixolom (vagy egyszerűen villával összenyomkodom és kikeverem). Ez az öntet. 4 perces lágytojást főzök. Összeállítom a salátát: egy tálban összeforgatom a salátaleveleket, a koktélparadicsomot, a héjában sült krumplit, a sült fokhagymagerezdeket. Meglocsolom a sült fokhagymás öntettel. Megszórom a parmezánforgácsokkal, végül a tetejére helyezem a lágytojást.
na, ezt biztos hogy meg fogom csinálni!>vega vagyok egy ideje, szívesen főzök, és gyűjtöm az ilyen recepteket. >>különben is, mióta véletlenül megtaláltalak, rendszeresen olvaslak ( és irígykedek, milyen jókat csinálsz!)>grat és további kreatív estéket!
mi a neve a kifliburgonyának franciául? nincs sajnos magyar-francia szótáram, csak német-francia és németül sem tudom 🙂>>apropó kifli, arra nincs valami szuper ötleted?, nekem itt annyira hiányzik. egyszer próbáltam egy receptet, de szerintem bukta íze volt… és így bukta volt az egész 🙂>köszi!>Helga
Remek dolgokat találtam szeretem az ujdonságokat kipróbálni, pedig nem vagyok kezdő főzés terén de csak gratula , ki is próbáltam már pár kaját ,nem sült el rosszul.>> Köszi
Csodas ez az oldal, minden itt toltott percem ajandek onmagamnak! Imadom ujra es ujra mas es mas izeket felfedezni, es uj dolgokat tanulni, telen en sem vagyok a hideg salatak hive, de egy jo kis meleg lagytojassal, fott krumplival vagy egyebekkel tokeletel kombinacio
Csak gratulalni tudok !
Tovabbi sikert