Avokádó, mangó, garnéla

Az egyik kedvenc előételem. Különleges alkalmakra, vagy vendégségekre szoktam készíteni, persze azzal a feltétellel, hogy kapok normális érettségű és minőségű avokádót és mangót. Garnélát érdemes tartani a fagyasztóban, sos helyzetekre a legjobb segítség, frisshez úgysem könnyű hozzájutni. Nem tartozik a legolcsóbb alapanyagok közé, viszont csak néhány darabot használ az ember egy-egy ételhez. Ez egy kifejezetten látványos, mutatós étel, ilyen színekkel persze könnyű. Három perc alatt elkészül, vendégségre telitalálat.

Avokádó, mangó, garnéla

Hozzávalók (2 személyre)

1 érett avokádó
1 kisebb érett mangó
6db garnéla
½ zöldcitrom leve és reszelt héja
1tk juharszirup (vagy méz)
3ek olívaolaj
Só, bors
Friss korianderzöld
Szárított chilipaprika

A mangót meghámozzuk, majd apró, egyenletes méretű kockákra vágjuk. Összekeverjük a zöldcitromlevet, a juharszirupot és az olívaolajat, sót, borsot, a mangókockákat beleforgatjuk.
Az avokádót félbevágjuk, magját eltávolítjuk. A feleket egy kanál segítségével egyben kiemeljük a héjából, majd éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Tányéron szépen elrendezzük, rászórjuk a marinált mangókockákat és friss koriandert. A garnélát megtisztítjuk, és olívaolajon rózsaszínűre sütjük. A mangós avokádóra helyezzük.

Cornelia Poletto receptje ihlette

(Visited 2 695 times, 6 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

12 hozzászólás

  1. olyan finom lehet, hogy ellepte a gasztrosznobbert : )))
    A napokban gréprútosat-snidlingeset készítettem, de a mangó rák kiegészítés is nagyon vonzóan hangzik. Kipróbálom.

  2. Tényleg nagyon finom lehet! A napokban a Tescoban (gödöllön)jutottam avokádóhoz, fél kiló (4 db) került 399 huf-ba. Két napig érleltem az ablakban, mára egész puha lett. Ennyiért nem hagyhattam ott. „Kénytelen” leszek én is valami sós saliba kipróbálni, eddig még csak guacamole-t és banános turmixot készítettem csak belőle.

  3. Hát ja, a rák – sznob, drága, de ISTENI…:)

    Hétvégén beruháztam tigrisgarnélába. Apukám (egyébként a szalonna-vöröshagyma-kolbász szentháromságban él), csak úgy ette, elmentében is azt ismételgette, hogy „hát hogy ez a rák milyen finom volt, nem is gondoltam volna”. :)))

  4. Zsofi,
    a rak nyersen van fagyasztva vagy fozve? a multkor vettunk egy zacsko rozsaszinu rakot, aztan nem tudtam vele mit kezdeni. wokban sutogettem egy kicsit hogy felengedjen-melegedjen, es nagyon sz@r lett.

    koszi,
    szi_vi

  5. rák mindenképpen szürke színű legyen. Ami rózsaszínű, az már előfőzött, azt max. csak át kell melegíteni és hát valóban elég sz.r. Az a legjobb, ha nem fagyasztott, ilyen a Nagycsarnokban a halasnál van, 4eFt körül kilója. Én fagyasztottat is szoktam használni, az pedig Culinaris, vagy Ázsia.

  6. Giu!
    a sznob rákok engem is írásra késztettek. Biztos CSAK armaniban öltönyben hajlandók járni.

    A kicsi, főtt fagyasztottat sztem csak kiengedni érdemes, melegíteni nem
    Metróban is van friss rák, bár ott mostanában csak tigrisgarnéla farok, szép nagyok, (bocs), de elég drága 5600 körül

  7. A mangó zseniális gyümölcs, de itthon (sőt Európában bárhol) nem lehet jót kapni. Nem bírja a szállítást, illetve az a fajta amelyik igen, az olyan is.
    (a másik trópusi gyümölcs, amit nagyon hiányolok, az a papaya…)

  8. A Sárkány Center bejáratánál van egy kis élelmiszer üzlet. Ott több típusú rák van, de lehet olcsóbbat is vásárolni 2000-2500 Ft-ért. Ezt a típust pucolni kell előtte.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük