Kedves Chili olvasók,
ezzel a szilveszteri receptválogatással kívánok nektek Nagyon Boldog, sikerekben, egészségben, tervekben, álmokban, sok utazásban, emlékezetes pillanatban gazdag Új Évet!
Nagyon szépen köszönöm, hogy idén is velem tartottatok, ennyi év után is elkötelezetten, lelkesen olvastatok és főztetek, több, mint egy évtizednyi blogolás után is nagyon hálás vagyok nektek!
BÚÉK, puszi, Zsófi
Lencsék:
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve (dal makhani)
Szuperegyszerű vöröslencsecurry (a receptben medvehagymával, azt most spenótra cseréljétek)
Lencsesaláta gránátalmával és mazsolával
Lencsesalátával töltött sütőtök
Török lencsés padlizsánragu
Húsok:
Carnitas – lassan sült, fűszeres tépett sertéshús tacopartihoz
Ötletek tacopartira (ami szerintem tökéletes műfaj szilveszterre)
Szójás-mézes grillezett sertéskaraj pácolt sárgarépával és egyebekkel
Klasszikus roastbeef
Egyéjszakás szilveszteri malac
(Sajnos ennek még nem írtam meg precízen a receptjét, így csak villámrecepttel tudok egyelőre szolgálni:
Tehát, dióhéjban: 1. kb. 3-4kg-os bőrös malac (ha jó fej a hentesünk, és nincs totális őrület nála, akkor kérjük meg, hogy irdalja be ő a bőrét). Ez nagy mennyiség, de úgyis elfogy+nagyon jó hidegen is a maradék. 2. Alaposan megsózni a húst. 3. Máz: 1 narancs leve és reszelt héja, 2 ek chiliszósz, pl. harissa, vagy más, 2 ek nádcukor, 2 ek mustár, 1 ek olaj. Ezt jól kikeverni, és bedörzsölni vele a húst mindenhol, bőrét is. Alufóliával bélelt tepsire helyezni. 4. Forró sütő, 220fok – 20 perc, amíg a máz kissé rákaramellizálódik. 5. Sütőt lekapcsolni 100C fokra, és kb. 8 órán át így sütni. Lefedni nem kell. Ez lehet egész éjszaka, vagy ha a húst holnap délelőtt veszitek meg, estére úgy is elkészül még:) Hentes tippem: Tátra utca 11., Húsimádó, én ott vettem a húst.
Tavalyi FB kép, így néz ki reggel, amikor az ember kiveszi a sütőből.
Egyebek:
Burgonyás blini
Céklás korhelyleves füstölt csülökkel
A világ legjobb sajtos rúdja
Desszertek:
Fordított citromtorta
Zöldcitromkrémes, sós kekszes sütemény
Klasszikus rizskoch
Tejberizs gyömbérszirupos gyümölcssalátával
Kókusztejes tápiókapuding
Marokkói réteskorong csokoládéval és datolyával
Ötfűszeres csokoládés keksz