Úgy tűnik, igencsak aktuálisak lesznek a nyári, hideg levesek. Az egyik kedvencem ez a narancsos sült paprikakrémleves, amelyet Mallorcán főztem a barátaimnak (ezt a fotót is ott lőttem a teraszon, az alátét egy tálca volt:).
Jégbehűtve világbajnok, de nagyon! Hozom a többi kánikulalevest!
Hideg, narancsos sültpaprika krémleves
Hozzávalók (4-6 adag)
2 nagy piros kaliforniai paprika
1 hagyma, finomra aprítva
2 doboz hámozott konzerv paradicsom
1 narancs reszelt héja és leve
1 liter alaplé
1 csipet sáfrány
só, bors
Héjában megsütünk kettő piros kaliforniai paprikát. Amikor szinte teljesen fekete, szenes a héja, kivesszük a sütőből, fóliával lefedjük tíz percre, majd lehúzzuk a héját, a paprika húsát felszeleteljük. Üvegesre dinsztelünk egy finomra aprított hagymát, hozzáadunk két doboz hámozott konzervparadicsomot, egy narancs levét és reszelt héját, majd 1 liter alaplevet. Tíz percig főzzük, majd beletesszük a sült paprikát is. (Még különlegesebb lesz, ha egy kis sáfrányt is adunk hozzá). Pár perc után az egészet simára turmixoljuk. Jégbehűtve tálaljuk.
(Visited 2 223 times, 1 visits today)
Két paprikát szenesre sütni inkább faszénen, de akkor már az energia felhasználása miatt inkább 20 darabot…