A lazac és a spárga egyszerre sült a sütőben a fokhagymával együtt, közben főtt a zöldbab és a tojás, úgyhogy összességében előkészítéssel együtt fél óra alatt megvolt
10 dkg lazac
5dkg francia zöldbab
5 dkg spárga
2 paradicsom (vagy egy marék koktélparadicsom)
1 keménytojás
marék fekete olajbogyó
vegyes zöldsaláta
só, bors
olívaolaj
sült fokhagymás vinaigrette
A sütőt előmelegítem 220C-ra.
A lazacot egy kis tepsibe teszem, meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, ha van nyitva (nálam volt) aláöntök egy kis fehérbort. Alufóliával letakarom. A spárgát megpucolom, nagyobb darabokra vágom, összeforgatom olívaolajjal, sóval, borssal, a tetejét meglocsolom egy tk-nyi olvasztott vajjal elkevert leheletnyi barna cukorral. Mellédobok 2-3 gerezd fokhagymát héjával együtt. A két tepsit egyszerre beteszem a sütőbe és 20 percig sütöm.
Közben sós vízben puhára, de roppanósra főzöm a megtisztított ceruzababot és megfőzöm a tojást.Egy nagy tányér alját kibélelem vegyes zöldsalátával. Erre külön halmokban körbeteszem a sült spárgát, a zöldbabot, a paradicsomot, a cikkekre vágott kemény tojást, az olajbogyót. Közepére halmozom a darabokra szedett lazacot és leöntöm az egészet a sült fokhagymás vinaigrette-el (olívaolaj, balzsamecet, mustár, sült fokhagyma szétnyomkodva, só, bors
Hm, nagyon jol hanzik! Egy apro megjegyzes: a szoszt vinaigrette-nek hivjak.
Fú, de szépen elírtam:) Köszi,hogy szóltál, gyorsan ki is javítottam
hmmm, looking so yummy… this blog is cool, recommending it to all food and dietetics students at the University of Nigeria Nsukka.or taking it straight to http://www.unn.edu.ng