A káposzta édesre sül, enyhén karamellizálódik (cukor nélkül), a végeredmény kicsit olyan, mint egy káposztás rétes, vagy cvekedli – tészta nélkül. Só, bors, olívaolaj, a végén a tetejére pedig pár csepp balzsamecet (nálam nem az volt, hanem saba, vagyis mustméz, de lehetne pl. gránátalmaszirup is).
Így készül:
A sütőt előmelegítjük 220C-ra. A káposztát vékony cikkelyekre vágjuk (fél fejből kb. 6-8 cikkelyt), a torzsájával együtt, az tartja össze, hogy ne essen szét. Sütőlapra papírt, vagy alufóliát helyezünk, meglocsoljuk olívaolajjal, sót, borsot szórunk rá. Rátesszük a káposzta cikkelyeket, tetejüket is meglocsoljuk olajjal, só, bors. 25-30 percig sütjük, amíg megpuhul, de nem teljesen, és kissé karamellizálódik
Ezt is kipróbálom.
Hasonlóan készítem köretnek a kelkáposztát. Az isteni!
gambas
Nagyon jol hangzik. kiprobalom. En legutoljara fodros kelt sutottem, az is nagyon finom: http://ehesekvagyunk.blogspot.com/2010/02/fodros-kel-chips-kale-chips.html
Ó ezt biztosan ki fogom próbálni és azt hiszem én tökmagolajat cseppegtetek majd rá.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kipróbáltam, rántott csirke mellé. Balzsamecettel tökéletes lett.
imádom ezt a fotót
pont jókor jött ez a poszt, most akarok ráállni a káposztára 🙂
egy amatőr kérdés: akkor is csöpögtetsz olajat alá, ha sütőpapíron sütsz? soha nem csináltam még ilyet, semmi tapasztalatom.