Ez a magyaros verzió külföldinek készült (akin szerencsére remekül lehet kísérletezni, mert bármit megeszik, amit eléteszek), ez annyiban nyilvánult meg, hogy a gerslit úgy indítottam, mint egy pörköltet (csak olívaolajjal), került bele paprika, paradicsom, pici füstölt császár. Rajta serpenyőben sült tőkehalfilé és néhány szelet, szintén serpenyőben átforgatott gomba +finomra aprított petrezselyemzöld.
A gerslit alaposan átöblítjük. A hagymát finomra aprítjuk, és egy lábasban, az olajon, kevés felkockázott füstölt császárral eyütt, közepes lángon, fedő alatt puhára pároljuk (kb. 4 perc). Hozzáadjuk a gerslit, megkeverjük, úgy, hogy a szemeket egyenletesen bevonja a zsiradék, fényesek legyenek. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a a pirospaprikát. Felöntjük a húsleves felével (amelyet kis lángon melegen tartunk), beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát, fokhagymát, lefedjük, és alacsony lángon, 25 percig főzzük, néha megkeverjük. Ez után hozzáadjuk a húsleves másik felét, majd fedő alatt további 15 percig főzzük, amíg a gersli megpuhul, de kellemesen harapható
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Én biztos nem fogok ellenkezni a gersli receptek ellen, épp a héten főztem először (aztán gyorsan másodszor is), nagyon bejött. És ahtározotan kreatívan felhasználható dolognak tűnik.
Szia:)>>http://www.csalokanapfeny.com/?p=243
szia, ha mar gabona, van otleted arra, hogy az etiop tef(f) nevu gabonat, amibol a lapos lepenyszeru kenyeruket csinaljak, mivel erdemes helyettesiteni?>en most a hajdinaban gondolkodom, de ha van neked vmi, szivesen fogadnam:)
Hónapok óta mindig várom megy kicsit, hogy végre a macaron történet végét (a tökéletest) is halljuk…
roll., hm, passz. enni ettem már injerát, mondjuk nem Etiópiában, de soha nem csináltam még. Nem is tudom, az olyan kicsit savanykás, mivel is lehetne helyettesíteni. Kölesliszt? Remélem, ha nekiállsz, felteszed majd a blogodra!>>Zsuzska,>macaronilag kicsit frusztrált vagyok, mert ötödik adagnál tartok, és még mindog nem az igazi, de elméletben már annyira mindent tudok, sőt profiktól is kaptam tippeket, hogy már remélem, csak egy szabad nap hiányzik ahhoz, hogy végre sikerüljön.
hajdinara esett a valasztas:) de egyszer szerzunk teffet is
kipróbáltam, nagyon finom, ez az első gerslis étel, amit főztem, jó szaftos, nem kell rajta semmit változtatni
köszi a receptet,
Naggyon király kaja….Megcsináltam….Most csinálom a második adagot
Most főztem meg, nagyon finom lett! Köszi a szuper ötletet!