Hozzávalók (2 személyre):
1 közepes méretű karfiol, rózsáira szedve
olívaolaj, só, bors
1/2 citrom reszelt héja
4 szárított paradicsom, apróra vágva
2-3 ek friss petrezselyem
2 tk kapribogyó
4ek olívaolaj
A sütőt 200C-ra melegítem.
A karfiolrózsákat közepes darabokra szedem (kb. nagy diónyi), és az egészen kicsi rózsák kivételével félbevágom (ez azért jó, mert a vágott, egyenes felület könnyebben karamellizálódik, mint a göcsörtös rózsa). Egy uzsonnás zacskóban összerázom a sóval, borssal és annyi olívaolajjal, hogy egyenletesen, vékonyan bevonja. Alufóliával bélelt tepsire öntöm, elrendezem, hogy a vágott felülete legyen alul. Kb. 30 percig sütöm, amíg megpuhul, és megpirul. Közben összekeverem az olívaolajat, kapribogyót, felaprított szárított paradicsomot, petrezselymet és a reszelt citromhéjat. Amikor kész a karfiol, összeforgatom vele, ízlés szerint megsózom.
A sült karfiolról jutott eszembe a sült céklád, nem is tudom, miért féltem eddig tőle, ma este megcsináltam mindkettőt és mindenki el volt ájulva a vacsorától 🙂 Köszi a tippet!!