Az egyik kedvenc elkészítési módom, ami a sárgabarackot illeti. 25 perc alatt elkészül, ráadásul 3-4 napig simán eláll a hűtőben, úgyhogy akár nagyobb kiszerelésben is előre elkészíthető. Tavaly a levendulás-fehércsokoládés fagylalttal futott, idén eddig joghurtfagylalttal és joghurthabbal. Vanília helyett kardamommal is nagyon szép.
Sült sárgabarack (4-8 adag)
Hozzávalók:
10 szem érett, de nem túl puha sárgabarack
fél vaníliarúd
10dkg cukor
1,5dl víz
2ek citromlé
A sütőt előmelegítjük 170C-ra.
A sárgabarackokat (héjastul) elfelezzük, kimagozzuk. A cukrot és a vizet kis lábasban összeforraljuk, hozzáadjuk a vanília kikapart magját és a citromlevet. Néhány percig erős lángon főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Egy hőálló tálba öntjük a szirupot, a sárgabarackokat vágott felükkel lefelé belehelyezzük. 10 percig sütjük. A barackokat megfordítjuk, meglocsoljuk a sziruppal és így is 10 percet sütjük. (Figyeljünk a sütési időre, a barack puhuljon meg, de tartsa meg formáját, ez az érettségi fokától is függ). Lehűtjük, szobahőmérsékleten, vagy hidegen tálaljuk fagyi mellé. Hűtőben 3-4 napig eláll.
Sajnàlom hogy nincs màr meg a sàrgabarack fàm, voltak idok mikor a rengeteg gyumolccsel nem tudtam mit kezdeni.
Finom lehet igy a barack!
Végre valami egyszerű és nagyszerű desszert! 🙂
kérek én olyat most
joghurtfagyival
küldheted fénypostával 😉
Sára
Ez a recepted nagy favoritom. 🙂
Pont tegnap próbáltuk ki a fehércsokis-levendulás fagyit, és valami isteni!!! legközelebb barackot is mellékelünk hozzá 🙂
Szuper recept! Az egész család odáig volt érte! 🙂