Itt vagyunk 2021. tavaszán, egy éve ülünk a lakásainkba és a konyháinkba zárva. Nem gondoltuk tavaly ilyenkor, hogy még idén is csak óvatosan lehet családi összejöveteleket szervezni, a nagy asztalokat még mindig nem ülhetjük körbe annyian, amennyien szeretnénk.
Számomra ezalatt az év alatt még inkább bebizonyosodott, hogy egy tányér étel mennyivel több tud lenni önmagánál. Hogy valóban szeretetnyelv lehet és akár kulcs egy másik emberhez. Egy apró kedves gesztus, amivel egy kis melegséget, vagy éppen tényleges segítséget adhatunk.
Még inkább megerősödött bennem a hivatásom egyik mozgatórugója is: hogy a gasztronómia micsoda egy lenyűgöző eszköz, aminek segítségével hegyeket és érzelmeket lehet mozgatni. Én most ezzel a kis húsvéti, tavaszi receptgyűjteménnyel szeretném megköszönni régi és új olvasóim támogatását, kitartását, a rengeteg kedvességet, amit üzeneteken, képeken, leveleken, kommenteken és lelkes visszajelzéseken keresztül kapok, a mostani időszakban ezek többet jelentenek nekem is, mint valaha, köszönöm nektek!
Sok szeretettel:
Mautner Zsófi
A húsvéti nagy asztal LETÖLTÉSE:
Ez a kis húsvéti receptgyűjtemény ingyenesen letölthető, ha valaki mégis úgy érezné, hogy szívesen honorálná anyagilag is, azt szeretném kérni, hogy adományozzon bármilyen szerény összeget a Budapest Bike Maffia-nak, akik nagyszerű nonprofit partnerünk voltak a Karantén Kantin jótékonysági szakácskönyv projektünkben is, és elképesztő munkát tesznek abba, hogy a leginkább rászorulóknak segítsenek. Az adományozásnál az üzenetbe írjátok be, hogy “szakácskönyv”, így ez a támogatás is a projektünkhöz íródik.
Az adományozás pár másodperc alatt, szuperegyszerűen kivitelezhető itt: Budapest Bike Maffia
Kedves Zsófi!
A szakácskönyv nagyon kedves és hasznos ajándék, köszönet érte! A BBMaffiának ment a támogatás, megérdemlik, tiszteletre méltó, amit tesznek.
Egy kérésem lenne hozzád: a 39. oldalon található Fehér répatorta dióolajjal… receptet szeretném elkészíteni, de a leírás valahogy nem passzol össze a hozzávalókkal. Megtalálható ez a recept valahol máshol is?
Nagyon köszönöm a segítséget, szép napot neked!
Tamás Lilla
Szia Lilla, az eljárás ugyanaz, csak a plusz dolgokat hagyd ki belőle (currypor, sárgabarack). Olívaolaj helyett dióolaj, narancshéj helyett citromhéj! (ezek benne maradtak egy másik receptemből, de utólag már nem cseréljük le, mert nagyon bonyolult volt feltenni a pdf-et a blogra:) megírom majd precízen ezt a receptet és kiteszem külön blogposztba!:)
Köszönöm! 🙂
Szia Zsófi,
Hasonló problémám van a sáfrányos mandulatejes creme caramellel (nem egyezik a név a hozzávalókkal). Csak mandulatejre kellene cserélni a kókuszt, és adni hozzá sáfrányt is?
Szuper lenne, ha felkerülne a blogra a sáfrányos verzió receptje is.
Nagyon köszönöm előre is! A recepteskönyv pedig meseszép