Friss, csöves kukorica 3 perc alatt

Soha nem jutott volna eszembe mikróba tenni a csöves kukoricát! Ma reggel olvastam a The Kitchn oldalán ezt a tippet (ajánlom a figyelmetekbe, az egyik kedvenc oldalam), rögtön ki is próbáltam, szuperül működik.

Tudom, hogy sokak számára mumus a mikró, nekem van itthon elrejtve, ritkán használom, leginkább vaj olvasztáshoz, pattogatott kukoricához, indiai pappadum sütéséhez, ilyesmi.

Nem állandóra, de néha-néha, ha pl. csak egyetlen csövet szeretne enni az ember, vagy egy salátához egy-két csőre van szükség, nagyszerű, és leginkább szupertempós ez a módszer.

Így megy:

1. Olyan kukoricát válasszunk, amin rajta van a héja. (Ez megvédi majd a kiszáradástól) A zöldségesnél én alá szoktam kukucskálni, hogy szép, ép szemek vannak a csövön.

2. Tegyük be – héjastul- a mikróba, maximális fokozatra -úgy, ahogy van (víz nélkül).

3. Mikrózzuk 3 percig. (nyilván ezt érdemes kitapasztalni, nálam pont ennyi).

4. Fogóval, vagy kesztyűvel vegyük ki, vigyázat, nagyon forró!

5. Tegyük egy rácsra, vagy deszkára, és hagyjuk pár percig hűlni, a belseje még forróbb!

6. Bontsuk ki, máris fogyasztható.

Például kis fűszervajjal (pl. zöldcitromhéj, tabasco, koriander, vagy kapor) és nagyszemű sóval. Vagy csak chilivel, sóval és limelével, ahogy a mexikóiak.

Íme a másik kedvenc oldalmról néhány kukoricás tipp -főleg ismert nemzetközi standardek, salsa, tócsni, vagy akár a dél-amerikai konyhákból ismert fagyi.

Tőlem régebbről néhány kedvenc:

Chilis-korianderes fűszervajjal
Serpenyősen, gyömbérrel és szezámolajjal
Parmezános-kukoricás sült puding (ezt imádom!)
Csípős-savanyú kukoricasaláta (ceviche-szerű)
Kukoricakrémleves chilis pattogatott kukoricával (az első könyvemből)
Julia Child féle kukoricás vajmártás (ez munkás, de eszement jó)

(Visited 1 040 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

5 hozzászólás

  1. Hűűű micsoda újdonság, ezért megérte benézni hozzád! JA NEM!

    Próbáld meg a virslit mikrózni és láss csodát az is megfő.

  2. Zsófi! Ezektől az „egészséges” ételektől sem tüntél soványabbnak a b*zi parádén!

  3. Úr Isten, ennyi gyökeret… Miért kell a taplóságról bizonyosságot tennetek?
    Én köszi a tippet, eszembe nem jutott volna mikrózni így, víz nélkül, ki is próbálom.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük