Soha nem jutott volna eszembe mikróba tenni a csöves kukoricát! Ma reggel olvastam a The Kitchn oldalán ezt a tippet (ajánlom a figyelmetekbe, az egyik kedvenc oldalam), rögtön ki is próbáltam, szuperül működik.
Tudom, hogy sokak számára mumus a mikró, nekem van itthon elrejtve, ritkán használom, leginkább vaj olvasztáshoz, pattogatott kukoricához, indiai pappadum sütéséhez, ilyesmi.
Nem állandóra, de néha-néha, ha pl. csak egyetlen csövet szeretne enni az ember, vagy egy salátához egy-két csőre van szükség, nagyszerű, és leginkább szupertempós ez a módszer.
Így megy:
1. Olyan kukoricát válasszunk, amin rajta van a héja. (Ez megvédi majd a kiszáradástól) A zöldségesnél én alá szoktam kukucskálni, hogy szép, ép szemek vannak a csövön.
2. Tegyük be – héjastul- a mikróba, maximális fokozatra -úgy, ahogy van (víz nélkül).
3. Mikrózzuk 3 percig. (nyilván ezt érdemes kitapasztalni, nálam pont ennyi).
4. Fogóval, vagy kesztyűvel vegyük ki, vigyázat, nagyon forró!
5. Tegyük egy rácsra, vagy deszkára, és hagyjuk pár percig hűlni, a belseje még forróbb!
6. Bontsuk ki, máris fogyasztható.
Például kis fűszervajjal (pl. zöldcitromhéj, tabasco, koriander, vagy kapor) és nagyszemű sóval. Vagy csak chilivel, sóval és limelével, ahogy a mexikóiak.
Íme a másik kedvenc oldalmról néhány kukoricás tipp -főleg ismert nemzetközi standardek, salsa, tócsni, vagy akár a dél-amerikai konyhákból ismert fagyi.
Tőlem régebbről néhány kedvenc:
Chilis-korianderes fűszervajjal
Serpenyősen, gyömbérrel és szezámolajjal
Parmezános-kukoricás sült puding (ezt imádom!)
Csípős-savanyú kukoricasaláta (ceviche-szerű)
Kukoricakrémleves chilis pattogatott kukoricával (az első könyvemből)
Julia Child féle kukoricás vajmártás (ez munkás, de eszement jó)
Hűűű micsoda újdonság, ezért megérte benézni hozzád! JA NEM!
Próbáld meg a virslit mikrózni és láss csodát az is megfő.
Zsófi! Ezektől az „egészséges” ételektől sem tüntél soványabbnak a b*zi parádén!
Mondjuk ebben a posztban nem is írom azt, hogy ez a kukorica „egészséges” lenne:) Csak azt, hogy így rendkívül gyors az elkészítése.
Éljen éljen éljen, azt azért nem gondoltam, hogy egy gastroblogon is terjed a tapló.
Úr Isten, ennyi gyökeret… Miért kell a taplóságról bizonyosságot tennetek?
Én köszi a tippet, eszembe nem jutott volna mikrózni így, víz nélkül, ki is próbálom.