Gyönyörű, zsenge, nyári céklák vannak most a piacon, ne felejtsétek, hogy a levele nem kuka! Például kiváló így: (fokhagymás) joghurttal, olívaolajjal összekeverve, pirított dióval meghintve. (Ihlet: Olimpia étterem /Takács Lajos -múlt héten ez volt nála a rántott hús körete).
Ezt éppen ma reggel a Káli-medencében, a híres káptalantóti piacon vettük, és a nagy melegben, ebédre nagyon jól esett. Itt még pár kép, hogy miket „főztünk” a piaci szerzeményekből. (Sajnos, itt tudtam meg azt is, hogy a szombatonként Budapestre (Óbudára) érkező kihelyezett tagozatját a piacnak egyelőre sajnos azonnali hatállyal megszüntette az önkormányzat).
Itt még néhány ötlet, hogy az ilyesmi zöldekkel mit lehet még kezdeni.
Azért valahol nem normális, hogy 200 km-re hordják fel az árut.
A tóti piac egy része átköltözött Hévízre a nagy parkoló mögé, csütörtök du. és szombat de. tart nyitva, áprilisban legalább is így volt.