Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával

Három az egyben: paradicsomos tészta, húsgombóc & némi töltött paprika íz – mindez szuperegyszerűen, egyetlen lábasban, sütőben készítve. Igazi családi közönségkedvenc ez a recept, hiszen biztos, hogy minden gyereket le lehet venni a lábáról egy jó paradicsomos húsgombóccal. Óriási előnye, hogy egyetlen nagy serpenyőben, vagy tepsiben készül, még a tészta is itt puhul meg a mártásban. Ha mellé tesszük a paprikát, akkor a paradicsommártás átveszi az ízét, de ez természetesen akár el is hagyható. Mindenképpen apróbb méretű, rövid tésztát ajánlok hozzá, az alkalmas arra, hogy a sütőben megfelelően puhuljon meg.

Sütőben sült paradicsomos húsgombóc kagylótésztával
Hozzávalók (4 adag)

50 dkg darált sertéshús
1 zsemle, tejbe, vagy langyos vízbe áztatva
1 tojás
2 kis gerezd fokhagyma, reszelve
só, bors
15 dkg kagylótészta (vagy más apróbb méretű száraztészta)
7 dl natúr paradicsomszósz
2 hegyes, csípős paprika (vagy TV paprika)

A húsgombóchoz egy tálban összekeverjük a darált húst, a beáztatott, kinyomkodott zsemlét, az egész tojást, a reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Pingponglabda méretű gombócokat formázunk belőle (10-12 jön ki). A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A gombócokat sütőlapra tesszük, meglocsoljuk pár csepp olajjal, majd 15 percig sütjük. Egy hőálló (öntöttvas, vagy jénai) tálba tesszük a gombócokat, köré szórjuk a száraz tésztát, ráöntjük a paradicsomszószt, valamint a szósz üvegéből még kétszer ugyanannyi mennyiségű vizet. A szószba a gombócok közé beletesszük a csípős paprikát (vagy ha gyerekeknek készül, TV paprikát), ami remek ízt ad a mártásnak. Alufóliával lefedjük, majd 200C fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezalatt a tészta beszívja a mártást és megpuhul. Azonnal tálaljuk.

(Visited 4 795 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

4 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük