Vaníliás, krémes túrótorta

 
Néhány hete a testvérem jelent meg ennek a tortának a maradékával egy családi ebéden. Kívül sült, belül végtelenül krémes túrótorta, minimál, és ettől kitűnő. Azt mondja, a receptet egyszer a Bűvös Szakácson találta, valamilyen baszk ajánlóban, majd elküldi. Így is lett, receptet elolvastam, és csak azt nem értettem, hogy ez a torta hogy nem söpört végig a hazai gasztroblogokon. Szuperegyszerű, szupergyors, és fenomenális. Az eredeti recept 1kg zsíros krémtúrót, vagy friss sajtot ír, a baszkoknak van is az a kiváló minőségű friss krémsajtjuk, gondolom, azzal készítik. Ezt próbáltam meg reprodukálni, ami light, krémes túró és natúr krémsajt keverésével sikerült leginkább. A cukor mennyiségét felére csökkentettem, és nyilván nyírfacukorral is lehet készíteni. Lehetne a masszához további kiegészítőket is keverni (pl. mazsolát, aszalt áfonyát), de pont az benne a legjobb, hogy ilyen egyszerű. 

Vaníliás, krémes túrótorta (Bűvös Szakács receptjéből indulva)
Hozzávalók (10-12 szelethez)
50 dkg krémes túró (light)
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
7 egész tojás
1 vaníliarúd magjai
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál liszt
5 dl tejszín
A sütőt előmelegítjük 220C fokra. Egy nagy keverőtálban elektromos kézi keverővel összedolgozzuk a krémes túrót (Milfina light márkát használtam), a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a vaníliát, a lisztet, végül a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük. Egy 23-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, kissé kiolajozzuk, majd beleöntjük a masszát. 40 percig sütjük. Ekkor még lágynak tűnik a közepe, de ez a hűlés során megszilárdul. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen szeletelhető.
X Szponzorált poszt: Az alapanyagokat és a posztot az ALDI Magyarország és az ALDI Háziasszonyai támogatták

 

 

 

 

 

(Visited 6 303 times, 3 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

6 hozzászólás

  1. Megcsináltuk, igaz, csak fele mennyiségből, mert ki szerettük volna próbálni. A túró a SPAR-ban kapható tégelyes, zöld fedelű volt (alpesi tejből, főzéshez-sütéshez), a krémsajt a Philadelphia Light, a tejszín Milfina 30%-os. Így is 40 percet sütöttük – villanysütő lévén a 200 fok a max. – és hagytuk benn kihűlni. A TORTA SZENZÁCIÓS, akkora sikere volt, hogy holnap újra megcsináljuk! KÖSZÖNJÜK!

  2. Megcsináltam, nagyon finom lett! Nekem a 26cm-es formából is kiemelkedett sülés közben, aztán szép, egyenletes magasságúra vissazesett. Az öntet orange curd volt.

  3. Sziasztok!
    Én most csinálom, 220 fokon és hőlégkeveressel. Elképesztően kiemelkedett és nagyon meg is barnult a teteje. Egész sötetbarna lett, nem olyan, mint itt a képen (szép sárga és foltokban barnás).
    Lehet, hogy alsó-felső sütesen kellett volna?
    Köszönöm, ha válaszoltok.

  4. Ez a „tèszta” annyira hìg, mintha palacsinta tèszta lenne. Abbòl is a hìgabb fajta. Megeszsm a kalapom, ha ebből bàrmi jò kisül…

    1. Szeretnèk visszavini minden „rosszat”, amit erre a tortàra mondtam. Azòta is a csalàd egyik kedvence!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük