Tegnap ez lett a padlizsánból. Most nem törökös, inkább olaszos, olyasmi mint a parmigiana. Ez egy kis egyszerű, de nagyon finom és egész light-os hétköznapi vacsi. Önmagában isteni, esetleg valami zöldsalátával, de köretként is megállja a helyét, pl. sült csirke mellé. Nagyon egyszerű és pont 25 perc alatt megvan.
Recept:
Hozzávalók (2 személyre):
1 nagy padlizsán
2 dl jó minőségű paradicsomszósz (házi, vagy bolti)
1 gerezd fokhagyma, fél fej hagyma (opcionális)
2 ek light tejföl, vagy joghurt
kis darab (kb. 2 dkg) friss parmezán, reszelve
olívaolaj
só, bors, oregánó,
friss bazsalikom (ha épp van)
A sütőt előmelegítem 200C-ra. Egy tepsit kibélelek alufóliával, azt meglocsolom kis olívaolajjal és megszórom sóval, frissen őrölt borssal és szárított oreganoval. A padlizsánt kb. 1 cm vastag karikákra szeletelem és egyesével az alufóliára helyezem, úgy hogy egy rétegben legyenek. A tetejére is locsolok egy pici olívaolajat és megszórom a fűszerekkel. Beteszem a sütőbe és kb. 15-20 percig sütöm, amíg megpuhul és kívül ropogós piros. (15 perc után meg kell őket fordítani). Mialatt sül a padlizsán, felturbózom egy kicsit a bolti paradicsomszószt: olívaolajon megpárolom a felaprított hagymát és fokhagymát, ráöntöm a paradicsomot, összeforralom. Pici cukorral, sóval, borssal ízesítem. Leveszem a tűzről és belekeverem a tejfölt, a reszelt parmezán felét és ha van, pár levél felaprított friss bazsalikomot (vagy más, paradicsomhoz illó friss fűszert, nekem pl. rozmaring volt most otthon). A kész padlizsánkarikákat két kis egyszemélyes hőálló edénybe, vagy egy nagy lapos jénaiba elrendezem, leöntöm a paradicsomszósszal és megszórom a reszelt parmezán másik felével. Forró grill alá teszem és csak egy-két percig sütöm ,amíg a sajt megpirul és a szósz bugyog.
a joghurtos padlizsán a kedvencem! nem ismeri valaki a receptjét?>köszi>g>antalgabriella@yahoo.fr
ez a kedvencem, már párszor megalkottam a recepted alapján és egyedül megeszek mindig rögtön 2 egész padlizsánt is;)
eGY EGÉSZ vödörre való padlizsánom termett-rekord,-úgyhogy ez lesz az első recept amit kipróbálok, de többet kell csinálnom, mert a siker biztosnak látszik!>jungcipe@citromail.hu
kipróbáltam és valami isteni!!! pont az ilyen egyszerű és nagyon finom kaják jönnek be nálunk mindenkinek.>rnora
Kipróbáltam, kicsit a saját számíze szerint módosítottam, de elmondhatom, remek recept! Bár szerintem kétszeres mennyiséggel érdemes kezdeni, hogy el fog fogyni, az biztos.
Ez valami fenomenális! Az apósom is befalta, pedig elmondhatom róla, ki nem állhatja ezeket a „zöldségeket”. Már ezért megérte vele picit foglalkozni!! Köszi az ötletet!!
Szia, de örülök! nézzél szét nyugodtan a receptek között, nagyon sok olyan zöldséges étel van nálam, amit „hivatalosan” sokan ki nem állhatnak, aztán megkóstolják, és ízlik. Fűszeres sült karfiol, cékla, stb.
Ez valami fantörpillás , még így is hogy elfelejtettem belekeverni a tejfölt és a tetejére szotyogtattam