Recept
Hozzávalók (2 adag)
20dkg friss spenót, megtisztítva
fél fej hagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
5 dl húsleves
1 dl tejszín
4 dkg parmezán, reszelve
szerecsendió
só, bors
diónyi vaj, olívaolaj
A vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pirítom a hagymát és fokhagymát. Felöntöm a húslevessel, felforralom. Beleszórom a megtisztított spenótot és 1-2 percet főzöm, amíg a levelek összeesnek. Nem főzöm túl soká, hogy megmaradjon a szép harsány zöld színe. Leveszem a tűzről és botmixerrel simára pürésítem. Hozzáöntöm a tejszínt, beleszórom a reszelt parmezánt, összerottyantom. Ízlés szerint sózom, borsozom és frissen reszelek bele szerecsendiót.
Co to je? =)
Spinatova polevka s parmezanem, krásne zelená:)
Ez úgy jó, ahogy ide le van írva! A dupla adagba (csak előrelátóan!) belefőztem sok apróra kockázott krumplit, de fokhagymás pirítóst („kruton”, haha) is nyomtunk mellé.
I am seeing a distinct parmigiano pattern on your blog. I love it too. Too bad I can’t understand!