Parmezános spenótkrémleves

Azért azt a parmezánt persze nem csak olyan szofisztikált dolgokhoz használom, mint az előző, hanem nagyon is földhöz ragadt, mindennapi kajákhoz…Imádom pl. levesbe tenni, spenóttal (is –vagy pl. zöldborsóval) egészen fantasztikus. Ez a leves az utóbbi hetek egyik legfinomabb fogása volt, a friss, zsenge spenót és parmezán igencsak harmonikus találmány. Ez is ki van nagyon találva. 10 perc alatt kész, isteni, gyönyörű a színe, egészséges, mi kell még? Krumplit nem tettem bele, de ha tartalmasabban, sűrűbben szereti valaki, mehet.

Recept

Hozzávalók (2 adag)

20dkg friss spenót, megtisztítva
fél fej hagyma, aprítva
2 gerezd fokhagyma, aprítva
5 dl húsleves
1 dl tejszín
4 dkg parmezán, reszelve
szerecsendió
só, bors
diónyi vaj, olívaolaj

A vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pirítom a hagymát és fokhagymát. Felöntöm a húslevessel, felforralom. Beleszórom a megtisztított spenótot és 1-2 percet főzöm, amíg a levelek összeesnek. Nem főzöm túl soká, hogy megmaradjon a szép harsány zöld színe. Leveszem a tűzről és botmixerrel simára pürésítem. Hozzáöntöm a tejszínt, beleszórom a reszelt parmezánt, összerottyantom. Ízlés szerint sózom, borsozom és frissen reszelek bele szerecsendiót.

(Visited 3 928 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

5 hozzászólás

  1. Ez úgy jó, ahogy ide le van írva! A dupla adagba (csak előrelátóan!) belefőztem sok apróra kockázott krumplit, de fokhagymás pirítóst (“kruton”, haha) is nyomtunk mellé.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük