30 dkg darált csirkehús
4újhagyma, vékonyra karikázva
ujjnyi frissen reszelt gyömbér
kis gerezd fokhagyma, reszelve
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
1 tojásfehérje
Mártogató: szójaszósz, zöldcitromlé, pirított szezámmag
Előkészítjük a tölteléket (akár előre is lehet): a darált csirkehúst összekeverjük az újhagymával, gyömbérrel, fokhagymával, szójaszósszal, szezámolajjal, az étkezési keményítővel és a tojásfehérjével. A tésztalapokból kerek lapokat szúrunk ki (a négyzet alakú is megfelel), mindegyik közepére egy-egy teáskanál csirkés masszát kanalazunk. Rózsa formájúra összefogjuk, úgy, hogy felül nyitott maradjon, látszódjon a töltelék. Nagy serpenyő (vagy wok) tetejére helyezzük a bambuszpárolót, amelyet kibélelünk sütőpapírral (vagy néhány levél kelkáposztával). Ráhelyezzük a tésztabatyukat. Amikor a víz forr, takarékra vesszük, hogy csak gyöngyözzön. A párolót lefedjük, a batyukat 7 percig gőzöljük. Ha mélyhűtőből vettük ki, 9 percig.
Óóó, ilyet/hasonlót Horasz mester készített a II. blogger főzésre (Tabáni terasz)
Sagit egy kicsit a batyukialakításnál, ha a tésztát egy laposabb csészébe nyomjuk óvatosan, belehelyezzük a tölteléket, majd úgy emeljük ki, hogy közben ki is alakul a batyú
bocsi, segit
Így még csak kvázi félgömb lesz, még
dresszírozni kell, hogy batyu legyen.
SZia,
És a tészta miből készül? Vagy csak én nem találom a leírásban?