Kedves Chili! A Sapori d’italia Kft. Tökön az újmajorban gyárt Burratat. A honlapjukon nem szerepel, mert állítólag csak éttermek és szállodák keresik náluk. Mégis mindig szokott lenni, egy „vödörnyit” lehet egyszerre venni, ez kb. 10 gombóc.www.mozzarella.hu-n lehet tájékozódni”
Burrata grillezett cukkinivel és mentával
Hozzávalók (2 adag)
Egy 12.5 dkg-os burrata (vagy mozzarella)
2 közepes méretű cukkini
5 levél menta
Jó minőségű olívaolaj
Egy marék pirított fenyőmag
Só, bors
A cukkinit héjastul kb. 1,5 cm-es karikákra szeleteljük. Egy grillserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk. Amikor szinte füstöl, egy csepp olajat öntünk bele, majd hozzáadjuk a cukkini karikákat. Nem mozgatjuk, amíg nem kezd el pirulni. Akkor megfordítjuk, és másik oldalán is néhány percig sütjük (a lángot kissé visszavesszük), ne puhuljon meg teljesen. A burratat (vagy mozzarellát) félbevágjuk, a cukkini ágyra helyezzük. Friss mentával, pirított fenyőmaggal és olívaolajjal tálaljuk.
Én a Culinarisban vettem a Balassi Bálint utcában, bár az elhangzottaknál borsosabb áron.