Alábbiakban összeválogattam néhány receptet, amely esetleg ihletet adhat, ha valaki még ötletet keres (nem hagyományos) ünnepi menühöz:
édesköménykrémleves garnélával
kacsamell körtés borókabogyós vöröskáposztával
fűszeres csokoládéparfé
vagy:
libamáj terrine
lazac citromos vajjal (lazac elkészítése pl.itt)
körte szép heléna módra
vega:
sült édesburgonya, hagyma, kakukkfű
esetleg (csak más körettel, pl. gyömbéres sütőtökpürével)
szezámmagos tőkehal
desszert:
mákos guba elegánsan
házi gesztenyepüré
könnyebb desszert, pl. libasült után:
marokkói narancssaláta gránátalmával és datolyával
vaníliás-karamellás narancssaláta
aprósütik:
fahéjas linzerkarika narancskrémmel
diós-sárgabarackos rugelach
Esetleg (a képen):
Gesztenyemousse kakaóbabbal
Hozzávalók:
2dl tej
2 tojássárgája
4dkg cukor
1ek étkezési keményítő
20dkg gesztenyemassza
2dl tejszín
durvára tört kakaóbab
A tejet csipet sóval felmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet, visszaöntjük a lábasba, és lassan sűrűre főzzük (ne forrjon!). Leveszzük a tűzről, és állandó keverés mellett langyosra hűtjük. Simára keverjük a gesztenyemasszával. Habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a lehűtött gesztenyés-pudingos krémmel. Tetejét megszórjuk kakaóbab darabokkal (vagy csokoládéval)
Én most visszavonulok, mindenkinek nagyon kellemes Ünnepeket , jó főzést kívánok!