Recept
Hozzávalók (2 személyre)
1 nagy, vagy két kisebb cukkini
1 mozzarella golyó
1-2 ek reszelt parmezán
olívaolaj
friss bazsalikom, petrezselyem, aprítva
1tk reszelt citromhéj
csipet őrölt chilipaprika
só, bors
A sütőt grillfokozatra kapcsolom.
A cukkinit méretétől függően 4-6 darabba vágom. Kiskanállal üreget vájok a belsejéből, úgy, hogy az alja megmaradjon. Forrásban lévő, sós vízbe dobom, és néhány percig (3-4) blansírozom, hogy picit megpuhuljon, de roppanós maradjon. Közben felkockázom a mozzarellát, és ízlés szerint összeforgatom a felaprított bazsalikommal és petrezselyemmel, a citromhéjjal, parmezánnal, sóval, borssal és olívaolajjal. A cukkinit megtöltöm a sajtkeverékkel, és pár percre a grillbe teszem, hogy a sajt megpiruljon. Ha tartalmasabbat kell produkálni, lehet a töltelékbe friss kenyérmorzsát, vagy tésztát is keverni.
Nem tudom, hogy jó vagy rossz, de én ezzel kezdtem az ismerkedést Chili&Vaniliával. Csak egy gyors vacsira vágytam, és tetszett, hogy nem kell shoplist a vásárláshoz. Mozarella&Cukkini.
Arra feltétlen jó a recept, hogy rájöjjek, hogy nincs otthon chilim, és ha Chili fun szeretnék lenni, már pedig szeretnék, akkor be kell szereznem….
Utólag az is átfutott az agyamon, hogy jobb lett volna a blanchirozásnak előtte utánanézni, de így is finom volt.
A képen azért máshogy néz ki mint az enyém, de az enyém biztosan finomabb lett…. 🙂
L
ppch vhx more info