Sült spárga medvehagymás zöldborsóraguval és hatperces tojással

Spárgaszezonban minden évben az első étel a konyhámban a sült spárga hatperces tojással. A spárga megjelenésének ünneplésére nem tudok elképzelni ennél jobbat. Ehhez jönnek mindig új „feltétek”, vagy raguk, idén ez a medvehagymás zöldborsó. A retek csodás pirítva, vagy sütve, nem csak nyersen finom!

Sült spárga:
1 csomag (50 dkg) spárga
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
4 nagyon friss tojás

Medvehagymás zöldborsóragu:
3 dkg vaj
1 csokor újhagyma, felkarikázva
2 csokor retek, negyedekre szeletelve
30 dkg zöldborsó
fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
fél csokor medvehagyma, finomra aprítva

A spárgához előmelegítjük a sütőt 210°C-ra (légkeverés). A spárgák legalsó egy-két centijét letörjük, majd ha szükséges, a legalját zöldséghámozóval meghámozzuk. Zöld spárgánál a többi részt nem szükséges tisztítani, a kis lapos „tüskéket” eltávolíthatjuk a szárról. Ha a receptet fehér spárgával készítjük, annak a teljes szárát meg kell tisztítani. A spárgákat egy tepsire fektetjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, frissen őrölt borsot adunk hozzá, és kb. 10 perc alatt megsütjük (a pontos sütési idő a spárga fajtájától és vastagságától függ).
Közben elkészítjük a ragut: a vajon néhány percig dinszteljük az újhagymát, majd a negyedekbe vágott retket. Hozzáadjuk a zöldborsót (fagyasztott), néhány percig pároljuk, majd hozzáadunk egy kevés vizet, vagy alaplevet, és 5 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a zöldfűszereket. A ragut a sült spárgára halmozzuk, és hatperces tojással tálaljuk.

(Visited 3 817 times, 2 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük