2016. legnépszerűbb receptjei

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! Mielőtt nagy lendülettel belevágnék a 2017-es évbe, visszatekintek egy kicsit az előzőre. Elsőként azokat a recepteket gyűjtöttem össze, amelyeket tavaly a legjobban szerettetek. Nem feltétlenül az olvasottsági statisztikák alapján válogattam, hanem a tényleges visszajelzéseket figyelembevéve, az alább felsorolt ételek tehát azok, amiket tudomásom és érzésem szerint a legtöbben készítettetek el. Fotót küldtetek, taggeltetek, írtatok, kommenteltetek.

Ahogy ránézek a listára, messzemenő következtetéseket úgy látom nemigen tudok levonni, hacsak azt nem, hogy – nem túl meglepő módon – azokat a recepteket kedvelitek leginkább, amelyekhez könnyű beszerezni az alapanyagokat, de valamelyest mégis különlegesek, nem hétköznapiak. A legnagyobb örömömre továbbra sincs ellenetekre a nemzetközi konyha, a legtöbbet főzött ételek között akad ázsiai crossover, marokkói, indiai, szír fogás. De a Nagymamám klasszikus rizskochja és egy megcsavart krumplifőzelék is dobogóra került.

Íme tehát, 2016. kedvencei:

Sült csirkeszárny leves rizstésztával
Golden mylk, azaz náthaűző kurkumás latte
Kovászos uborkás krumplifőzelék kolbászmorzsával
Citrusos kacsatagine
Csípős-édes sült kelbimbó saláta Momofuku módra
Szuperropogós rántott csirke 20 perc alatt
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal
Nagymamám klasszikus rizskochja
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve

A következő posztban néhány kedvenc gasztronómiai élményt, éttermet, utazást és szakácskönyvet fogok megidézni, aztán indulhat 2017!

(Visited 13 472 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás

  1. Sajnos nem találom a mentett receptjeim között a tojáslikőr elkészítését! Pedig télen többször is megcsináltam már! 🙂 A “maradékkal” pedig a leírtak alapján jártam el, megittam! 🙂
    Elküldenéd nekem? Köszönöm!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük