Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal

 

Döntse el ki-ki maga, hogy minek nevezi: zöldborsófőzeléknek, currynek, vagy egyébnek. A mostani Stahl magazinban van egy kifejezetten inspiráló blokk a zöldborsóról, ott szerepel egy “zöldborsófőzelék”, tejszínnel és rengeteg rukolával. Ez adta az ihletet, a rukolát azonban spenót, a tejszínt pedig kókusztej váltotta ki. Aztán került még bele egy kis gyömbér, és egy kis wasabi, hogy ne csak egysíkúan édeskés-kesernyés íze legyen. Akár lehetne hal, vagy sült csirke körete, ha ezek nélkül valaki nem tudja ételként értelmezni. Öperces tavaszi vacsora, amelyben a legtöbb időt a friss spenót pucolása viszi.
Kókusztejes zöldborsó friss spenóttal
Hozzávalók (2 adag)
2 evőkanál olaj
3 szál újhagyma, fehér része felkarikázva
45dkg zöldborsó (nálam most fagyasztott)
2,5dl kókusztej
20dkg friss spenót, megpucolva, átöblítve
2 cm friss gyömbér, reszelve
késhegynyi wasabi
só, bors
tetejére az újhagyma felkarikázott zöldje
Az olajon üvegesre dinszteljük az újhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, és néhány percig pároljuk. Felöntjük a kókusztejjel, és néhány percig főzzük (a kókusztej elkezd kissé sűrűsödni). A spenótot megpucoljuk, és nagyon alaposan átöblítjük. Felaprítjuk, majd a kókusztejes zöldborsóhoz adjuk. Addig főzzük, amíg a levelek teljesen összeesnek. Hozzáadjuk a friss reszelt gyömbért, és a wasabit. Sózzuk, borsozzuk. A felkarikázott újhagymazölddel megszórva tálaljuk.
(Visited 299 times, 1 visits today)
Print Friendly

2 hozzászólás

  1. És jó lett kókusztejjel? A barátnőm érzékeny a tejre, de a zölborsófőzit nagyon szereti, kíváncsi vagyok, milyen lenne kókusztejjel 😀
    Máj. 1-én meg gasztro-nap lesz a Hotel Azúr-ban – hosszú hétvége meg különleges ebéd.. jó program.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.