Mozzarellával töltött cukkini

No, egy gyors kis semmiség – múltkor mikor cukkiniztem, még utána is maradt egy nagyobb példány a hűtőmben. Maradékokból dobtam össze ezt a gyors finomságot, ami salátával simán elmegy remek hétköznapi vacsinak. A cukkini blansírozva, közben grill beindítva, mozzarella kockázva, összeforgatva ezzel-azzal, majd jóó folyós-nyúlósra a cukkinire grillezve. Erről most több mondanivalóm nincs. A cukkini történetéről sem:)

Recept

Hozzávalók (2 személyre)

1 nagy, vagy két kisebb cukkini
1 mozzarella golyó
1-2 ek reszelt parmezán
olívaolaj
friss bazsalikom, petrezselyem, aprítva
1tk reszelt citromhéj
csipet őrölt chilipaprika
só, bors

A sütőt grillfokozatra kapcsolom.
A cukkinit méretétől függően 4-6 darabba vágom. Kiskanállal üreget vájok a belsejéből, úgy, hogy az alja megmaradjon. Forrásban lévő, sós vízbe dobom, és néhány percig (3-4) blansírozom, hogy picit megpuhuljon, de roppanós maradjon. Közben felkockázom a mozzarellát, és ízlés szerint összeforgatom a felaprított bazsalikommal és petrezselyemmel, a citromhéjjal, parmezánnal, sóval, borssal és olívaolajjal. A cukkinit megtöltöm a sajtkeverékkel, és pár percre a grillbe teszem, hogy a sajt megpiruljon. Ha tartalmasabbat kell produkálni, lehet a töltelékbe friss kenyérmorzsát, vagy tésztát is keverni.

(Visited 113 times, 2 visits today)
Print Friendly

One comment

  1. Nem tudom, hogy jó vagy rossz, de én ezzel kezdtem az ismerkedést Chili&Vaniliával. Csak egy gyors vacsira vágytam, és tetszett, hogy nem kell shoplist a vásárláshoz. Mozarella&Cukkini.
    Arra feltétlen jó a recept, hogy rájöjjek, hogy nincs otthon chilim, és ha Chili fun szeretnék lenni, már pedig szeretnék, akkor be kell szereznem….
    Utólag az is átfutott az agyamon, hogy jobb lett volna a blanchirozásnak előtte utánanézni, de így is finom volt.
    A képen azért máshogy néz ki mint az enyém, de az enyém biztosan finomabb lett…. 🙂
    L

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.