Welcome – ez itt a megújult Chili&Vanília!

chiliujlogomzs
Sok szeretettel köszöntelek Benneteket a megújult Chili&Vanília blogon.

A Chili&Vaníliát több, mint tizenegy évvel ezelőtt, 2005. szeptember 2-án, egy szál laptoppal az ölemben, ellenben temérdek mondanivalóval kezdtem el írni, az akkor még brüsszeli kanapém sarkából. Soha nem gondoltam, és nem is terveztem, hogy a szerény, civil gasztroblogom egyszer csak egy gyönyörű hivatássá, és komplett új pályává növi ki magát.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki a kezdetektől fogva követi a receptjeimet, és azoknak is, akik később csatlakoztak a Chili&Vanília olvasói táborához.

A blogon sokszáz személyes recept található, ezen az új honlapon most már áttekinthető, kereshető formában. Azt hiszem, egy évtized után itt volt az ideje, hogy friss, új köntöst és új logot kapjon, bár a régit is nagyon szerettem. Bízom benne, hogy szeretni fogjátok, és a recepteket is könnyen megtaláljátok majd, így most már nem csak az én fejemben és emlékezetemben élnek majd a régebbi, akár nyolc-tíz évvel ezelőtti receptek, hanem ti is használni tudjátok majd őket.

Sokat dolgoztunk azon, hogy minél áttekinthetőbb legyen ez az évtizednyi munkát felölelő recept-adatbázis, és hogy bármikor könnyen ihletet, vagy ötletet tudjatok meríteni a hétköznapi, vagy alkalmi főzéshez, minden szezonban.

Egy kis kalauz az új struktúrához:

• Itt a címoldalon továbbra is időrendi sorrendben, blogszerűen követik egymást a receptek, amelyeket mindig az adott évszak, a piac, az utazásaim és a hangulatom inspirálnak. Érdemes rendszeresen visszatérni, a blog átlagosan heti két-három alkalommal frissül majd, de a következő néhány hétre, és főleg karácsonyig, rengeteg új recepttel készültem, szinte minden nap lesz újdonság!

• A “Receptek” fül alatt található az összes, a blogon valaha publikált recept. Az “Összes” cím alatt ABC-sorrendben ömlesztve az összes recept, ha éppen csak nézelődni, ihletet gyűjteni szeretnétek. Ugyanitt “ételkategóriák” (leves, főétel, desszert, stb.) szerint, “alapanyagok”, “évszakok”, vagy éppen “nemzetiségek” szerint is tudtok keresni, akár konkrét ételre, akár ötletért.

• A “Szakácskönyvek” szekció alatt mindig megtaláljátok az összes aktuális és régebbi szakácskönyvemet, a “könyvajánlóban” pedig mások könyveit ajánlom.

• Aki régóta olvas, tudja, hogy imádom a fűszereket, és rengeteg félét használok a receptjeimben, most a “Fűszerek” fül alatt abc-sorrendben az összes fűszer megjelenik, amit valaha használtam, a hozzájuk kapcsolódó receptek között is tudtok tobzódni.

• Az “Utazás” és az “Arcok” fül alatt utazási leírásokat, éttermi ajánlókat, séfinterjúkat, gasztrocsajos beszélgetéseket találtok, ezek között is érdemes nézelődni.

– A blog jobb oldalán tudtok feliratkozni a hamarosan induló Chili&Vanília Hírlevélre, amelyben plusz recepteket, éttermi- és könyvajánlókat, beszerzési forrásokat, érdekes linkeket, összefoglalókat küldök majd.

Nagy munka volt ezt az évtizednyi tartalmat áthozni és újrarendezni, remélem, ti is hamar belakjátok, és szeretni fogjátok az új helyem.

Szeretném megköszönni néhány embernek, aki segített abban, hogy az új site működésbe lépjen, használható és szép legyen:

Az informatikai munkáért hálás köszönetem Radócz Gábornak, aki végtelen türelemmel várta ki, amíg én kb. elbáboztam, hogy mit szeretnék, és megpróbálta a munkájához szükséges nyelvezetre lefordítani azt, amit én nem tudtam megfelelően megfogalmazni. A munkára egyébként több szakértőt/céget megkerestünk, és Gábor volt az, aki a legkomolyabban vette a feladatot, precízen, mindig maximálisan megbízhatóan reagált, és rengeteg konstruktív javaslattal állt elő. Szuper volt vele dolgozni, szívből ajánlom, ha valakinek megbízható, tapasztalt és segítő informatikai szakemberre van szüksége.

Nem tudok elég hálás lenni Kovács Rékának, aki az egész megújulási folyamatot lemenedzselte. Azt hiszem, nincs ma más, aki jobban ismerné az összes Chili&Vanília receptet, és az elmúlt tíz évemet, hiszen végigolvasta az összes posztot, ami itt valaha megjelent. Szerencsés vagyok, mert csupa nagyszerű emberrel dolgozhatok együtt, de Rékát tényleg a jótündéreim küldhették, mert erre a feladatra nem tudtam volna nála tökéletesebb embert kitalálni sem. Réka, köszönöm!

A csodás új fejlécet és logot Laki Eszter készítette nekem, akinek a professzionalizmusára már régóta áhítoztam. Egyetlen találkozó és brief után elsőre olyan logot tervezett, amint azonnal imádtam. Eszter munkájával számos étteremben is találkozhattatok, ő tervezte például a kedvenc Chez Dodo, vagy a Sao Foodbar arculatát is, illetve ő az egyik lelke-motorja és tervezője a gyönyörű Menü szakácskönyeknek. Egy díjnyertes indiai szakácskönyv volt az egyik utolsó projektje, erről hamarosan többet is írok.

Köszönöm, hogy követtek és olvastok, mindenkinek jó böngészést, és jó főzést kívánok, és ha bármit szeretnétek kérdezni, vagy írni, akár az új site-al kapcsolatban (minden konstruktív kritikát és észrevételt nagy örömmel fogadunk!), itt megtaláltok:

Kapcsolat: chiliesvanilia@gmail.com

Várok mindenkit sok szeretettel a Facebook oldalamon és az Instagramon is, mindkettőt személyesen én kezelem.

Mautner Zsófi

(Visited 4 845 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

8 hozzászólás

  1. Jó ez a megújulás, nagyon szép lett az oldal, a keresés, kezelhetőség élvezeti értéke nagyságrendekkel nőtt! Zsófi forever!!!

  2. Nagyszerű lett! Modern, letisztult, áttekinthető, könnyen kezelhető! Gratulálok hozzá, és köszönjük a rengeteg inspirációt!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük