Tiszta tavasz – a kedvenc smoothie trió

Egy pohár frissen készített smoothie évszaktól függetlenül mindig igazi vitaminbomba. Egy jól működő, jó teljesítményű turmixgépen kívül ráadásul csak a szándék és néhány alapanyag szükséges hozzá. Ne keverjük össze a juice és a smoothie fogalmát! Előbbi gyümölcspréssel készül és nem tartalmaz rostokat, utóbbi turmixgépben készül, sűrű, rostos, elkészítése házilag valamelyest egyszerűbb és bizonyosabban gyorsabb. Amióta van szép színes Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsóm, azóta nem csak kávéfőzéshez, hanem pl. a smoothiek készítéséhez is a magnéziumban gazdag szűrt vizet használom (és imádom!)

Az optimális végeredmény érdekében érdemes néhány apróságra figyelni:

1.Először mindig tiszta, lehetőség szerint szűrt vizet öntsünk a turmixgépbe, csak ebbe tegyük a többi hozzávalót, így könnyebben viszi a hozzávalókat.
2. Ha BWT magnéziumban gazdag szűrt vizet használunk a smoothiek elkészítéséhez, még a napi magnézium szükségleteink egy részét is tudjuk természetes módon fedezni.
4. A smoothiekat mindig elkészülés után rögtön el kell fogyasztani, mert azonnal elkezdenek oxidálódni, azaz a színük bebarnul.
5. Néhány darab almát (esetleg bio almalevet) minden smoothiehoz érdemes hozzáadni, mert ez lágyítja és édesíti az ízeket, ez különösen a vadabb, kesernyésebb zöld smoothiek esetében lehet fontos.
6. A citromlén kívül minden smoothie-hoz érdemes vagy kevés friss gyömbért, vagy chilit adni, ezek a fűszerek gondoskodnak ugyanis arról, hogy megtörjék a smoothie pasztell édességét, és izgalmasak, friss ízűek legyenek.

Pinky – málnás, gránátalmás smoothie
Hozzávalók (2 nagy pohárhoz)

2,5 dl szűrt, magnéziumos víz
1 gránátalma kifacsart leve
1 dl céklalé
½ banán, felkarikázva
10 dkg fagyasztott málna
1 citrom leve
2 cm friss gyömbér, lereszelve
1 evőkanál méz

A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és turmixoljuk. Azonnal fogyasztjuk. Ha túl sűrűnek érezzük, további szűrt vízzel hígítjuk.

Sunny – kurkumás, ananászos smoothie
Hozzávalók (2 nagy pohárhoz)

2,5 dl szűrt, magnéziumos víz
2 narancs leve
1 citrom leve
3 vastag szelet friss, érett ananász
4 cikkely zöldalma, meghámozva
½ kávéskanál őrölt kurkuma
2 cm friss gyömbér, lereszelve
1 csipet cayenne bors, vagy más chili

A narancsot kifacsarjuk, az ananásznak kivágjuk a fás, középső torzsa részét, a szeletet feldaraboljuk. A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és turmixoljuk. Azonnal fogyasztjuk. Ha túl sűrűnek érezzük, további szűrt vízzel hígítjuk. Adhatunk hozzá néhány kocka mangót is.

Dr. Green – klasszikus zöld smoothie

Hozzávalók (2 nagy pohárhoz)

3 dl szűrt, magnéziumos víz
1 zöldcitrom leve
4 szelet kígyóuborka, meghámozva, kimagozva
4 cikkely zöldalma, meghámozva
½ banán, felkarikázva
1 marék friss spenót
1 csokor petrezselyem
2 cm friss gyömbér, lereszelve

Az uborkát és az almát feldaraboljuk. A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és turmixoljuk. Azonnal fogyasztjuk. Ha túl sűrűnek érezzük, további szűrt vízzel hígítjuk. Még finomabb lesz, ha többféle zöldfűszert használunk, pl. mentát, koriandert is.

(x) támogatott poszt

(Visited 4 184 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük