Za’atar, sumac, kardamom – közel-keleti fűszervacsora Mautner Zsófival
A Zsidó Kulturális Fesztivál keretében a kulturális programok mellett ismét sor kerül gasztronómiai eseményekre is (pl. Sóletfesztivál a Kazinczy utcában). A kulináris programoknak idén is otthont ad a Courtyard Marriott City Center étterme, az Oléo Pazzo Mediterrán Bisztró. A hét folyamán pl. végig “Fűszerek a zsidó konyhában” című tematikus menüt lehet kóstolni, az ételeket a receptjeim alapján készítik (erről még később bővebben).
Szeptember 1-én, kedden az én “Za’atar, sumac, kardamom” című, közel-keleti fűszervacsorámra várunk mindenkit nagyon sok szeretettel. A vacsorát tavaly a jeruzsálemi piac, ezúttal pedig a szefárd zsidó, illetve a mai izraeli konyha egzotikus fűszerei ihlették, az ötfogásos ételsorban most ezekre helyezem a hangsúlyt.
A menüt az Oléo Pazzo Mediterrán Bisztró konyhafőnökével, Császka Józseffel együttműködésben készítjük majd, ő és nagyszerű csapata segít majd abban, hogy minden a tavalyihoz hasonlóan gördülékenyen készüljön el.
Az ételsort éppen ma teszteltük le, bízom benne, hogy szeretni fogjátok:
Fűszeres üdvözlőfalatok
Csupazöld tabbouleh házi zöld harissával és citromkrémmel
Minilángos labneh-val, paradicsommal és za’atar-ral
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa sáfrányos rizzsel
Lisztmentes, kardamomos-tahinis csokoládétorta
Időpont: 2015. szeptember 1. kedd., 18.30 óra
Helyszín: Courtyard by Marriott City Center / Oléo Pazzo Mediterrán Bisztro
1088 Budapest, József krt. 5. (Blaha Lujza térnél)
Részvételi díj: 11.900 Ft/ fő (amely tartalmazza az ötfogásos menüt, korlátlan ásványvíz- és egy pohár bor fogyasztását)
Helyfoglalás / Jegyvásárlás: Courtyard by Marriott City Center, Tel.:+36 1 327-5100; budapest.concierge@courtyard.com
Egy kis ízelítő a menü ételeiből:
Csupazöld tabbouleh házi zöld harissával és citromkrémmel:
Lassan sült, gránátalmaszirupos marhapofa sáfrányos rizzsel
Várunk mindenkit nagyon sok szeretettel!
(Visited 442 times, 1 visits today)