Április 8. – Nemzetközi Roma Nap

Ma, a roma kultúra világnapján Budapesten rengeteg izgalmas rendezvényre kerül sor, csatlakozzatok valamelyikhez, amelyik a legjobban érdekel benneteket!

Roma divatbemutató, utcai akciók, koncertek, rövidfilmek, és a cigány konyha legfinomabb fogásait is meg lehet kóstolni.

Minden részletes információ és program megtalálható az esemény facebook oldalán, vagy a Roma Sajtóközpont honlapján.

Tényleg tobzódni lehet a jobbnál jobb programok között, én két kedvencet emelnék ki, amelyeken magam is résztveszek:

Romani Design divatbemutató – 15. 30 órakor az Akvárium teraszán

A kifutón ismert színészek mutatják be Varga Erika tradicionális roma motívumok ihlette divatkollekcióját.

Modelljeik lesznek többek között: Farkas Franciska, Gryllus Dorka, Kiss Diána Magdolna, Láng Annamária, Ónodi Eszter, Pető Kata, Szabó Vera, illetve az Örkény színház színészei: Bíró Kriszta, Für Anikó, Hámori Gabriella, Kerekes Éva, és Csuja Imre is! 

 
A mai napon természetesen fontos szerephez jut a csodás cigány konyha is, több étteremben is lehetőség nyílik a kóstolására, például ezeken a helyeken.
 
Én a kedvenc bisztrómban és törzshelyemen, a Két Szerecsenben fogok kóstolni, ahol annyira menők, hogy nem csak a mai napon, hanem egész héten roma ételek vannak a heti ajánlatba. Az étlap elég komoly, itt látjátok az ételeket. A recepteket a Romani Gastro bloggerinái, adták.
 
A cigány konyha rejtelmeibe az elmúlt hónapokba fantasztikus emberek avattak be az elmúlt hónapokban egy nagyszerű projekt keretében, erről részletes beszámoló jön!
 
 
 
 
(Visited 160 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük