A legfinomabb forró csokoládé

Ebben az esős, őszi időben forrón ajánlom.
Vaníliás. Kókusztejes. Csokoládés. Habos. Krémes.
Cukor nincs benne. Tej sincs.
Így készül:
1.  2 dl forró vízben elkeverünk 2 evőkanál jó minőségű, keserű kakaóport.
2. Kis lábasban forráspontig melegítünk 3 dl kókusztejet, hozzáadunk egy csipet sót (ez nagyon fontos, különben “lapos” lesz az íze). Belekeverjük egy fél vaníliarúd kikapart magját, végül 5 dkg felaprított, jó minőségű csokoládét – min. 65-70% kakaótartalommal. Hozzáöntjük a kakaóval elkevert vizet.
3. Szerintem nem kell bele egyáltalán más édesítő, de ha valaki jobban szereti úgy, kis nyírfacukorral lehet édesíteni.
4. A hab a tetején: 1 tojásfehérjét fényes habbá verünk a vaníliarúd másik felével (magokkal).
5.  Ez 2 bögrényi.
6. Azonban egy személy is simán elfogyasztja. Bármikor.
(Visited 10 864 times, 13 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás

  1. Szia!

    Azt szeretném kérdezni, hogy te milyen csokoládét használsz, ami cukormentes?
    Nekem Lindt Excellence 70%-os van itthon, de a címkéje szerint tartalmaz cukrot, így ha abból készítem nem lesz cukormentes.
    Válaszodat előre is köszönöm!
    Kalmár Andi

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük