Gourmet Fesztivál 2014

Mától vasárnapig tart a 2014 évi Gourmet Fesztivál!
Az év legjelentősebb gasztronómiai eseménye már negyedik éve a Millenárison zajlik, és –szerintem – egyre színvonalasabb és jobb. Az évek során letisztult, hogy mi az, ami működik, mit szeret a közönség. Olyan jó volt látni, hogy a séfek és az éttermek már hónapokkal ezelőtt elkezdtek ötletelni, hogy mivel készüljenek, hogyan tálalják, hogyan prezentálják. Számukra is fontos a Gourmet, hiszen ez nemcsak egy bemutatkozási lehetőség, hanem a meglévő, vagy a jövőbeni vendégekkel való kapcsolatteremtési fórum is.
A közönség pedig nagyon jól jár: egy helyen házhoz jön az összes étterem, szépen sorjában végig lehet kóstolni a legjobb vendéglők fogásait. Itt vannak a Michelin-csillagosok, a kedvenc, legnépszerűbb éttermek, és mindenek előtt számos vidéki vendéglő, akihez csak nagy ritkán jutunk el, vagy olyan régóta tervezzük.
A kínált fogások jellege is letisztult az elmúlt  évek során: úgy látom, idén a többség “etetni” szeretne, és nemcsak megmutatni a művészetét. Kiadósabbak lettek az adagok, átgondoltabbak az ételek. Nagyszerű a fesztivál elrendezése, szépen be lehet járni úgy, hogy senki ne maradjon ki.
Mi a Világevővel a gasztroszínpad házigazdáiként várunk benneteket sok szeretettel, holnap 16h órától egészen vasárnap estéig, szuper színpadi programokkal, főzőbemutatókkal.
A tegnapi, nulladik –szakmai –nap alapján az első benyomásaimat tudom megosztani, úgy, hogy még nagyon sok fogást nem kóstoltam.
-A tegnapi nap ízgyőztese számomra a ZONA étterem – mindkét fogásával. A garnéla spárgával és vajas bodzamártással fantasztikus. (A fotón még csak a nyers alapanyag)
Ezüstérmes a hamarosan és végre újranyíló Babel étterem málnás paradicsom esszenciája, amely a legtökéletesebb indítófalat az egész kóstoláshoz. A Babel egész menüsora csodás, a desszert is a legjobbak között van.
A debreceni IKON házi debrecenije elsőosztályú, és most különlegesen finomra sikerült. Ha már itt járunk, érdemes a másik két fogást is megkóstolni (Irtó vicces desszert meglepetés bevállalósoknak!:)
Aztán ott a Borkonyha kacsanyalókája, a Salon hideg paradicsomos káposztája, a Costes makrélája, a Viator rakott csicsókája és desszertje, a La Mareda desszertje, a balatonfüredi Malackrumpli sült krumplija, az Anyukám Mondta focaccia-ja és malaccsászáros szendvicse (a képen), stb.

 

 

 

 

 

A komplett fényképalbumot sok-sok tegnapi Gourmet Fesztiválos fogásról megtaláljátok a Facebook oldalamon, illetve aki instagram-ozik, ott is megtalál. Itt pedig a Gourmet teljes étlapja, csemegézzetek, jó étvágyat!
(Visited 126 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük