Fotó/styling: Milutinovits Panka / hello.garlic
A Nők Lapja Konyha márciusi számában nyolc tésztareceptemet találjátok, nagyon szerettem mindet készíteni.
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal
Rizstészta fűszeres marharaguval és pirított kelkáposztával
Szezámmagos pirított üvegtészta spenóttal és sertéshússal
Görög húsos rakott tészta (pastitsio)
Tarhonya “jambalaya” – csípős kolbásszal, garnélával
Fűszeres-csicseriborsós lebbencstészta
Háromsajtos-spenótos szarvacskatészta
Fehérborban főtt penne karamellizált újhagymával
Ezekkel a tésztákkal dolgoztam, olyan szépek! Ezt a csinos fotót is Panka / hello.garlic készítette róluk.
Az egyik kedvencem ezek közül a fenti képen látható kínai hideg tésztasaláta, ami csípős mogyorószósszal és uborkával készül:
Hideg kínai tésztasaláta csípős mogyorószósszal
Hozzávalók (4 adag)
20 dkg kínai tojásos tészta
2 evőkanál mogyoróvaj
2+1 evőkanál szezámolaj
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizs-, vagy almaecet
2 teáskanál csípős paprikakrém
1 evőkanál nádcukor
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
2 cm friss gyömbér, lereszelve
1 kígyóuborka, gyufaszálra szeletelve
1 csokor újhagyma, gyufaszálra szeletelve
5 dkg pirított mogyoró, durvára vágva
A tésztát a csomagon szereplő utasítás szerint forrásban lévő vízben (általában 4-5 perc alatt) megfőzzük. Közben kikeverjük az öntetet: egy kis tálkában kézi habverővel összedolgozzuk a mogyoróvajat, 2 evőkanál szezámolajat, szójaszószt, ecetet, csípős paprikakrémet, nádcukrot, a fokhagymát és gyömbért. A tésztát leszűrjük, összeforgatjuk egy evőkanál szezámolajjal, és kissé lehűtjük. Összekeverjük a sűrű öntettel – ha túl tömörnek látjuk, kevés szezámolajjal és langyos vízzel hígíthatjuk. Hozzáadjuk a gyufaszálra vágott uborkát és újhagymát, összeforgatjuk, végül a tetejét megszórjuk durvára vágott, pirított mogyoróval. Aki hússal szeretné elkészíteni, hozzákeverhet külön kisütött csirkemellcsíkokat.
(Visited 2 525 times, 1 visits today)