Ürömi Hütte – lenne a törzshelyem!

Ha Ürömön laknék, egészen biztosan az Ürömi Hütte lenne a törzshelyem.

Szeptemberben nyitott, de csak most jutottam el megnézni, pedig a Facebook oldala alapján minimum minden vasárnap legszívesebben itt ebédeltem volna. Vasárnapi hüttehúsleves a szokásos frissen gyúrt és vágott házimetéltünkkel” – ezt teszik olyankor mindig ki, és irtó jól néz ki az a tészta. A marhahúsleves házias, nagyszerű, gazdag, tartalmas, a házi tészta pedig valóban házi, és nagyon finom, erről a mai látogatásom alkalmával megbizonyosodtam.
Manapság már szinte követhetetlen az újonnan nyíló helyek száma, gyakorlatilag hetente bukkannak fel izgalmasabbnál izgalmasabb bisztrók, vendéglők –én ezekről szép kis listát vezetek, hogy sorjában mind végig tudjam majd látogatni. Az Ürömi Hütte a listámon az elsők között szerepelt, pedig elég nehezen mozdulok ki a belvárosból, ráadásul Üröm – finoman szólva- nem bővelkedik látnivalókban, amolyan kertváros, ahová az ott élőkön kívül ritkán keveredik bárki is. Az Ürömi Hütte is elég egyértelműen elsősorban a településen lakókat célozza, ehhez képest már most sok vendég érkezik máshonnan.
Vasárnap délben gyakorlatilag teltház, nagyobb családi asztalok, a fedett teraszon kutyások, szülinapozók, családias, “hüttés” hangulat, simán beleférne, hogy egy osztrák, sípályamenti falu hüttéjében ücsörgünk. A leggyakrabban kihozott étel úgy tűnik, a kemencében sült pizza. Ami remek, vékony, jóízű, tökéletes a tésztája, bármikor visszamennék érte. Kizárólag olasz alapanyagokból készül, ez az egyetlen titka –állítja a tulajdonos, Sváby András, aki a maga igényeiből és ízléséből kiindulva nyitotta meg a Hüttét. Törzsvendég-feeling, tisztességes konyha, jó pizza, sör, laza. Feszengésmentes, családias hangulat, kedvesség és jó arcok –talán ezek a Hütte legfontosabb jellemzői.
Nekem az tetszik a legjobban ebben a helyben, hogy pontosan az, ami. Nem akar sem túl sokat, sem túl keveset, ez pedig olyan ritka manapság, hogy ezért önmagában is értékelem. Ráadásul korrekt, tisztességes a konyha, mindent odafigyeléssel és jóízűen készítettek el, kimondottan ízlett minden fogás. A húsleves után én sült kolbászt ettem, ami mellé zseniális házi, csípős mustár és bajor perec járt. Desszertnek crème brulée, amin csak azt tudtam kifogásolni, hogy túl nagy adag (tény, hogy az étlapon is xxl-esként szerepel).
Egyszóval, mindenkinek szívből ajánlom, aki családias hangulatban szeretne egyszerűen egy jót enni, és ezért szívesen megtesz pár kilométert. Vasárnap ebédkor például tökéletes választás. Az Ürömi Hüttének egyetlen baja van: hogy nem az Újlipótvárosban találhatóJ.

 

 

 

 

 

(Visited 368 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

3 hozzászólás

 1. Azért akad némi látnivaló Ürömön is:
  Alexandra Pavlovna kápolna
  Csókavár
  Katolikus műemlék templom
  Ürömi tanösvény
  remek kirándulóhelyek, túraútvonalak indulnak innen (Nagy-Kevély)
  V.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük