Én már tudom, hol fagyizom idén nyáron

 

Idén három új, izgalmas fagyit mutatok be, alább néhány megjegyzésem hozzájuk.

Pastrami – Márk Szonja jégnyalókái
A Pastrami egyáltalán nem fagyizó, viszont én már a májusi Gourmet Fesztiválon kiszúrtam, hogy cukrászuk, a szupertehetséges Márk Szonja, az Édesem blog szerzője, elkezdett ott jégnyalókákat készíteni. A fesztiválon a hűvösebb időjárás és kapacitáshiány miatt végül nem volt alkalmam megkóstolni, most jött el a pillanat. A jégnyalókáknak külföldön, elsősorban Amerikában mindig is óriási hagyománya volt (popsicles néven találkozhattok vele általában), az utóbbi években pedig különösen népszerűek. Mivel nagy részük gyümölccsel, tejmentesen készül, a hagyományos, tejszínes, krémes fagylaltnál ráadásul light-osabb is. Szóval, alig vártam, hogy végre megkóstolhassam Szonja alkotásait. Egyáltalán nem csalódtam, sőt! Le vagyok nyűgözve. Mindkét íz, amit kóstoltam: a rozé-málnás és a gyömbéres-almás cider-es kitűnőek! (mindkettő alkoholos). Ezen kívül kóstoltunk egy csokoládéjégkrémet (ez étlapon is van), amit színes, édes puffasztott kölesbe kell “mártogatni”, hát ez nemcsak finom, hanem rettenetesen vicces is, és szórakoztató enni, ezért a gyerekek szerintem megőrülnek. Hajrá, Márk Szonja, még!!!
Erdős és fiai – a város legjobb citromfagyija
A Kelenföldi pályaudvar közelében található bájos kis fagyizót én csak nemrég fedeztem fel, bár már két éve nyitott, és sokak kedvence. Kedvesen, igényesen összerakott hely, amit egy házaspár visz, szívvel-lélekkel, ami pedig a lényeg: csodálatos fagylaltokkal. Óriási választék – hagyományos ízek, olasz ihletés, valamint sütemények fagyiváltozatban. Amiket kóstoltam, mind kiválóak voltak. Jó citromfagyi kevés van a városban (állag, édes-savanyú-keserű egyensúly), de bátran kijelentem, hogy itt a legjobb. Tökéletes. Ugyanitt fedeztem fel a létező (pozitív értelemben vett) legbrutálisabb fagylaltot is: pisztáciafagylalt, benne pisztáciás piskóta, fehércsokoládé és málna darabok – ez az “Erdős fagylalt”. Ezt nem is kommentálom, olyan.
Terasz – a belváros szívében
Ha valaki a belvárosban sétál, érdemes az Erzsébet-híd felé korzózni a Dunaparton, ahol felbukkan az impozánsan felújított Március 15. tér, rajta pedig a hangulatos “Terasz”, sok türkíz napernyővel, nyugággyal, ebédmenüvel és zenés naplemente partikkal. A Facebook-on szúrtam ki, hogy mostantól házi fagyit is készítenek, amit ráadásul egy design-os fagyis kocsiból árulnak. Sós karamella, csokis-kekszes, bazsalikomos málna. A háttérben nagyon komoly, profi konyhai munka zajlik, ez a fagyikon is tükröződik, itt volt a legjobb állaguk.
(Cake Shop, mangó)
A videó elkészülése óta is kóstoltam remek fagylaltokat, például a bájos és profi vadiúj cukrászdában, a Cake Shop-ban (mangó-passiógyümölcs sorbet!!), ezeket egyelőre a Facebook-on a “fagyi” albumban fogom gyűjteni. Ha van olyan új, érdekes fagyi, amit érdemes kipróbálni, írjátok meg. Az ismerteken (Fragola, Vári, Csaba utca, Pataki, Gelarto Rosa stb.) túl most kifejezetten az “újgenerációs” fagyikra fókuszálnék.
Jó fagyizást!

(Visited 104 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

6 hozzászólás

  1. Kedves Zsófi!
    Felkeltette az ajánlód a figyelmünket. Gondoltuk heti egy fagyizó, csajos este.
    El is jutottunk így az Erdős és fiaiba. Sokat utaztunk, de megérte. Isteni pisztácia fagyit ettem. Emellett a sütik is minőségiek. Az erdős torta a kedvencem lett.
    A bájos hely hangulatán és gasztro élménye mellett azonban nem tudom, nem szóvá tenni, hogy a kiszolgálás mélyen szint alatti volt. Cirka egy órát ültünk és eszegettünk a cukrászdába , ez alatt több eladólány viszályt végig kellett hallgatni, a nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel tarkítva. Igazán kár, hogy az ízélmény mellé egy kis rossz szájíz párosult a végére.
    Az összeállításod, amúgy pazar. Remélem hasonló ajánlókkal megörvendeztetsz minket még a nyáron.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük