Sok kicsi török reggeli a SzerecsenDió-ban

Fotók: Erdőháti Áron

Tegnap került sor a 2012-es Sok kicsi jótékonysági gasztrotombolán tett felajánlásom kivitelezésére. A tavalyi akció keretében egy tízfős társaság részére ajánlottam fel egy török reggelit. (Azért ezt, mert egyrészt imádom a török reggeli műfaját, és bíztam benne, hogy másnak is örömet tudok vele okozni, másrészt azért, mert olyan nagy sikere volt a tavalyi Türkíz -egy isztambuli reggeli Budapesten rendezvényemnek, hogy arra gondoltam – hogy ha nem is a teljes változatot: Soharóza Pop Up koncerttel, terasszal, napsütéssel -de legalább egy mini verziót szívesen összehozok valakinek “kóstolóba”. A mostani reggelihez a szuper helyszínt nagyon szépen köszönjük a Szerecsendió Lakásétteremnek (a Két Szerecsen fölött), tökéletes volt.

A menü: Joghurtos padlizsán 
Ezme –csípős paradicsomsaláta
Muhammara –sült paprikakrém dióval és gránátalmasziruppal
Menemen –paprikás-paradicsomos rántotta
Fetasajtos tepsibörek
Török sajtok: juh-, tehén-, és újhagymás kecskesajt
Török joghurt
Uborka, fekete olajbogyó
Tahini és pekmez (tahini és pekmez, azaz szőlőszirup, 1-1 arányban kikeverve)
Friss pita

Fetasajtos tepsibörek, ehhez a hozzávalókat mindig a Troya török szupermarketben veszem. Pont ugyanúgy készül, mint például ez a paprikás-krumplis börek, csak ebben most csak fetasajt volt a rétegek között.

Köszönöm szépen a nyertesnek, Katának, hogy erre a felajánlásra vett sorsjegyet! A tavalyi Sok kicsi akció bevételét – 1,7 millió Forint – az Age of Hope gyermekvédelmi alapítvány javára fordítottuk, élelmiszertárgy adományra.

Még képek a Facebook-on.

(Visited 347 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük