Hajrá, Széll Tamás!!!

 

 

 

 

 
 
UPDATE 31/01/2013

Szívből gratulálok Széll Tamásnak, és csapatának, akik a Bocuse D’Or döntőjén 10. helyezést értek el. Ez óriási teljesítmény, köszönjük! A közönségtől ezen kívül a magyar plakát kapta a legtöbb szavazatot, ezt a Gálos Viktor Photostudio készítette.


A mai nap kétségtelenül Széll Tamásé, aki reggel 9.40 órától főz a világ legfontosabb szakácsversenyén, a Bocuse D’Or döntőjén. Küldjétek, küldjük neki az összes jó energiát, drukkolást és szeretetet, amit megérdemel! Tamás segítőtársa, „kuktája” a versenyen Garai Ádám (szintén az Onyx szakácsa).
Néhány alapinformáció:
-Tamás főzése 9.40 órakor kezdődik. A főzésre 5 óra 35 perc áll rendelkezésére, ez alatt két komplex fogást, egy halas és egy húsos ételt készít majd el. 24 döntős főz, az első 12 tegnap, a második csapat ma. Tamás a 11-es számú boxban főz, Norvégia és Japán között. Az esélylatolgatók szerint ez jó, mert a tapasztalat szerint egyrészt szinte mindig a második nap versenyzői közül kerülnek ki a jobbak + a második nap végére megfáradt zsürit a vége felé talán jobban meg lehet lepni, emlékezetesebben fel lehet rázni az ízlelőbimbóikat.
-Halas étel tálalása: 14.40 óra
– Húsos étel tálalása: 15.15 óra
– Eredményhirdetés: kb. 17.30 óra
 
Ez az első alkalom, hogy a döntőben magyar résztvevőért drukkolhatunk. (négy évvel ezelőtt az ugyanekkor megrendezésre kerülő cukrászvilágbajnokság döntőjébe került Mihályi László, a váci Desszertszalon tulajdonosa-cukrásza, ill. a szakácsverseny elődöntőjében máskor is versenyzett magyar szakács. De a döntőbe még soha nem került senki. Ez óriási teljesítmény és rettenetes mennyiségű és minőségű munka és erőforrás áll mögötte. Tamás hónapok óta, stopperórával edzett.
-A Bocuse D’Or a világ legtekintélyesebb és legrangosabb szakácsversenye, 1987 óta rendezik meg kétévente Lyonban. Paul Bocuse, a 3 Michelin-csillagos szakácspápa a névadója. Számos különböző szakácsolimpia létezik, de ez az, amelyet a nemzetközi csúcsgasztronómia a legkomolyabban vesz. Ez a szakácsversenyek Michelin-csillagja. A részvételre komoly erőforrásokat mozgósítanak az országok, és a csapat (versenyző, edző, zsüritag, stb.) mindenütt az adott ország gasztronómiai élmezőnyéből kerülnek ki.
-Széll Tamás a Michelin-csillagos Onyx séfje. Az Onyx a Gerbeaud-ház része. A brüsszeli elődöntőn elért sikerek után magán az éttermen kívül számos céges és állami támogató állt Tamás és a felkészülés mögé (Metro, Hungexpo, Magyar Turizmus Rt.). Tamás felkészítésében részt vett Geier Skeie, norvég és Rasmus Kofoed dán Bocuse D’Or nyertes és a hazai gasztronómia mentorai.
Aki ma követi az eseményeket, biztos, hogy nem fog semmiről lemaradni, mert rengeteg magyar van kint Lyonban, hogy drukkoljon Tamásnak, szerintem le fog szakadni a kilátóJ A média részéről is rengetegen kiutaztak, híradók, portálok, napilapok, bloggerek, úgyhogy lesz információnk bőven.
Jókuti András, a Világevő a lyoni specialista és a Bocuse D’Or nagy ismerője, ő a kulisszák mögé is gyakran benéz, úgyhogy én őt fogom követni.
HAJRÁ TAMÁS!!!

(Visited 153 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

One comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük