Budapest Bites: magyar főzőbemutató a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron

Fotó: Sárosi Zoltán

 

 

 

 

Ma reggel felszállok a Lufthansa frankfurti járatára, hogy néhány nap múlva –egészen pontosan vasárnap 11-12h óráig a Frankfurti Nemzetközi  Könyvvásár kulináris részlegén, a gasztroszínpadon meggyőzzem a nemzetközi közönséget arról, hogy a magyar konyha mennyi minden izgalmat tartogat a gulyáson és paprikán túl. Viszem magammal az elmúlt évek gasztronómiai megújulásának szellemiségét, és az összes jó étterem és tehetséges séf hírét.
 
Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen lehetőséget kaptam, és ennek minden örömével, büszkeségével és felelősségével indulok el.
 
Vasárnapig még sok részlettel jelentkezem, a menüt, amit főzni fogok, már most bemutatom:
 
Birsalmás fehérrépakrémleves gyömbéres mini-maceszgombóccal
Ropogós slambuc harcsafilével
Vaníliás tejberizs pirított mákkal és tripla meggyel
Tudom, hogy ezek finoman szólva nem hagyományos, klasszikus magyar fogások, fűzök majd hozzá magyarázatot.
A könyvvásáron a Balassi Intézet, illetve a berlini Collegicum Hungaricum szervezésében veszek részt, és néhány partner az üzleti szférából is hozzájárult ahhoz, hogy megfelelő színvonalon vehessek részt ezen az eseményen. Köszönöm szépen a Miele és az Agárdi Pálinkafőzde nagyvonalú támogatását.
Együttműködő partnerek:

(Visited 101 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

7 hozzászólás

  1. Fehérrépa, slambuc (hagyma, szalonna, lebbencstészta, krumpli, paprika, hmmm…!), mák… remek választás Zsófi 🙂 Gratuláok: nf

  2. őszintén örülök, hogy te képviselsz minket.
    magyar irodalom és mautner zsófia. szép így együtt.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük