TÜRKÍZ –Egy isztambuli reggeli Budapesten

 

 

 

 

 

A török konyha iránti rajongásomat talán nem szükséges bemutatnom Nektek/Önöknek. Csodálatos hangulatú isztambuli reggeliről is tudósítottam már, néha szívem szerint csak egy ilyen kedvéért repülőre szállnék. Arról álmodozom, hogy egyszer csak valamilyen varázslat folytán itt nálunk, Budapesten is nyílik majd egy olyan török hely, ahol szellős tavaszi reggeleken, forró nyári délelőttökön, és napsugaras őszi vasárnapokon találkozom a barátaimmal, mindannyian egy nagy asztal köré ülünk, beszélgetünk, sok különböző apró falatot eszegetünk, és csak jól érezzük magunkat. Jó zene is jöhet mellé.
Álmodozás helyett márpedig most fogtam magam, vettem egy nagy levegőt, becsatlakoztam a kedvenc nyári kulturális-művészeti programsorozatomhoz, és létrehozom ezt a helyet.
Ha csak egyetlen derűs szeptemberi reggelre is.
A Chili&Vanília és a Kultúrfürdőbemutatja: 
TÜRKÍZ –Egy isztambuli reggeli Budapesten
Tepsibörek, menemen, joghurtos padlizsán & további török terülj terülj falatok a Gül Baba tövében található kert- és piactéren: a Margitutcakilenc jelenséghelyszínen, családias hangulatban, sok török joghurttal és majdnem müezzinnel.
Exkluzív vendég:
SOHARÓZA POP-UP
 a Soharóza kórus női tagjaiból alakult hatfős alkalmi társulat Halas Dóra vezetésével, Kiss András hangmérnök keverésével, amely a reggeli alkalmából török ihletésű vokális performansszal és kellemes háttérzenével készül.
 
Időpont: 2012. szeptember 9., vasárnap délelőtt 10.00 óra(kb. 12.00 óráig)
Érkezés: 9.30 órától
Helyszín: Margitutca 9.
(A programon való részvétel a rendezvény jellegére való tekintettel előzetes, visszaigazolt regisztrációhoz kötött, amely a fenti e-mail címen történik)
Ár: 4500Ft/fő (amely tartalmazza a tízfogásos török terülj terülj menüt, az italokat és a koncertet)
További folyamatos friss információrt és részletekért érdemes a rendezvény facebook oldalát is figyelemmel kísérni (az ahhoz való csatlakozás azonban nem minősül automatikus regisztrációnak!)
Az ételek tálalása és az asztalok elrendezése miatt optimális esetben a regisztráció 2, vagy 4 fős társaságok részére ajánlott, de természetesen más felállást is megoldunk.
Az időjárás előrejelzés szerint szép napsütéses, 26C fokos őszi vasárnapra számítunk, ha mégis valamilyen váratlan hőmérsékletváltozás történne, akkor a facebook oldalon fogunk reagálni.
Hálás köszönet a támogatóknak és együttműködő partnereknek:
AHA Catering – a Chili&Vanília rendezvények catering partnere
Troya Szupermarket -Magyarország legnagyobb török élelmiszerüzlete
Szeráj Török Gyorsétterem
Grafikai munka: Mészáros Péter
Rendezvény styling: Szigeti Zsófi

(Visited 84 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

4 hozzászólás

  1. Most már legalább én is képben vagyok, hogy miről van szó. 🙂 Akkor végül csak 1 alkalom lesz?
    Nóri
    (ui: ezt a szóellenőrzést csak nekem ilyen nehéz leküzdeni?)

  2. Nagyszerű kezdeményezés, ha otthon lennék biztosan elmennék – így azonban az eredeti török reggeliket “kell” élveznem – Izmirben, második hazámban 🙂 Addig is afiyet olsun!

  3. Tudom, hogy a Facebook a világ ura (vagy vmi ilyesmi), de azért talán itt is érdemes lenne (lett volna) üzenni, hogy már nem érdemes jelentkezni (gondolkozni róla, fontolgatni), mert megtelt a hely. Akár egy szerzői komment, akár a bejegyzés frissítése formájában.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük