Hétvégén Gourmet Fesztivál! Napijegyeket sorsolok.

 

 

 

 

2012. június 8-10. között, azaz most péntektől vasárnapig újra Gourmet Fesztivál (egykori Budai Gourmet) a Millenárison. A fesztivál kétségkívül az év legnagyobb éttermi bulija, akit érdekel a gasztronómia, annak ott a helye. Kint lesz az éttermek krémje, ott lesznek a séfek, meg persze borászatok, cukrászdák, kávézók, sonkások, sajtosok, kolbászosok, fűszeresek, stb. Idén minden este koncertek (és focikivetítés az érintetteknek). Mi a Világevővel a gasztroszínpad házigazdáiként várunk benneteket, ahol rengeteg izgalmas program készül, pl.Bíró-Segal pacalpárbaj, Kulka János-Dudás Szabolcs (Anyukám mondta) közös főzés, Miguel Vieira (Costes) portugál házi konyha bemutatója, stb. (Itt egyinterjú, hogy mit várok legjobban).
Ez a fesztivál szerintem az új magyar gasztronómia aktuális lenyomata, itt koncentráltan jelenik meg mindaz, ami az elmúlt években történt.
Alább láthatjátok a fesztivál “Étlapját”, amely folyamatosan bővül, itt követhető.
A honlapon természetesen az összes program megtalálható, itt pl. a színpadi.
Ha szeretnétek belépőt nyerni, alább, hozzászólásban mindössze annyit kell csak megírni, hogy az étlapról melyik ételt kóstolnátok meg a legszívesebben. Három darab kétszemélyes napijegyet sorsolok (tetszőleges napon felhasználható), jelentkezni holnap, azaz június 7. csütörtök reggel 9.00 óráig lehet alább a kommentben. Remélem, találkozunk ott!
Gourmet Fesztivál étlap:
21
rántott borjú nyelv burgonyasalátával
túrókrém eper-rebarbara raguval
67
Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával
Vanília, cseresznye és bodza
Agárdi Pálinka Vendéglő
Rozmaringos sertésköröm és szív Agárdi Szilvapálinkás pecsenyelével pirított tavaszi zöldségekkel
Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal
Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
Anyukám Mondta
Lampredotto
Ropogós malacfül csicseriborsóval
Kemencében sült variációk
Arany Kaviár
Húsos “pelmenyi”
Rákhússal töltött “pelmenyi”
“Rasztigaji” vörös kaviárral
Heringtorta uborkával
Hideg Orosz “okroska” leves
Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló
Baldaszti
Házi hamburger,gyömbéres coleslaw saláta
Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa
BockBisztró
Libamájas „rúzs”
Homár cappuccino
Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával
Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
Hideg töltött paprika
Borkonyha
Kovászos uborka nyalóka
Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
Chateau Visz
Marinált koktélparadicsom”lollypop”  mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
Chianti
Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással
Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészóssza
Costes
Uborka gazpacho, marinált lazac
„Gulyás” terrine
Eton mess with strawberries (Eper, habcsók, tejszínhab)
Fülemüle
Gazpacho
Marinált töltött libanyak
Sólet házilag füstölt marhahússal
Balzsamecetes, olivás fehérbab baby polip-kagylóraguval
Toszkán pacalragu
Fülemüle diós-almás-mákos nudli
Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával
Jankovich kúria
Kimchi, Kimbab, Bulgogi
Malacpofa kovászolt káposztáva
Káli Art Inn
Orgona krémleves
Körömpörkölt rilette
Joghurtos uborkasaláta krém
Káli Mandulás csokitorta
Cigánymeggy kompót craime freche
Kistücsök
Egy hideg előétel friss sajtból
Sajtmanufaktúra szelekció
La Mareda
Malackocsonya 3 ízzel: Zöldtorma, Chili, Lime
Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
Mandula
Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
Érlelt marha oldalas “steak” sváb sufnúdlival, verjus mártással
Delikát ízelítők, Gere szőlőmag olaj és Verjus kóstoló
Saját, házi készítésű sajtok kóstolása
Mezzo Kuzin Konyhaklub
Kuzin hamburger házi zsemlében
Mezzo Kuzin
Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
Borjúpofa vadasan szalvétagombócon
Nu
Meglepetés
Olimpia
Meglepetés
Pastrami
Füstölt pisztráng kapros tökkel
Pastrami kocsonya házi barnakenyérrel
Pest-Buda Bisztró
kézműves kovászolt kenyérlángos: kolbászos-tojásos-lecsós
házi tokaji aszús kolbász, ropogós kenyerlángossal
Pierrot
pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás “burgonyafőzelékkel
Rókusfalvy Fogadó és Sonkamester
Etyeki sonka szelekció
Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon
Rosenstein
Kacsahús krém, házi savanyú válogatással
Liba salsiccia  sült paprikamártással, pászka tócsnival
Ricset töltött libanyakkal, füstölt fürj tojással
Flódni macaron
Rosinante
Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
Salon Étterem (New York Boscolo))
Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal
Kacsasült káposztás cvekedlivel
Eper bodza
Édeskömény szörp, Rebarbara szörp
Spazio Manuel Café
Almavíz házi derelyével
Fekete ravioli mozzarellával és szárított paradicsommal töltve
Zöld tagliatelle kecskeraguval
Tigris
Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal
 
Viator
Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel
Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával
Karamellás házi bodza szörp
Villa Bagatelle
Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)
Joghurtos parajfőzelék sous-vide nyúlcombbal
Csigatorony
VS
Csirkezuzás árpagyöngy rizottó konfitált kacsával
Malacsajt rilette bodzás uborkával és céklával
Walter
Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával
Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

(Visited 151 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

242 hozzászólás

  1. Én ezt szeretném:Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával!

  2. Zsófikám, Én legszívesebben az Arany Kaviár Étterem menüsorát kóstolnám meg, ugyanis az olasz konyha utána a következő, ami a szívemhez nagyon közel áll, az orosz konyha. Készülök már egy ideje hozzájuk, ahogy a Gourmet-ra is :-D! Köszönöm a lehetőséget! Annamari, Rozmaring&Csokoládé

  3. Ezt is szívesen megkóstolnám:
    Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással!

  4. Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal és fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal 🙂

  5. Én ezt kóstolnám szívesen: Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal. Valamint vanília, cseresznye, bodza rejtélyét 🙂

  6. Én a Heston zseniális lakomái keretében már rákattantam a homár cappucino ötletére, ezért a Bock változata érdekel a legjobban. Éva, a régi kolléga (Mont-Saint-Michel).

  7. Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

  8. Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
    Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

  9. Mindet szívesen megkóstolnám, de amit NAGYON, az a Mandula Étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
    🙂

  10. Amit szívesen megkóstolnék: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással és Kacsamáj-terrine házi nyúlgerinccel málnával és bébi céklával

  11. Sziasztok!
    Toszkán pacalragut próbálnám ki, de nagyon finom lehet a Káli Mandulás Csokitorta is.

  12. Túrókrém eper-rebarbara raguval, malacfül csicseriborsóval, kovászos uborka nyalóka, Kistücsök sajtok és bodzakrémleves 🙂

  13. hmmm, ettől tényleg összefutott a nyál a számban 🙂 és még messze az ebéd…

    Arany Kaviár
    Húsos “pelmenyi”
    Rákhússal töltött “pelmenyi”
    “Rasztigaji” vörös kaviárral
    Heringtorta uborkával
    Hideg Orosz “okroska” leves
    Szibériai Tokhal Kaviár kóstoló

  14. Ha mindenképp választani kell, akkor talán ezt:
    Velence-tavi füstölt hal Agárdi Sörpárlatos sörbundában leveles salátákkal

  15. Borkonyha: Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával

    Mandula:Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

    Villa Bagatelle: Holsteiner szendvics pohárban (fekete kenyér sajtkrémmel, fűszeres paradicsommártással rétegezve)

    Chianti: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással

    Bock: Hideg töltött paprika

    Chateau Visz: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

  16. Többfélét is szívesen megkóstolnék, de most leginkább Pierrot féle
    pirított pisztráng filét, kecskesajtos-almás “burgonyafőzelékkel” 🙂

  17. Szia Zsófi, A kovászos uborka nyalóka alap, de egy finom borral talán a Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal csúszna legjobban. hmmm.

  18. Szia Zsófi!

    Elsők között nálam a Mandula remekműve áll:

    Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal:)

    Szép napot!

  19. orgona krémleves,
    bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel
    levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsós tejföllel

  20. Élek-halok a lazacért, tehát azt mindenképpen

    -Uborka gazpacho, marinált lazac (Costes étterem)

    -gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával (Château Visz)

    Továbbá, ha már eljut az ember egy ilyen fesztiválra, akkor mindenképp valami olyat is, amit még soha nem evett. Pl a
    – Szardellás zöldbab főzelék, rántott csirkeosztriga,töpörtyű morzsa (Baldaszti’s)

  21. Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel, de igazából mindent megkóstolnék 🙂

  22. Én levesmán vagyok, úgyhogy:
    Orgonakrémleves, Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal, Egres-leves rozmaringos friss kecskesajttal és Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel. De ha már muszáj egyet választani, akkor az orgonakrémleves, mert olyat még soha nem próbáltam.

  23. Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    ez nagyon jól hangzik 🙂 láttam, hogy egy másik Dorka is ezt választotta 😀 a dorkák már csak ilyenek.. 😀

  24. Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával

    Marinált töltött libanyak

    Körömpörkölt rilette

    ezeket kóstolnám többek között… nehéz a választás

  25. Elsőként a malacpofát kóstolnám meg káposztával, aztán egy kis rántott borjú nyelvet és desszertnek jöhet a
    csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával:-)

  26. húha, nehéz a választás! a Gusteau Kulináris Élményműhely konfitált bárányát, zempléni burgonyalángossal és a Costes eton mess-ét kóstolnám.

  27. de nehéz… de ha már csak egyet lehet választani, akkor én ezt nem hagynám ki: Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással. A desszertek közül inkább meg sem próbáltam választani :))

  28. Pisztráng vadsonkával, vajtök buerre blanc-val, ez lenne a sok közül, amit elsőként megkóstolnék. Desszert gyanánt nem fogom kihagyni a flódni macaront. Szép napot!

  29. Bodza krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal; konfitált bárány zemplényi burgonyalángossal…óó, és még tudnám sorolni :)) Jázmin

  30. Mivel én is szoktam uborka gazpachot készíteni, megkóstolnám, hogyan készítik a “nagyok” 🙂

    Costes: Uborka gazpacho, marinált lazac

  31. Nehéz, de amit tuti:
    Flódni macaron Rosensteinéknél
    Chateau Visznél csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával
    Arany Kaviár rákos pelmenyi
    Mezzo Kuzin borjúpofa vadasan szalvétagombóccal
    Pest-Buda Bisztró házi tokaji aszús kolbász ropogós kenyérlángossal
    Walternél evendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

    és még sorolhatnám….

  32. Hát nem azért mert ez a legrafináltabb összeállítás, de a Kovászosuborka-nyalókát, mert az meghaladja a fantáziámat pillanatnyilag.

  33. most ezt kóstolnám legszívesebben: házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben mustban konfitált zellerrel,házi vajas kaláccsal és túrókrém rebarbara-eper raguval

  34. Két finomságot is választottam:

    Borbon, Rókusfalvy borokkal töltött csoki bonbon

    Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal (Rosinante)

    (viktoriavarju@freemail.hu)

  35. Nehéz választani, de ezt kóstolnám meg: Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

  36. Chateau Visz, Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben,
    Chianti, Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal
    De kivétel nélkül ízparádé az összes, nem létezik rossz választás!!

  37. én ezt kóstolnám meg legszívesebben, utána persze a többit is 🙂
    Rosinante
    Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal
    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

    Még sosem ettem szarvasgombát 🙁
    Emese

  38. Château Visz – marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
    Bock Bisztró – Érlelt USA marha stefánia lassan készítve csángó módra
    Káli Art Inn Vendégház – Cigánymeggy kompót craime freche

  39. mmmmm…..:)

    Tigris
    Libamáj pástétom gyümölcskenyérrel és cseresznyével
    Fekete csokoládé mousse sós pisztáciával és vaníliahabbal

  40. Hú, de nehéz választani, most ezt szeretném:
    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel

  41. Én a tintahalat zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással kóstolnám meg.

    Üdv
    J.Csilla

  42. Szia!

    Nekem az első az “Uborka gazpacho, marinált lazac” lenne a hosszú sorban 🙂

    Üdv
    Psyzsuzsi

  43. Szia Chili,
    Én az Orgona krémlevest választottam most, de egy perc múlva már másik mellett tenném le a voksom, képtelenség csak egyet kiválasztani…

    Üdv,
    K.Kata

  44. bock tatár ízelítője fürjtojással, a baldiszti's szardellás zöldbabfőzeléke csirke osztrigával és töpörtyűvel és a gusteau fenyőmagos kecskekolbásza gránátalmás salátával. meg az olimpia meglepije:)

    üdv:
    kaminer

  45. Szia

    Legszívesebben: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával

    bár elég nehéz a választás, van több is!

    Üdv Dora

  46. többek között a Malacpofa kovászolt káposztával és a flódni macaron maradt meg a hinterkopfban az első olvasás után (:

  47. Galamb rilette bazsalikomos zöldalmával
    Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
    Tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással

  48. Walter – Petrezselymes csülökpástétom füstölt mangalica nyelvvel, Wasabi habbal, házi karfiolsalátával

    B. Sanyi

  49. húh, nehéz a választás :)) de a “Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel” nagyon jól hangzik és szívesen megkóstolnám 🙂

  50. Sziasztok!

    Amit mindenképpen kóstolnék:
    1. Mandula étterem: Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal
    2. Agárdi Pálinka Vendéglő: Tejpuding Agárdi Szamóca pálinkás epersalátával
    3. Gusteau Kulináris Élményműhely: Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
    4. Bock bisztró: Tatár ízelítő tölcsérben (marha, borjú, lazac), sous vide fürjtojással
    5,6,7,8… stb és persze az összes hízelgő édességet 🙂
    Több napos túrát tervezünk 🙂

    Kacz

  51. PestBuda kenyérlángos, Baldaszti's házi hamburger, Káli ArtInn Orgona krémleves, Anyukám mondta kemencében sült variációk… alig várom már!!! 🙂

  52. Orgonakrémlevest, hideg kovászos uborkakrémlevest kecskesajtfagylalttal és vaddisznótokapörccel, na meg még egy csomó mindent. 🙂

    EszterPeszter

  53. Az én választásom:

    1. Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával 2. Karamellás házi bodzaszörp
    + a többi!:)

    Ági

  54. Hmmm. Fantasztikus kínálat. Klassz lesz ott lenni. Egy “gyors” vizsga és egy feszültséglevezető jégkrém után, viszonylag egyensúlyi helyzetben nálam a Rosinante menüsora vezet:
    Bodza-krémleves, epres házi kecskesajt mignonnal;
    Vadkacsa rillette, szarvasgombával töltött füstölt paradicsommal és krémes árpagyönggyel.
    De azért az “Édeskömény-szörp” is kíváncsivá tesz. Meg persze az “Agárdiak” kínálata.
    Jó érzés volt tudni és várva várni, hogy Nálad idén -is- lesz erről írás -újra. Köszönöm szépen, Zsófi 🙂

  55. Én ezt kóstolnám meg szívesen:
    Házi füstölésű kacsamáj terrine dió kéregben, mustban konfitált zellerrel házi vajas kaláccsal

  56. Nálam ez Visz mindent 🙂 :
    Chateau Visz
    Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával
    Gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozása, zöldborsóval, kovászos uborkával
    Csokoládés mentás túróbonbon,vaníliás eperrel, bodza-espumával

  57. A Chateau Visztől a gőzölt balatoni fogas és füstöltlazac találkozását, zöldborsóval és kovászos uborkával. És szerintem hipp-hopp el tudnám tűntetni a desszertjüket is 🙂

  58. Én ezt kóstolnám meg legszívesebben a sok finomság közül: Mezzo Kuzin
    Kerti fűszeres tejfölben pácolt tanyasi csirkemellfilé bundázva osztrák tökmagolajos krumplisalátával
    Évi

  59. Chateau Visz
    Marinált koktélparadicsom”lollypop” mangalicaszalonna-köntösben, friss tavaszi salátával.
    Dofa

  60. Szinte lehetetlen választani, de a sok közül ezt biztos ki fogom próbálni:
    Tejesbárány mája és combja mentás joghurtos uborkával,
    Vanília, cseresznye és bodza

  61. Gyakorlatilag a legtöbb ételt szívesen megkóstolnám, de mivel nagy rajongója vagyok a konfitált kacsának, az egyik biztosan a “Csirkezuzás árpagyöngy rizottó konfitált kacsával” lenne, levesként meg a kovászos uborka miatt a “kovászos uborkaleves kecskesajttal és vaddiszótoka pörccel”. Édesség bármi jöhetne…

    B. Szegedről

  62. Hideg kovászos uborka krémleves kecskesajt fagylalttal és vaddisznótoka pörccel

    engem ez izgat a legjobban

    gambas

  63. Köszönjük a lehetőséget, maradok a hazai ízeknél:

    Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)

    Konfitált bárány, zempléni burgonyalángossal
    Fenyőmagos kecskekolbász gránátalmás salátával

    Roskó Kata

  64. Szia Zsófi! Embert próbáló feladatot adtál, de azt hiszem, az Arany Kaviár menüjére teszme a voksom, mert az orosz konyha isermetlen terület nekem. A tokhal kaviárra különösen kíváncsi vagyok!

  65. Én az orgona krémlevest kóstolnám meg, valamint Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel <3 Remélem még nem késtem le a játékról!

  66. Azt hiszem a kecske, a kacsa és az uborka az idei sláger…Nem tudom, nekem a szimplább ételek jönnek be, abból kevesebbet láttam sajnos 🙁

  67. a kimchi+kimbab+bulgogi-t
    vagy
    a pisztrángot vadsonkával, vajtök buerre blanc-val
    vagy
    a liba salsiccia-t sült paprikamártással, pászka tócsnival

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük