Játék! Ferran Adriá könyveket nyerni gyertek

 

 
“A kreativitás az, ha nem másolunk” (Ferran Adriá)
Az Alexandra kiadó gondozásában néhány hete jelent meg a Mindennapi ínyencségek: Főzzünk együtt Ferran Adriávalcímű kötet magyar változata.
Szerintem ez egy olyan kötet, amelyet csak második átlapozásra kedvel meg az ember, akkor viszont nagyon. A magyar címből nem derül ki, hogy a könyv az El Bulli étterem 31 személyzeti menüjét mutatja be, ami önmagában még édeskevés lenne.
Én már tavaly karácsonykor is nagyon szerettem és lelkesen ajánlottam, akkor még nem volt magyar változata. Akkor ezt írtam róla, most is aktuális:
“Ez egy furcsa könyv, amiről elsőre nem tudtam eldönteni, hogy szeressem-e, vagy ne. Végül többszöri átolvasás és recept tesztelés követően nagyon is megszerettem. A címe kissé megtévesztő, ugyanis a kötet egyáltalán nem otthoni főzésről szól. A Family Meal az étteremben készülő személyzeti menüt takarja, amelyet az El Bulliban minden este szervíz előtt a 75 fős személyzet elfogyasztott. Egyszerű, olcsó, házias és gyors ételek. 400 oldalnyi fázisfotó, 31 háromfogásos menü. Három dolog miatt zseniális: 1. Régen találkoztam ilyen mérnöki precizitással megírt receptekkel, minden tökéletesen, grammra pontosan  működik. 2.  Minden recept 2, 6, 20 és 75 fős anyaghányaddal van megadva, ezért olyanoknak különösen hasznos, akik nagyobb mennyiségben is gyakran főznek (akár profi konyháknak, cateringnek), 3. Nagyon jó cukrászuk lehet, a könyv tele van szuper desszert/édesség receptekkel, amelyek egyszerűek, ugyanakkor mindegyikben van valami érdekesség. Kimondottan inspiráló.”
Az Alexandra felajánlott egy kötetet az olvasóimnak, a vadonatúj szakácskönyv mellé ráadásul a az előző Adriá könyvet: az “Egy nap az El Bulli-ban –Ferran Adriá ötleteinek és módszereinek kreatív világa” kötetet is ajándékba kapja a nyertes (erről is írtam ajánlót).
A teendő mindössze a következő: hozzászólásban 2012. május 29-én, kedd este 20.00 óráig áruljátok el, hogy melyik külföldi szakácskönyv (vagy csak szerző) magyar változatát látnátok a legszívesebben.
(Ne felejtsetek nevet, vagy legalább nicknevet megadni, és kérem, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik meg tudják oldani a két igen vaskos kötet budapesti átvételét.)
(Visited 182 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

205 hozzászólás

 1. Én nem tudom a szerző nevét, de az az alapkönyv, amit a Julie and Julia c. filmben a fiatal lány végigfőz (amit a másik főszereplő írt meg generációkkal korábban), azt szívesen venném.

 2. Kettőt írnék: Yotam Ottolenghi Plenty és Maria Elia The Modern Vegetarian. Szuper könyvek, az elsőről tudom, te is megemlékeztél már.

 3. Az én egyik kedvencem már megjelent több kötettel is magyarul,de nagyon örülök neki: Nigella Lawson! És az idéntől már a BBC Good Food is kényeztet magyarul,úgyhogy nem is tudok igazi választ adni a kérdésre,de szívesen megnyerném a könyveket! 🙂 Füziné Kiss Beatrix

 4. Én is Ottolenghi könyvére szavaznék, vagy esetleg olyan kenyér- és péksütemény sütős könyvre, ami még nem jelent meg magyarul.

 5. La Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life (Beatrice Peltre)

  Szeretem a blogját, a képeit… Így mindenképp örülnék, ha a magyar nyelvű könyvét kázbevehetnáém.

 6. PILLE ENDEN, LIA VIRKUS: Pereköögi kokaraamat
  vagy:
  MIKKO SAVIKKO: Porsaanpaistia ja perunasalaattia. Kurkistus virolaiseen keittiöön.

 7. Dorie Greenspan, David Lebovitz, Pierre Hermé, Yotam Ottolenghi, Hugh Fearnley Whittingstall, Thomas Keller. Tőlük bármit szívesen olvasnék magyarul (is) 🙂

 8. Rachel Khoo: The Little Paris Kitchen. A BBC készített egy sorozatot a könyvből és nagyon tetszett a lány egyedisége, az ételek fantasztikusak! A boeuf bourguignon-t én is elkészítettem és az eredmény ellenállhatatlanul finom lett 🙂

 9. háát, én igen jól beszélek külföldiül,így nincs olyan vágyam, hogy vmelyiket fordítsák le. Viszont ha kívánni lehet, akkor a hosszú kívánságlistámról most Gizzi Erskine “cook yourself thin” c. könyvét szeretném megkapni. Remélem még így is érvényes a játék. Köszönöm:Mrs Moore

 10. Bizony, bizony! Julia Child Mastering the Art of French Cooking műve hiánypótló lenne, én is erre szavazok… 🙂

 11. Pierre Hermétől szívesen olvasnék magyarul is vagy a The River Cottage Meat Book-ot, ha még nem jelent meg magyarul. Számomra alapmű. (transzmoha) 🙂

 12. Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals. A sorozat megy a tv-ben, de szívesen olvasnám magyarul is recepteket!

 13. Egyrészről a The Hummingbird Bakery Cake Days című könyvét, masrészt a megjelenésre váró The Smitten Kitchen Cookbook-ot Deb Perelmantól.

  (Xsandra)

 14. Biztosan sokan szeretik velem együtt a River Cottage műsort, ami megnézése után én mindig szétszedem gondolatban a gyönyörűen kitalált, megtervezett és beépített kertünket és veteményes lesz a bokrok és szépséges fű helyén. 🙂

  … persze nem történik ez meg, de azért jó eljátszani a gondolattal. 🙂

  Nagyon nagyon örülnék magyar nyelven a RIVER COTTAGE – VEG EVERY DAY című könyvének. 🙂 Azt hiszem sokan vannak ezzel hasonló módon még úgy is, hogy jól beszélik az angol nyelvet. 🙂

 15. Nemrég itt járt Fran Warde Magyarországon és bemutatta Ginger Pig című könyvét, amiben szerintem rengeteg jó és egyszerű recept található (nem csak disznóhús). Na, ezt a könyvet szívesen megvenném magyarul (is).

 16. Én ezt a két könyvet látnám szívesen a magyar nyelvű, gasztronómiai könyvek között:
  1. JULIA CHILD
  2. RIVER COTTAGE – VEG EVERY DAY

 17. Nigel Slater bármelyik könyvét vagy Jamie Oliver-től a “Jamie's 30min meals” c. könyvet szívesen olvasnám magyarul …

 18. Jamie Oliver: Jamie's 30-minute meals.
  Nigel Slater: Tender vagy The Kitchen Diaries.

  De Nigella Lawson-tól vagy Rachel Allen-től is szívesen olvasnék recepteket magyarul. 🙂

  Üdv. Zachár Ági

 19. Sziasztok! Ez csak néhány a sok közül: 🙂
  Heiko Antoniewicz: Fingerfood,
  Karen Page és Andrew Dornenburg – The Flavor Bible,Alexander Herrmann: Koch Doch,Michel Richard: Happy in the Kitchen
  Üdv.: Marietta

 20. Ja, még ezek is nagyon szuperek: David Lebovitz: The sweet life in Paris, Nathan Myrhyold: Moderist cuisine

 21. Most vagy béna vagyok, vagy tényleg eltűnt az enyém. Vagy kitörölted, mert még nálam van a könyved. 🙂 C.Roden, mindenesetre
  GyNóri

 22. Szerintem ezek már régóta esedékesek egy magyar fordításra!

  Joel Robuchon – The complete robuchon

  Escoffier- A Guide to Modern Cookery

  Giorgio Locatelli – made in sicily

  Littleway.

 23. A magyar nyelvhez annyira nem ragaszkodnék, jó lenne eredetiben is pl. Nigel Slater, Bill Granger, és nagyon szeretném a Ladurée Sucre és Salé című könyvét, na azokat viszont nem franciául.

 24. Újra írom, mert nem jelent meg azonosító:
  A Wednesday Chef szeptemberben megjelenő főzős regényét (Luisa Weis: My Berlin Kitchen).

 25. David Lebovitz barmelyik könyve….angolul meg van az egyik, a neten vettem. Nagyon kedvelem! Szuper receptjei vannak és humoros!

 26. Julia Child Mastering the Art of French Cooking című könyvére szavaznék…! És boldogan nyernék! :)) Köszönöm a lehetőséget! üdv,Anna (jazmin0129@gmail.com)

 27. Én nagyon sok könyvet szeretnék, főleg ha magyarul is megjelenne,ezek inkább tortásak,de most erre a könyvre fáj a fogam:Secrets of macarons
  K.Eszti

 28. The River Cottage Fish Book: The Definitive Guide to Sourcing and Cooking Sustainable Fish and Shellfish (River Cottage Cookbook)

  Vagy a Mastering the Art of French Cooking (2 Volume Set)Julia Child-tól

 29. Desserts by Pierre Hermé, és Julia Child könyvéből szintén szívesen főznék! Üdv és köszi, BGerle

 30. Alexandre Dumas: Le grand dictionnaire de cuisine.
  Mai szóhasználattal nem szakácskönyv, de élvezetes olvasmány a konyha világából
  NP (nagypapi)

 31. Szia Zsófi,

  én legszívesebben Heston Blumenthal – at home című könyvét forgatnám magyarul!

  Tomi

 32. Szia Zsófi!
  Úgy emlékeztem, hogy már írtam, de nem találtam magam. ezért most újra írok és elnézést, ha mégis dupla lett.
  Javaslom:
  Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day, vagy bármi River Cottage-ról.

 33. bár az angol nyelvűekkel is tökéletesen elvagyok, de ha mégis választani kell, akkor Hugh-tól bármit, vagy a bbc 101 receptes sorozatát mondanám.

 34. Bármikor szívesen lefordítanám a Heidi Swanson-könyveket (Super Natural Cooking, Super Natural Every Day). Szerintem a magyar főzési kultúrából eddig még hiányzó, de nagyon jól beillő szemléletet hordoznak.

  üdvözlet,

  efka osloból

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük