Mazsolás-almás zsemlepuding

Crumble, máglyarakás, és almakompót fúziója. Narancsos, savanykás-édes, szirupos alma és vajas zsemle (lehetne kalács, briós, croissant, kenyér, stb.) rétegezve. Ezek aztán összekeverednek, egymásba sülnek, a végeredmény pompás.

Igazi őszi, borús napokra való desszert, amelyhez általában minden alapanyag megtalálható otthon. Savanykás almát érdemes hozzá használni, a zöldalma például tökéletesen megfelel. Lazára felvert tejszínhabbal, kikevert mascarponéval, vagy vaníliafagylalttal ajánlom.

A teljes recept itt:

Mazsolás-almás zsemlepuding

(Visited 570 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

9 hozzászólás

  1. szia,
    érdeklődnék, hogy a kikevert mascarpone mit jelent? mivel kell kikeverni? egyébként szerintem tökjó a recept, mindenképp kipróbálom. köszi. Virág

  2. Szia Zsófi! Elkészült:))) és nagyon fincsi! Mivel a gyerkőcök nem szeretik a mazsolát, annyit változtattam a recepteden, hogy kandírozott narancshéjkockákat és aszalt cseresznyét raktam bele. Az itt-ott kibukkanó piros gyümölcsre mindenki vadászik:) Köszi! Andi

  3. Isteni finom lett, pillanatok alatt eltunt a duplaadag. Kicsit modositottam a receptet- narancsle helyett frissen facsart grepfrutle kerult a labasba, kicsivel tobb cukorral. Szinten beledobtam a fagyasztobol nemi erdei gyumolcsot, es igy majdnem rebarbaraize es elenkvoros szine lett a gyumolcsmixnek. Hatalmas sikere volt 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük