Csokoládéfesztivál, Pesti Disznó, Parfümvacsora

Pisztáciás croissant az Á table pékségben


Érdekes programokban és izgalmas új helyekben igazán nem szenvedünk hiányt, mennyi minden történik itt, de jó! Következzék egy válogatott étlap, biztos mindenki megtalálja benne a neki tetsző fogást:

Előétel:

Mondjuk egy kis őszi borozgatás és szüretelés Bodrogkeresztúron októberben. Jó ürügy, hogy leugorjon az ember ebédelni az Anyukám Mondta-ba. Pacal+pizza kötelező.

Ennél valamelyest közelebb található a Pesti Disznó, egy új “falatbár” az Operettszínház mellett. A neve isteni, design-ja, hangulata remek, a konyháról érdemben még nem tudok nyilatkozni, ahhoz a sajtóbemutatón kóstolt egy-két fogás még nem elég. A nevéből igazából azt hittem, hogy külföldi minták alapján amolyan igazi disznóságos hely lesz, a fülétől a farkáig, de első ránézésre több az egyéb állatfaj az étlapon. Jópofa lehet.

Főétel:

Egyértelműen a szeptember 24-i Parfümvacsora a The New York Times parfümkritikusával.

A Paris-Budapest étteremben (Sofitel) megrendezésre kerülő illatvacsora nem egy olcsó mulatság, de egész biztos vagyok benne, hogy nagyon különleges élmény lesz. A vacsora egyben amolyan parfüm workshop is, ahol Chandler Burr illatokról, parfümiparról és kulisszatitkokról is mesél, meg persze egy csomót szagoltat. A meghívóban külön feltüntették, hogy aznap ne viseljünk semmilyen parfümöt.

Leginkább egyébként magára a parfümkritikusra vagyok kíváncsi, csomó mindent elolvastam róla, nem egy hétköznapi figura, az biztos. Gazdasági újságíróból let szinte véletlenül parfümkritikus, a New York Times-ban ugyanúgy négy csillagos rendszerben minősíti az illatokat, mint ahogy azt az étteremkritikus teszi.

Részletek a facebook-on, vagy a Sofitel honlapján.

Desszert

Nagy izgalom és várakozás övezi a hétvégén megrendezésre kerülő Édes Napok Csokoládéfesztivált, amelynek helyszíne a Budai Vár, ilyen még nem volt itthon, én is kíváncsian várom, milyen színvonalú lesz.

Á table boulangerie

A Retek u.6. szám alatt nyílt a legújabb őrületes hely. Apró, francia pékség és cukrászda, igazi fanatikus francia pékkel. Croissant-ok, bagettek, kenyerek, valódi BRIÓS!, sütemények, mindez normális árakon, azt hiszem, nem szenvednek vásárlóhiányban. Örülök nekik!

Na, meg a citromos kuglófom (bocsánat, “Mamma Agatha világhírű citromos süteménye”), amelyet a (szerintem életében nem sütő) Világevő sütött nekem meglepetésből, még most is alig térek magamhoz. A jól sikerült meglepetés és a látványos külső az egy dolog, de a helyzet az, hogy a sütemény egyszerűségében zseniális is, úgyhogy alig várom, hogy megsüssem. Receptje.

(Visited 168 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás

  1. Nyáron voltam egy-kétszer a Pesti Disznóban, korrekt volt, arra jutottunk, hogy echte házias ízek, mintha nem is vendéglőben lennénk. Az árszint is igen baráti volt. Egyébként Bereznay új helye.

  2. mi is most voltunk hétvégén a disznóban és nagyon jó volt! azóta már voltunk párszor ebédre is és az is igazán hibátlan szokott lenni, potom pénzért!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük