Hat éves a blog + új könyv

 

 

 

2005. szeptember: Joghurtos céklaleves

Brüsszel, rémisztő fotó, a szöveg sem egy leányálom, hat év távlatából visszanézve a vállalhatóság határát súrolja. A recept szerencsére jó.

 

2006. szeptember: még mindig Brüsszel. még megünneplem a blog születésnapját, mert az az első

“Pesti gasztrosznob fanyalgás” címmel éttermekről (Costes, Café Kör, Két Szerecsen, Gerlóczy, hat évvel ezelőttről). Vicces.

 

2007. szeptember: az utolsó brüsszeli ősz. Csalogány kritika, a cékla még mindig megy. Miért nincs normális magyar nyelvű főzős magazin ? címmel lapszemlém a Velvet-en (ill. akkor Tejbenvajban). Azóta van lap, amely megszűnt, van, amelyben publikálok. Emlékszem, a (borzasztó) Prima-konyha magazin sértődött kommenteket/e.mailt küldött utána.

 

2008. szeptember: hazaköltöztem. Az első pesti élmények –szívatnak a Lehelen, kezd bedurvulni az Isztambul-mánia, konyhafelújítás (ilyen üres azóta sem volt soha többet)

 

2009. szeptember: készül a Chili&Vanília szakácskönyv, a nappalim stúdióvá alakítva, pont úgy néz ki, mint most, az elmúlt hetekben. Megmutatom a titkos íróhelyemet (a karosszék és az asztal azóta sem változott, csak a laptop. Most is ide járok írni, amikor csak tudok.) Nem tudom, meséltem-e valaha, a könyv sikerlistás lett, és nagyon szépen fogyott. Köszönöm szépen!

 

2010. szeptember: nahát, CÉKLA! Az első blogkóstolóra készülök vele, nagyon szerettem azt a rendezvényt, sajnáltam, hogy a következőre pont a családiasságát és intimitását veszítette el.

 

2011. szeptember: készül a következő, ősszel megjelenő szakácskönyvem, most fejeztük be a fotózását (A fotózásról video is készült), így az elmúlt hetekben az ételek lefőzésével voltam elfoglalva (éljen a melegrekord és a karácsonyi ételek), ezért a kisebb szünet a blogon. Részletek kicsit később. Most pedig visszaáll szépen a normál üzemmód, receptekkel, ahogy illik, ígérem. (Itt meg még két személyes interjú, két vagány hölgy tollából.)

El sem hiszem, hogy hat év telt el. Köszönök mindent. Folyt.köv.

 

 

(Visited 102 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

22 hozzászólás

 1. Hűűű, tényleg ennyi idő? Isten éltesse a blogot is:) Egy olvasói, rajongói emlék: még angol nyelvű poszt a pörkölt, gulyás vonalon, és intelligens vita külföldiekkel, hogy akkor ez magyar specialitás avagy sem, illetve kötelező-e a köménymag?:))

  Köszönet mindenért!

 2. Nagyon rohan az idő. Már tényleg eltelt 6 év? Gratulálok a sikerekhez, a bloghoz, és izgatottan várom az új könyvet. Én is az elsők között leszek, akik megveszik.
  Remélem, még sok-sok 6 évig olvashatjuk a blogot.

 3. Gratulálok a 6 évhez és köszönöm a sok inspirációt! A cékla, igen, a cékla hatalmas kedvenc lett nálam is, főleg mióta megmutattad, hogy sütőben sütve a legfinomabb.

 4. Happy Birthday és hatalmas gratula a kitűnő és kitartó munkádért. Jó, hogy vagy nekünk! 🙂 Ahhh, és jön az új könyv! Köszi-köszi-köszi!

 5. Óriási tisztelet, gratula és természetesen köszönet a blogért!

  Végignéztem a “történelmi” linkeket, érdekesen alakultak a dolgok, szuper jó volt visszatekinteni!!!

  További kitartást!

 6. Boldog szülinapot kívánok én is! 🙂 Bár még csak most kezdtem elmerülni a gasztroblogok világában, de ez a blog nagyon szuper! 🙂 Sok új ízt, ételt-italt, receptet és utazást kívánok!

  ui.: Engem az érdekelne, hogy melyik volt az a magazin, ami már megszűnt?

 7. Nem vagyok egy gasztro-szakértő, de azért azt megállapítottam idetévedéseim során, hogy ez egy nagyon -nagyon tuti blog, és ha valamikor netán kikecmeregnék a borsóleves-krumplistészta-palacsinta bűvös háromszögéből, ide fordulnék ötletekért.
  Na és az a veranda….huhú…Írásra termett!
  További sok sikert!

 8. Gratulálok! Nekem is Te voltál az első, és sok-sok mindent kihagytál a felsorolásból, tudom, nem fért volna be egy posztba : ) Sok-sok sikert továbbra is!

 9. Az én konyhaművészetemben sorsfordító volt a blogod, teljesen új világ nyílt meg előttem.Azóta rengeteg mindent készítettem el már a blogról, és belga párom igen- igen örül azoknak az ételeknek, amik a brüsszeli korszakodból származnak.Na jó, nem csak azoknak. :-)Legutóbb a cheescake aratott frenetikus sikert. köszönjük!:-)

 10. A Tiéd volt a legelső gasztroblog, amit elkezdtem olvasni..azóta is rendszeresen nyomon követem, gratulálok a szülinaphoz!

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük