Gyömbéres marinált görögdinnye

Néha a legegyszerűbb dolgok a legemlékezetesebbek, így volt ez a Nobu főzőbemutatón is, ahol az összes fogás kiváló volt, mégis erre a görögdinnyére támadt ingerenciám a leghamarabb. Ennél üdítőbb falatot nehezen tudok elképzelni, főleg, ha a dinnyét jól jéghidegre hűti az ember.

Fogásnak nem is nevezném, lehet ez köztes frissítő hosszabb, fűszerekben gazdag ételsorban, vagy desszert egy jó csípős curry után, vagy reggeli, vagy uzsonna, vagy vacsora, vagy előtte, vagy utána… vagy egyszerűen csak úgy, by the way.

Receptnek túlzás lenne nevezni az elkészítési módját: összekeverünk egy-egy evőkanál rizsecetet és mirint (mindkettő kapható ázsiai élelmiszereket áruló üzletekben), belereszelünk némi friss gyömbért, majd ezt összeforgatjuk a felkockázott dinnyével (kb. fél kg/negyed dinnye húsa). Jól lehűtjük, tálaláskor hozzáadunk felcsíkozott thai bazsalikomot (szintén kapható. Nobuban shiso levél, de azt hiszem, az halandó háziasszony számára tényleg beszerezhetetlen. Lehet menta, vagy koriander is). Ennyi!

(Visited 570 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás

  1. Igen, van, tegnap vettem. Igaz, Olaszországból jött, de nagyon finom.
    Dinnyét illetően magas az ingerküszöböm, mert dinnyetermelő vidékről származom, úgyhogy tudom milyen az igazán finom dinnye.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük