BUDAI GOURMET + Belépő sorsolás!

Budai Gourmet, június 3-5., Millenáris

Rosenstein (egyszerűen szeretem és kész)

Gefillte fish

Mentás töltött paprika /borjúhús/

Kapros nyári liba töltött káposzta

Pászka bruscetta

Pest-Buda (új, fent a Várban, Litauszki Zsolt, kenyérlángos)

Kemencés kenyérlángos: tojásos-kolbászos lecsós

Házi készítésű tokaji aszús sültkolbász

Pastrami (tökfőzeléket tesztelem)

Pastrami szendvics

Kapros tökfőzelék füstölt pisztránggal

Töltike

Mezzo (új konyha, új fiúk, megnézem)

Borjúpofa fehérrépaágyon polentával, (rajta gyöngyhagyma és jus)

Csirkepaprikás túrógombócon sous vid csirkecomb falat paprikás krémes mártással, alatta kapros túrógombóc)

Ha meleg idő van, akkor egy hideg leves: rebarbarás eper krémleves

Márgál (ebédeltünk itt, korrekt ár-érték arány)

Mangalica pofahús tört zöldborsóval és édesköménnyel

Mentás-epres túrókrém

Mák Bistro (a vagányok, jó hangulat tutti lesz, desszert nincs??)

marinált szaibling sóskával

sült borjúláb

Laci!Konyha! (A legvadiújabb hely, /Hegedűs/Ipoly sarok/Mogyorósi Gábor a konyhán)

mentás bárányburger

rántott marhaoldalas kovászos uborkával

La Maréda (Hölgyeim és Uraim: Horváth! Szilveszter!)

Marinált szigetközi ponty (Antipasti és kovászos kenyér)

Borjú terrine füstölt csülökkel és vargányával, Zöldalmás tormakrém, langyos saláta “Czifray”

Kistücsök (még jó hogy!)

Citromos nyúlkolbász

Harcsa halászlémártásban, kapros darával

Gusteau Kulináris Élményműhely (Magyarul Mádi Udvarház, nemrég voltam, több mint rendben. A malacra megyek)

Libamáj terrine zöldalmával

Glaszírozott kacsazúza és nyelv, házi nudlival és sültpaprikahabbal

Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán

Mádili

Gere Mandula (mi az a huka? És végre verjus)

Dupla mini huka burger, hideg házi ízelítőinkkel

Rántott disznósajt jakabkagylóval, popcornnal, Verjus mártással és szőlőmag olajjal

Viator (ide már oly régóta készülök)

Szürke marha felsál tavaszi zöldségekkel

Levendulás sajttorta rebarbarával

Déryné (kíváncsi vagyok)

Kacsamáj Terrine

Füstölt harcsa tatár

Csülökkorong

Marhapofa

Túrógombóc

Csalogány 26 (szép csendben a város egyik legkiforrottabb konyhája)

Kecskeragu csalánnal

Pacalcarpaccio

Costes (Michelin, Millenáris, Miguel)

Andalúz gazpacho, saját köretével

Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács

Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta

Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab

Foodmanager (fogalmam sincs, mi ez, de a menü elég jól hangzik, megnézzük)

Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal

Bazsalikomos zöldborsó és répafőzelék grillezett padlizsánnal

Bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával (Foodmanager)

Baldaszti’s (a zöldalmás öntet őrület!!)

Csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel és salátával

rose kacsamell Raz el Hanout fűszerkeverékkel és hideg kapros tökfőzelékkel

Arany Kaviár (Szása nagyon tud ám oroszul!)

Szása húsos pelmenyije

Szibériai Tokhal Kaviár mini blinire tálalva

Melegen füstölt tokhal fekete kenyéren

FOLYTASSAM MÉG???

Miklós Misi (Marmorstein pékség) kenyerek,

Termelői piac (A káptalantóti piac szervezője, Harmathy Ildikó idehozza nekünk a vidéket, nagyon várjuk!)

Wamp Spájz

Blogkóstoló

Gelateria Fragola (új, pici szuperfagyizó a Nagymező utcában, én annyit mondok, pink grapefruit+ pisztácia)

Baldaszti’s, Giuseppe, Sarki Fűszeres…

Anyukám Mondta

és akkor borokról, sörökről, főzőiskolákról, további delikátesz boltokról még nem is beszéltünk!!

ha pedig ez még mindig nem elég, akkor, a nagy ijedtségre, EHHEZ mit szóltok? (A Maiden Blush (málnaszörp, citrom, maraschino, gin) az egyetlen koktél, amelyet az újratesztelt és kiadott Aczél Miksa könyvben maximális öt ponttal értékelt a Boutiq’ Bar csapata. Minden esetre, akit egy kicsit is érdekel a koktélok világa, ezt a könyvet azonnal vegye majd meg!)

Ja, és minden este a gasztroszínpadon jó kis gasztrofilmek vetítése, úgymint Szeress Mexikóban, Big Night, Melegkonyha. Egyik jobb, mint a másik.

JÁTÉK!!!

A Budai Gourmet jóvoltából kisorsolunk 2X2 darab belépőt (napijegy, amely bármely napon felhasználható). Ehhez a következőt kérem szépen: a hozzászólásban írjátok meg, hogy a felsoroltak közül hirtelenjében melyik az a t(étel) amely leginkább felkeltette az érdeklődéseteket/étvágyatokat! Ne felejtsetek nevet, vagy nicknevet írni, amely alapján be tudlak azonosítani. A hozzászólásokat 2011. június 2. csütörtök ÉJFÉLIG lehet leadni, akkor sorsolás, eredményhirdetés pénteken délelőtt, itt a blogon.

(Visited 253 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

198 hozzászólás

  1. Pff… azt hiszem a Baltasztiék kacsamellje azzal a kimondhatatlan fűszerkeverékkel és tökfőzelékkel. Zseniálisan hangzik, bár elfogult vagyok mindkettővel. 🙂

  2. Szia Chili!
    A kapros tökfőzelék füstölt pisztránggal felkeltette az érdeklődésemet. Macilány

  3. Megkóstolnám a Foodmanagernél a zsályával füstölt tavaszi zöldségeket köles salátával és paradicsomfagylalttal meg a Viator szürkemarha felsálját (meg még egy csomó mást is).

  4. Engem is több minden érdekel, de amit hirtelenjében kiemelnék az a rebarbarás eper krémleves (gyümölcsleves rajongó vagyok) és a zöldalmás mártások (tormás, mustáros).

    A férjem a marinált halételekre repülne rá.

    Lealina

  5. Nagyon nagyon nehéz választani de Costes: Kacsamáj és marhalábszár terrine, ruccola saláta, parmezánforgács, huuu de éhes lettem:-)

  6. Egyszerűbb lenne felsorolni mit nem, azonban ha választani kellene én a mentás töltött paprikát, a gazpachot, és a pisztácia mousse-t nem hagynám ki.

    Üdv.
    Andi

  7. Mivel vegetáriánus vagyok, ezért leginkább az Aranykaviár (t)ételei tetszettek, ha húsevő lennék, akkor biztos nagyon beleőrülnék, a választásba. De így egyszerű volt a helyzet.:)

  8. Nehéz egyet választani, de akkor legyen kistücsök citromos nyúlkolbásza.:)

    Ha még egy, akkor meg a pászka bruchetta.

    Sok sikert.

    Dalit

  9. Reggel van, reggeli előtt állok, most sült kolbászra ugranék. Pest-Budától a házi készítésű tokaji aszús sült kolábsz. Nyamm.

    Délután pedig jó lenne egy kis csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel, salátával Baldaszti's-tól. :-))

  10. Nehéz választani, még hirtelen is! 🙂 De pl. a Mezzo felhozatalára tuti kíváncsi vagyok! a túrógombóc nekem mindig izgalmas dolog..
    Hédi

  11. a kapros nyári liba töltött káposzta, a huka burger (bármi is legyen az…) és a zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal

  12. Szia Chili!
    Így első körben rámennék a halakra :))
    “Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta” (Costes)
    “Melegen füstölt tokhal fekete kenyéren” (Arany kaviár)

  13. Első körben a kapros liba töltött káposztát választanám, desszertek közül pedig a pisztácia mousse-t kóstolnám meg. _veni_

  14. Baldasztitól bármi 🙂 de föleg a kacsamellre vagyok kiváncsi, hogy miként használják a Ras-el-hanout keveréket (koriander, chili, jamaikai szegfübors, szerecsendió, szegfüszeg, gyömbér, bors, kardamom, paprika, római kömény, kurkuma). Fantasztikusan illatos, én imádom. Szerintem érdemes kipróbálni 🙂
    SzBalázs

  15. Borjú terrine füstölt csülökkel és vargányával, Zöldalmás tormakrém, langyos saláta “Czifray”, imádom a zöld almát, kíváncsi lennék ezzel a párosítással.

  16. Nagyon nehéz választani!!!! Csábító és az ízlelőbimbóimat csiklandozza a Pastrami tökfőzeléke pisztránggal, a töltikét is imádom!!!

  17. Mondjuk majdnem minden, de ilyen melegben talan a tokfozelek vagy a paszkas bruschetta. 🙂

    Udv mindenkinek
    Barbi 🙂

  18. Nálam elsőre: Csirkepaprikás túrógombócon sous vid csirkecomb falat paprikás krémes mártással, alatta kapros túrógombóc a nyerő! 🙂 Szabina

  19. Rajongok az orosz konyháért, és évek óta keressük a Nagy Napot, amikor végre Szásához mehetnénk, tehát: Szibériai tokhal kaviár mini blinire tálalva. Mont St. Michel Éva, mint régi kolléga:).

  20. Teljesen megkavarodtam. Mindegyiknél ohhh…ez. De lássuk a következőt. Ohhh….akkor inkább lehet, hogy ez. Vagy az előző?? Na most melyik???? Hát kb. így zajlott az olvasás. De talán a huka burger, (és az összes többi:)

  21. Szása 'Melegen füstölt tokhal fekete kenyéren' tételét mindenképpen megkóstolnám, de ennél biztosan nem állnék meg, annyi ígéretes falat van! 🙂

  22. Vasárnap lesz a szülinapom:-), úgyhogy a Baldaszti's zöldalmás öntetű csirkéje után megengedhető a Costes pisztáciás csoki mousse-a:-)

  23. Mivel fogalmam sincs mi az a töltike, mádili és huka biztosan ezeknek járnék utána először. Aztán szépen sorban a többinek…:)
    Bea

  24. Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal, a Foodmanagertől – hátha valaki meg tudja nekem végre mutatni a köles élvezeti értékét… 🙂

  25. Nálunk a Costes, Viator és a Foodmanager kínálata áll az első helyen, de bárcsak mindegyik beleférne… és a gasztrofilmek is jól hangzanak 🙂

  26. Olyan nehéz választani…talán a Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán. Üdv, Betti

  27. Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán Gusteau Kulináris Élményműhely)

    ropogós bőőőőr….

    Krip

  28. – Gefillte fish
    – Csirkepaprikás túrógombócon sous vid csirkecomb falat paprikás krémes mártással, alatta kapros túrógombóc
    – Füstölt harcsa tatár

    ezek annyira, de annyira… 🙂

  29. Szibériai Tokhal Kaviár mini blinire tálalva + Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán!

  30. rose kacsamell Raz el Hanout fűszerkeverékkel és hideg kapros tökfőzelékkel! 🙂
    Vagy ugyaninnen a zöldalmás-mustáros öntetes csirkét, vagy a mentás töltöttpaprikát..

  31. Nekem a Costes desszertje ami a felsorolásnál nagyon-nagyon megtetszett! :} Szerintem imádnám.

    Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab

  32. Számomra a Foodmanager ételei a nyerők, úgy látom ők képviselik a vega szekciót. 🙂

    Szóval a sósat tőlük választom: Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal.

    Az édeset pedig a Costestől: Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab – ez nagyon bejön már a neve alapján is. 🙂

  33. A TERV:
    Először csak legeltetem az ízlelőbimbókat.
    Kínzom magam, hogy mindent nem lehet.
    Döntök, mert már megdöglök.
    Ha pénteken megyek: Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal, mentás bárányburger…+ez+az
    Ha szombaton megyek: Kapros tökfőzelék füstölt pisztránggal, Levendulás sajttorta rebarbarával…+ez+az
    Ha vasárnap megyek: Kecskeragu csalánnal, Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta, Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab.
    Rengeteg bor,sör,koktél aztán egy kis szundi a napernyő alatt, utána kiművelem magam a főzőiskolában…és kezdem, újra
    V.

  34. Végre megkóstolhatnék egy igazi gefillte fisht, azzal kezdeném. Aztán összehasonlítanám az összes kacsa- és libamáj terrinet. Útközben citromos nyúlkolbászt rágcsálnék, és biztos, hogy kipróbálnám a pacalcarpacciot is. Desszertnek a szibériai tokhal kaviáros falatkákat választanám. Szép nap lenne. 🙂

  35. Foodmanager-összes:)) De ha választani kell, tőlük leginkább a zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal. VAGY a bodzahógolyó:))

  36. Részemről a Baldaszti's csirkéje (csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel és salátával)… nyamm,
    bár amúgy is imádom a helyet 🙂

  37. Hú ez a rose kacsamell Raz el Hanout fűszerkeverékkel és hideg kapros tökfőzelékkel igen jól hangzik!!

    Rori

  38. Bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával -nyalóka 🙂 ha egy kívánságom lehetne, szeretném bármelyik tetszőleges menüt végigfőzni a cheffel, az aztán élmény lehet..

  39. A pacalcarpaccio kihagyhatatlan:D na meg a sóskaramellnyalóka. Desszertnek pedig egy kis citromos nyúlkolbász:)

  40. Mint édességfüggő és levendulaimádó: levendulás sajttorta rebarbarával (Viator)..

    Üdv:
    chebrainne

  41. Mondjuk majdnem minden, de ilyen melegben talan a tokfozelek vagy a paszkas bruschetta. 🙂

    Udv Mindenki

    Barbi

  42. No én is felsorolom:

    Citromos nyúlkolbász

    A dilis Mádili

    Levendulás sajttorta rebarbarával (bár egy jó sajttorta mindennel jó, no de levendulával?)

    Kecskeragu csalánnal

    és a tokhal kaviár

  43. Rosenstein-Mentás töltött paprika
    Baldaszti's-Csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel
    Costes-Pisztácia mousse
    Nóri

  44. Tök vonalon futok 🙂
    A kapros tökfőzelék izgalmas párosításnak hangzik a füstölt pisztránggal (Pastrami) és a rose kacsamellel (Baldaszti's) is.
    Desszertnek pisztáciamousse és/vagy bodzahógolyó …

  45. A vegetáriánusokat különösebben nem kényeztetik, pedig ilyen hőségben tapasztalatom szerint még a megrögzött húsevők is szívesen választanak könnyű zöldséges fogásokat. Ahogy látom a Foodmanager az én helyem, a zsályával füstölt zöldségeket és a paradicsomfagylaltot is biztosan megkóstolom.

  46. a káptalantóti piacra eddig csak készültem, de lám, akkor helybe jön. és a tökfőzelékre vagyok kíváncsi, sajnos úgy senki se tudja, mint amilyenre a megboldogult nagyanyám:(

  47. Hú, de nehéz a választás! Talán leginkább a borjú terrine füstölt csülökkel és vargányával, zöldalmás tormakrém, langyos saláta “Czifray” érdekel.

  48. Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács
    Ilyet kérek szépen, és még sok mást is!

  49. Részemről majdnem mindet, de mivel egyet lehet választani ,hát legyen aaaa … bodzahógolyó sós karamell nyalintással 🙂 stgabi

  50. Leginkább minden:-D
    Baldaszti's
    rose kacsamell Raz el Hanout fűszerkeverékkel és hideg kapros tökfőzelékkel
    és Costes, Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab

  51. Levendulás sajttorta rebarbarával. Ma egész nap rebarbara után futkostam a piacon és egy darab sem volt. Tökéletes gyógyír lenne a piac okozta szomorúságra! 🙂

  52. Costes (Michelin, Millenáris, Miguel)

    Andalúz gazpacho, saját köretével

    Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács

    Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta

    Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab

  53. Előételnek házi készítésű tokaji aszús sültkolbász és libamáj terrine zöldalmával, főételnek házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta. Desszertnek rebarbarás eper krémleves és bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával. És akkor aznap megint annyi lenne a diétának.

    Eszter

  54. Előételnek házi készítésű tokaji aszús sültkolbász és libamáj terrine zöldalmával, főételnek házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta. Desszertnek rebarbarás eper krémleves és bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával. És akkor aznap megint annyi lenne a diétának.

    Eszter

  55. Arany Kaviár (Szása nagyon tud ám oroszul!) Szása húsos pelmenyije Szibériai Tokhal Kaviár mini blinire tálalva Melegen füstölt tokhal fekete kenyéren…. mert kiváncsi vagyok az új kaviárjára is, csak párszor volt alkalmam ott enni, de az egyik kedvence helyem!!! De a Baldaszti's sem lehet semmi, azt múlt héten próbáltuk és nagyon jó……..pedig féltem, hogy túl procc lesz, de remek konyha és remek szervíz is.

  56. Rosenstein!!! egyszer ennék már egy igazi gefillte fisht, hogy megtudjam milyen a jó. eddig csak felejthetőket ettem…..

  57. Nekem a “Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta” tetszett meg elsőre, éljen a hal!

    PsyZsuzsi

  58. Mindegyik nagyon jól hangzik, de leginkább a Foodmanager ételeire vagyok kíváncsi.
    Bazsalikomos zöldborsó és répafőzelék grillezett padlizsánnal
    Bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával

    Németh Eszter

  59. Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal – ez a legcsábítóbb!

  60. Egy dessterttel indítanék. Viator, levendulás sajttorta rebarbarával. Izgalmas kombináció.

    nemethemi

  61. inkább az a kérdés, milyen sorrendben …

    Andalúz gazpacho, saját köretével
    Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács
    Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta
    Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab
    legyen a Costes! fj

  62. Laci!konyha mentás bárányburger
    Kistücsök – annyi jót hallottam róla: harcsa kapros darával
    Costes: andalúz gazpacho
    V. Andrea

  63. Végigkóstolnám az öszeset, de ha választani kell, akkor a rose kacsa, mert még kamaszként láttam egy fűszerekről szóló könyvben ezt a fűszerkeveréket és azóta is izgatja a fantáziámat,milyen lehet. 🙂
    Moira

  64. Szia,
    Én Kolozsváron vagyok egyetemista, Kommunikáció és PR szakon és a szakdolgozatom témája a A gasztroblogok és a vendéglátóipari PR kapcsolatának elemzése. Ennek az elkészítéséhez szeretném kérni a segítséged. Egy online kérdőívet kellene kitölteni (10 kérdés). Ezekre lenne jó, ha minél részletesebben válaszolnál. A kérdőív ezen a címen érhető el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/457802771/1/
    Előre is köszönöm a segítséget.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük