7 nap/ 7 éj

Mese nincs, ez a pillanat is elérkezett. Mai napon hét teljes napra bevonultam a Napsugár Életházba, ahol életemben először egy léböjtkúrát próbálok meg végigcsinálni.

Egyelőre semmit nem írok, mert azt hiszem, még nem pontosan tudom, mire vállalkoztam, bár a ma esti leves sajnos kezdi sejtetni. Így marad a hét mottója:

„Ha az ex-vizilabdás, világevő Világevő Jókuti kibírta, akkor én is ki fogom.”

Egy hét múlva jövök.
(Visited 97 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

16 hozzászólás

 1. Kitartás! Csak az első 3 nap rossz, utána már alig bír magával az ember. Saját tapasztalat 🙂
  Persze az is igaz, hogy az utolsó napokban már csak a kajáról tud beszélni mindenki, kinek mi hiányzik a legjobban 🙂

 2. én most csináltam végig egy 7 napos léböjtöt! imádtam! a végén már zöldség levet sem kívántam, csak teát és így is tele voltam energiával. és persze azóta is szenzációsan érzem magam! az első 2 nap után Te is imádni fogod! Kitartás!

 3. Egy ilyen kúrát annak idején a kórházban csináltam, igaz, hogy akkor még krónikus hasmenésnek hívták, és nem kellett fizetni érte. :-))

  Valamit nem értek. Miért nem lehet ezt otthon megcsinálni? Miért nem próbáljátok ki azt, hogy egy hétig csak vizet-levet isztok? Egy ismerősöm minden évben megcsinálja, 81 éves, dolgozik (szobrász) és egészséges. Böjtnek hívja, ilyenkor a tenisz után nem megyünk sörözni. (Persze, hogy kipróbáltam, és még soványabb lettem.)
  🙂

 4. Hajrá, már csak 3 és fél nap! 🙂

  Hobbiszakács, sztem otton, egyedül nem mindenki képes ám erre.Másnak kell a motiválás, hasonló emberek, egy cipőben,erőt adnak egymásnak,könnyebb így és talán nagyobb élmény is a végére.
  Azt meg már csak a terapeuta-énem teszi hozzá, hogy nem is ajánlott először ezt egyedül csinálni,nem ismered a tested reakcióit,rosszul lehetsz,stb,ilyenkor jó a szakember a közelben!

 5. Van egy szuperjó böjtölős könyv, mindenkinek ajánlom. Rüdiger Dahlke: A tudatos böjtölés. Nagyon motiváló, én böjt közben folyton ezt olvasom, már betéve tudom :), ezzel otthon is lazán meg lehet csinálni a kúrát, és valóban sokkal olcsóbb 🙂

 6. Ha egy hetig elzarnanak valahol, esetleg net nelkul, feltetlenul telefon nelkul, mindengy, hogy hol, mindegy, hogy kajaval vagy anelkul… szerintem mar ettol is lefogynek es jobban ereznem magam.
  Ezt vakacionak hivnam, szerintem. 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük